Chirurgia endoscopică a hipofizei
"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală. Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale. www.neurohope.ro |
Beci sub casa (doar sub bucatarie) - avantaje si dezavantaje
Last Updated: Feb 14 2020 12:54, Started by
dansarariu
, May 24 2015 18:08
·
0
#1
Posted 24 May 2015 - 18:08
Buna ziua,
in maxim 2 saptamani voi incepe si eu fundatia la o casa P + M in Pitesti. Sub casa, mai precis sub bucatarie, voi construi un beci cu intrare din casa, din hol. M-ar interesa si pe mine pareri ale celor care au asa ceva, daca tine rece, daca au igrasie din cauza existentei beciului, daca e util, etc., intrucat am auzit,am citit si am auzit multe polemici pe aceasta tema, a beciului sub casa. Care ar fi metoda cea mai buna pentru a hidroizola beciul? Atasez poze ale casei si ale beciului. Multumesc pentru eventualele informatii obiective! Attached Files |
#2
Posted 24 May 2015 - 18:25
Am eu la casa de la țară, chiar sub bucătărie, așa cum vrei și tu.
În bucătărie nu e absolut nicio problemă cu igrasie sau altceva, în schimb însă, mai ales iarna, beciul e tot timpul cu condens puternic pe pereți. Din păcate beciul meu nu e izolat în niciun fel. |
#3
Posted 24 May 2015 - 18:29
Eu am beciul tot sub bucatarie, coborare din hol, scara sub scara ce duce la etaj. Diferenta o face faptul ca are dubla placa daca pot zice asa, in sensul ca este turnata placa (tavan) a beciului, dupa aceea cca 30cm de umplutura si abia apoi a fost turnata egalizarea la nivelul elevatiei. In acest mod, bucataria este practic rupta de beci, nu mai au nici o legatura. Nu se simte rece, nu se aude hidroforul care este montat in beci ca situtie tampon in cazul in care se opreste apa, etc.
|
#4
Posted 24 May 2015 - 18:42
Beciul il ai hidroizolat? Ai probleme cu apa in beci?
shmecherul, on 24 mai 2015 - 18:29, said:
Eu am beciul tot sub bucatarie, coborare din hol, scara sub scara ce duce la etaj. Diferenta o face faptul ca are dubla placa daca pot zice asa, in sensul ca este turnata placa (tavan) a beciului, dupa aceea cca 30cm de umplutura si abia apoi a fost turnata egalizarea la nivelul elevatiei. In acest mod, bucataria este practic rupta de beci, nu mai au nici o legatura. Nu se simte rece, nu se aude hidroforul care este montat in beci ca situtie tampon in cazul in care se opreste apa, etc. |
#5
Posted 24 May 2015 - 18:50
Beciul nu este hidroizolat, este facut cand nu se purta asa ceva, panza freatica este undeva de la 15 m in jos, deci nu se pune problema, iar zona (peretele) care teoretic ar da spre exteriorul constructiei este protejat de infiltratii de betonul turnat in curte in zona lui. In rest totul tine de aerisirea beciului. O aerisire buna inseamna un beci aerisit, uscat, fara umiditate.
Daca ai panza de apa aproape se recomanda hidroizolatie si pe perete si cu materiale gen aquastop. Beciul tau are prevazute aerisiri? Eu nu vad aerisiri la beci din ce ma pricep sa citesc pe desen, dar nu sunt specialist! Iti trebuie minim doua aerisiri, pentru creare de tiraj! Edited by shmecherul, 24 May 2015 - 18:59. |
#6
Posted 24 May 2015 - 19:22
Ce naibii tineti in beciurile alea de bagati 4-5 mii de euro in ele? Muraturi si vin de tara?
Pe americani ii inteleg ca stau in ele cand bate vantul mai tare si le zboara cotetul...da pe romani..nu-i inteleg. Beci se facea inainte ca nu erau frigidere. Pentru cateva muraturi si 3 borcane cu zacusca..pe bune. Cartofi si morcovi gasesti tot anul in piete moca. E un laitmotiv la romani. Daca n-ai beci,degeaba te-ai m-ai apucat de casa . Aaa..si vinul se tine in CRAMA..cu totul altceva..e pentru aia mai bogati. |
#7
Posted 24 May 2015 - 19:32
Daca tu esti "bogat" si ai crama, lasa pe altii mai putin bogati sa aiba un compromis pentru tine numit "beci". Da, vreau sa tin muraturi in el, facute de mine, din care sa mananc tot anul. Vinul meu, din care beau acum un pahar, este natural, tinut in beci, numai bun de a fi baut. Nu te gandi ca este cine stie ce capsunica, nu, este Merlot, o idee demidulce, o minunatie. Si cel mai important lucru, natural. Sa continuam. In beci tin cauciucurile, vara-iarna, functie de anotimp, care, la recomandari, pentru a preveni imbatranirea, se pastreza la loc intunecos si rece. Multumit sau mai continui?
|
#8
Posted 24 May 2015 - 19:34
Este bun un beci incapator pentru invechirea vinului, tuicii, palincii si pentru muraturi sau varza murata!
|
#9
Posted 24 May 2015 - 19:35
Dar de ce, cand spui "beci", toata lumea se gandeste numai la muraturi si alimente??????
Eu, pur si simplu, il voi folosi ca depozit intrucat terenul pe care il am nu-mi permite construirea de "anexe". De, eu nu fac parte din clasa celor bogati, cu CRAMA!! Intr-o viata de om strangi tot felul de lucruri din care de unele nu te poti lipsi. Si strangi, si strangi si uite asa, iti dai seama ca ai nevoie de un depozit. Ca doar romanul e strangator, nu? Edited by dansarariu, 24 May 2015 - 19:36. |
#10
Posted 24 May 2015 - 19:40
As vrea eu crama... Nu-i de nasul meu .. Nu vad ce lucruri sa tii in el sa merite 5000 de euro. Ca daca-l faci sub casa cam pe acolo te costa tot balamucul..
|
|
#11
Posted 24 May 2015 - 19:59
Mario, in viata sunt lucruri care te costa mai mult decat fac, dar, adunate intr-un intreg, vezi ca merita. Asa este viata o privesti ca pe un intreg, daca iei totul separat, nimic nu se mai leaga.
Si totusi, nu cred ca ajunge la 5000 euro o groapa de 5x4x2,5 ! Exemplu este unul fictiv, beciul meu este mai mic, dar nu m-as putea lipsi de el! Edited by shmecherul, 24 May 2015 - 19:59. |
#13
Posted 24 May 2015 - 20:09
Hidroizoleaza bine si musai aerisiri. Se merita cu varf si indesat o pivnita, alimentele si bauturile se simt excelent acolo!
|
#14
Posted 24 May 2015 - 20:13
mariovrs, on 24 mai 2015 - 19:22, said:
Ce naibii tineti in beciurile alea de bagati 4-5 mii de euro in ele? Muraturi si vin de tara? Pe americani ii inteleg ca stau in ele cand bate vantul mai tare si le zboara cotetul...da pe romani..nu-i inteleg. Beci se facea inainte ca nu erau frigidere. Pentru cateva muraturi si 3 borcane cu zacusca..pe bune. Cartofi si morcovi gasesti tot anul in piete moca. E un laitmotiv la romani. Daca n-ai beci,degeaba te-ai m-ai apucat de casa . Aaa..si vinul se tine in CRAMA..cu totul altceva..e pentru aia mai bogati. de blocurile comuniste in care fiecare apartament dispunea de o boxa ce spui sau esti prea mic pentru astea poate da omul vrea beci pentru doua borcane de zacusca si citeva muraturi si citiva cartofi si putin vin samd ca sa nu mearga in fiecare zi in piata si nu eproblema ta ce face omul cu banii daca ii poti da un sfat il dai nu judeci omul |
#15
Posted 24 May 2015 - 20:39
Daca tot "polemizam" pe tema beciului , in maxim zece ani, din cauza incalzirii globale, o sa cautam beciul ca pe aur . O sa ne "mutam" in beci, vara, pe timpul zilei!
|
|
#16
Posted 24 May 2015 - 20:43
Depinde la ce adancime este panza freatica. Eu am facut beciul langa casa. Sub casa presupune mai mult fier, beton, hidroizolatie...
|
#17
Posted 24 May 2015 - 23:47
Beciul este un spaţiu extrem de util. Poţi să-l faci sub toată casa, nu doar bucătăria. Sînt nenumărate lucruri pe care să ţi le depozitezi acolo. Poţi să-ţi faci acolo şi ceva atelier pt lucrurile mai "murdare" (vopsit, găurit, tăiat etc). Dacă ai grădină tot acolo îţi vei depozita lopeţi, roabă, scară, găleţi şi alte chestii pe care nu le vrei în casă. Practic camere în plus, la un cost mai mic decît o cameră la parter sau etaj. Tot în beci poţi ţine hidrofor, centrala termică, etc. Poţi duce toate conductele care urcă în casă (apă, canalizare etc) aparente pe tavanul beciului, pt a nu le îngropa şi a avea apoi acces uşor la ele.
Pt hidroizolaţie există soluţii destule. Da, beciul poate ajunge uşor igrasios, în anumite cazuri, poate să se mai infiltreze un pic de apă, dar asta nu elimină avantajele de mai sus. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users