Neurochirurgie minim invazivă
"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv. Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice. www.neurohope.ro |
Cine a inventat micul?
Last Updated: May 24 2015 17:25, Started by
NeuFunk
, May 23 2015 19:56
·
0
#1
Posted 23 May 2015 - 19:56
Am o problema care ma framanta de ceva timp. Exista ceva date aproximative despre locul si data inventii miciilor? In ce tari se mai consuma acest produs si ce natie a inceput sa-l consume prima data.
|
#2
Posted 23 May 2015 - 19:58
#3
Posted 23 May 2015 - 20:11
NeuFunk, on 23 mai 2015 - 19:56, said:
Am o problema care ma framanta de ceva timp. Exista ceva date aproximative despre locul si data inventii miciilor? In ce tari se mai consuma acest produs si ce natie a inceput sa-l consume prima data. Denumirea in turca este köfte. Si grecii si bulgarii l-au adoptat. Edited by andreic, 23 May 2015 - 20:14. |
#4
Posted 23 May 2015 - 20:14
Kebabul turcesc, mărunţit, prin statele balcanice se numea "cevapcici", diminutivul de la kebab. Acolo e leagănul real al produsului "naţional".
|
#5
Posted 23 May 2015 - 20:15
Eu asa stiam cum scrie in articol :"Intr-o seara cu multi clienti s-ar fi terminat rezerva de mate pentru carnati"...si booom a iesit micu!
|
#6
Posted 23 May 2015 - 20:15
#7
Posted 23 May 2015 - 20:16
#10
Posted 23 May 2015 - 20:28
|
#11
Posted 23 May 2015 - 20:32
Acum serios, nu ma asteptam sa fie inventat de romani. Aveam banuieli ca a fost inventat de turci, insa aveam nevoie de mai multe informatii despre denumirea si istoria sa. deoarece doresc sa scriu un articol pe aceasta tema
|
#12
Posted 23 May 2015 - 20:36
Pai probabil se trage de pe la turci, cum a spus @mihaicozac. Un lucru e cert: mi-ai facut pofta cu micii astia! )
|
#14
Posted 23 May 2015 - 20:41
#15
Posted 23 May 2015 - 20:51
Probabil de un ungur. Si ii zicea "kis". Dar la ei nu a prins ca stiau toti ca e clona dupa turci (spre deosebire de mincarurile cu paprika, care nu stiau ca sunt luate de la turci). Dupa ce ungurul respectiv a fost dat afara in suturi din Viena, de la curtea imparatului, a trebuit sa se autoexileze in Tarile Romane, unde a fost iubit si apreciat mai bine.
Edited by Dihorul Razboinic, 23 May 2015 - 20:54. |
|
#16
Posted 23 May 2015 - 21:25
pai si daca este inventive turceasca, ungureasca sau extraterestra de ce numai la noi a avut succes? eu stiu ca un produs de succes este promovat asiduu de cei care l-au descoperit, mai degraba cred povestea cu matele terminate
|
#17
Posted 23 May 2015 - 21:44
http://en.wikipedia....
ma rog...fiecare popor si-a adaptat reteta....sarbii si restul nu pun bicarbonat de exemplu. Edited by bubalus, 23 May 2015 - 21:47. |
#18
Posted 23 May 2015 - 21:59
Cine a inventat micul?
Raspuns: Marian Vanghelie. (Vezi campaniile lui electorale!) Edited by Tehnicianul1970, 23 May 2015 - 22:00. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users