Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
problema test grila

Digi24 a disparut de pe TV Lg

Drept de proprietate intelectuala...

Jante noi shitbox
 Trinitas TV 4K

Dacia 1316 cu 6 usi ...

Frecventa modificata radio

Un nou pericol pt batrani
 Ar trebuii sa vindem imobiliarele...

Dupa renuntarea la aparat dentar

pelerinaj in Balcik

Noul format Jpegli iși propu...
 Dade, dade

Probleme accesare nr test telefon

Parola la lock screen

Deparazitare externa pisici fara ...
 

Top 10 tradari din istoria Romaniei

- - - - -
  • Please log in to reply
18 replies to this topic

#1
fredy2007

fredy2007

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,644
  • Înscris: 09.09.2007
,,
Top 10 tradari din istoria Romaniei


Cum ar fi aratat oare istoria fara tradatori si tradari? De la Burebista la Mihai Viteazul si pana la Tudor Vladimirescu, istoria noastra e presarata cu evenimente tragice, in care rolul principal a fost jucat de personaje fara scrupule care, prin josnicele lor fapte, au schimbat mersul istoriei si soarta romanilor.
1. Prabusirea celui mai mare rege dac: Burebista
In vremea lui Burebista, care a domnit pe la jumatatea secolului I i.Hr., statul dac a ajuns in culmea puterii sale. In urma victoriilor repurtate de acest rege, statul dac - cu capitala la Argedava - a ajuns sa se intinda pe un teritoriu imens, cuprins intre Alpii nordici, Muntii Balcani, Marea Neagra si Nistru. Pana si impartul roman Cezar se temea de marea putere a regelui dac si, in jurul anului 44 i.Hr., pregatea un razboi impotriva lui. A murit insa - asasinat, dupa cum se stie, in urma unui complot - inainte de a apuca sa porneasca spre regatul dac.

Si, la putin timp dupa aceea, tot unei conspiratii i-a cazut victima si Burebista. Nobilii nemultumiti de puterea si autoritatea sa au complotat pentru a-l inlatura. Odata cu disparitia lui, imensul regat dac s-a destramat, spargandu-se in mai multe bucati pe care cei care uneltisera spre a-l dobori pe Burebista si le-au impartit intre ei.


Top 10 tradari din istoria Romaniei tradare, tradator, istorie, romania, tara romaneasca, moldova, ardeal, valahia[ http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/401/321/15246/5163670/3/vlad-tepes.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]


3. Asasinat de cei care ar fi trebuit sa-l apere: Radu de la Afumati
Radu de la Afumati a domnit in Tara Romaneasca intre 1522 si 1529, cu mai multe intreruperi de cateva luni, care arata ca tara trecea atunci printr-o perioada de mari tulburari: numerosi pretendenti isi disputau tronul si, dupa cum balanta norocului inclina de partea unuia sau a altuia, ei stapaneau pentru putina vreme Valahia, pentru ca apoi sa fie rasturnati si inlocuiti. Timp de cativa ani ani, Radu de la Afumati a reusit, de fiecare data, sa-si doboare rivalii, astfel ca, in aceasta perioada, stapanirea asupra Tarii Romanesti i-a apartinut in cea mai mare parte a timpului. Dupa ce, initial, se opusese turcilor, el a inteles, in cele din urma, ca pentru a domni trebuia sa aiba sprijinul Inaltei Porti otomane (asa erau vremurile!). Sustinut de turci si de neamul Craiovestilor, o puternica familie de boieri din Oltenia, el a ocupat, in cele din urma, tronul Valahiei, pe care l-a pastrat pana in 1529.

Si aici i se incheie povestea - si totodata viata. Tragicul sau sfarsit e descris in chip impresionant de istoricul Constantin C. Giurescu; sa-l citam, asadar: "Recunoscut de turci si sprijinit de Craiovesti, Radu ar fi putut domni vreme indelungata daca nu cadea victima unui complot ticalos. Spre sfarsitul anului 1528, o suma de boieri […] nemultumiti probabil de influenta puternicei familii de peste Olt, se ridica impotriva domnului. Acesta, surprins, neavand la indemana oastea spre a li se opune, e nevoit sa fuga. […] pe drum, insa, boierii il ajung la Ramnicu Valcea si, nerespectand nici lacasul dumnezeiesc in care Radu se refugiase, il ucid in bisericuta de pe dealul Cetatuii, sub ochii ingroziti ai preotului [….] S-a intamplat aceasta mizerabila crima - unica prin imprejurarile ei in istoria noastra - in ziua de 2 ianuarie 1529; ea pune in lumina cea mai urata boierimea munteana din acea vreme."


Top 10 tradari din istoria Romaniei tradare, tradator, istorie, romania, tara romaneasca, moldova, ardeal, valahia[ http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/401/321/15246/5163670/11/petru-rares.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]


5. Singur impotriva Imperiului Otoman: Ioan Voda Viteazul
Ioan Voda Viteazul, numit si Armeanul (mama sa fusese armeanca) sau, mai tarziu, Ioan Voda cel Cumplit, era stranepot al lui Stefan cel mare. Unele cronici vechi il prezinta ca pe un tiran, dar istoricii moderni ii fac un portret mai magulitor, recunoscandu-i marele merit de a se fi impotrivit turcilor si afirmand ca era foarte indraznet si viteaz, fiind, de aceea, foarte iubit de soldati si de popor dar, din pacate, nu si de boierime si cler. Pentru numerosii boieri intriganti, un domn cu o fire apriga nu era un conducator comod, dupa cum nici pentru acesta vesnicele sforarii si comploturi ale dregatorilor nu erau usor de suportat. Ioan Voda a ales sa fie aspru cu boierii si mai indurator si grijuliu cu cei din paturile de jos, care aveau mult mai multa nevoie de ocrotire.

El obtinuse tronul Moldovei in 1572 - unde se obtinea la acea vreme, adica de la turci -, cu ajutorul averii stranse in tinerete, cand facuse negot cu pietre scumpe. In 1574, insa, turcii i-au cerut sa dubleze suma platita drept tribut. Ioan Voda a convocat Divanul si i-a convins pe boieri sa se impotriveasca cererii sultanului. Situatia politica era de asa natura, incat voievodul n-a putut gasi alti aliati decat cazacii zaporojeni - o populatie din zona Nistrului - care i-au trimis in ajutor o ceata de 1.200 de oameni. Cu ei si cu armata sa de moldoveni, Ioan Voda a pornit razboiul impotriva turcilor. Dupa un sir de victorii rasunatoare ale domnitorului moldovean, care l-au inspaimantat pe sultanul Selim, acesta a trimis impotriva lui o armata zdravana, alcatuita din turci carora li se adaugasera tatari si valahi. Acestia din urma doreau sa-l inlature pe Ioan Voda pentru a-i da tronul unui pretendent, Petru, frate cu domnitorul valah Alexandru.


Top 10 tradari din istoria Romaniei tradare, tradator, istorie, romania, tara romaneasca, moldova, ardeal, valahia[ http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/401/321/15246/5163670/10/petru-cercel.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]


7. Mihai Viteazul: puternicul si temutul voievod al celor trei tari romanesti
In vara anului 1600, puterea lui Mihai Viteazul ajunsese la apogeu: el stapanea acum toate cele trei trei tari romanesti, iar aceasta izbanda il facuse pe cat de celebru, pe atat de respectat in Europa. Cu atat mai tragica pare prabusirea sa, cu cat a venit foarte curand dupa acest moment de glorie. Dupa opinia istoricului Constantin C. Giurescu, "Cauzele caderii lui Mihai au fost, pe de o parte, rascoala nobililor ardeleni si intelegerea lor cu generalul imperial Basta, pe de alta parte, dusmania polonilor."
  • Generalul Basta era comandantul armatelor germane ale imparatului Rudolf al II-lea de Habsburg, stapanitorul Sfantului Imperiu Roman de Neam Germanic (un ansamblu de teritorii din Europa centrala, reunite Interesat de o alianta cu Mihai Viteazul in vederea apararii impotriva expansiunii spre vest a Imperiului Otoman, imparatul Rudolf a dat, initial, ajutor militar voievodului in actiunile acestuia de extindere a stapanirii sale peste cele trei tari romanesti. Nu a vrut, insa, sa il recunoasca drept domn al Ardealului, dorind sa pastreze pentru sine acest teritoriu si sa-i acorde lui Mihai Viteazul doar functia de guvernator.
In 1601, dupa mai multe neintelegeri si reconcilieri - de forma - cu generalul Basta, dupa mai multe confruntari cu nemesii unguri din Ardeal, se punea din nou problema stapanirii acestui teritoriu. Si, aici, Mihai Viteazul a fost prins - si a devenit victima - in jocul de interese al marilor puteri si al reprezentantilor acestora. Iata cum s-au succedat evenimentele, dupa descrierea aceluiasi mare istoric citat mai sus:
"La Turda, Mihai hotari sa-si desparta armata de aceea a lui Basta; voia sa plece mai degraba la Fagaras, spre a-si vedea sotia si copiii. Aceasta despartire insemna insa pentru domnul nostru libertatea de initiativa. Basta, care stia ca imperialilor le convenea mai mult o stapanire directa asupra Ardealului, iar nu prin intermediul unei personalitati atat de puternice, deci greu de maniat, cum era aceea a lui Mihai, se hotari sa impiedice - prin orice mijloace - o asemenea libertate. In zorii zilei cand voievodul trebuia sa plece spre Fagaras, la 9/19 august 1601, el trimise un detasament de trei sute de germani si valoni, acestia din urma comandati de ofiterii Jacques Beauri si Mortague. Aveau ordin sa-l aresteze pe Mihai, iar daca se opune, sa-l ucida. Asa se si intampla. Intrand in cortul domnului, Beauri ii spuse: "esti prins". Mihai rosti un singur cuvant: "ba", si dadu sa puna mana pe sabie. In aceeasi clipa insa, un valon il impusca, un al doilea ii strapunse pieptul, altii il lovira cu halebardele".

Si astfel, printr-un asasinat marsav, s-a incheiat scurta si glorioasa cariera de domn si cuceritor a lui Mihai care a lasat, totusi, in urma, o imensa speranta: aceea ca unirea celor trei tari romanesti e un fapt realizabil. Aveau sa treaca mai mult de trei veacuri pana sa se intample din nou dar, in tot acest timp, nadejdea a fost hranita si de faptul ca, odinioara, cineva aratase ca se poate.


Top 10 tradari din istoria Romaniei tradare, tradator, istorie, romania, tara romaneasca, moldova, ardeal, valahia[ http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/401/321/15246/5163670/5/brancoveni.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]


9. Tradati pentru rasplata: Horea, Closca si Crisan
Inceputa in noiembrie 1784, in satul Curechiu (Hunedoara), rascoala lui Horea, Closca si Crisan, miscare cu caracter national si social, iscata ca o reactie a iobagilor romani din Ardeal, disperati de situatia lor economica si sociala tot mai greu de suportat, s-a incheiat dupa foarte scurt timp, la sfarsitul lunii decembrie a aceluiasi an, cand cei trei conducatori au fost prinsi si executati. Pe capetele lor se pusese cate un premiu de 300 de galbeni; totusi, sustinuti de majoritatea oamenilor din popor - constienti de faptul ca li se aparau interesele -, ei n-au putut fi capturati de autoritatile austro-ungare altfel decat prin tradare. S-au gasit cativa tarani care, ispititi de bani, au ajutat la capturarea celor trei, care stateau ascunsi, in vreme ce preotii romani care se raliasera miscarii umblau prin sate pentru a aduna banii necesari pentru ca Horea sa se poata duce din nou - pentru a cincea oara - la Viena, spre a pleda cauza iobagimii romane in fata imparatului austro-ungar, Iosif al II-lea.

La 27 decembrie 1784, cativa tarani s-au apropiat de Horea si Closca - acestia stateau ascunsi intr-o coliba de crengi, in codrul Scoragetului, din Muntii Gilaului - si, pretinzand ca umbla dupa vanat, au fost primit in coliba de cei doi. La un semnal, s-au napustit asupra lor, i-au legat si apoi i-au predat autoritatilor. Tot prin tradare a fost capturat, la 30 ianuarie 1785, si Crisan. A urmat judecata, apoi executia lui Horea si a lui Closca printr-o pedeapsa extrem de cruda - tragerea pe roata. Trupul lui Crisan, care se sinucisese in inchisoare, a fost zdrobit in acelasi fel. Si totusi, sacrificiul lor n-a fost zadarnic - un exemplu paradoxal de revolta care, desi infranta, va aduce totusi, macar in parte, schimbarile pe care le-a urmarit. In anul urmator rascoalei, 1785, printr-un act solemn datat 22 august si promulgat de imparatul Iosif al II-lea, in Ardeal a fost desfiintata iobagia.


Top 10 tradari din istoria Romaniei tradare, tradator, istorie, romania, tara romaneasca, moldova, ardeal, valahia[ http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/401/321/15246/5163670/12/tudor-vladimirescu.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]


Se bizuiau pe sprijinul Rusiei; aceasta, insa, a dezaprobat miscarea. In plus, organizarea armatei eteriste lasa mult de dorit; trupele nedisciplinate ale lui Ipsilanti au jefuit pe drum multe gospodarii, starnind nemultumirea populatiei romanesti. Intelegerea dintre Alexandru Ipsilanti - devenit epitrop general al Eteriei - si Tudor Vladimirescu, conducatorul miscarii in Tara Romaneasca, prevedea ca Ipsilanti - dupa ce trecuse prin Moldova si Muntenia - sa iasa din tara cu trupele sale, pentru a nu starni o reactie dura si o interventie armata din partea turcilor. Dar, cand a devenit evident ca Ipsilanti nu era un conducator si un aliat de nadejde, conflictul intre cei doi a ajuns atat de grav, incat Alexandru Ipsilanti a hotarat sa se descotoroseasca de Tudor Vladimirescu, printr-un complot. Prin tradare, Tudor Vladimirescu - pe care poporul il numea deja "domnul Tudor", - a fost ridicat de la Golesti si apoi asasinat la Targoviste.''

Sursa:
http://www.descopera...storia-romaniei

Am avut o istorie buciumata insa si alte popoare nu stau mai bine ca si noi, inclusiv cei din vestul Europei, unde rudeniile foarte apropiate sau prietenii s-au vandut unii pe altii.

Edited by fredy2007, 28 March 2015 - 19:03.


#2
lil debul

lil debul

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,662
  • Înscris: 29.09.2005
Asta e topul ???? Unde sint Capitanul , Maresalul , chiar si amaritul ala de Nea Nicu sau luptatorii din rezistenta anti-comunista ?

#3
xmanyacs77

xmanyacs77

    *Roman Patriot*

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,127
  • Înscris: 10.07.2013
Da, asa este lista este mult mai lunga.Posted Image

#4
V_i_c_t_o_r

V_i_c_t_o_r

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,868
  • Înscris: 04.12.2010
basescu, care a distrus si invrajbit intreaga tara, unde e? Care a luat 20 miliarde de la FMI ca sa ingroase conturile firmelor portocalii. Care a inchis spitale, a marit tva-ul, a taiat salarii si pensii...

#5
slai

slai

    User Incredibil

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,867
  • Înscris: 25.01.2007
pai inca nu e clar cum sa fie in top raportat la ponta, inaintea lui, sau dupa el. imediat ce se stabileste, apar amandoi, stai linistit.

#6
lil debul

lil debul

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,662
  • Înscris: 29.09.2005
Haidi frate , sintem bintuiti de clasa politica , sau ce , numele lor alaturate numelor Eroilor sint o jignire , da-o in pixda masii .

Edited by lil debul, 28 March 2015 - 19:52.


#7
eduardf

eduardf

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 69
  • Înscris: 07.03.2015
Pacepa? Iliescu? Basescu?

Edited by eduardf, 28 March 2015 - 20:15.


