Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Dade, dade

Parola la lock screen

Deparazitare externa pisici fara ...

Seriale turcesti/coreene online H...
 Merita un Termostat Smart pentru ...

Sfat achizitie MTB Devron Riddle

Problema mare cu parintii= nervi ...

switch microtik
 Permis categoria B la 17 ani

Sfaturi pentru pregatirea de eval...

Crapaturi placa

cum imi accesez dosarul electroni...
 Momentul Aprilie 1964

Sursa noua - zgomot ?

A fost lansat Ubuntu 24.04 LTS

Pareri apartament in zona Berceni?
 

Masina paine

* * * * * 11 votes
  • Please log in to reply
12955 replies to this topic

#4069
enter

enter

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 233
  • Înscris: 13.01.2006

View PostmihaiC1, on 8th March 2012, 18:22, said:

Daca citeai putin mai in urma vedeai retete "perfecte" pt. pane'! Secretele sunt
-raporturile:
lichid/faina (aici mai intervine tipul fainii) tip 000=1/2 ; tip 650, 550, ..=1/1,85

foarte "perfecta" este si reteta lui ursa. chiar cea mai buna care am facut-o pina acum. (400 apa+650 faina). in cazul asta raportul ar fi de 1.63. deci plaja poate fi mai mare.

Edited by enter, 10 March 2012 - 08:45.


#4070
Mannion

Mannion

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 267
  • Înscris: 17.07.2006
Cine a cumpărat mașina de pâine Bluesky din Carrefour la 119 lei poate să ne spună cât este de eficientă? Mulțumiri!

#4071
XrainX

XrainX

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,469
  • Înscris: 28.09.2011
Eu iti pot spune doar ca nu imi plac masinile care fac painea de forma unui cub si mai ales mica. Tava e aproape patrata in sectiune orizontala, privita de sus.
E mai avantajos sa iei o masina cu cuva mai mare, dreptunghiulara pentru ca faci paine mai rar. Sa zicem ca in loc sa faci la 2 zile, faci la 3, ceea ce inseamna o mare economie de curent in timp.
Dar pentru cine este destul acel cub de paine, este OK si aceasta masina, deoarece daca face cubul la 3 zile e OK, deoarece painea nu mai e buna dupa 3 zile.
Daca vrei sa faci paine zilnic, e OK cubul, iar in cazul asta poate merita sa astepti un eventual raspuns al vreunui posesor.

Edited by XrainX, 12 March 2012 - 16:48.


#4072
Mannion

Mannion

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 267
  • Înscris: 17.07.2006
Eu am o mașină Alaska (din Metro), care era printre cele mai ieftine atunci când am cumpărat-o. Din neglijența mea a ajuns în situația de nu o mai pot folosi. Făcea o pâine cam de 1200 g, dar avea cuva mai mare și două palete. Acest Bluesky are o singură paletă și face o pâine de 900 g, cred că mai mult nu se poate din cuva aceea cam micuță.
Totuși poate a cumpărat-o cineva acum (la reducere) sau mai demult și ne împărtășește ceva opinii.

#4073
BlueThought

BlueThought

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 455
  • Înscris: 05.09.2007

View Postanna_boboc, on 6th March 2012, 21:51, said:

Mi-am cumparat de curand o masina de facut paine ow5020 si nu prea ii dau de cap. Selectez programul, painea in timpul procesului cresete si inainte cu 20 de min sa fie gata la mijloc se lasa. Ma poate ajuta cineva? Exista vreun secret, nu fac eu ceva bine nu pot sa imi dau seama....

Respecti reteta, ai cantar sau pui din ochi?
Am avut si eu un Moulinex si a iesit din prima cu reteta de baza din carte.

Daca se lasa e din cauza ca prea mult creste adica apa  prea multa este, sau zahar/miere sau drojdie.
Vezi cand framanta sa fie la sfarsit o bila cu o consistenta elastica, nitel umeda la suprafata, daca e prea moale - prea mult lichid.

#4074
BlueThought

BlueThought

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 455
  • Înscris: 05.09.2007

View PostAgeamiu, on 26th February 2012, 22:22, said:

Felicitări !
Nu ne-ai spus de care ”plic de drojdie uscată”.
Sunt și de 7 și de 10 g. E foarte important.

Cele mai bune sunt cele de 100grame (parca atat au) si dozate cu lingurita din dotare.
Altfel dai pe drojdie de 2-3 ori mai mult decat costa ea de fapt.

#4075
ipman

ipman

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,810
  • Înscris: 16.05.2004
Cele de 100g pe care le gasesc in Metro nu contin aceeasi drojdie cu cele de 7g.
Adica cele de 100g necesita dizolvare si 5-10 minute inainte de a fi adaugata in compozitie, pe cand cele mici de 7g sint de tip "instant" adica se adauga direct in faina inaintea pornirii.

#4076
ginaro

ginaro

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,395
  • Înscris: 08.07.2011

View Postipman, on 15th March 2012, 18:20, said:

....necesita dizolvare si 5-10 minute inainte de a fi adaugata in compozitie............
Te contrazic :)
Eu de ceva vreme doar la plic de 100 g cumpar si, ca de obicei, o dozez cu lingurita masinii si o pun in cuva deasupra fainii, fara o dizolvare prealabila.

Un exemplu de la ziua fiului meu, cand masinuta a muncit o zi intreaga: o paine alba+un pic de secara+seminte, una mai neagra, un cozonac pe care am uitat sa-l pozez
Attached File  IMG_1421.JPG   135.54K   101 downloads

.....si un offtopic Attached File  IMG_1424.jpg   126.38K   61 downloads

#4077
mihaiC1

mihaiC1

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,755
  • Înscris: 12.08.2008
Folosesc drojdie "verde"/proaspata din pachetele de 25g Pakmaya, 10-12g painea are dimensiuni normale, dar.. am folosit si drojdie uscata activa, de la aceiasi firma, din pliculete de 10g doar 6-7g fara "dizolvare" si surpriza a fost: painea creste muult mai mult, aproape se lipeste de capac fara sa "clacheze"! (toate celelalte ingredientele aveau aceiasi cantitate, calitate, temperatura etc.)

#4078
ginaro

ginaro

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,395
  • Înscris: 08.07.2011
Azi am facut briose umplute cu finetti.

Ingrediente:
2 galbenusuri
200 ml lapte
175 g zahar
500 g faina
100 g unt
1 plic drojdie uscata (10g)
vanilie, coaja de portocala

Am incalzit laptele cu zaharul si untul intr-o craticioara, cat sa se topeasca zaharul, fara a le infierbanta.
Am pus in cuva galbenusurile, un praf de sare, amestecul caldut de lapte cu unt, aromele, faina, iar deassupra am presarat drojdia (as fi folosit proaspata, dar nu am avut la indemana).
Programul 11, preparare aluat, 1 h si 1/2.
Am impartit aluatul in 18 parti egale si am pus briosele in forme de hartie (foarte practice  :peacefingers: ).
Dupa coacere, le-am injectat crema finetti, cat inca erau fierbinti. Cred ca le-am pus cam multa crema, totusi, spre deliciul nepoteilor mei  :lol:

Attached File  IMG_1445.JPG   112.81K   57 downloads Attached File  IMG_1446.JPG   77.48K   62 downloads Attached File  IMG_1448.JPG   138.79K   89 downloads Attached File  IMG_1450.JPG   148K   101 downloads

D E L I C I O A S E !!! Attached File  IMG_1451.JPG   129.51K   118 downloads

Edited by ginaro, 17 March 2012 - 17:27.


#4079
mihaiC1

mihaiC1

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,755
  • Înscris: 12.08.2008
Nu zic, dar cam fac cu ochiu' briosele  :OK: ! Se vede ca cele 10g de drojdie uscata/ 500g faina au o influenta mare la crestere  :photo: ! Eu pun 1-1,2g drojdie uscate /100g faina si creste la fel! Dar suntem in post si ma abtin de la briose  :P !

#4080
radudd

radudd

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,296
  • Înscris: 08.02.2007

View Postginaro, on 17th March 2012, 17:26, said:

Dupa coacere, le-am injectat crema finetti, cat inca erau fierbinti.

Fara cuvinte !
Totusi as vrea sa stiu cum s-a facut "injectia" - procedura ?
Ce marca a fost plicul de 10 gr, de drojdie ?
Multumesc.

Edited by radudd, 17 March 2012 - 21:41.


#4081
mihaiC1

mihaiC1

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,755
  • Înscris: 12.08.2008
Parerea mea: "seringa de cofetarie" (cea de ornat si "stutul"/forma cel/cea mai subtire) borcanul cu crema incalzit in apa calda sa devina fluida, drojdia cred ca e Pakmaya!

Edited by mihaiC1, 17 March 2012 - 22:43.


#4082
ginaro

ginaro

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,395
  • Înscris: 08.07.2011
Multumesc amandurora pentru aprecieri  :newblush:
Intr-adevar, drojdia a fost Pakmaya, e marca preferata.
Scula folosita la umplere am cumparat-o din Kaufland acum doua saptamani si arata asa Attached File  IMG_1452.JPG   109.22K   43 downloads
.....iar crema, desi credeam ca o sa fie necesar sa o "incalzesc in prealabil, nu a fost nevoie, doar am tinut-o la temperatura camerei o vreme si a fost suficient de moale.

#4083
radudd

radudd

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,296
  • Înscris: 08.02.2007
Cu multumiri pentru precizari !

In timpul viscolelor trecute din aceasta iarna, nu am mai gasit drojdie proaspata si am luat ambele variante - de 7 si 10 grame - marci diferite.
Cand m-am lamurit cum se folosesc, am ales varianta plicului de 7 grame, datorita utilizarii instant.
Rezultatele au fost foarte bune.
Am incercat sa schimb plicurile de 10 grame dar nimeni nu si-a prezentat amablitatea.
Avand acum aceasta confirmare am sa incep sa le folosesc.

#4084
mihaiC1

mihaiC1

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,755
  • Înscris: 12.08.2008
Daca plicul de 10g e Pakmaya foloseste 2/3 la 600g faina tip 650, asa faci din 2 plicuri 3 paini de ~ 1kg.
Eu la dr. Oetker nu am vazut sa creasca din cele 10g la fel cu 6-7g din cea de mai sus!

#4085
ipman

ipman

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,810
  • Înscris: 16.05.2004
De aici aflam ca drojdia la ambalaj de 10g este uscata activa si cea la ambalaj de 7g este de tip instant.
Cea la pachet de 100g este la fel ca si cea la pachet de 10g.

#4086
mihaiC1

mihaiC1

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,755
  • Înscris: 12.08.2008
Sunt curios sa vad dif. dintre cea activa si cea instant. Acum pun de o pane' cu instant.

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate