Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Noul format Jpegli iși propu...

Dade, dade

Parola la lock screen

Deparazitare externa pisici fara ...
 Seriale turcesti/coreene online H...

Merita un Termostat Smart pentru ...

Sfat achizitie MTB Devron Riddle

Problema mare cu parintii= nervi ...
 switch microtik

Permis categoria B la 17 ani

Sfaturi pentru pregatirea de eval...

Crapaturi placa
 cum imi accesez dosarul electroni...

Momentul Aprilie 1964

Sursa noua - zgomot ?

A fost lansat Ubuntu 24.04 LTS
 

REVELIONUL - zbatere impusă social, "sfarsit" de lume sau început de an?

- - - - -
  • This topic is locked This topic is locked
35 replies to this topic

#1
floryyn

floryyn

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,663
  • Înscris: 30.07.2005
În primul rând Sărbători fericite tuturor!

Ideea acestui topic mi-a venit având în vedere contextul sfârșitului de an și al adevăratului război psihologic la care suntem cu toții supuși, fie că vrem sau nu, că îl conștientizăm au ba, privind cum punem punct anului în curs și cum îl întâmpinăm pe cel ce vine...

Fiind în ultimele zile suub asediul intensiv al prietenilor care musai, obligatoriu și indiscutabil mă vor cu ei de revelion, am tras cu ochiul atot-văzător al lui nenea Google pe net și am găsit următorul articol care mi-a plăcut mult și pe care îl supun dezbaterii aici, celor care poate că sunt în aceeași dilemă cu mine - UNDE FACEM REVELIONUL?! DE CE ACEASTĂ ZBATERE, CÂT DE IMPUSĂ SOCIAL ESTE?


Quote

De revelion, petrec în șosete

Și, ce faci anul ăsta de Revelion? Dai 1.000 de euro să te calci în picioare romantic, sub turnul Eiffel? Sau poate dai 200 să bei un vin prea cald și să mănînci un somon oxidat într-un restaurant coclit din Capitala? Știu, te duci la Sinaia, să aștepți patru ore pentru o pizza mediocră și să-ți faci poze pe pîrtie la cumpăna dintre ani, cot la cot cu niște sute de cocalari și pițipoance cu șalele la vedere venite să-și facă album cool pentru facebook.

Eu stau acasă de Revelion, oameni buni. Stăpîniți-vă uimirea, vă rog. Nu pricep care-i toată isteria cu hai-să-facem-ceva-de-pomină-anu-ăsta. Nu mai bine faci tu ceva de pomină într-o noapte în care concurența e mai mică? Pe 3 februarie, de exemplu. Cînd lumea merge la muncă, tu să lansezi rachete de pe bloc. N-ar fi mai simplu să te remarci așa?

Am fost luată și eu de valul vai-tre-să-fac-revelionul-remarcabil. A fost nevoie de vreo 14 revelioane ratate să-mi învăț lecția.

Am mers la Paris în 2002, m-a prins miezul nopții în metrou, călcată în picioare de niște mii de turiști care se luptau să iasă la suprafață înainte de 2003. Am ieșit din tunel la 00:15, la timp să admir gunoaiele de sub turnul Eiffel și niște maneliști români care ascultau Minune tare la boxe.

În 2004 am dat numaiștiu cîți bani, oricum, mulți, să petrec revelionul în Cotton Club. Pe vremea aia beam numai apă plată. A fost o apă plată foarte scumpă. Și-am dansat pe muzică proastă vreo 2 ore, apoi m-am dus să mă culc.

În 2005 am petrecut frumos, 40 de oameni într-o sufragerie din Crîngași. Dansuri lascive pe linoleum, declarații de amor pe casa scării, pupături pe balcon, adolescente adormite pe veceu, mega fun de genul ăsta.

În 2006 am petrecut la Praga. Atunci a fost ceva război civil cred, nu știu sigur, că nu mi-am scos capul din geacă decît după ora 1 noaptea, cînd poliția a reușit să calmeze bucuria petardelor și rachetelor. Am văzut multe ambulanțe pline, însă, foarte palpitant.

