Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă
Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne. Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale. www.neurohope.ro |
Masina paine
Last Updated: Apr 25 2024 16:34, Started by
RADU_
, Oct 21 2007 08:54
·
57
#6337
Posted 08 September 2014 - 20:34
Painea odata coapta, adica terminat programul complet, se scoate cu tot cu cuva si se lasa cca. 10 minute (nu mai mult) pe o suprafata ce poate suporta caldura cuvei fara a deteriora masa sau blatul de lucru.
In tot acest timp datorita diferentei de temperatura se creaza condens intre peretii cuvei si paine. Acest lucru ajuta direct la scoaterea painii din cuva, prin simpla alunecare a acesteia gratie peliculei de condens. Nu lasati mai mult de 10 minute pentru ca se va aburi prea mult si se inmoaie coaja painii in special la baza acesteia. In situatia in care nu au fost scoase malaxoarele dupa ultima framantare pe care o face programul ales, acestea se vor scoate cat mai repede dupa scoaterea painii din cuva cu ajutorul carligului din dotarea masinii. Nu uitati sa scoateti malaxoarele pentru ca este una dintre cele mai dese cauze a pierderii unuia dintre ele (sau chiar a amandurora, daca masina este dotata asa) prin aruncarea la gunoi a painii care s-a invechit si nu mai poate fi mancata cu tot cu malaxoar(e) in ea. Daca painea nu iese usor respectand cele 10 minute de aburire, explicatia poate fi urmatoarea - dupa coacerea painii anterioare celei care nu iese din cuva, nu au fost curatate atent si meticulos malaxoarele, axele cuvei, astfel incat a ramas aluat care s-a intarit odata cu noua paine pusa la copt. Practic malaxoarele nu mai au cum sa alunece de pe axe odata cu painea, fiind intepenite pe acestea. Pentru ca aceste lucruri sa fie simplificate, scoaterea malaxoarelor dupa ultima framantare si formarea cu mana a aluatului in cuva pentru ca painea sa creasca uniform, sunt solutii practice si care evita toate neplacerile dupa coacerea painii. Depistarea timpului util in care pot fi scoase malaxoarele este usoara prin simpla urmarire a momentului in care pe panoul masinii apare mesajul pentru etapa de dospire. Cele mai multe programe au cel putin o etapa de dospire, insa sunt programe care au cate doua etape. Trebuie urmarit tabelul din cartea masinii sau pur si simplu programul dupa ce se termina prima sau a doua etapa de framantare si urmeaza ultima dospire. Din acest moment masina nu mai are nevoie de malaxoare, decat pentru o amestecare scurta (cca. 5 invartituri) care, cel putin la mine, s-au dovedit a nu afecta in niciun fel rezultatul final. Edited by radudd, 08 September 2014 - 20:41. |
#6338
Posted 08 September 2014 - 20:55
va multumesc pt raspunsuri si am sa incerc sa fac cum ati recomandat
|
#6339
Posted 09 September 2014 - 12:35
Inca un lucru important de facut in situatia in care sunt scoase malaxoarele.
Inainte de scoaterea painii din cuva (dupa cele cca. 10 minute de "abureala") se vor roti de cateva ori axele cuvei (prin exteriorul cuvei evident). Tineti cu un prosop de bucatarie de manerul cuvei (intregul ansamblu este inca fierbinte) si cu un alt prosop rotiti "fluturele" fiecarui ax. Se va produce astfel o desprindere completa a painii de pe ax(e) iesind astfel foarte usor din cuva. Edited by radudd, 09 September 2014 - 12:38. |
#6340
Posted 11 September 2014 - 15:58
Adica: malaxoarele/paletele sunt "varza"... adica nu mai au strat antiaderent/teflon bun!! Stati linistiti.. se intampla si la "casele mari de MP"! se mai pot folosi ani buni fara multe complicatii.. oare de ce sunt TOATE MP DOTATE CU CARLIGAS ???
Problema e alta : Painea se rupe ? Deci e o problema in procesare, reteta .. Daca lasa numai urme/amprente/gauri.. e normal ! Edited by mihaiC1, 11 September 2014 - 16:04. |
#6341
Posted 11 September 2014 - 16:30
Azi am avut timp sa ma joc, dar, pentru ca mi-am pierdut exercitiul 'postatului pe site', evident am avut doar 7g drojdie in casa si aparatul foto avea acumulatorii goi.
Am facut paine cu rosii uscate si busuioc. Pozele pe site, reteta o pun aici: Program “Pâine albă de bază” (1), 3h15min, 750 gr, rumenire dark: 210 ml apă 1 lg sare 1/2 lg zahăr 1 LG ulei masline 1 lg busuioc uscat tocat marunt 420 gr făina tip 480 10 gr drojdie proaspata (eu am pus doar 7, ca atat am avut disponibil) La semnalul sonor punem rosiile uscate (in prealabil scurse de ulei si presarate cu faina, pentru a se putea incorpora in aluat). Bon apetit, mon petit! |
#6342
Posted 11 September 2014 - 17:19
mihaiC1, on 11 septembrie 2014 - 15:58, said:
Adica: malaxoarele/paletele sunt "varza"... adica nu mai au strat antiaderent/teflon bun!! Stati linistiti.. se intampla si la "casele mari de MP"! se mai pot folosi ani buni fara multe complicatii.. oare de ce sunt TOATE MP DOTATE CU CARLIGAS ??? Problema e alta : Painea se rupe ? Deci e o problema in procesare, reteta .. Daca lasa numai urme/amprente/gauri.. e normal ! da, cred ca este vorba de calitatea stratului antiaderent. La Fagorul care s-a dus draq in perioada de garantie pateam acelasi lucru. Cind trebuia sa scot piinea trebuia sa dau cu cuva de 2-3 ori de masa ca sa se desprinda si sa iasa. Citeodata iesea cu paletele in ea citeodata nu, se lipeau de ax si facea gaura in piine. Mi-au dat la schimb un Gorenie BM1200 parca. Incomparabil. Cu aceeasi reteta (a lui Ursa, 400 apa 750 faina), piinea aluneca singura din cuva si mereu cu paletele in ea. Se scot cu cirligasul perfect, coaja piinii fiind ca napolitana la textura. Indiferent daca spal sau nu paletele ele intra perfect pe ax. Nu ramine pe ele nimic. Iata ce inseamna calitatea teflonului, care nu ma asteptam sa o vad pe o masina mult mai ieftina. |
#6343
Posted 24 September 2014 - 19:35
Am facut painea cu ceapa, reteta Batranelului. Cea mai buna si mai buna din retetar. Recomand cu branza de capra si riccota:).
Masina: Mulinex Bread of the World, 1kg. Multumesc pentru reteta! La mai multe Batrane!!!! Edited by catalin0303, 24 September 2014 - 19:36. |
#6344
Posted 26 September 2014 - 12:42
Buna, de curand am fost diagnosticat cu boala celiaca ( alergie la gluten) asa ca am achizitionat un Moulinex Bread of the World ptr. a prepara paine fara gluten.
Prima incercare a fost un dezastru total, asa ca rog pe cineva daca are retete reusite si doreste sa le impartaseasca. |
#6347
Posted 27 September 2014 - 06:41
#6348
Posted 28 September 2014 - 06:40
Retete fara gluten pe site uri din afara cu google translate te poti descurca
m.ptitchef.com/recettes/pain-sans-gluten#google_vignette Sper sa te ajute! Edited by GEORGE1976, 28 September 2014 - 06:41. |
#6349
Posted 29 September 2014 - 23:16
http://www.lalena.ro...ml#.VCnJVxad_Z4
asta am gasit la o cautare rapida eu nu am facut paine din faina fara gluten. fiindca glutenul e un termen cumulativ pentru diversele proteine din faina, iar ceea ce sustine aluatul este proteina, pot doar sa intuiesc ca painea din faina fara gluten va creste mai putin. asta ar insemna doua lucruri: as folosi programul cel mai lung al masinii (pentru ca aluatul sa aiba timp sa creasca - programul de paine de baza) si as incerca cu un 3%-4% drojdie proaspata raportat la cantitatea de faina (nu 2% cat folosesc uzual). |
#6350
Posted 01 October 2014 - 15:14
Buna
Tocmai am achizitionat o masina de facut paine Tefal si intentia e sa incep sa fac paine fara gluten, utilizand diverse faini combinate: hrisca, migdale, mei, etc. Ce nu inteleg eu prea bine e care e treaba cu acel Premix care tot apare in retetele din cartea masinii. Imi poate clarifica cineva ? Multumesc. |
#6352
Posted 02 October 2014 - 12:17
deci daca as folosi reteta de mai sus, dar in loc de faina respectiva as combina eu fainile mele, ar trebui sa reusesc sa fac painea ? Nu trebuie sa bag altceva decat acele ingrediente ?
|
#6354
Posted 03 October 2014 - 19:21
Vreau sa vand o masina de paine Moulinex, unde pot sa dau anuntul pe Softpedia?
Edited by miron1947, 03 October 2014 - 19:24. |
Anunturi
▶ 1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users