Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Problema RDS

Renault Laguna 3

Problema linkuri https

Ghirlande petrecere
 tensiometru pt bunica

Samsung W-5000

Sunet ciudat

Xbox 360 RROD eroarea E74
 Doresc putin ajutor, SEO

Credit relocare

Problema pornire pc.

Grand Turismo6 sau Real Racing3 s...
 Browser compatibil cu html5

parcare langa noul sediu al ambas...

Problema numerelor verzi (0800xxx...

Popescu presedinte? (sau mandria ...
 

Forumul Softpedia folosește "cookies" pentru a oferi utilizatorilor o experiență completă. Vezi detalii sau închide mesaj (x)

Instalare winxp fara cd

  • Please log in to reply
27 replies to this topic

#1
alexio74

alexio74

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 30
  • Înscris: 29.03.2006
  • ID membru: 71,503

Salut

Cum pot instala pe un laptop al carui cd-rom nu funct un winxp, tinand cont ca nu pot boota de pe nici un alt device. Nu as putea decat sa pun un kit de xp prin conectarea hdd-ului la un alt calculator (desktop), folosind un adaptor.
Merci

#2
angel

angel

    Softpedia Viewer

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,933
  • Înscris: 16.05.2005
  • ID membru: 36,813
  • Locație: Bucuresti
iti trebe mediu de bootare, doar sa il faci sa booteze de pe C: si sa ii bagi boot disk-ul pe hard si windows-ul (kit-ul) tot pe hdd.
cred, dar nu sunt 100% sigur ca e posibil :P

#3
aeon

aeon

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,102
  • Înscris: 05.08.2002
  • ID membru: 1,739
  • Locație: Bucuresti
pai copiezi niste fisiere sistem de pe o disketa de win98 ca sa faci c: bootabil (se presupune ca e formatat FAT32 !!, partita c: activa).
copiezi apoi kitul de winxp (folderul i386).. pornesti cu setup.exe (parca asa eraexecutabilul)..
de mers merge sigur, am facut odata asta, dar nu mai sunt sigur daca asta era tot (posibil sa mai fi fost nevoie de smartdrv.exe incarcat)

#4
foxulante

foxulante

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,410
  • Înscris: 14.06.2005
  • ID membru: 38,947
copiezi kitul pe partitia D, si bootezi de pe o disketa sistem de win98. dupa formatare, cauti calea unde e kitul de win, intrii in i386, si dai setup.exe

#5
clausache

clausache

    Junior

  • Grup: Validating
  • Posts: 400
  • Înscris: 10.02.2006
  • ID membru: 65,459
  • Locație: whatever that means
am impresia ca merge si daca copiezi kitu pe alta partitie. dai setup si alegi fresh instal. apoi se restarteaza si stie el mai departe.



#6
fedora_core_2005

fedora_core_2005

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 203
  • Înscris: 30.07.2005
  • ID membru: 42,639
Stiam ca windows-urile pe nt parca nu merg instalate din dos ci doar cele 9x.Pai daca ai adaptor si poti conecta hdd-ul la un calcaulator, copiaza un kit daca ai cu win 98 sau me si un kit de xp , instaleaza 98(me) pe cea de a doua partitie, cand termina de instalat , executi setup-ul de la xp -ul copiat, instalezi xp-ul pe prima partitie , stergi kitul de 98 , si editezi fisierul boot.ini sa iti dispara la inceputul boot-arii selectia intre cele doua win-uri.Sper sa-ti mearga      .

#7
clausache

clausache

    Junior

  • Grup: Validating
  • Posts: 400
  • Înscris: 10.02.2006
  • ID membru: 65,459
  • Locație: whatever that means
poti instala din dos si xp si 2000 fara nici o pb.

#8
Lemmy

Lemmy

    Retired until further notice

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,220
  • Înscris: 03.05.2004
  • ID membru: 15,661
  • Locație: București

View Postaeon, on Apr 6 2006, 10:58, said:

pai copiezi niste fisiere sistem de pe o disketa de win98 ca sa faci c: bootabil (se presupune ca e formatat FAT32 !!, partita c: activa).
copiezi apoi kitul de winxp (folderul i386).. pornesti cu setup.exe (parca asa eraexecutabilul)..
de mers merge sigur, am facut odata asta, dar nu mai sunt sigur daca asta era tot (posibil sa mai fi fost nevoie de smartdrv.exe incarcat)

Asa e, dar neaparat pe discheta de boot iti trebuie smartdrv.exe pe care il lansezi dupa ce a bootat, altfel o sa dureze cam jumatate de ora prima parte a instalarii, partitita pe care instalezi trebuie neaparat sa fie formata, pentru ca nu o sa-ti apara in timpul instalarii optiunea de formatare a partitiilor.
Kitul poti sa-l copiezi pe orice partitie, instalarea o pornesti cu winnt.exe din i386

Edited by Lemmy, 06 April 2006 - 10:36.


#9
clausache

clausache

    Junior

  • Grup: Validating
  • Posts: 400
  • Înscris: 10.02.2006
  • ID membru: 65,459
  • Locație: whatever that means
dar ai deja windows pe el sau nu?

#10
alexio74

alexio74

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 30
  • Înscris: 29.03.2006
  • ID membru: 71,503

View Postclausache, on Apr 6 2006, 11:37, said:

dar ai deja windows pe el sau nu?


hdd-ul este nou nu este nici macar formatat

#11
foxulante

foxulante

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,410
  • Înscris: 14.06.2005
  • ID membru: 38,947
pai il formatezi, creezi partitiile si ii pui kitul pe alta partitie decat C. apoi faci cum ti-am explicat mai sus. asa fac si eu de multe ori. nu e nici o diferenta doar ca se instaleaza mai repede :D

#12
clausache

clausache

    Junior

  • Grup: Validating
  • Posts: 400
  • Înscris: 10.02.2006
  • ID membru: 65,459
  • Locație: whatever that means
offf pai atuncia chiar ai o pb.... foloseste o unitate cdrom externa... deci mi-am dat cu parerea aiurea.
desi ai putea sa pui un "windows pe" pe un usb stick... da cred ca asha ar trebui sa faci. poti sa bootezi de pe usb stick?

View Postfoxulante, on Apr 6 2006, 11:46, said:

pai il formatezi, creezi partitiile si ii pui kitul pe alta partitie decat C. apoi faci cum ti-am explicat mai sus. asa fac si eu de multe ori. nu e nici o diferenta doar ca se instaleaza mai repede :D
treaba e cum pune el kitu pe alta partitie decat c?

Edited by clausache, 06 April 2006 - 10:49.


#13
alexio74

alexio74

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 30
  • Înscris: 29.03.2006
  • ID membru: 71,503

View Postclausache, on Apr 6 2006, 11:50, said:

offf pai atuncia chiar ai o pb.... foloseste o unitate cdrom externa... deci mi-am dat cu parerea aiurea.
desi ai putea sa pui un "windows pe" pe un usb stick... da cred ca asha ar trebui sa faci. poti sa bootezi de pe usb stick?
treaba e cum pune el kitu pe alta partitie decat c?

Bios-ul nu are facilitatea de a boota de pe usb.

#14
clausache

clausache

    Junior

  • Grup: Validating
  • Posts: 400
  • Înscris: 10.02.2006
  • ID membru: 65,459
  • Locație: whatever that means
pai atunci sfatul meu este urmatorul... baga disketa de system, fa o partitie, formateaz-o, copiaza cu disketa kitul de windows 98, instaleaza-l, baga reteaua si de acolo copiaza kitul de xp... alta idee nu imi vine acum... spun sa bagi 98 pt ca e mai mic [relativ]... oricum e munca de sisif... poate o exista vro idee pe linux [nu ma pricep la linux]
alta varianta indrazneata ar fi sa scotii hdd de pe leptop, il pui pe un xp si copiezi kitul...
sau ar mai fi instalarea pe rtea dar nu prea vad cum...
oricum e de munca

#15
foxulante

foxulante

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,410
  • Înscris: 14.06.2005
  • ID membru: 38,947
tot prin usb e cel mai usor...copiezi de pe un memstick kitul direct pe hdd...in rest ne complicam mult...sa copieze kitu de 98 cu disketa?!

#16
angel

angel

    Softpedia Viewer

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,933
  • Înscris: 16.05.2005
  • ID membru: 36,813
  • Locație: Bucuresti
stai asa ca nu am priceput....pana la urma ai flopy disk la el sau nu ?
ca daca ai, faci cum a zis lumea mai sus, iei frumos disketa de boot de win98, bagi fdisk-ul, faci partitiile si formatezi, bootezi de pe floppy-disk, asta avand deja copiat kit-ul de XP pe partitia D: si eventual copii pe disketa si managerul de dos XC daca il ai pe undeva, daca nu, il atasez eu cand ajung pe acasa. E un manager foarte mic si foarte util si mai poti gasi vre-o 3 pe aici http://www.bootdisk.com/dostools.htm

te duci in folderul I386 de la xp si cauti setup sau install.exe ceva de genu asta.

ar trebui sa mearga si dupa cum am zis, daca nu ai fdd, bagi mediul de bootare de pe C: dupa ce copii boot disk-ul pe C ;)

#17
clausache

clausache

    Junior

  • Grup: Validating
  • Posts: 400
  • Înscris: 10.02.2006
  • ID membru: 65,459
  • Locație: whatever that means
nu intelegeti ca omul nu are cum sa copieze kitu de xp pe hdd? dupa ce formateaza si partitioneaza, cum copiaza kitul ????? eu nu ma pricep la linux, dar banuiesc ca ar putea boota de pe disketa, instala placa de retea si apoi sa copieze [e o parere, nu ma pricep la linux]

#18
angel

angel

    Softpedia Viewer

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,933
  • Înscris: 16.05.2005
  • ID membru: 36,813
  • Locație: Bucuresti

View Postalexio74, on Apr 6 2006, 10:36, said:

Nu as putea decat sa pun un kit de xp prin conectarea hdd-ului la un alt calculator (desktop), folosind un adaptor.

asta inseamna ca poate sa isi puna kitul pe hdd.....si bootarea :)

Edited by angel, 07 April 2006 - 10:25.


Reclamă

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users