În 2007 am mers în Sicilia. Acolo a fost și mai frumos, am colindat singuri pe străzile pustii vreo juma de oră (că acolo dacă ieși pe stradă după miezul nopții, te împușcă unii alții din greșeală, numai că noi n-am știu asta înainte să ne luăm biletele de avion), apoi ne-am retras în casa închiriată și-am băut de supărare înc-o juma de oră, după care-am jucat un whist și ne-am culcat.

În 2008 am stat acasă cu mama, am băut o bere și m-am culcat. Ăsta chiar a fost unul dintre cele mai reușite revelioane din lume.

Anul ăsta stau la mine-acasă. Facem ceva festiv de mîncare, destupăm o sticlă de șampanie pentru copii, ne uităm la Stela și la Arșinel pe Tevere 1 și eu cred c-o să iasă cel puțin la fel de mișto ca în toți ceilalți ani de zbatere impusă social. Și cu siguranță mult mai ieftin. Plus că pe 1 ianuarie, cînd toată lumea e distrusă hepatic și neuronal, eu pot să strălucesc pe străzile capitalei, cu buzunarele deloc pustiile de urgia revelionului, cu mintea limpede și chef de făcut planuri, că doar revelionul e început de an, nu sfîrșit de lume.

Sînt dispusă să renunț la Arșinel pentru o partidă de canastă sau un Risk ori Carcassone la cumpăna dintre ani, numai că n-avem cu cine…

Sursa: http://www.printesau...-in-sosete.html

#2
vyctoras1985

vyctoras1985

    Guru Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 11,765
  • Înscris: 01.07.2013
f--k it! bere si fete sa fie....

#3
Stan_Patzitul

Stan_Patzitul

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,733
  • Înscris: 26.08.2009

Quote

În 2005 am petrecut frumos, 40 de oameni într-o sufragerie din Crîngaşi. Dansuri lascive pe linoleum, declaraţii de amor pe casa scării, pupături pe balcon, adolescente adormite pe veceu, mega fun de genul ăsta.
= cel mai cu potential, mai ales pana in 25 ani.

#4
Klrdx

Klrdx

    Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 607
  • Înscris: 15.11.2014

View Postvyctoras1985, on 26 decembrie 2014 - 12:45, said:

f--k it! bere si fete sa fie....
tu cu moaca aia o sa bei doar bere

#5
balauru69

balauru69

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,869
  • Înscris: 27.08.2005
Printesa pewlii. La Paris nu i-a placut, la Praga nu, in Sicilia nu. Hai sictir!
Ar juca o canasta, da n-are cu cine ... oare de ce?

#6
maximg

maximg

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,658
  • Înscris: 07.11.2007
Si eu am descoperit asta , dar in ani si pe masura ce cistigurile erau mai mari . ( culmea ! )
Am descoperit si ca prilejurile astea cind se merge cu" turma " , sint cele mai bune de jupuit tugulanul , de dat tepe de tot felul , asa ca am hotarit sa merg oarecum contra curentului . Satisfactii ? Maxime . Nu stres , nu bani cheltuiti aiurea , nu te simti furat .
Cind nebunii pleaca din Bucuresti in " uichenduri " la munte , se omoara pe drum si apoi fac cozi la mincare rece prin circiumi sordide , prefer sa stau acasa sau sa ies la munca ( ca se cistiga mai bine ) apoi ma duc in timpul saptaminii , cind multi iti pupa mina ca le calci pragul .  Avantajele sint maxme . Preturi bune , te bucuri de respect , nu aglomeratie ... Asta ar fi un exemplu .
Cu revelionul nu se poate jongla , gasisem si aici o alternativa super ok si moca , dar acum s-a sfirsit . Vanghelionul , ca aveam acces  si invitatie mereu . Moca , mincare ok , distractie , si cel mai important , daca vrei sa pleci , plecai fara regrete , ca doar n-ai platit nimic ....
Acum revelionul in familie , usa deschisa pt cine vrea sa-mi clace pragul , dar fara figuri si rasini in cap ..
Iubesc ziua de dupa cind eu ma simt ok , si cu portofelul neviolat . Aici ii dau dreptate tipei .
...citi distrusi dupa revelion ....datorii , fete buhaite ...pt ce ? Pt o ora de distractie ( chipurile ! ) ...mai bine nu !

#7
bogdan2011

bogdan2011

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,097
  • Înscris: 07.01.2011
Timp de vreo 5 ani am fost cu o tipă din Braşov. Deci toate revelioanele din perioada aia le-am făcut acolo. Cazare asigurată deci, puteam să mergem în Poiană, să ne spargem în figuri la nu ştiu ce restaurant, dar nu am făcut-o. La miezul nopţii am fost în Piaţa Sfatului sau sus la Cetate, am ciocnit un pahar de şampanie, ne-am uitat la artificii şi cam atât. Totuşi, în fiecare an nu reuşeam să pricep cum unii la ora 0:00 erau pe drumul Poienii, în maşini, blocaţi. Oamenii ăştia sunt atât de obsedaţi de maşinile lor că petrec şi anul nou acolo.

În fine, nu mi-a plăcut niciodată să "petrec" de revelion, de mic l-am făcut în familie sau cu prietenii. Şi o înţeleg pe tipa aia. Noi suntem un neam de snobi, nu mergem pe ici colo ca să ne distrăm, ci ca să punem poze pe Facebook să vadă lumea că noi ne spargem în figuri, că AVEM.

#8
undercoveruser

undercoveruser

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 8
  • Înscris: 26.12.2014

Quote

"sfarsit" de lume sau început de an

toate la un loc

Edited by undercoveruser, 26 December 2014 - 14:10.


#9
petre69

petre69

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 35,785
  • Înscris: 27.01.2009
Da cine e printesa asta ?

#10
-Diana-

-Diana-

    Happy Zone

  • Grup: Moderators
  • Posts: 19,736
  • Înscris: 06.10.2012
Printesa Stie Tot, cine sa fie?

I-au trebuit 14 revelioane ca sa isi dea seama ca e mai bine acasa, jucand carti ea cu ea.

Nu mai inteleg de ce trebuie sa fii contra curentului: sa faci Revelionul pe 17 februarie, ziua Mamei pe 7 August, Craciunul nu-l mai fa deloc ca e pt babalai, de 1 Martie nu mai oferi un ghiocel ca e prostgustism etc...
S-a-ntors lumea cu fundu-n sus si cica e mai bine asa.

N-a zis nimeni ca pe 31 Dec trebuie sa arunci cu milioanele mai ceva ca la manelisti, dar nici nu e funny sa stai ca huhurezu-n casa cu dopuri in urechi, in timp ce lumea mai putin pretentioasa se distreaza.

#11
Byblos4

Byblos4

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,664
  • Înscris: 26.09.2014
de ce ti-ai pierde timpul citind aberatiilor unor ciudati de pe niste bloguri dubioase?

#12
-Diana-

-Diana-

    Happy Zone

  • Grup: Moderators
  • Posts: 19,736
  • Înscris: 06.10.2012
Nici eu nu inteleg de ce sunt luati bloggerii drept etalon de desteptaciune, filozofie, atotcunoastere etc.
In afara de blogurile gastronomice, restul mi se par inutile.
Intre un blog care te invata sa faci o omleta din 2 oua si un blog al Printesei Stie Tot, evident ca mi se pare mai util, primul.

Pe tanti printesa asta am citit-o (vreo 3 minute) o singura data din greseala, sa fie 1-2 ani de atunci si de atunci, abia acum am mai dat cu ochii de blogul ei.

Textul literar, siropos precum o savarina, imi aduce aminte de expresia ``satulului nu ii e mila de flamand``. Dupa ce tanti a petrecut revelioane prin catacacombele pariziene si s-a imbuibat cu delicateturi siciliene, s-a trezit precum Frumoasa din Padurea Adormita, dupa 14-15 ani sa le dea sfaturi altora.
Lol.

Acum, despre mine: nu am zis ca ma duc sa arunc 5.000 E pe o noapte, cu toate ca daca mi-ar prisosi, i-as da si pe 31 dec si pe 31 martie si pe 31 mai, ca sa ma simt EU bine. Dar nici cu sosete pufoase de lana si in pijamale cu ursuleti nu mi se pare normal sa stai in noaptea aia.
Aaaa... sau poti sa sta asa daca organizezi o petrecere in pijamale cu prietenii, la tine acasa sau la ei.
Ce vreau sa zic de fapt, ca sa concluzionez, este ca mi se pare firesc sa ai oameni langa tine, sa nu fii si sa nu te simti singur in noaptea aia.
Cat de naspa e sa auzi veselie, muzica, rasete de la altii, iar tu sa stai precum Scrooge?
Sper ca stiti cine e Scrooge, daca nu...uitati-va.

Edited by -Diana-, 26 December 2014 - 15:21.


#13
potae

potae

    Sorosist frumos si liber

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,429
  • Înscris: 20.08.2013
La oache.

#14
cristi_71

cristi_71

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,157
  • Înscris: 07.07.2008

View Post-Diana-, on 26 decembrie 2014 - 15:20, said:

Ce vreau sa zic de fapt, ca sa concluzionez, este ca mi se pare firesc sa ai oameni langa tine, sa nu fii si sa nu te simti singur in noaptea aia.
Cat de naspa e sa auzi veselie, muzica, rasete de la altii, iar tu sa stai precum Scrooge?
Sper ca stiti cine e Scrooge, daca nu...uitati-va.
Da bre, dar problema e ca "in noaptea aia" se distreaza toata lumea, chiar si saracii care in restul anului n-au ce baga in gura (de fapt, mai ales aia, ei fiind si cei mai galagiosi). Parca te simti aiurea cand stii ca faci cam acelasi lucru pe care-l face si ultimu' sarac ce a asteptat salivand langa frigider sa se faca 31 decembrie ca sa se poata imbuiba intr-o noapte cat pentru tot anul in care a rabdat, dupa care sa se zbenguie si sa zbiere cat n-a facut-o intr-un an intreg. Nici sa mergi intr-un loc select nu se poate, ca si acolo dai de tarani cu miros de "parfum" ieftin, care au strans din cur un an intreg pentru a se simti si ei boieri o noapte...Asa ca mai bine stai acasa si mergi a doua zi cand nu mai e nici dracu' si primesti toata atentia personalului. Ca pana la urma distractia inseamna sa te simti tu bine, nu sa fii inghesuit si calcat pe pantofi de toti cocalarii.

#15
numaru5

numaru5

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,320
  • Înscris: 11.10.2014
va e ciuda ca arata bine printesa? asta e! Posted Image
dreptate are si ea si voi, asa ca nu va mai certati!

Edited by numaru5, 26 December 2014 - 16:55.


#16
florin011

florin011

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,042
  • Înscris: 30.08.2013
Are dreptate Printesa.

#17
MrReason

MrReason

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,266
  • Înscris: 08.10.2010

View Postfloryyn, on 26 decembrie 2014 - 12:36, said:

al adevăratului război psihologic la care suntem cu toții supuși
Ce vorbe grele ai in tine! :lol:

Ajuta-ne si pe noi sa "constientizam". Io nu ma prind de nici un fel despre ce rzboi vorbesti.  

View Postfloryyn, on 26 decembrie 2014 - 12:36, said:

DE CE ACEASTĂ ZBATERE, CÂT DE IMPUSĂ SOCIAL ESTE?
Care zbatere? Cine se zbate? Cine impune cui, ce?

#18
Octavian_SK

Octavian_SK

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,668
  • Înscris: 24.06.2011

View Post-Diana-, on 26 decembrie 2014 - 15:20, said:

In afara de blogurile gastronomice, restul mi se par inutile.
Excelent, asta ti-as fi recomandat si eu
Posted Image

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate