Chirurgia endoscopică a hipofizei
"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală. Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale. www.neurohope.ro |
Fier de calcat, ce marca?
Last Updated: Apr 04 2016 20:37, Started by
miki3
, Sep 18 2006 20:31
·
0
#37
Posted 03 November 2010 - 06:22
plimbaretul, on 3rd November 2010, 00:09, said: Din cate am observat, statiile/mesele compenseaza prin greutatea unitatilor de calcare (implicit grosimea talpii), lipsa orificiilor numeroase pt aburi. Totusi, pentru uz casnic, cred ca un fier de calcat cat de cat "dotat" poate face fata cu brio nevoilor curente. Statiile de calcal cred ca compenseaza de fapt prin cantitatea mare de abur acumulata in rezervor. Pana la urma o calcare buna pentru a nu distruge fibrele hainelor ar trebui sa se faca cam fara apasare, mai mult cu aburi. Acum solutia mai evoluata ar fi totusi statiile de calcat pt. cei care au spatiu pt. ele. Pretul e acceptabil In plus nu cred ca mai poate sa ajunga mizeria aia galbena din apa dedurizata pe haine. Probabil ramane in rezervor. Edited by cipaul, 03 November 2010 - 06:23. |
#38
Posted 08 November 2010 - 17:04
Din septembrie am cumparat un fier de calcat PHILIPS Azur (model GC4710/02)
- Calca foarte bine (tehnologia cu aburi + greutatea considerabila) - talpa Stream Glide Plus - E dotat cu sistem anticalcar Sunt multumit pentru ca are un raport pret-calitate foarte bun. |
#39
Posted 17 November 2010 - 13:20
nu, statiile de calcat au rostul de a fi durabile si de a avea apa sa zicem toata ziua, de ex cele cu rezervor de 5 litri de apa.
nu au abur mai mult decat fiarele de calcat casnice, poate chiar mai putin, ca rezistenta aproape aceeasi trebuie sa incalzeasca o cantitate mult mai mare de apa, nu un sfert de litru sau jumate, ci 2,3 sau 5 litri. dar nu poti face productie cu fiare casnice in atelierele de croitorie nu? ca te lasa cand ti-e lumea mai draga. uite un ex de statii de calcat: link fiare de calcat . asa arata statiile de care ziceti voi de calcat, si intradevar fierul lor e mai greu dar si mai rezistent ca unul casnic (fier otel, talpi teflon ptr alunecare usoara, ...). Edited by nickulae, 17 November 2010 - 13:22. |
#40
Posted 17 November 2010 - 19:27
nickulae, on 17th November 2010, 13:20, said: nu, statiile de calcat ...nu au abur mai mult decat fiarele de calcat casnice, poate chiar mai putin, ca rezistenta aproape aceeasi trebuie sa incalzeasca o cantitate mult mai mare de apa, nu un sfert de litru sau jumate, ci 2,3 sau 5 litri. Cum sa nu aiba mai mult abur? Probabil nu ai folosit asa ceva: in cazul in care doresti sa completezi apa din rezervor dureaza cateva minute pana elimini tot aburul acumulat sub presiune. Dezavantajul ar fi ca dureaza ceva timp pana se formeaza aburul in rezervor deci nu poti folosi imediat statia. |
#41
Posted 25 November 2010 - 10:18
bine, poate m-am exprimat gresit, fiarele de calcat industriale nu au in generatoarele lor mai "putin" abur doar ca odata epuizat aburul, abilitatea lor de a produce altul este mai scazuta (dureaza mai mult timp) din cauza raportului putere de incalzire/volum de apa ce trebuie incalzita kilowatt/litru apa unde la un fier de calcat casnic este de ex 1300W/0,5L pe cand la cel industrial este de 2200W/5L. Dupa cum ziceam fiarele industriale de calcat sunt folosite in industrie pentru ca apa iti ajunge toata ziua si piesele lor nu se strica (in regim de folosire industrial nu se strica la fel de repede ca piesele unui fier casnic)
|
#42
Posted 15 January 2011 - 12:39
Poate ma ajuta cineva cu un sfat.
Am incercat sa curat cu solutie speciala anticalcar un Tefal si tare mi-e teama ca l-am stricat de tot. Fierul are functie integrata de decalcifiere dar in manual scrie ca trebuie sa-l curat o data pe luna cu solutie speciala sau cu apa cu lamaie. Nu l-am curatat o data pe luna, evident, l-am curatat o data intr-un an, cam asa. Prima data cu apa si lamaie a fost foarte ok. Am gasit solutia asta minune (30% acid citric restul apa, recomandata pentru masini de spalat vase si filtre de cafea, nu scrie nimic de fier de calcat), am pus-o in compartimentul de apa si am pornit fierul. A inceput sa scoata un miros groaznic de ars, scoate un fum de nu mai poti sta in camera, arunca pe jos un fel de ulei, etc. Am incercat sa-l las sa termine, am zis ca poate dureaza mai mult, dar nu se mai termina si impute toata casa, il las cu orele si parca e din ce in ce mai rau. Plus ca pe talpa gaurelele de evacuare sunt pline de o chestie intarita galben-maronie pe care nu stiu daca o mai pot indeparta complet. Aveti vreo recomandare? In afara de cumpararea altui fier |
#43
Posted 15 January 2011 - 14:08
gcaramaliu, on 15th January 2011, 12:39, said: Poate ma ajuta cineva cu un sfat. Am incercat sa curat cu solutie speciala anticalcar un Tefal si tare mi-e teama ca l-am stricat de tot. Fierul are functie integrata de decalcifiere dar in manual scrie ca trebuie sa-l curat o data pe luna cu solutie speciala sau cu apa cu lamaie. Nu l-am curatat o data pe luna, evident, l-am curatat o data intr-un an, cam asa. Prima data cu apa si lamaie a fost foarte ok. Am gasit solutia asta minune (30% acid citric restul apa, recomandata pentru masini de spalat vase si filtre de cafea, nu scrie nimic de fier de calcat), am pus-o in compartimentul de apa si am pornit fierul. A inceput sa scoata un miros groaznic de ars, scoate un fum de nu mai poti sta in camera, arunca pe jos un fel de ulei, etc. Am incercat sa-l las sa termine, am zis ca poate dureaza mai mult, dar nu se mai termina si impute toata casa, il las cu orele si parca e din ce in ce mai rau. Plus ca pe talpa gaurelele de evacuare sunt pline de o chestie intarita galben-maronie pe care nu stiu daca o mai pot indeparta complet. Aveti vreo recomandare? In afara de cumpararea altui fier arunca-l.... sau ca sa fiu eco, da-l la reciclare. din ce spui, cred ca din cauza concentratiei prea mari de acid citric i s-a distrus atat camera de aburi cat si sistemul integrat anticalcar. Personal am vazut plastic "topit" de acidul dintr-o lamaie obisnuita. |
#44
Posted 01 December 2012 - 10:47
As avea si eu nevoie de ajutor in alegerea unui fier de calcat. M-am oprit pe urmatoarele modele:
http://www.electrofu...rowenta/dw6010/ http://www.electrofu...ragliss-fv4780/ http://www.electrofu...philips/gc4410/ http://www.electrofu...trolux/edb8040/ Eu as merge pe rowenta, insa dupa ce criterii ar trebui sa aleg? |
#45
Posted 01 December 2012 - 22:23
Dintre toate fiarele de calcat, cel mai bun mi s-a parut un Bosch pe care l-am cumparat anul trecut de black friday. Fiarele de calcat din ultimii 15 ani nu prea se mai incing cat mi-ar placea mie si din aceasta cauza tesaturile din bumbac 100% se calca foarte greu. Mi-am cumparat un Philips din Olanda acum 22 de ani si a mers excelent pina l-am scapat pe jos de cateva ori. La ultima cazatura s-a defectat si de atunci am tot cumparat fiare de calcat care sa calce la fel de bine. Am incercat Tefal si Braun si unele no name dar abia anul trecut am nimerit fierul de calcat bun. Criteriul ar fi ca la proba sa-l incingi la maxim si sa pui degetul umezit pe el. Daca se aude un sfarait puternic, e bun daca nu, inseamna ca nu va calca bine tesaturile de bumbac sau in.
|
#46
Posted 26 November 2015 - 14:27
M-am trezit si eu dupa 3 ani sa completez acest topic. Dar poate e util cuiva care a patit ca mine sau nu stie ce fier sa-si ia.
Am un fier Philips de vreo 2 ani, din ala cu senzor de nemiscare, care dupa 8 minute se opreste (intra in stand-by). De la inceput am fost dezamagita, pt ca apa curgea si imi patam toate rufele. Am inteles ca trebuia sa stea cu aburul la maxim si asa a stat o vreme. Pana ieri cand am decis sa trec din nou la nivelul 2 de la nivelul 3 pt ca aveam o bluza subtire de calcat. Si gata! Atat i-a fost! Acum cand il bag in priza clipeste exact ca atunci cand intra in stand-by dupa cele 8 minute de nefolosire. Nu a fost chip sa-l fac sa porneasca. Drept urmare azi ma duc la carrefour si imi cumpar un tefal. Philips nu mai e ce a fost candva. PS Mai trebuie sa spun ca nu i-am golit niciodata apa, i-am pus numai apa de la robinet si asa mi se pare normal, ca dimineata cand te grabesti nu ai chef de golit apa etc. Cred ca asta a fost si motivul pt care s-a inventat senzorul de nemiscare: oamenii grabiti care pleaca si uita sa-l scoata din priza. Am avut un AEG ce a primit acelasi tratament si niciodat nu a curs apa si nici alta problema. dar l-am scapat si s-a spart, ca altfel azi nu scriam despre Philips. |
|
#47
Posted 26 November 2015 - 23:53
Cateva sugestii dpdv meu pt a te bucura te noul fier:
- goleste-l de apa dupa fiecare utilizare. Ii protejezi sistrmul anticalcar - apa de la robinet e de preferat, in caz ca nu e f. Dura. - tine pe aburi doar cand calci. Altfel da regulatorul pe zero abur. Asa eviti sa'ti curga apa prin talpa - nu folosi functia de abur turbo in disperare - daca apesi prea des - curge apa prin talpa |
#48
Posted 27 November 2015 - 11:08
Apa de robinet NU e de preferat. Se gaseste cam peste tot apa pentru calcator care (ca un bonus!) e si parfumata. Alta alternativa ar fi si apa demineralizata. Asa problema oricaror depuneri dispare.
|
#49
Posted 22 December 2015 - 03:20
Pai si de unde iau apa demineralizată? E apa distilată care se pune in radiator la masini?
|
#50
Posted 22 December 2015 - 09:11
Gasesti la toate supermarketurile . Fie ca apa demineralizata pentru calcat cu esente de . ....; fie ca apa distilata pentru automobile.
|
#51
Posted 22 December 2015 - 11:23
In manualul de utilizare al fierului meu spunea sa nu folosesti apa distilata, ci de la robinet. Excepție daca apa e f. Dura, atunci o combini cu distilata.
|
|
#52
Posted 22 December 2015 - 14:23
Una e apa distilata și alta e cea demineralizata. Cea demineralizata se mai folosește la spălarea parbrizului la mașini sau pentru diluarea soluțiilor concentrate.
Dar cum am mai scris, se găsește apa pentru calcator cam în orice supermarket. Iar apa demineralizata găsești și în benzinării. |
#53
Posted 22 December 2015 - 17:09
Ai dreptate cu diferenta intre distilare si demineralizare . Procedeul tehnologic e diferit dar ambele elimina calcarul din apa .
Folosesc de multi ani alternativ cele doua tipuri de apa ( nu e o regula , depinde cum o cumpar ) si n-am avut probleme . |
#54
Posted 23 December 2015 - 12:30
pai si la ce raion - apa aia pentru calcator (ca ailalta stiu de unde) ?
sa nu caut de bezmetica... pana acum am tratat fierul cu apa de robinet, dar e calcaroasa in draci si se simte .... lasa urme albe, i se mai astupa gaurile... Edited by cumparaturidepenet, 23 December 2015 - 12:31. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users