Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Renault Laguna 3

Problema linkuri https

Ghirlande petrecere

tensiometru pt bunica
 Samsung W-5000

Sunet ciudat

Xbox 360 RROD eroarea E74

Doresc putin ajutor, SEO
 Credit relocare

Problema pornire pc.

Grand Turismo6 sau Real Racing3 s...

Browser compatibil cu html5
 parcare langa noul sediu al ambas...

Problema numerelor verzi (0800xxx...

Popescu presedinte? (sau mandria ...

durere de ochi de la calculator/t...
 

Forumul Softpedia folosește "cookies" pentru a oferi utilizatorilor o experiență completă. Vezi detalii sau închide mesaj (x)

Putere instalata Electrica....

  • This topic is locked This topic is locked
27 replies to this topic

#1
fmfmfmfm

fmfmfmfm

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 627
  • Înscris: 10.03.2004
  • ID membru: 12,548
  • Locație: Bucuresti

Nu stiu daca am postat bine, insa ma intereseaza daca stie careva, care este maximul de putere care se poate instala pe un bransament monofazic? Cum limiteaza efectiv Electrica puterea absorbita din retea?

#2
Dj Shock

Dj Shock

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,098
  • Înscris: 21.10.2005
  • ID membru: 50,634
Puterea aparenta = U * I. Puterea este de obicei limitata la 3,5 Kw/apartament din cate stiu. Limitarea puterii se face prin sigurante, care se ard la depasirea curentului de 16 A.
Daca te referi la bransament direct, si nu la apartament , ar fi bine sa consulti un angajat Electrica, sau sa te uiti pe valoarea sigurantelor si la grosimea firului de curent

#3
fmfmfmfm

fmfmfmfm

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 627
  • Înscris: 10.03.2004
  • ID membru: 12,548
  • Locație: Bucuresti
Ma intereseaza la o casa (la curte). Am vorbit cu un electrician, care mi-a zis ca puterea maxima care poate fi instalata pe monofazic ar fi de 8,7 KVa (sper ca am scris bine unitatea de masura). Nu am ajuns la Electrica ca nu am avut timp de pierdut pe acolo. Am pus intrebarea ca imi par cam ciudati cei 8,7. O sa ma uit si pe siguranta pusa de ei la bransament ca sa ma orientez. Inteleg ca aceasta siguranta imi poate da ceva informatii cu privire la puterea maxima disponibila?

Edited by fmfmfmfm, 10 April 2006 - 09:53.


#4
sebulbus

sebulbus

    cereal killer

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,005
  • Înscris: 03.12.2005
  • ID membru: 55,915
daca siguranta e facuta sa se topeasca la X amperi atunci ea se va topi daca incerci sa absorbi din retea un curent mai mare de atat.

cum bine se zice mai sus P=I*U, in cazul de fata Pmax = Imax*U, adica Pmax = 16*220. asta inseamna 3520W ~= 3.5KW .

daca totusi siguranta ta n-are 16A refaci calculele de mai sus.

#5
mc_h

mc_h

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 594
  • Înscris: 07.10.2005
  • ID membru: 49,330
  • Locație: Cluj-Napoca
N-ar trebui sa ma bag (pentru ca nu sunt tocmai un as in fizica)  dar puterea = rezistenta? Pentru ca eu la scoala am invatat ca    I*U = R si se masoara in ohmi (sau volt-amperi)   :confuzzled:

Edited by mc_h, 10 April 2006 - 16:25.




#6
Africanul

Africanul

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,736
  • Înscris: 24.10.2003
  • ID membru: 7,561
  • Locație: Bucuresti

View Postmc_h, on Apr 10 2006, 17:22, said:

N-ar trebui sa ma bag (pentru ca nu sunt tocmai un as in fizica)  dar puterea = rezistenta? Pentru ca eu la scoala am invatat ca    I*U = R si se masoara in ohmi (sau volt-amperi)   :confuzzled:

Aproape ca ai nimerit-o, doar ca este vorba de o impartire:
I = U / R (legea lui Ohm) => R = U / I   =>  U = I * R, unde R - rezistenta

R = L / A, L - lungimea conductorului, A - aria sectiunii (parca mai era si in functie de o constanta proprie fiecarui metal/aliaj, dar cam asta este formula)

Edited by Africanul, 10 April 2006 - 17:00.


#7
sile52

sile52

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 110
  • Înscris: 02.02.2006
  • ID membru: 64,132
  • Locație: bucuresti / sector 5
tot ce stiu e valoarea maxima a curentului suportat de contoarele monofazice  40 A .... scrie pe el !

Edited by sile52, 10 April 2006 - 18:07.


#8
fmfmfmfm

fmfmfmfm

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 627
  • Înscris: 10.03.2004
  • ID membru: 12,548
  • Locație: Bucuresti
Parca intensitatea nu e tot una cu puterea :).

#9
gec

gec

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 682
  • Înscris: 10.08.2005
  • ID membru: 43,548
  • Locație: Oradea
Puterea nu este limitata intr-un mod anume. La bloc siguranta este de 16A in mod normal dar nu depaseste 25A. Puterea este limitata indirect de catre Electrica, fie prin sigurante, fie prin cablare. Un utilizator normal nu are nevoie de mai mult de 16A iar 20A ete mai mult decat necesar. Pentru puteri ce depasesc 5KW se fac cereri separate

#10
remuss

remuss

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 110
  • Înscris: 31.12.2003
  • ID membru: 9,596

View Postfmfmfmfm, on Apr 10 2006, 10:15, said:

Nu stiu daca am postat bine, insa ma intereseaza daca stie careva, care este maximul de putere care se poate instala pe un bransament monofazic? Cum limiteaza efectiv Electrica puterea absorbita din retea?

Puterea maxima simultan absorbita este cea din Avizul tehnic de racordare, document pe care il obtii prima oara cand soliciti racordarea. Aceasta putere este solicitata de tine. Evident ca pentru puteri mai mari vei solicita chiar tu o racordare trifazata (presupuncxa la puteri mai mari vei avea consumatori/receptori trifazati). Ca un caz practic, esti limitat la curentul nominal al intreruptorului automat din blocul de masura si protectie. Dac acesta este de In=16 A monofazat, rezulta o putere de P=230V*16A*cos(fi). La cos(fi)=1 rezulta o pueter de 3680W adica 3.68 kW. Daca, in schimb ai in casa si aparatura care nu are natura rezistiva (ex. iluminat fluorescent fara condensatoare de compensare), cos (fi) se reduce. Sa zicem ca un cos(fi) global ar fi 0,85. Ar rezulta atuci o putere limitata de interruptorul automat de 230*16*0.85=3128 (3.128 kW)

#11
fmfmfmfm

fmfmfmfm

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 627
  • Înscris: 10.03.2004
  • ID membru: 12,548
  • Locație: Bucuresti
M-am uitat in actele de la Electrica si am gasit si avizul de racordare. Scrie la situatia pe viitorii 5 ani, puterea aproximativa KW/KVa: 8/8,7.

Acum o intrebare buna, s-ar putea pune, avand in vedere ca nu am pe strada trifazic si transformatorul e prea departe ca sa imi permit, s-ar putea oare cere la Electrica sa am doua bransamente monofazice la putere maxima? Bineinteles sa platesc si 2 abonamente/2 contracte.

#12
Paul_l

Paul_l

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,268
  • Înscris: 27.12.2004
  • ID membru: 27,845

View Postfmfmfmfm, on Apr 10 2006, 21:24, said:

avand in vedere ca nu am pe strada trifazic si transformatorul e prea departe ca sa imi permit,

Se mai face distributie pe strada monofazic ? Esti sigur ?

BTW eu am fuzibil in firida de 25 A .

#13
sile52

sile52

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 110
  • Înscris: 02.02.2006
  • ID membru: 64,132
  • Locație: bucuresti / sector 5
pana la urma vad ca mi-ai dat dreptate .... I max = cca 40 A  !!!

#14
fmfmfmfm

fmfmfmfm

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 627
  • Înscris: 10.03.2004
  • ID membru: 12,548
  • Locație: Bucuresti

View PostPaul_l, on Apr 10 2006, 21:43, said:

Se mai face distributie pe strada monofazic ? Esti sigur ?
Chiar numai monofazic.

#15
bandi

bandi

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 42
  • Înscris: 02.04.2006
  • ID membru: 71,993

View Postfmfmfmfm, on Apr 10 2006, 10:15, said:

Nu stiu daca am postat bine, insa ma intereseaza daca stie careva, care este maximul de putere care se poate instala pe un bransament monofazic? Cum limiteaza efectiv Electrica puterea absorbita din retea?
sunt doua lucruri dupa mine: puterea contorului (valoarea curentului maxim trecut pe el) si nu in ultimul rand puterea maxima consumabila este stipulat in general in  contractul cu Electrica.In curentul alternativ puterea  
P=U*I*cos(fi)

#16
ada80ro

ada80ro

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 625
  • Înscris: 16.05.2005
  • ID membru: 36,814
  • Locație: Brasov

View Postfmfmfmfm, on Apr 10 2006, 23:37, said:

Chiar numai monofazic.

Eu stiu ca din trasformator cablul iese trifazat, la consumator se imparte pe faze.
Nu stiu cum e in zona de case, dar la bloc de exemplu intra trifazat in firida si se imparte pe faze.
Iar la LEA 0.4 parca e torsadat si se imparte in cutia de distributie pe faze, nu sunt sigura, nu am facut proiectare.

Pentru putere conteaza sectiunea conductorului. Sectiunea conductorului este stabilita la faza de proiectare in functie de consumul estimat pe zona respectiva.
Nu ai ce sa faci, nu iti limiteaza tie aiurea SC.Electrica puterea, atata duce conductorul si asta se trece in contract. Deci cat e acolo atata poti.

Edited by ada80ro, 10 April 2006 - 23:05.


#17
gec

gec

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 682
  • Înscris: 10.08.2005
  • ID membru: 43,548
  • Locație: Oradea
Problema se imparte pe doua categorii:
1) cei dela bloc, in mod normal, au in apartament sigurante de 16A, si la firida de 25A iar la panoul general sunt 2 sigurante probabil de 150A (valabil in blocuri cu 4 etaje). La blocuri intra curent trifazat si locatarii sunt impartiti in doua pe cate o ramura. Deci nu poti consuma mai mult decat poate suporta siguranta de pe ramura, fiindca este STAS si nu o chestie improvizata ca siguranta din apartament.
2) la case, alimentarea pe stalpi este trifazata, bransamentul dela stalp la casa este monofazat. Aici practic esti limitat fie la curentul suportat de bransament fie la cel suportat de contor. Poate exista exceptie doar in cazul in care dela stalpii principali se trage o ramura monofazata pentru noii abonati care sunt putini la numar.

In general se urmareste echilibrarea consumatorilor pe ambele ramuri ale tensiunii trifazate.

Edited by gec, 10 April 2006 - 23:36.


#18
sile52

sile52

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 110
  • Înscris: 02.02.2006
  • ID membru: 64,132
  • Locație: bucuresti / sector 5
corect ! .... ambele TREI faze !!!

Reclamă

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users