Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Placa video buget 550 ron

fifa 07 mi se misca sacadat - fos...

UDMR vrea la guvernare cu noul PNL.

Recomandare amplificator
 Setare frecventa si voltaj memori...

Se incalzeste foarte rau !

Problema Sony Vaio SVE1511B1E

comanda la altex
 Amplificator audio +/0/- 34V CC

ecran negru pe hp g70t-200

achizitie smart

Printscreen tastatura germana
 placa baza

Recomandare RPG de pierdut timpul

Sfat achizitie card memorie

Portare in alte retele mobile
 
Forumul Softpedia folosește "cookies" pentru a oferi utilizatorilor o experiență completă. Vezi detalii sau închide mesaj (x)

Incarcare laptop in masina

  • Please log in to reply
16 replies to this topic

#1
Gabone1

Gabone1

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 9
  • Înscris: 11.03.2007
  • ID membru: 153,572

Exista posibilitatea de a folosi un adaptor auto pt a incarca laptopul atunci cand merg cu masina ? Timpul de incarcare va fi acelasi ca sin cazul incarcarii normale de la priza .Ma gandesc ca este o varianta buna atunci cand calatoresti mult

#2
danX

danX

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,910
  • Înscris: 26.06.2003
  • ID membru: 4,508
  • Locație: BookARest
Tripplite Power Verter.
Gasesti aici

#3
gtcosmin

gtcosmin

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 190
  • Înscris: 08.08.2006
  • ID membru: 90,363
Solutia de mai sus e interesanta ca poti alimenta orice cu ea dar nu cred ca e o solutie eficienta. Doar pt laptop poti sa folosesti si asta: http://www.adelaida....products_id=446 sau asta http://www.adelaida....products_id=662 .

#4
master007

master007

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 22
  • Înscris: 05.04.2007
  • ID membru: 163,625
Sper sa nu fie off-topic, dar priza aia de bricheta cam ce amperaj suporta ?
La 90 W cam cit absoarbe un alimentator de laptop, insemna cam 8 A. Gasisem alimentatoare auto pt laptop construite pt 60 W. Probabil incarca ceva mai lent...
Ma intreb daca  orice masina suporta 375 W pe priza de bricheta... ( insemna 31 amperi...  :unsure: )... poate cineva care foloseste asa ceva ne spune si noua o parere .. pina ma uit in cartea tehnica a masinii.

#5
danX

danX

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,910
  • Înscris: 26.06.2003
  • ID membru: 4,508
  • Locație: BookARest
Am folosit la Tripplite-ul respectiv urmatoarele;
Notebook, incarcator de telefon, sterilizator de biberon, aparat de tuns

Folosite pe bricheta de Golf si Logan.

#6
gtcosmin

gtcosmin

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 190
  • Înscris: 08.08.2006
  • ID membru: 90,363
Daca e folosit perioade scurte de timp sau cu motorul pornit nu cred ca sunt probleme atata timp cat nu depasesti puterea prizei din masina, caz in care o sa se arda o siguranta.
LE: Am inteles eu gresit, aia 375W suporta Tripplite-ul, priza masinii s-ar putea sa suporte s-ar putea sa nu, tu daca conectezi un laptop o sa consume doar 60,80,90W cat are el nevoie ca doar nu bagi un prelungitor cu 5 prize sa faci un lan-party la munte :)
LE2: la dacia berlina (nu logan, aia veche) cred ca are 15A dar mai sunt si altele puse(stergatoare, plafoniera, si inca cate ceva)

Edited by gtcosmin, 12 April 2007 - 16:43.


#7
El_Cid

El_Cid

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,476
  • Înscris: 29.03.2004
  • ID membru: 13,575
  • Locație: Dubai
Am cumparat si eu Powerverter Trippliste de 375 Watts si nu reuseste sa bage destul curent ca sa incarce laptopul meu.
Se aude ca porneste - ventilator sau ce mai are el pe acolo - dar cand conectez la toshiba a200-23K asta ramane pe baterie - nu apare cu charging. Am pus pe low consumption la laptop - am pornit motorul, degeaba, nici un efect.

fac eu ceva gresit - sau teapa?

#8
tom_jones

tom_jones

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 13
  • Înscris: 01.01.2009
  • ID membru: 402,675
In masina folosesc asta, merge cu motor oprit, pornit, fara probleme.


http://www.eta2u.ro/...r...&lang=ro_RO

#9
Blade

Blade

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,370
  • Înscris: 01.01.2002
  • ID membru: 524
  • Locație: Bucuresti
Doresc sa achizitionez un incarcator auto pentru laptop si am o nelamurire.
Pe incarcatorul de casa scrie la output 19.5V si 2A. Incarcatorul de masina pe care vreau sa-l iau are maxim 19V si 1.5A.
http://www.tecnoware...BNET20C-ENG.PDF
Amperajul stiu ca cu cat e mai mare cu atat il incarca mai repede, dar daca voltajul este cu 0.5V mai mic are ceva?
Bateria laptopului are 5000mAh si 10.8V.

#10
mercenar123

mercenar123

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 126
  • Înscris: 11.02.2013
  • ID membru: 798,525

Buna ziua,


ma intereseaza si pe mine daca s-ar putea sa folosesc laptopul (IBM R40) in masina fara bateria atasata, cu curent de la bricheta. Este posibil asa ceva ? Si daca este, ce adaptor ar trebui sa-mi cumpar ?

Edited by mercenar123, 14 February 2013 - 16:35.


#11
bonygy

bonygy

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,494
  • Înscris: 08.02.2007
  • ID membru: 139,876
  • Locație: Bucuresti
Fara bateria atasata e cam nasol. De ce? Simplu... oricat ar fi de pus la punct sistemul electric al masinii, curentul de la bricheta are fluctuatii.
Daca laptopul nu primeste un curent constant (accepta si variatii, dar mici), se restarteaza din 5 in 5 minute, sau mai des chiar.
Este important ca bateria laptopului sa fie acolo, iar daca e mai veche, este important sa poata furniza curent singura, macar 5 minute incontinuu.

Despre adaptor, se gasesc pe la 100-150 de lei, destul de bune care isi fac datoria bine. Eu am asa ceva, universal, cu 8 capuri interschimbabile si cu tensiunea variabila. Am folosit un Sony Vaio, un Acer aspire one si un IBM T42 (nu in acelasi timp, bineinteles). Dar asta a fost conditia: bateria sa poata duce macar cateva minute, ca sa nu ramai fara curent in laptop in timpul fluctuatiilor.
Daca te orientezi spre asa ceva, vezi sa fie de putere ceva mai mare. Al meu scrie ca are 120 W, dar nu are decat 100. ATENTIE LA SIGURANTE, s-ar putea ca cea de la bricheta sa trebuiasca sa o schimbi mai des.

 mercenar123, on 14 februarie 2013 - 16:33, said:

daca s-ar putea sa folosesc laptopul (IBM R40) in masina

Inca un aspect: Sa nu il folosesti tu, cat conduci, poate pasagerul sau pasagerii, dar nu tu...

Edited by bonygy, 16 February 2013 - 11:08.


#12
mercenar123

mercenar123

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 126
  • Înscris: 11.02.2013
  • ID membru: 798,525
Nu vroiam sa-l folosesc in timp ce mergeam , vreau sa-l folosesc pentru diagnoza auto iar bateria lui nu tine mai mult de 30 minute . Bateria are si scop de a absorbi fluctuatiile si in cazul in care sunt foarte puternice se arde bateria in loc de tot laptopul ?

In ultimele zile de cand folosesc laptopul fara baterie aproape de fiecare data cand porneste imi cere sa introduc data in bios (ea fiind resetata). Am citit ca cel mai probabil s-a ars bateria cmos dar vreau sa stiu daca mai pot fi si alte cauze. Am inteles ca la R40 bateria cmos nu e galbena , ci neagra . Asa este ?

#13
bonygy

bonygy

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,494
  • Înscris: 08.02.2007
  • ID membru: 139,876
  • Locație: Bucuresti
Nu se arde nici o baterie (cel putin asa am auzit). In cel mai rau caz, nu se incarca.
Fluctuatiile mari au loc de obicei la pornirea motorului, sau la activarea altor consumatori electrici in masina (faruri, player audio, clima, dezaburitor luneta).
Am inteles ca exista o fluctuatie si cand intra ABS-ul la o franare mai sanatoasa (aici nu sunt sigur).
Oricum, aceste fluctuatii sunt in sensul scaderii bruste a tensiunii si nu cresterea, asa ca nu are cum sa arda bateria. De obicei, echipamentele auxiliare auto, sunt dotate cu condensatori si cu sigurante, tocmai pentru a face fata acestor situatii. Nu stiu daca asa este si in cazul incarcatoarelor pentru laptop.

Da! Ti s-a dus bateria de BIOS si s-ar putea sa ai o adevarata aventura sa o schimbi, ca trebuie sa desfaci capacul spate, tastatura, palm-restul si abia apoi ajungi la ea. Desfaci o galeata de suruburi. Banuiesc ca nu este o lege ca bateria sa fie de o anumita culoare... nu-i exclus sa constati ca poate fi si roz... Succes daca te apuci.

Edited by bonygy, 19 February 2013 - 08:19.


#14
gcom61

gcom61

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,958
  • Înscris: 21.01.2007
  • ID membru: 130,875
  • Locație: Giurgiu
Desi nu s-a mai postat de mult,in legatura cu alimentarea laptopului direct la priza de bricheta,am reusit sa improvizez un cablu de alimentare.
Desi apare atentionare de baterie descarcata laptopul functioneaza foarte bine ;bateria laptopului are 6 cel

Attached Files


Edited by gcom61, 30 May 2013 - 12:59.


#15
VIFCOR

VIFCOR

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 274
  • Înscris: 17.08.2006
  • ID membru: 91,852
  • Locație: București Berceni

 gcom61, on 30 mai 2013 - 12:59, said:

Desi nu s-a mai postat de mult,in legatura cu alimentarea laptopului direct la priza de bricheta,am reusit sa improvizez un cablu de alimentare.
Desi apare atentionare de baterie descarcata laptopul functioneaza foarte bine ;bateria laptopului are 6 cel

Se gasesc alimentatoare care au dubla intrare de 220v si 12v, iar la iesire cu 19v cu 4.5A .

Edited by VIFCOR, 30 May 2013 - 20:25.


#16
gcom61

gcom61

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,958
  • Înscris: 21.01.2007
  • ID membru: 130,875
  • Locație: Giurgiu
Laptopul avand cca 5 ani a meritat riscul de a-l alimenta direct de la bateria masinii.Cu bateria originala scoasa afiseaza ca si cum ar fi alimentat la retea si functioneaza ok;daca introduc bateria afiseaza ca in poza de mai sus si functioneaza deasemenea normal.
Aviz amatorilor .   :)

#17
evelin_kiss89

evelin_kiss89

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 10
  • Înscris: 31.12.2013
  • ID membru: 841,119
am si eu o problema...defapt nu eu..un amic...mi-a adus laptopu sa ma uit la el daca il mai pot face ceva sau il arunca..a conectat laptopu la bricheta masinii..pintr-un cablu sau ceva..nsht exact si nu mai merge..din spusele lui..am scos bateria si am desfacut capacele sa vad daca se vede ceva ars..nu se aprinde nici cu bateria pusa...nici cu ea scoasa...este clar ca ceva e ars..si o alta  problema care am remarcato este faptu ca se simnte in laptop mirosul de arsura...intrebarea este..merita sa-l mai desfac sa vad daca se poate remedia?exista sanse sa pot schimba ceva acolo?sunt o groaza de suruburi de desfacut si cred ca e un timp pierdut degeabaprobabil un chip sau ceva de pe placa e scrum si nu il pot schimba..ar fi mai usor sa il dezmembrez...modelul este un asus A600   19v 4.74A 90 w..astept pareri si sfaturi..multumesc

Reclamă

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users