Chirurgia endoscopică a hipofizei
"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală. Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale. www.neurohope.ro |
Braga? rețetă?
Last Updated: Mar 16 2015 16:00, Started by
DaculScoril0
, Mar 02 2015 12:33
·
0
#1
Posted 02 March 2015 - 12:33
Are cineva o rețetă testată de bragă? Eu încercat vreo două rețete de pe internet și n-am fost mulțumit de rezultat. A ieșit ceva care semăna mai mult a cvas.
|
#3
Posted 02 March 2015 - 22:57
scaiba, on 02 martie 2015 - 17:27, said:
Rețetă n-am, da' dacă îţi place braga de aici, îl voi îmbăta pe Ali în vreo seară şi o aflu. Cu siguranţă îţi pot spune că se fierbe muuulte ore... n-am încercat-o pe asta dar arată bine. La primul drum pe Valea Prahovei îi fac o vizită lui Ali. Între timp poți să-l îmbeți pe Ali |
#4
Posted 06 March 2015 - 17:41
Fiind un produs de origine turca. boza.... cel mia bine cauta retete pe blogurile turcesti sau
https://www.google.r...M#q=boza recipe |
#5
Posted 15 March 2015 - 10:57
Am avut sansa sa stau pe aceeasi strada cu una dintre putinele bragagerii din Constanta - undeva langa Piata Grivitii - in copilarie... Mirosea a braga pe toata strada si Nea Chenan ne dadea noua copiilor din cartier saptmainal cata braga putem bea. Drept e ca vecini fiind, il ajutam cu ce puteam, si pisicile noastre ii pazeau productia si tineau rozatoarele departe.
imi amintesc de sala de fabricatie - unde se fierbeau amestecurile de cereale cu apa si apoi se lasau zile intregi la fermentat, apoi se filtrau de 3 ori si braga era foarte, foarte buna. Era consistenta si nu intepa la limba, cu un gust dulceag-foarte usor amarui. Am mai incercat si in alte parti, in tara si in lume- dar gustul copilariei mele - nu l-am mai regasit. se vinde inca braga in constanta , filtrata/diluata, cu cateva resturi de cereale care se tot invart in dozator - cu adaos de zahar si usor intepatoare la limba - la un pret ridicol dupa parerea mea... |
#6
Posted 15 March 2015 - 11:46
Salut,
Am ajuns de la supe, ciorbe şi borşuri la bragă. Nu e rău că s-a amintit că există ( existau ) şi băuturi neacloolice, altele decât sucurile teck şi cola. Existau şi în Galaţi cofetării ( Macul Roşu, de exemplu ) şi un magazin specializat în producere şi comercializare ( pe strada Bălcescu, lângă Delta ) a cremei de bragă. Altă băutură bună era Mazagranul, la care primeai şi pai ( natural ) ambalat individual în hârtie. Găseai cel puţin 10 sortimente distincte de bragă ( cu pere, smochine etc. ) Au dispărut uşor-uşor după 1965, când fabricarea industrială de sucuri colorate şi aromatizate cu miros de plastic şi cauciuc ars le-a înlocuit. Ce vreo cinci-zece ani a reapărut ceva plin de conservanţi ce se numeşte impropriu bragă. Probabil respectă cu stricteţe normele Europene şi de aici gustul, care nu are nimic de a face cu braga. Braga este o băutură vie care ţinută la temperatură potrivită, băută din acelaşi loc la distanţă de 3 - 4 ore diferă ( spre rău sau spre mai bun ) la gust. Ăsta este unul din motivele pentru care braga autentică nu se mai prepară şi pentru care comercianţii nu se complică cu ea. Edited by Mos_Ilie, 15 March 2015 - 11:49. |
#7
Posted 16 March 2015 - 13:58
O braga buna am baut de la cei de aici: http://bragabuna.ro/
|
#8
Posted 16 March 2015 - 16:00
Salut,
Mulţumesc frumos torres_23 , voi verifica în zilele viitoare. Edited by Mos_Ilie, 16 March 2015 - 16:01. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users