Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Ce tip de detergent preferați pen...

Companie din USA care livreaza in...

Recomandare saltea latex natural

ETF crestere LYMS vs QDVE vs VVSM.
 Sfat achiziție motor pe benz...

Chist operat

Port blocat dupa portare Orange c...

Șomer cu venituri prin parti...
 Consum RAM Mac OS

Insignia 2018-2020 Sport Tourer d...

Recomandari proteza auditiva

Oameni care traiesc pe bune
 Sony Xperia 1 VI

Eroare E-15, msv Bosch Silence Pl...

La Anmgd Cluj se face master dupa...

Prezentatori TV cu telefoanele in...
 

Eliminarea banilor lichizi

- - - - -
  • Please log in to reply
1197 replies to this topic

#559
pletosu

pletosu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,053
  • Înscris: 30.05.2007

 Barboso, on 25 octombrie 2014 - 18:32, said:

pletosu said:

Cît despre procentul ăla de 1%, eu cred că va exista doar la început, adică în perioada cînd tranzacțiile cu carduri încă vor mai avea o pondere redusă. Pe măsură ce utilizarea lor va crește, costul individual pentru fiecare tranzacție va scădea, deci e posibil ca într-o bună zi Selgros să renunțe complet la plusul ăla de 1%, ba chiar ar putea în viitor să taxeze cu 1% plățile cash, nu pe cele electronice.
Fiind vorba de-un procent din fiecare tranzactie, costul pe tranzactie n-are cum sa scada, indiferent cat creste ponderea lor.
Treaba asta era valabila doar daca era vorba de-o suma fixa zilnica / lunara (asa cum este transportul de valori, in cazul numerarului).  Altfel, ceea ce sustii tu este doar o mare ineptie.  Singurul lucru pe care l-ar facilita cresterea ponderii (daca o sa creasca... nu prea vad cine-i prostul care sa plateasca 1% in plus, doar ca sa foloseasca "plasticul") ar fi amortizarea investitiei initiale  -  POS-uri si restu'.
Îți repet ceea ce ți-am spus de nenumărate ori: greșești grav atunci cînd privești lucrurile într-un mod atît de static. Știi bine că ziua de azi nu e aceeași cu cea de ieri, deci mai mult ca sigur că nici ziua de mîine nu va fi aceeași cu cea de azi, nici ziua de poimîine nu va fi aceeași cu cea de mîine etc. Dacă Selgros aplică acum un procent suplimentar de 1% în Germania, asta nu înseamnă că procentul va fi același peste 1 an sau peste 5 sau peste 10. Părerea mea este că Selgros va aplica suplimentul ăla de 1% doar la început, în perioada cînd numărul plăților electronice va fi redus. Pe măsură ce ponderea lor va crește, s-ar putea ca procentul să scadă, iar într-o bună zi s-ar putea să fie eliminat complet. De fapt, noi nici măcar nu știm dacă procentul ăla se aplică tuturor plăților electronice. S-ar putea să fie valabil doar pentru cardurile de credit, nu și pentru cele de debit sau pentru alte forme de plăți electronice. Dacă lucrurile stau așa, înseamnă că acel comision de 1% nu este legat de plata electronică în sine, ci de faptul că ar fi vorba de o vînzare pe credit - iar asta ar fi cu totul altceva, nu crezi?

Edited by pletosu, 01 November 2014 - 13:00.


#560
Barboso

Barboso

    Satir bătrân, "United Gashka" member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 52,268
  • Înscris: 24.01.2008

 pletosu, on 01 noiembrie 2014 - 12:00, said:

1. Exemplul tău e un caz de încălcare flagrantă a legii, așa cum scrie și în textul articolului. Cine încalcă legea trebuie să suporte consecințele, și cu asta basta!

2. Ce-i drept, în acest caz escrocheria a fost facilitată de faptul că clienții au folosit plățile electronice, dar și descoperirea faptei a fost facilitată tot de posibilitățile pe care le oferă banul electronic, mai precis de faptul că se poate verifica fără probleme istoricul tuturor tranzacțiilor.

3. Eu unul îmi verific săptămînal conturile, chiar de acasă, prin internet banking. Este extrem de simplu și durează doar cîteva minute.

4. Cred că mi-ar fi mai greu dacă aș folosi doar bani lichizi și m-aș apuca în fiecare săptămînă să-mi număr bancnotele, să le verific, să le așez pe categorii etc.
1. Nici n-am sustinut altceva.  Doar am aratat ca / ce se poate intampla folosind cardul.

2. Daca platea numerar, n-ar fi existat escrocheria.  N-ar fi avut cum.  Nu asta.  Poate c-ar fi fost alta, dar asta era imposibila.  Nu venea a doua zi vanzatorul la el la usa, sa-i mai ceara 50 de lei.
"Descoperirea escrocheriei fost facilitata de posibilitatile pe care le ofera banul electronic"... RAHAT !  Asta-i o ineptie totala, e noaptea mintii !  Escrocheria (asta) n-ar fi existat fara "banul electronic".

3. O fi "extrem de simplu", da-i mai mult decat "nimic", adica ceea ce trebuie sa fac eu, folosind numerarul.  Deci este o grija / treaba de facut in plus.  Nu vad nici un motiv sa-mi complic inutil viata.  Iar pt (unu' ca) mine, sa tin minte toate cheltuielile sau sa pastrez toate bonurile, ca sa pot verifica (si sa trebuiasca sa verific) daca nu "m-a ars" careva ca pe respectivul, asta inseamna.

4. N-am nici un motiv sa-mi "numar saptamanal bancnotele".  Spre deosebire de banii tai din cont, mie n-are cum sa-mi ia cineva o parte din ele, fara sa stiu.  Si n-am de ce sa verific banii pe care-i am in portofel.  "Pe categorii" le asez de la inceput, cand le pun in portofel.  Nu dureaza 30 de secunde, ca nu le pun bancnota cu bancnota.  Si nu mai am de ce sa le mai pun inca o data.


 pletosu, on 01 noiembrie 2014 - 12:22, said:

Te înșeli. Exemplul meu este cît se poate de relevant. Atunci cînd tu o ții una și bună că anumite schimbări vor fi imposibile în viitor, argumentul meu cel mai bun este să-ți dau exemple de schimbări din trecut, ca să pricepi și tu că pe lumea asta sînt posibile schimbări chiar și în domeniile în care tu spui că ar fi absolut imposibile.
N-am spus ca ar fi absolut imposibile (omenirea, pe ansamblu, este suficient de proasta ca sa fie posibile), ci ca n-ar fi deloc de dorit.  Nu pt X, Y si Z, luati individual.  Dintr-o multitudine de motive pe care le-am enumerat, probabil fara sa le epuizez, de-a lungul topicului.


 pletosu, on 01 noiembrie 2014 - 12:56, said:

1. Dacă Selgros aplică acum un procent suplimentar de 1% în Germania, asta nu înseamnă că procentul va fi același peste 1 an sau peste 5 sau peste 10. Părerea mea este că Selgros va aplica suplimentul ăla de 1% doar la început, în perioada cînd numărul plăților electronice va fi redus. Pe măsură ce ponderea lor va crește, s-ar putea ca procentul să scadă, iar într-o bună zi s-ar putea să fie eliminat complet.

2. De fapt, noi nici măcar nu știm dacă procentul ăla se aplică tuturor plăților electronice. S-ar putea să fie valabil doar pentru cardurile de credit, nu și pentru cele de debit sau pentru alte forme de plăți electronice. Dacă lucrurile stau așa, înseamnă că acel comision de 1% nu este legat de plata electronică în sine, ci de faptul că ar fi vorba de o vînzare pe credit - iar asta ar fi cu totul altceva, nu crezi?
1. Nu exista decat doua motive / scenarii pt ca procentul sa scada.  Ori banca si procesatorii de plati isi reduc pretentiile, ori Selgros isi asuma "paguba".  Nici unul dintre ele n-are vreo legatura cu ponderea tranzactiilor si nu este influentat de aceasta.  Iar daca Selgros isi asuma paguba (cheltuiala), aceasta va creste odata cu ponderea.
Si mai exista varianta ca Selgros sa creasca (subtil, pe nesimtite) toate preturile cu 1%, indiferent de modalitatea de plata, sa nu mai evidentieze acel procent, iar toti aia cu scuipat in barba vor fi fericiti.

2. Creditul respectiv nu ti-l da Selgros, ci banca.  Selgros n-are de ce sa-ti mareasca pretul pt acel credit.
Poate doar pt ca, in loc sa-si incaseze banii imediat, banca ii vireaza peste X luni.  Asta ar fi singurul motiv.  Si arata cat de dezavantajos este, pt comerciant, sa lucreze cu prostiile alea de carduri de credit.  Carduri de credit care, indraznesc sa afirm, sunt preponderente.

Edited by Barboso, 01 November 2014 - 17:37.


#561
murgaco

murgaco

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 285
  • Înscris: 21.12.2008
Asa ca fapt divers,astazi mi-a expirat bancomatul. Desi am fost instiintat de.... ca voi primi noul bancomat,acesta nu a ajuns deocamdata. Probabil l-au trimis cu magarul di China. M-am imprumutat de la un prieten (pentru ca cash-ul de siguranta nu mi-a ajunsPosted Image  ) iar luni o sa incerc sa fac scandal la banca.

#562
pletosu

pletosu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,053
  • Înscris: 30.05.2007
Din păcate, n-ai fost atent. Pe toate cardurile este inscripționată ultima lună de valabilitate. Dacă al tău este expirat începînd cu data de 1 noiembrie, înseamnă că are o inscripție de genul "10/14" (chiar te rog să verifici), deci puteai să vezi chiar tu cu ochii tăi că ultima lună de valabilitate este octombrie 2014. Practic, aveai la dispoziție o lună întreagă ca să intri în posesia noului card. Nu trebuia să faci altceva decît să citești acel text de pe cardul vechi și să suni la bancă în cursul lunii respective, sau chiar să faci un drum pînă la ghișeu dacă n-ai încredere în telefoane. Mi-e greu să cred că în cele 31 de zile ale lunii octombrie n-ai avut cîteva minute disponibile ca să dai un telefon. Normal că principala obligație nu e a ta, ci a băncii, care trebuia să te anunțe că îți expiră cardul vechi și să te contacteze ca să stabiliți cum intri în posesia noului card înaintea datei limită de 31 octombrie. Care e banca aia atît de iresponsabilă care te-a lăsat fără card? Eu n-am pățit niciodată așa ceva. Folosesc în mod curent trei carduri emise de trei bănci diferite, și de fiecare dată am fost contactat de fiecare bancă la începutul ultimei luni de valabilitate a fiecărui card. Întotdeauna m-au sunat ca să-mi spună că expiră cardul vechi și să mă întrebe cum doresc să primesc noul card: fie prin poștă, fie prin curier, fie prin ridicare personală de la ghișeul băncii etc. Ultima oară mi-a expirat un card în luna iulie 2014, și am primit noul card chiar în cursul lunii respective, printr-un curier care a venit la biroul meu într-o zi și la o oră pe care am stabilit-o de comun acord printr-o convorbire telefonică de maxim un minut. N-am cerut eu să vină curierul la mine, ci a fost oferta băncii. A venit omul, mi-a dat plicul sigilat, am verificat cardul, am semnat de primire și gata. Evident că se poate și mai simplu de atît: același plic poate fi expediat direct prin poștă, deci nu mai trebuie să te întîlnești cu nimeni și nu trebuie să semnezi nimic.

#563
Barboso

Barboso

    Satir bătrân, "United Gashka" member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 52,268
  • Înscris: 24.01.2008
Inca o grija... sa nu-ti expire cardul.   :death:

#564
pletosu

pletosu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,053
  • Înscris: 30.05.2007
Parcă ziceai că, dacă în lumea civilizată dispare banul lichid, te muți în Africa fără nici o teamă de eventualele pericole locale. Acum zici că nu-ți plac grijile astea mărunte cum ar fi verificarea valabilității cardului sau verificarea istoricului plăților. Tu ce vrei de fapt de la viață? Adrenalină sau lipsă de griji?

Edited by pletosu, 02 November 2014 - 15:53.


#565
Barboso

Barboso

    Satir bătrân, "United Gashka" member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 52,268
  • Înscris: 24.01.2008
Este un mix ce inclina spre adrenalina.
Astea cu verificarea valabilitatii cardului, verificarea saptamanala a soldului / cheltuielilor, nu-s adrenalina.  Astea-s doar niste rutine de tot rahatu'.  Ceea ce detest.  Slujba de contabil (tot respectu' pt oamenii aia, da' nu-i de mine)...

Edited by Barboso, 02 November 2014 - 16:15.


#566
pletosu

pletosu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,053
  • Înscris: 30.05.2007
Așa cum am spus de nenumărate ori pe-aici, societatea în ansamblu nu se sinchisește deloc de dorințele individuale ale tale sau ale mele sau ale oricui altcuiva. Tu crezi că pentru restul omenirii contează vreun pic ce detești tu și ce nu? Sau ce detest eu și ce nu? Evident că nu contează absolut deloc, deci concluzia mea e aceeași pe care ți-am spus-o de nenumărate ori: dacă într-o bună zi se va renunța complet la banul lichid, nu vei avea ce face și vei fi obligat să te adaptezi, indiferent dacă îți convine sau nu să verifici data de expirare a unui card sau istoricul tranzacțiilor și plăților electronice sau mai știu eu ce.

Edited by pletosu, 02 November 2014 - 16:32.


#567
Barboso

Barboso

    Satir bătrân, "United Gashka" member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 52,268
  • Înscris: 24.01.2008
Am spus eu undeva c-ar conta pt societate ce-mi doresc eu ?   Posted Image

Asta era o treaba strict subiectiva, pt ca tu (deja ai uitat ?) m-ai intrebat "ce vreau de la viata".  Rutina respectiva* ar face sa-mi sangereze neuronii si sa-mi curga scuipat in barba.  Pe moment, cel putin.  Motiv pt care prefer s-o evit.  Iar utilizand cardul, e inevitabila.  Daca nu vrei sa-ti iei tepe la greu, cel putin.


* A nu se-ntelege ca (eu consider ca) celor care fac asta "le sangereaza neuronii si le curge scuipat in barba".  Dar oamenii sunt diferiti, vorbesc pt mine.

Edited by Barboso, 02 November 2014 - 16:42.


#568
pletosu

pletosu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,053
  • Înscris: 30.05.2007
De ce gîndești atît de static și vorbești numai despre prezent ca și cum situația actuală ar fi veșnică? Principala caracteristică a lumii în care trăim este dinamica. Nimic nu stă pe loc, totul se schimbă în jurul nostru în permanență, iar ritmul schimbărilor se tot accelerează pe măsura trecerii timpului. O să vezi chiar tu cu ochii tăi că în viitor vor exista alte mijloace de plăți electronice, mai avansate și mai deștepte decît cardurile actuale. Tu vorbești mereu despre dezavantajele cardurilor, iar eu recunosc deschis că unele din ele sînt reale (deși cardurile mai au și niște avantaje de care tu refuzi să ții cont) - dar uiți că acele dezavantaje există numai azi. Într-o bună zi pur și simplu ele nu vor mai exista, pentru simplul motiv că nu vor mai exista nici cardurile în forma lor actuală.

Edited by pletosu, 02 November 2014 - 16:56.


#569
LunaCrystal

LunaCrystal

    Clubbing is life!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,631
  • Înscris: 20.10.2006

 murgaco, on 01 noiembrie 2014 - 22:13, said:

Asa ca fapt divers,astazi mi-a expirat bancomatul. Desi am fost instiintat de.... ca voi primi noul bancomat,acesta nu a ajuns deocamdata. Probabil l-au trimis cu magarul di China. M-am imprumutat de la un prieten (pentru ca cash-ul de siguranta nu mi-a ajunsPosted Image  ) iar luni o sa incerc sa fac scandal la banca.
Si cardul meu a expirat tot ieri si am fost plecat de mult timp din localitate, acum ajuns e inchis la banca deci nu am avut cum ridica noul card. Dar asta nu inseamna ca am de suferit - exista si folosesc unul din cardurile de rezerva.

#570
Barboso

Barboso

    Satir bătrân, "United Gashka" member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 52,268
  • Înscris: 24.01.2008

 pletosu, on 02 noiembrie 2014 - 16:54, said:

De ce gîndești atît de static și vorbești numai despre prezent ca și cum situația actuală ar fi veșnică? Principala caracteristică a lumii în care trăim este dinamica. Nimic nu stă pe loc, totul se schimbă în jurul nostru în permanență, iar ritmul schimbărilor se tot accelerează pe măsura trecerii timpului. O să vezi chiar tu cu ochii tăi că în viitor vor exista alte mijloace de plăți electronice, mai avansate și mai deștepte decît cardurile actuale. Tu vorbești mereu despre dezavantajele cardurilor, iar eu recunosc deschis că unele din ele sînt reale (deși cardurile mai au și niște avantaje de care tu refuzi să ții cont) - dar uiți că acele dezavantaje există numai azi. Într-o bună zi pur și simplu ele nu vor mai exista, pentru simplul motiv că nu vor mai exista nici cardurile în forma lor actuală.
Se vor astupa niste brese si se vor deschide altele.  Idem in privinta dezavantajelor, vor fi inlocuite unele cu altele.
Pricipalul dezavantaj, intermediarul, dependenta de cineva / ceva, nu va disparea.  N-are cum.  Nici costurile suplimentare... ca nimeni nu face nimic pe gratis.

Exceptand platile on-line in strainatate (pot trai foarte bine si fara asta, cumpar online din Romania, cu plata ramburs; si-asa, in afara de chinezi nu prea vinde nimeni in Romania), nu vad nici un avantaj al cardului.  Nu exista nimic ce-as putea face cu el si nu pot face cu numerar (invers, insa...).  Dar astept exemple.


 LunaCrystal, on 02 noiembrie 2014 - 17:08, said:

Si cardul meu a expirat tot ieri si am fost plecat de mult timp din localitate, acum ajuns e inchis la banca deci nu am avut cum ridica noul card. Dar asta nu inseamna ca am de suferit - exista si folosesc unul din cardurile de rezerva.
Deci o bataie de cap si-o cheltuiala suplimentara.   Mda...

Edited by Barboso, 02 November 2014 - 17:32.


#571
LunaCrystal

LunaCrystal

    Clubbing is life!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,631
  • Înscris: 20.10.2006
Ce bataie de cap si ce cheltuiala suplimentare ?

#572
Barboso

Barboso

    Satir bătrân, "United Gashka" member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 52,268
  • Înscris: 24.01.2008
Cele despre care ziceam  -  expirarea / inlocuirea cardului, verificarea tranzactiilor, costurile cardului.

Nu mai ai toate astea la un singur card, ci la doua sau mai multe, ca nu cumva sa ramai fara posibilitatea de a-ti lua o paine.

#573
Karhu

Karhu

    Heretic member

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 40,159
  • Înscris: 25.06.2007

 Barboso, on 02 noiembrie 2014 - 17:55, said:

Nu mai ai toate astea la un singur card, ci la doua sau mai multe, ca nu cumva sa ramai fara posibilitatea de a-ti lua o paine.
Cam mica probabilitatea sa-ti expire concomitent valabilitatea tuturor cardurilor. Cine-si face mai multe carduri, la diferite banci, deodata (in aceeasi luna)?

#574
Barboso

Barboso

    Satir bătrân, "United Gashka" member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 52,268
  • Înscris: 24.01.2008
Nici n-am spus ca expira toate odata.  Expira pe rand... la fiecare trei luni tu ai de prelungit cate-un card.  E chiar mai rau decat "toate odata".  Prefer sa scap de toate "neplacerile" "dintr-un foc", intr-o ora, decat sa am parte de ele 10 minute / zi, toata saptamana.

#575
AlexxTM

AlexxTM

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 774
  • Înscris: 26.08.2014

 pletosu, on 07 octombrie 2014 - 10:48, said:


Ce trebuie să înțelegem de aici? Că toți cei care plătesc cash cumpără en-gros și cei care plătesc electronic cumpără en-detail? Aș pune pariu pe orice că te înșeli. Mai degrabă se întîmplă invers. De exemplu, tu cîte tuburi de pastă de dinți cumperi atunci cînd plătești cash la magazin? De 1000 de ori mai multe ca mine atunci cînd plătesc cu cardul? Nu prea cred. Presupun că nici pîine nu cumperi de 1000 de ori mai multă ca mine, nici bere, nici șervețele de hîrtie, nici legume sau jucării sau electronice sau haine sau pantofi etc. Presupun că tot aceleași cantități ca mine le cumperi și tu, dar de fiecare dată plătești cu mai multe bancnote de mai multe tipuri, în timp ce eu fac de fiecare dată o singură plată cu cardul și gata. Atunci cînd eu fac o plată electronică, magazinul suportă un singur comision pentru toată tranzacția mea. Dacă tu îți plătești cumpărăturile cu cîteva bancnote de 100 lei și cîteva bancnote de 10 lei și mai primești și rest, salariații magazinului trebuie să-și piardă timpul de muncă pentru numărarea și sortarea fiecărei bancnote, pentru depozitare și pază și transport și alte chestii de-astea, deci magazinul va plăti mai mulți salariați decît ar avea nevoie în mod normal, iar logica mea îmi spune că totalul acestor cheltuieli este mai mari decît totalul comisioanelor bancare pe care le suportă magazinul pentru tranzacțiile electronice ale clienților care plătesc cu cardul. Greșeala pe care o faci tu e foarte simplă: cheltuielile pe care le face magazinul cu banii lichizi nu se referă la fiecare plată, așa cum spui tu aici, ci la fiecare bancnotă, pentru simplul motiv că fiecare bancnotă trebuie numărată, verificată și pusă la un loc cu toate celelalte bancnote de aceeași valoare, în timp ce tranzacția electronică presupune un singur comision în momentul plății și atît. Procentul comisionului pentru fiecare plată electronică e același indiferent de valoare, sau chiar e posibil să scadă atunci cînd valoarea plăților electronice crește - dar cheltuielile cu manevrarea banilor lichizi sînt cu atît mai mari cu cît numărul de bancnote este mai mare. În concluzie, logica mea spune că un magazin cheltuiește mai mult cu banul lichid decît cu banul electronic, deoarece la sume egale plătite prin ambele metode avem un număr total de bancnote încasate de la cei care plătesc cash mult mai mare decît numărul total de tranzacții electronice ale celor care plătesc cu cardul.

Tie iti pare rau ca magazinul angajeaza mai multi oameni care sunt necesari pentru transportu,paza banilor,in loc sa zici mersi ca au si de munca acei oameni,in conceptia ar trebuii ca toate platile sa se faca electronic ceea ce nu este bn,mi nu mi se pare normal ca atunci cand ma duc sa cumpar un pachet de biscuiti sa dau cardul.Nu este bine nici ca toate platile sa se faca cu bani lichizi dar nici ca toate sa se faca cu cardul,e bn sa ai amandoua posibilatile sa sa o folosesti pe care crezi de cuvinta.Eu Daca ma duc sa cumpar un pachet de biscuiti casiera imi scaneaza produsul apoi eu ai dau banii apoi ea imi da bonul pe cand la plata cu cardul eu ai dau pachetul de biscuiti,ea il scaneaza apoi scaneaza cardul apoi tastez pinul apoi casiera tasteaza pe casa bonul iesit din pos apoi semnez pe bon ca sunt de acord cu suma extrasa,mie asa mi sa intamplat intun magazin,voi care credeti ca e mai complicata progedura.Cel putin deocamdata nu cred ca este posibil sa dispara banii lichizi mai ales in Romania

#576
pletosu

pletosu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,053
  • Înscris: 30.05.2007

 AlexxTM, on 03 noiembrie 2014 - 16:42, said:

Tie iti pare rau ca magazinul angajeaza mai multi oameni care sunt necesari pentru transportu,paza banilor,in loc sa zici mersi ca au si de munca acei oameni,in conceptia ar trebuii ca toate platile sa se faca electronic ceea ce nu este bn,mi nu mi se pare normal ca atunci cand ma duc sa cumpar un pachet de biscuiti sa dau cardul.Nu este bine nici ca toate platile sa se faca cu bani lichizi dar nici ca toate sa se faca cu cardul,e bn sa ai amandoua posibilatile sa sa o folosesti pe care crezi de cuvinta.Eu Daca ma duc sa cumpar un pachet de biscuiti casiera imi scaneaza produsul apoi eu ai dau banii apoi ea imi da bonul pe cand la plata cu cardul eu ai dau pachetul de biscuiti,ea il scaneaza apoi scaneaza cardul apoi tastez pinul apoi casiera tasteaza pe casa bonul iesit din pos apoi semnez pe bon ca sunt de acord cu suma extrasa,mie asa mi sa intamplat intun magazin,voi care credeti ca e mai complicata progedura.Cel putin deocamdata nu cred ca este posibil sa dispara banii lichizi mai ales in Romania
E clar că n-ai citit cu atenție ce-am postat eu. Mi-am spus foarte clar părerea, care poate fi corectă sau greșită, dar este deocamdată părerea mea: într-o bună zi, adică undeva în viitor, nu vor mai exista bani lichizi, dar nu vor mai exista nici carduri bancare în forma lor actuală. Atunci cînd o să dispară banul lichid, adică în viitorul mai apropiat sau mai îndepărtat, vom avea la dispoziție mijloace de plăți electronice mult mai avansate decît acum, deci nu te va obliga nimeni ca la cumpărarea unui simplu pachet de biscuiți să treci prin toată procedura pe care ne-ai descris-o aici cu atît de multe detalii complet inutile.



Pe cuvîntul meu că nu pot să pricep de ce vă tot referiți voi doar la ziua de azi, din moment ce eu am spus foarte clar că, atunci cînd vorbesc despre eliminarea banilor lichizi, mă refer NUMAI ȘI NUMAI la viitor!

Edited by pletosu, 04 November 2014 - 08:50.


Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate