Neurochirurgie minim invazivă
"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv. Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice. www.neurohope.ro |
Braga? rețetă?
Last Updated: Mar 16 2015 16:00, Started by
DaculScoril0
, Mar 02 2015 12:33
·
0
#1
Posted 02 March 2015 - 12:33
Are cineva o rețetă testată de bragă? Eu încercat vreo două rețete de pe internet și n-am fost mulțumit de rezultat. A ieșit ceva care semăna mai mult a cvas.
|
#3
Posted 02 March 2015 - 22:57
scaiba, on 02 martie 2015 - 17:27, said:
Rețetă n-am, da' dacă îţi place braga de aici, îl voi îmbăta pe Ali în vreo seară şi o aflu. Cu siguranţă îţi pot spune că se fierbe muuulte ore... n-am încercat-o pe asta dar arată bine. La primul drum pe Valea Prahovei îi fac o vizită lui Ali. Între timp poți să-l îmbeți pe Ali |
#4
Posted 06 March 2015 - 17:41
Fiind un produs de origine turca. boza.... cel mia bine cauta retete pe blogurile turcesti sau
https://www.google.r...M#q=boza recipe |
#5
Posted 15 March 2015 - 10:57
Am avut sansa sa stau pe aceeasi strada cu una dintre putinele bragagerii din Constanta - undeva langa Piata Grivitii - in copilarie... Mirosea a braga pe toata strada si Nea Chenan ne dadea noua copiilor din cartier saptmainal cata braga putem bea. Drept e ca vecini fiind, il ajutam cu ce puteam, si pisicile noastre ii pazeau productia si tineau rozatoarele departe.
imi amintesc de sala de fabricatie - unde se fierbeau amestecurile de cereale cu apa si apoi se lasau zile intregi la fermentat, apoi se filtrau de 3 ori si braga era foarte, foarte buna. Era consistenta si nu intepa la limba, cu un gust dulceag-foarte usor amarui. Am mai incercat si in alte parti, in tara si in lume- dar gustul copilariei mele - nu l-am mai regasit. se vinde inca braga in constanta , filtrata/diluata, cu cateva resturi de cereale care se tot invart in dozator - cu adaos de zahar si usor intepatoare la limba - la un pret ridicol dupa parerea mea... |
#6
Posted 15 March 2015 - 11:46
Salut,
Am ajuns de la supe, ciorbe şi borşuri la bragă. Nu e rău că s-a amintit că există ( existau ) şi băuturi neacloolice, altele decât sucurile teck şi cola. Existau şi în Galaţi cofetării ( Macul Roşu, de exemplu ) şi un magazin specializat în producere şi comercializare ( pe strada Bălcescu, lângă Delta ) a cremei de bragă. Altă băutură bună era Mazagranul, la care primeai şi pai ( natural ) ambalat individual în hârtie. Găseai cel puţin 10 sortimente distincte de bragă ( cu pere, smochine etc. ) Au dispărut uşor-uşor după 1965, când fabricarea industrială de sucuri colorate şi aromatizate cu miros de plastic şi cauciuc ars le-a înlocuit. Ce vreo cinci-zece ani a reapărut ceva plin de conservanţi ce se numeşte impropriu bragă. Probabil respectă cu stricteţe normele Europene şi de aici gustul, care nu are nimic de a face cu braga. Braga este o băutură vie care ţinută la temperatură potrivită, băută din acelaşi loc la distanţă de 3 - 4 ore diferă ( spre rău sau spre mai bun ) la gust. Ăsta este unul din motivele pentru care braga autentică nu se mai prepară şi pentru care comercianţii nu se complică cu ea. Edited by Mos_Ilie, 15 March 2015 - 11:49. |
#7
Posted 16 March 2015 - 13:58
O braga buna am baut de la cei de aici: http://bragabuna.ro/
|
#8
Posted 16 March 2015 - 16:00
Salut,
Mulţumesc frumos torres_23 , voi verifica în zilele viitoare. Edited by Mos_Ilie, 16 March 2015 - 16:01. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users