Chirurgia spinală minim invazivă
Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical. Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale. www.neurohope.ro |
Masina paine
Last Updated: Apr 25 2024 16:34, Started by
RADU_
, Oct 21 2007 08:54
·
57
#4069
Posted 10 March 2012 - 08:44
mihaiC1, on 8th March 2012, 18:22, said: Daca citeai putin mai in urma vedeai retete "perfecte" pt. pane'! Secretele sunt -raporturile: lichid/faina (aici mai intervine tipul fainii) tip 000=1/2 ; tip 650, 550, ..=1/1,85 foarte "perfecta" este si reteta lui ursa. chiar cea mai buna care am facut-o pina acum. (400 apa+650 faina). in cazul asta raportul ar fi de 1.63. deci plaja poate fi mai mare. Edited by enter, 10 March 2012 - 08:45. |
#4070
Posted 12 March 2012 - 16:37
Cine a cumpărat mașina de pâine Bluesky din Carrefour la 119 lei poate să ne spună cât este de eficientă? Mulțumiri!
|
#4071
Posted 12 March 2012 - 16:47
Eu iti pot spune doar ca nu imi plac masinile care fac painea de forma unui cub si mai ales mica. Tava e aproape patrata in sectiune orizontala, privita de sus.
E mai avantajos sa iei o masina cu cuva mai mare, dreptunghiulara pentru ca faci paine mai rar. Sa zicem ca in loc sa faci la 2 zile, faci la 3, ceea ce inseamna o mare economie de curent in timp. Dar pentru cine este destul acel cub de paine, este OK si aceasta masina, deoarece daca face cubul la 3 zile e OK, deoarece painea nu mai e buna dupa 3 zile. Daca vrei sa faci paine zilnic, e OK cubul, iar in cazul asta poate merita sa astepti un eventual raspuns al vreunui posesor. Edited by XrainX, 12 March 2012 - 16:48. |
#4072
Posted 12 March 2012 - 19:29
Eu am o mașină Alaska (din Metro), care era printre cele mai ieftine atunci când am cumpărat-o. Din neglijența mea a ajuns în situația de nu o mai pot folosi. Făcea o pâine cam de 1200 g, dar avea cuva mai mare și două palete. Acest Bluesky are o singură paletă și face o pâine de 900 g, cred că mai mult nu se poate din cuva aceea cam micuță.
Totuși poate a cumpărat-o cineva acum (la reducere) sau mai demult și ne împărtășește ceva opinii. |
#4073
Posted 13 March 2012 - 13:12
anna_boboc, on 6th March 2012, 21:51, said: Mi-am cumparat de curand o masina de facut paine ow5020 si nu prea ii dau de cap. Selectez programul, painea in timpul procesului cresete si inainte cu 20 de min sa fie gata la mijloc se lasa. Ma poate ajuta cineva? Exista vreun secret, nu fac eu ceva bine nu pot sa imi dau seama.... Respecti reteta, ai cantar sau pui din ochi? Am avut si eu un Moulinex si a iesit din prima cu reteta de baza din carte. Daca se lasa e din cauza ca prea mult creste adica apa prea multa este, sau zahar/miere sau drojdie. Vezi cand framanta sa fie la sfarsit o bila cu o consistenta elastica, nitel umeda la suprafata, daca e prea moale - prea mult lichid. |
#4074
Posted 15 March 2012 - 17:18
Ageamiu, on 26th February 2012, 22:22, said: Felicitări ! Nu ne-ai spus de care ”plic de drojdie uscată”. Sunt și de 7 și de 10 g. E foarte important. Cele mai bune sunt cele de 100grame (parca atat au) si dozate cu lingurita din dotare. Altfel dai pe drojdie de 2-3 ori mai mult decat costa ea de fapt. |
#4075
Posted 15 March 2012 - 18:20
Cele de 100g pe care le gasesc in Metro nu contin aceeasi drojdie cu cele de 7g.
Adica cele de 100g necesita dizolvare si 5-10 minute inainte de a fi adaugata in compozitie, pe cand cele mici de 7g sint de tip "instant" adica se adauga direct in faina inaintea pornirii. |
#4076
Posted 17 March 2012 - 11:26
ipman, on 15th March 2012, 18:20, said: ....necesita dizolvare si 5-10 minute inainte de a fi adaugata in compozitie............ Eu de ceva vreme doar la plic de 100 g cumpar si, ca de obicei, o dozez cu lingurita masinii si o pun in cuva deasupra fainii, fara o dizolvare prealabila. Un exemplu de la ziua fiului meu, cand masinuta a muncit o zi intreaga: o paine alba+un pic de secara+seminte, una mai neagra, un cozonac pe care am uitat sa-l pozez IMG_1421.JPG 135.54K 101 downloads .....si un offtopic IMG_1424.jpg 126.38K 61 downloads |
#4077
Posted 17 March 2012 - 17:19
Folosesc drojdie "verde"/proaspata din pachetele de 25g Pakmaya, 10-12g painea are dimensiuni normale, dar.. am folosit si drojdie uscata activa, de la aceiasi firma, din pliculete de 10g doar 6-7g fara "dizolvare" si surpriza a fost: painea creste muult mai mult, aproape se lipeste de capac fara sa "clacheze"! (toate celelalte ingredientele aveau aceiasi cantitate, calitate, temperatura etc.)
|
#4078
Posted 17 March 2012 - 17:26
Azi am facut briose umplute cu finetti.
Ingrediente: 2 galbenusuri 200 ml lapte 175 g zahar 500 g faina 100 g unt 1 plic drojdie uscata (10g) vanilie, coaja de portocala Am incalzit laptele cu zaharul si untul intr-o craticioara, cat sa se topeasca zaharul, fara a le infierbanta. Am pus in cuva galbenusurile, un praf de sare, amestecul caldut de lapte cu unt, aromele, faina, iar deassupra am presarat drojdia (as fi folosit proaspata, dar nu am avut la indemana). Programul 11, preparare aluat, 1 h si 1/2. Am impartit aluatul in 18 parti egale si am pus briosele in forme de hartie (foarte practice :peacefingers: ). Dupa coacere, le-am injectat crema finetti, cat inca erau fierbinti. Cred ca le-am pus cam multa crema, totusi, spre deliciul nepoteilor mei :lol: IMG_1445.JPG 112.81K 57 downloads IMG_1446.JPG 77.48K 62 downloads IMG_1448.JPG 138.79K 89 downloads IMG_1450.JPG 148K 101 downloads D E L I C I O A S E !!! IMG_1451.JPG 129.51K 118 downloads Edited by ginaro, 17 March 2012 - 17:27. |
|
#4079
Posted 17 March 2012 - 19:22
Nu zic, dar cam fac cu ochiu' briosele :OK: ! Se vede ca cele 10g de drojdie uscata/ 500g faina au o influenta mare la crestere :photo: ! Eu pun 1-1,2g drojdie uscate /100g faina si creste la fel! Dar suntem in post si ma abtin de la briose :P !
|
#4080
Posted 17 March 2012 - 21:40
#4081
Posted 17 March 2012 - 22:37
Parerea mea: "seringa de cofetarie" (cea de ornat si "stutul"/forma cel/cea mai subtire) borcanul cu crema incalzit in apa calda sa devina fluida, drojdia cred ca e Pakmaya!
Edited by mihaiC1, 17 March 2012 - 22:43. |
#4082
Posted 18 March 2012 - 08:32
Multumesc amandurora pentru aprecieri :newblush:
Intr-adevar, drojdia a fost Pakmaya, e marca preferata. Scula folosita la umplere am cumparat-o din Kaufland acum doua saptamani si arata asa IMG_1452.JPG 109.22K 43 downloads .....iar crema, desi credeam ca o sa fie necesar sa o "incalzesc in prealabil, nu a fost nevoie, doar am tinut-o la temperatura camerei o vreme si a fost suficient de moale. |
#4083
Posted 18 March 2012 - 12:28
Cu multumiri pentru precizari !
In timpul viscolelor trecute din aceasta iarna, nu am mai gasit drojdie proaspata si am luat ambele variante - de 7 si 10 grame - marci diferite. Cand m-am lamurit cum se folosesc, am ales varianta plicului de 7 grame, datorita utilizarii instant. Rezultatele au fost foarte bune. Am incercat sa schimb plicurile de 10 grame dar nimeni nu si-a prezentat amablitatea. Avand acum aceasta confirmare am sa incep sa le folosesc. |
|
#4084
Posted 19 March 2012 - 13:22
Daca plicul de 10g e Pakmaya foloseste 2/3 la 600g faina tip 650, asa faci din 2 plicuri 3 paini de ~ 1kg.
Eu la dr. Oetker nu am vazut sa creasca din cele 10g la fel cu 6-7g din cea de mai sus! |
#4086
Posted 19 March 2012 - 13:44
Sunt curios sa vad dif. dintre cea activa si cea instant. Acum pun de o pane' cu instant.
|
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users