#8
lil debul

lil debul

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,662
  • Înscris: 29.09.2005

View Postxmanyacs77, on 28 martie 2015 - 19:32, said:

Da, asa este lista este mult mai lunga.Posted Image

Pacat ca Descopera nu a avut curaj sa spuna lucrurilor pe nume , ce se intimpla daca vorbeau si despre istoria recenta ? Stirea e cancanista , e consumerista si politicalcorecta , adica de duzina. Au pus frina exact cind era mai interesant dar si mai controversat , au preferat confortul in detrimentul dezbaterii si al adevarului. Pacat , foarte pacat.

View Posteduardf, on 28 martie 2015 - 20:14, said:

Pacepa? Iliescu? Basescu?

Te bagi in seama aiurea sa faci si tu niste postari ? Vezi-ti de drum , esti neinteresant , ba chiar esti ieftin.

#9
eduardf

eduardf

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 69
  • Înscris: 07.03.2015

View Postlil debul, on 28 martie 2015 - 20:17, said:

Te bagi in seama aiurea sa faci si tu niste postari ?

te-ai oparit?

Pacepa a fost unul dintre cei mai mari tradatori din istoria tarisoarei asteia. Sti cati oameni au murit din cauza lui?

Dar din cauza tovarasului Iliescu ... fost agent KGB?

Astia sunt tradatori de elita. De base' ce sa mai vb ...... un tradator alcolist de cea mai joasa speta

Toti trebuiau executati .......taratoarele astea trebuiesc  trecute pe lista ......

Edited by eduardf, 28 March 2015 - 20:30.


#10
lil debul

lil debul

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,662
  • Înscris: 29.09.2005
Nu m-am oparit , cred ca nu am inteles bine mesajul , eu ma axam pe Eroi si tu te axai pe Tradatori , daca e cazul imi cer scuze.
Citeam de Burebista , Mihai Viteazul , etc si brusc au aparut niste nume dubioase , gen' Pacepa , fie numele lui vejnic blestemat , e clar ca m-am dezorientat putin .

#11
myshyk

myshyk

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,812
  • Înscris: 26.11.2006

View Posteduardf, on 28 martie 2015 - 20:22, said:

te-ai oparit?

Pacepa a fost unul dintre cei mai mari tradatori din istoria tarisoarei asteia. Sti cati oameni au murit din cauza lui?

Dar din cauza lui tovarasului Iliescu ... fost agent KGB?

Ai auzit vreodata ca exista niste carti, intitulate "carti de istorie"? Ar fi bine sa mai pui mana pe cate una si sa te uiti macar la poze. Vezi ca sunt interzise, sa nu te prinda cumva cu ele....

#12
Iocan

Iocan

    Tefelist, fan Kövesi

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,784
  • Înscris: 02.06.2006
Vlad al II-lea Dracul, fiul lui Mircea cel Bătrîn, își trage numele de la Ordinul  Dragonului. A fost admis în ordin în 1431. Scopul ordinului era lupta împotriva otomanilor. În 1436 a fost renegat de ordin, deoarece

Quote

În anul 1432, la numai un an de la înnobilare, contrar statutului creștin al Ordinului care avea ca scop protejarea creștinătății de păgâni, în speță de amenințarea otomană, Vlad i-a condus personal pe turcii care au asediat și incendiat Cetatea Severinului, fiind uciși toți cavalerii teutoni din cetate.

http://ro.wikipedia....inul_Dragonului

Trădător jegos de viță nobilă. ADN românesc...

#13
lil debul

lil debul

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,662
  • Înscris: 29.09.2005
Chestie de perspectiva , tu vorbeai despre tradatori iar eu despre tradati si sper ca realizezi impactul psihologic al imaginilor .
Ok. , pace , il nominalizez pe leguma aia de exrege in topul Tradatorilor.

Edited by lil debul, 28 March 2015 - 20:52.


#14
Iocan

Iocan

    Tefelist, fan Kövesi

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,784
  • Înscris: 02.06.2006
23 august:
"întoarcerea armelor", un eufemism pentru o trădare pe care nu o îngit nemții nici azi.

#15
Acrisios

Acrisios

    Active Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 1,562
  • Înscris: 28.03.2015
mai e o lista cel putin la fel de lunga a celor  care ne-au tradat pe noi (ca romani) de-a lungul istoriei ; conteaza si aia ...nu ?

#16
liviu_np

liviu_np

    Haiduc

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,192
  • Înscris: 05.06.2006

View PostV_i_c_t_o_r, on 28 martie 2015 - 19:38, said:

basescu, care a distrus si invrajbit intreaga tara, unde e? Care a luat 20 miliarde de la FMI ca sa ingroase conturile firmelor portocalii. Care a inchis spitale, a marit tva-ul, a taiat salarii si pensii...
Hai, ma...
Chiar asa indoctrinat esti...
Hai sa o luam pe rand...
Spitalele.... nici Ponta nu a reusit sa le deschida, din lipsa banilor... Ai luat teapa...
A marit TVA. Era de asteptat.... orice partid la putere facea asta ca sa aiba bani in buget. Daca nu o facea Base, o facea Ponta... Inca o teapa...
A taiat salarii si pensii... A fost o masura de precautie pe care oricine intreg la creier trebuia sa o ia, altfel eram cu un picior in groapa asa cum sunt grecii azi. Teapa a treia....

Exemplele pot continua...
Ce ar trebui sa te framante pe tine este coruptia care s-a institutionalizat in Parlamentul Romaniei care apara infractorii de drept comun pe care, eu, sincer, i-as trimite direct in dormitoarele in care sunt 30 de de insi intr-o camera de 20 de mp, nu acasa, in arest la domiciliu sau in celule in care au conditii mai bune decat le ai tu acasa.

#17
fredy2007

fredy2007

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,644
  • Înscris: 09.09.2007

View PostIocan, on 28 martie 2015 - 20:55, said:

23 august:
"întoarcerea armelor", un eufemism pentru o trădare pe care nu o îngit nemții nici azi.

Daca ai fi in locul lor, mai ales daca erai militar german stationat atunci in Romania, ai fi inghitit-o azi?Este interesant ca finlandezii au facut ceva asemanator cu al nostru 23 august insa ei nu sunt prea blamati pentru asta.

View Postlil debul, on 28 martie 2015 - 19:21, said:

Asta e topul ???? Unde sint Capitanul , Maresalul , chiar si amaritul ala de Nea Nicu sau luptatorii din rezistenta anti-comunista ?




Acest top a inclus doar mari personalitati din istoria noastra, toti avand functia suprema in stat, in momentul cand au fost tradati, exact ca si Antonescu sau Ceausescu.
Pe Capitan cine la tradat?Maresalul si fostul pantofar nu sunt amintiti deoarece cei care au facut-o inca mai traiesc si ocupa pozitii importante in societatea romaneasca.Daca amintesti trasaturile pozitive ale lui Antonescu, imediat sar pe tine evreii care te acuza de fascism.Dupa 200 de ani subiectele amintite de tine vor fi discutate cu mai mult obiectivism si lejeritate, ca si toate evenimentele istorice care au avut loc pana acum.

#18
SucreBolivar88

SucreBolivar88

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,263
  • Înscris: 03.03.2012
Pai cred ca ar trebui clarificate un lucru : Daca spui top 10 tradari din istoria Romaniei  nu poti sa i pui pe domnitorii medievali, pentru simplul fapt ca istoria Romaniei incepe in 1861, daca spuneai top 10 tradari din istoria romaniilor era ok, da Burebista tot nu intra :)

Ok topul meu

10 Uciderea lui Barbu Catargiu, seful conservatoriilor, probabil la ordinul lui Cuza
9 Incercarea de proclamare a republicii de la Ploiesti
8 Afacerea Skoda
7 Uciderea lui Duca de catre Caro II
6 Tradarea  generalului Iliescu
5 cazul lui Pacepa
4cazul bandei bolsevice 1945-1958  ( desi  ei nefiind romanii in majoritate probabil ca nu se simteau )
3 cazul   gen. Militaru
2 Cazul Mihai I ,, armistitiul ,, incheat la 23 .8. 1944
1 Uciderea lui N. Ceausescu si devalizarea Romaniei

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate