Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
placa de baza M2N compatibilitate...

placa de baza M2N compatibilitate...

Surpriza La Digi Mobil

Reach Me (2014)
 Chappie (2015)

Focus (2015)

The Mummy returns

The Gambler (2014)
 upgrade PC

Aparent bateria nu se mai incarca

În ce consta atotputernicia lui D...

Salut,as vrea sa cumpar un telefo...
 Problema display laptop HP

falanga 3 deget mijlociu umflat

cum "sterg" versurile din...

Problema Ford Focus 2 incepator
 
Forumul Softpedia folosește "cookies" pentru a oferi utilizatorilor o experiență completă. Vezi detalii sau închide mesaj (x)

Amplificator semnal telefon mobil CDMA.

  • Please log in to reply
12 replies to this topic

#1
Romeo_NT

Romeo_NT

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 810
  • Înscris: 11.01.2007
  • ID membru: 125,766

Locuiesc intr-o zona unde semnalul la telefonul mobil e foarte slab,sau lipseste.
Se gasesc de cumparat amplificatoare de semnal?
Ar mai fi o varianta,sa construiesc o antena.Dar nu stiu ce forma ar trebui sa aiba,si nici cum sa o conectez la telefon.
In prezent,folosesc amplificatorul de la o antena TV.Practic,am luat un fir de pe miezul cablului coaxial,si l-am infasurat peste antena telefonului.Semnalul indica full,dar nu stiu cat de real e.
Telefonul il folosesc exclusiv pentru transfer de date,dar prin metoda actuala,viteza de transfer e foarte mica.

#2
bit 61

bit 61

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,738
  • Înscris: 17.09.2005
  • ID membru: 47,400
Citeste aici.
http://forum.softped...howtopic=215346
Cu diferenta ca frecventa pe Zapp este cam la jumate,deci trebuie calculate datele antenei
pe aceasta frecventa.

#3
cosminprund

cosminprund

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 169
  • Înscris: 27.03.2008
  • ID membru: 307,605
  • Locație: Sibiu
In urma cu ceva vreme am folosit o antena Yaggi pentru pentru Zapp, fix pentru transfer de date. Foloseam modemul intr-o localitate in care oficial nu exista acoperire, totusi mie modemul imi mergea perfect, viteza de transfer mare. Cred ca o antena e o idee mai buna decit un amplificator, numai ca instalarea poate fi incomoda. Intre timp eu m-am mutat si n-am demomtat-o din pod inainte sa ma mut, mi s-a parut ca nu merita efortul.

Edited by mister_rf, 02 January 2009 - 21:04.


#4
Romeo_NT

Romeo_NT

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 810
  • Înscris: 11.01.2007
  • ID membru: 125,766
Informativ link-ul.Multumesc bit 61.
Cosmin,te rog descrie putin antena pe care ai folosit-o,si modul in care ai conectat-o la telefon.

#5
cosminprund

cosminprund

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 169
  • Înscris: 27.03.2008
  • ID membru: 307,605
  • Locație: Sibiu
Am cumparat antena asa ca nu am retinut prea multe detalii, avea vreo 3 metri lungime cel putin, usoara (din ceva aluminiu), in rest arata ca toate antele yaggi :) Am primit-o cu suportii necesari, cu un cablu suficient de lung si cu un adaptor pentru modemul meu (cred ca zapp010 se numea modemul). Mai tarziu mi-am cumparat si un adaptor pentru telefon, ca aveam si telefon separat de modem. Adaptorul acesta pentru cablu intra in locul antenei (adica la telefon desurubam antena si insurubam adaptorul, la modem trageam afara antena si infigeam adaptorul - la modem nu avea surub).


Nu-mi amintesc numele firmei, stiu sigur ca numele firmei l-am primit de la reprezentanta Zapp din Sibiu! Vad ca si acum cei de la Zapp au pe site ca se poate utiliza o antena Yagi pentru a imbunatati receptia.

#6
Romeo_NT

Romeo_NT

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 810
  • Înscris: 11.01.2007
  • ID membru: 125,766
OK,Cosmin.
Multumesc mult.

#7
SuperDuper

SuperDuper

    Inactive

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,294
  • Înscris: 25.04.2006
  • ID membru: 74,904

View PostRomeo_NT, on Jan 2 2009, 09:16, said:

In prezent,folosesc amplificatorul de la o antena TV.Practic,am luat un fir de pe miezul cablului coaxial,si l-am infasurat peste antena telefonului.Semnalul indica full,dar nu stiu cat de real e.
Daca amplifici semnalul in una din directii (de la releu la telefon) iti va indica probabil semnal full. Dar calea inversa (de la telefon la releu) este tot moarta si cum comunicatia este bidirectionala, nu vei simti nici o imbunatatire sesizabila. Chiar si la transmisia de date, protocolul cere legatura bidirectionala.
Ba mai mult, din cate stiu eu telefoanele CDMA isi regleaza puterea de emisie functie de semnalul de intrare. Daca tu ii maresti semnalul la intrare, telefonul isi va micsora si mai mult semnalul la emisie.

Edited by SuperDuper, 03 January 2009 - 03:45.


#8
bit 61

bit 61

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,738
  • Înscris: 17.09.2005
  • ID membru: 47,400
Cred ca si in GSM ,UMTS se ajusteaza puterea de emisie functie de nivelul semnalului
receptionat.
Nu are rost ca etajul final de emisie sa "dea" cu 2W in antena cind BTS-ul este la 100m ,de exemplu.

#9
Romeo_NT

Romeo_NT

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 810
  • Înscris: 11.01.2007
  • ID membru: 125,766
Acum imi e clar de ce nivelul de semnal indica "full",dar viteza transferului de date e foarte mica.
Multumesc de explicatii.

#10
bit 61

bit 61

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,738
  • Înscris: 17.09.2005
  • ID membru: 47,400

Cu o antena  si cablu bun + mufare corespunzatoare rezolvi problema.
Mai ramine sa localizezi pozitia BTS-ului.
Antenele Yagi sint directive.
Daca nu vrei sa aplici tehnologia DIY.
http://elpismedia.ro/anteneyagi.php

#11
Romeo_NT

Romeo_NT

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 810
  • Înscris: 11.01.2007
  • ID membru: 125,766
Ca o observatie: viteza de upload,este de cca 3 ori mai mare decat cea de download.Probabil,tot pe motivul semnalului aparent "full".
Va multumesc inca o data pentru raspunsurile foarte bine argumentate.

#12
cosminprund

cosminprund

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 169
  • Înscris: 27.03.2008
  • ID membru: 307,605
  • Locație: Sibiu

View PostRomeo_NT, on Jan 3 2009, 14:53, said:

Viteza de upload,este de cca 3 ori mai mare decat cea de download.Probabil,tot pe motivul semnalului aparent "full".

Nu-i in regula. Pune modemul pe un laptop si verifica viteza de upload/download undeva mai aproape de antena celor de la Zapp. In reteaua lor traficul de voce are prioritate peste traficul de date - daca celula lor este foarte ocupata s-ar putea sa ai probleme cu download-ul din cauza asta. Asta ca sa nu investesti timp/bani intr-o solutie care sa nu te ajute!

#13
SuperDuper

SuperDuper

    Inactive

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,294
  • Înscris: 25.04.2006
  • ID membru: 74,904

View Postbit 61, on Jan 3 2009, 02:25, said:

Cred ca si in GSM ,UMTS se ajusteaza puterea de emisie functie de nivelul semnalului
receptionat.
Nu are rost ca etajul final de emisie sa "dea" cu 2W in antena cind BTS-ul este la 100m ,de exemplu.

Corect. Pentru ca este de fapt un W-CDMA ca interfata de emisie. In CDMA nexistand canale dedicate, toate telefoanele emitand in acelasi spectru simultan, trebuie sa existe un management al puterii.

Edited by SuperDuper, 03 January 2009 - 17:13.


Reclamă

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users