Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
interceptare ip android

Nota de relație

Cand trebuie sa ii pui botnita un...

Arc iesit din canapea. Ce e de fa...
 SSD-uri in 99% dupa restart - err...

Izolare camera PoE?

Click Sunet Butuc fata

Nu merge internet și touchpad
 Nu am semnal la telefon la casa i...

Aspecte pozitive la partidele si ...

Cost bransare curent ENEL 2024

Tur auto 2024
 Scule parkside x20v

"Compuneri" folosind Roma...

Recomandare AC

Coramet sau Caparol?
 

taxa poluare dupa expirare leasing , rog lamuriri ,

- - - - -
  • Please log in to reply
64 replies to this topic

#19
samsung26

samsung26

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 396
  • Înscris: 31.03.2009

View PostJosef_Mengele, on 21 februarie 2013 - 21:04, said:

Eu in Martie 2008 pt euro4 1600cmc am platit taxa, am impresia ca nu se platea pentru masinile din tara doar!


am reusit astazi in final sa-mi inmatriculez masina pe numele meu ,

ieri am avut ghinionul sa am parte la ghiseul inmatriculari cat si la anaf de angajati super incompetenti , am reluat circuitul apei in natura azi dimineta la inmatriculari si surpriza ! - dosarul meu era ok !

concluzii :

daca sunteti in situatia mea - auto euro 4 , sub 2000 cmc , leasing initiat in ianuarie-februarie 2009 si zilele acestea il inmatriculati pe numele vostru - nu aveti de achitat nici o taxa de poluare , mediu sau alte bazaconii ,
daca functionarul de la ghiseu insista cu alte teorii ( tot felul de dovezi restituire anaf , etc) , mergeti si expuneti problema superiorului lui , dreptatea este de partea voastra.


in final , multumiri user-ilor care mi-au raspuns , in special user-ului slai.

bafta tuturor !

#20
flydaniel

flydaniel

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 25.02.2013
Salut.

sunt in situatie asemanatoare. Te rog da-mi o adresa de mail sau tel. pe PM sa luam legatura.

Multumesc frumos.

Daniel

#21
samsung26

samsung26

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 396
  • Înscris: 31.03.2009

View Postflydaniel, on 26 februarie 2013 - 12:16, said:

Salut.

sunt in situatie asemanatoare. Te rog da-mi o adresa de mail sau tel. pe PM sa luam legatura.

Multumesc frumos.

Daniel

ti-am trimis nr.tel. pe pm.

#22
ll_cata

ll_cata

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 25.03.2013
Salutari...

am si eu o masina din 2009 cumparata de l porche leasing...masina are carte si certificat de romania, am facut t actele necesare schimbarii de propietar(luare in spatiu l financiar...identificare rar...dosar inmatriculare)...de l politie am fost intors p 18 martie 2013 sa platesc taxa de timbru l financiar....ulterior...
am fost l finante si am depus cerere tip anexa nr 6 pt a vedea daca a fost retrasa taxa si mi s-a spus dupa 5 zile ca masina a fost scutita in mom inmatricularii (2009)de taxa...respectiva de l ghiseu mi a spus ca nu are sa mi elibereze nici o adeverinta...ma poate ajuta cineva si p mine cu niste sfaturi??????

#23
slai

slai

    User Incredibil

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,938
  • Înscris: 25.01.2007
legea lui boc, valabila pana pe 15, scutea masinile care nu au avut taxa de prima inmatriculare, de plata ei acum.
legea lui ponta zice ca orice masina la care nu s-a platit taxa, plateste. inclusiv cele care au fost scutite la data cumpararii.

deci legal, trebuie sa platesti taxa. nu am auzit de nici o derogare sau ceva, in situatii ca a ta.
sa ne tii la curent.

#24
alexpet

alexpet

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,358
  • Înscris: 07.05.2007
salut, la anul pe vremea asta imi expira si mie leasingul, masina fiind luata in 2009, fiind deci exceptata de la taxa la momentul respectiv. Inca nu sunt complet lamurit (din comentariile de mai sus) daca voi fi nevoit sau nu sa platesc taxa la momentul terminarii leasingului....Daca mai sunt cazuri asemenatoare rog sa spuna cum s-a terminat toata povestea cu inmatricularea. Multumesc.

#25
samsung26

samsung26

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 396
  • Înscris: 31.03.2009

View Postalexpet, on 27 martie 2013 - 08:14, said:

salut, la anul pe vremea asta imi expira si mie leasingul, masina fiind luata in 2009, fiind deci exceptata de la taxa la momentul respectiv. Inca nu sunt complet lamurit (din comentariile de mai sus) daca voi fi nevoit sau nu sa platesc taxa la momentul terminarii leasingului....Daca mai sunt cazuri asemenatoare rog sa spuna cum s-a terminat toata povestea cu inmatricularea. Multumesc.


buna dimineata ,

eu mi-am inmatriculat masina in februarie ( leasing inceput in ianuarie 2009 cand nu se platea nici o taxa).
la inmatriculare nu am platit nici o taxa ( desi am avut parte de "peripetii" descrise mai sus ).
in februarie , atat cei de la leasing cat si cei de la inmatriculari mi-au spus ca daca inmatriculam masina dupa 15 martie trebuia sa platesc taxa de mediu nou introdusa - obligatoriu.
sfatul meu este sa ceri si parerea firmei de leasing pe acest subiect , totodata sper sa ai sansa ca guvenatii sa modifice legea si la anul sa nu ai probleme de plata a taxei de mediu.

bafta !

samsung 26.

#26
ll_cata

ll_cata

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 25.03.2013
DEZAMAGIRE MARE . LEGEA LUI PESTE. .....  IN ACEST MOMENT CA SA IMI TREC MASINA PE NUMELE MEU TREBUIE SA PLATESC TAXA DE TIMBRU, AM VB SI LA RAR SI LA POLITIE INMATRICULARI SI LA PRIMARIA DE CARE APARTIN SI TOTI IMI ZIC ACELASI LUCRU......  SPER SA SE MAI SCHIMBE CEVA INTR-UN FINAL...

JOS CU TIMBRUL  .... FACEBook    ll_cata (participati la petitie si dati mai departe) sau pe 4tuning.



va mai tin la curent.....

#27
alexpet

alexpet

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,358
  • Înscris: 07.05.2007
Revin cu o intrebare.
Asa cum spuneam mai sus detin un autoturism (la care evident platesc impozite ca la orice bun detinut in mod legal) al carui leasing il inchei la anul pe vremea asta si care a fost exceptat de la plata taxei de poluare potrivit prevederilor Legii 7/2009, in vigoare la data primei inmatricularii (masina noua, luata de la reprezentanta din Romania). Acum constat ca ar trebui sa platesc aproximativ 3000 euro taxa de mediu doar ca sa transcriu autoturismul de pe leasing pe numele meu asa cum prevede contractul de leasing din 2009, ca de vandut masina nu am de gand. Asta nu e o limitare a dreptului la proprietate? De razgandit nu mai pot. Adica nu mai sunt pus in fata unei alegeri de genul cumpar ori nu cumpar bunul respectiv ci implacabil va trebui sa finalizez ce am inceput ca un bun platnic, adica sa transcriu dreptul de proprietate asupra bunului platit (residual = 0), achizitionat in mod legal (conform legii in vigoare) in 2009, ori sa renunt la el (nu in sensul de instrainare insa).
Ce pare aveti despre urmatoarele lucruri gasite pe net...

Conform OUG 9/2013, la revânzarea acestor autoturisme se plăteşte taxa, chiar dacă vânzătorul are o sentinţă judecătorească prin care s-a dispus înmatricularea fără taxă sau restituirea taxei (si cele din leasing adaug eu)
Efectele perverse ale acestui act normativ ies la iveală, laolaltă cu aspectele de neconstituţionalitate ale actului normativ.
Aşadar, această ordonanţă lipseşte de efecte toate hotărârile judecătoreşti prin care instanţele au dispus înmatricularea fără taxă sau restituirea taxelor încasate abuziv, aspect de natură a naşte un conflict constituţional între emitentul ordonanţei, care este Guvernul României, şi Puterea Judecătorească reprezentată de instanţele de judecată a căror hotărâri sunt călcate în picioare în acest mod neconstituţional.
Probabil această chestiune va fi, până la urmă, supusă atenţiei Curţii Constituţionale, în contextul nevoii de tranşare a unui astfel de conflict.
Până una-alta însă, românii care şi-au înmatriculat autoturismele înainte de 2007 (plus cazul meu se pare) se văd în imposibilitatea de a le revinde, deoarece ordonanţa îi obligă să plătească timbrul de mediu retroactiv (de multe ori cu o valoare exagerată sau chiar egală cu valoarea maşinii).

Timbrul de mediu va fi plătit o singură dată atât pentru maşinile înmatriculate pentru prima dată în România, cât şi pentru cele care au fost înmatriculate, dar pentru care nu s-a plătit o astfel de taxă. Mai mult decât atât, timbrul de mediu va fi achitat, cu ocazia primei transcrieri a dreptului de proprietate, şi de cei care au obţinut în instanţă restituirea taxei de poluare sau înmatricularea unui autoturism fără plata acesteia.
masina timbru de mediu Timbrul de mediu pentru autovehicule – Publicat în Monitorul Oficial nr. 119 din 4 martie 2013 Din punctul nostru de vedere această dispoziţie contravine dispoziţiilor art. 15 alin. (2) din Constituţia României care stipulează „Legea dispune numai pentru viitor, cu excepţia legii penale sau contravenţionale mai favorabile.” respectiv art. 6 alin. (1) Cod civil „Legea civilă este aplicabil pentru viitor şi nu are putere retroactivă”
   Art. 6 alin. (2) stipulează faptul că „Actele şi faptele juridice încheiate ori, după caz, săvârşite sau produse înainte de intrarea în vigoare a legii noi nu pot genera alte efecte juridice decât cele prevăzute de legea în vigoare la data încheierii sau, după caz, a săvârşirii ori producerii lor.”

   (numai de nu se fi schimbat Codul civil şi principiile ce guvernează dreptul civil de la apariţia acestei OUG J  )
Actul normativ, OUG nr. 9/2013 privind timbrul de mediu pentru autovehicule publicată în Monitorul Oficial nr. 119 din 4 martie 2013 abrogând vechea lege care reglementa taxa de poluare (legea nr. 9/2012), precum şi normele sale de aplicare.
(o Ordonanţă de Urgenţă a Guvernului să abroge o lege? J – este neconstituţional!)
  Potrivit art. 61 alin. (1) din Constituţia României „Parlamentul este organul reprezentativ suprem al poporului român şi unica autoritate legiuitoare a ţării”
  Potrivit art. 73 alin. (1) din Constituţia României „Parlamentul adoptă legi constituţionale, legi organice şi legi ordinare”


si
"noua taxa nu se aplica in cazul tranzactiilor civile, adica mostenire sau partaj…"

adica daca divortez si masina o dau neveste-mii ea poate sa o inmatriculeze fara taxa?

si inca o intrebare

daca se intampla sa am dauna totala cu o luna inainte de terminarea leasingului (Casco evident am)....ce se intampla? adica e de bine ori de rau?

Edited by alexpet, 08 April 2013 - 19:02.


#28
slai

slai

    User Incredibil

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,938
  • Înscris: 25.01.2007
pai intai trebuie sa fie a ta ca sa o poti lasa mostenire. momentan e a firmei de leasing, asa ca nu ai ce lasa mostenire.

#29
alexpet

alexpet

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,358
  • Înscris: 07.05.2007
pai, nu vreau sa o las mostenire (nu de alta dar ar trebui sa mor in prealabil) ci sa o cedez la partaj (vorbeam de DIVORT) si asta EVIDENT numai dupa terminarea leasingului cand devin proprietar pe niste fier cu care nu pot sa circul pe sosea. Problema este imatricularea fierului pe care o sa devin proprietar dupa terminarea leasingului (adica din fier sa redevina autoturism si nu cotet de gaini)....mai clar de atat nu pot sa fiu.

Edited by alexpet, 08 April 2013 - 19:16.


#30
bossake

bossake

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,769
  • Înscris: 22.11.2007
Desi e un pic mai complicata treaba si e posibil sa ai succes. Actul de proprietate al masinii e factura cu care leasingul iti va da masina. Chiar daca masina ta va fi neinmatriculata(sau ma rog, netrecuta pe numele tau la politie) la momentul ala eu cred ca sotia se poate incadra la scutirea respectiva. Nu scrie nicaieri ca masina trebuie sa fie inmatriculata la politie pe numele tau ca sa te incadrezi la acea scutire. Acum nu stiu daca chiar vorbesti serios si iei in calcul sa divortezi Posted Image

Cat despre treaba cu dauna totala, atata timp cat leasingul nu e terminat firma de casco va trimite banii firmei de leasing si ei iti vor da tie dupa niste calcule care e posibil sa fie mai complicate.

Din pacate ai dreptate e una din cele mai mari nedreptati ale timbrului asta de mediu faptul ca pana acum masinile odata scutite ramaneau mereu scutite iar de acum nu mai sunt asa. O mare prostie, adica nu mi-ai luat in 2009 300eur (erau f mica taxa pt masini noi) si imi iei acum 3000.

Edited by bossake, 08 April 2013 - 19:40.


#31
alexpet

alexpet

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,358
  • Înscris: 07.05.2007
evident ca nu vorbeam 100% serios desi daca stau sa ma gandesc bine.... Ideea este ca am cumparat masina de buna credinta de noua, cu TVA 24% platit la statul roman si tot ce trebuie, nu am adus un jaf de 1000 de euro in tara. Euro 4 era maxim posibil la acea data. Am beneficiat de o scutire, nu am facut nici o smecherie cu numere bulgaresti sau altceva. Nu ma intrebat nimeni daca vreau sa platesc vreo taxa ori nu, nici daca vroiam nu aveam ce sa platesc. Acum sa mai dau 3000 de euro pe o masina de 5 ani vechime (desi eu am cumparat-o de noua la maxim de norma de poluare, ca si cum ar fi acum euro 5 sau 6) mi se pare excesiv, adica vezi doamne e poluanta acum. Daca le vine ideea sa ma puna sa dau 100000 euro ar fi cam tot aia. Mai bine o vand piese, eu oricum masina in Romania nu mai cumpar niciodata, poate peste doi ani se schimba legea si se pune o taxa de 100 de euro pe zi ca timbru de mediu, in fond cine vrea si poate plateste cine nu...nu, nu-i asa? Eu nu pot sa ies din situatia asta decat achitand tot ce le trece lor prin cap, sunt captiv efectiv, nu pot sa zic, gata nu-mi trebuie masina, ori iau una cu motor mai mic, ori euro 5, ori altceva, nu pot sa fac nimic decat sa platesc orice taxa aberanta si discretionara, ori pot sa dau foc la masina, cu alte cuvinte sa nu dispun de bunul meu (cica garantat de Constitutie), nu despre asta este vorba cand se discuta de principiul neretroactivitatii unei legi?
Acum nu am de ales decat intre a pierde 3000 de euro si a pierde 10000 euro (valoarea masinii). Nu vad alternativa decat daca ma sinucid si masina devine mostenire. Eu numesc asta talharie, adica deposedare de bunuri prin forta.
Mie mi se pare extrem de periculos ce se intampla. Daca maine dau o ordonanta prin care toti cei care au case achizitionate inainte de 2010 (cu credit eventual)  sunt obligati sa plateasca taxa de habitat (sa zicem) la revanzare de 50000 de euro? In principiu poate ar fi OK dar sa fie de acum inainte, nu-mi mai iau casa si gata, stau in chirie....
Dar daca prelungesc leasingul inca 5 ani? Ultima rata o reesalonez pe 60 de luni si dupa aia casez direct masina! In fine....mai vedem, 2014 este an electoral!
Despre primele doua idei nu are nimeni ceva de comentat?

Apropos de casco. Dupa achitarea leasingului se obtin 30/90 zile numere rosii nu-i asa? pai in alea 90 de zile se poate intampla orice, de exemplu un accident, nefericit desigur! Sunt tare curios sa vad evolutia divorturilor si a accidentelor cu dauna toatala in perioada urmatoare.

Edited by alexpet, 08 April 2013 - 20:34.


#32
mmcornel

mmcornel

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 406
  • Înscris: 02.11.2009
pai ce sa comentezi la primele doua Posted Image vezi sa nu faci o sinucidere + dauna totala Posted Image  lasand gluma la o parte, eu spun sa consulti un avocat sau un notar pentru partaj, se poate face partaj si fara sa divortezi, dar numai in instanta si pentru motive temeinice (abandonarea forţată a domiciliului comun din cauza relelor tratamente, vârsta avansată şi starea de boală a unuia din soţi). ramane la latitudinea judecatorului daca motivele sunt temeinice :(
si solutia cu prelungire leasing mi se pare o idee, dar trebuie intrebat firma de leasing in cazul asta. pe forum nu cred ca o sa gasesti sfaturi prea bune sau corecte, sunt mai mult pareri. singura solutie inca o revolutie, eu nu stiu de ce nu iesiti in strada, asta e singurul sfat pe care pot sa ti-l dau, al doilea ar fi emigrarea.

Edited by mmcornel, 09 April 2013 - 08:48.


#33
alexpet

alexpet

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,358
  • Înscris: 07.05.2007
primele doua idei din postul anterior (#27) ziceam....

#34
drimacus

drimacus

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 27.05.2013
A gasit cineva o solutie pentru astfel de situatii? Eu am cumparat masina in leasing, in 2009, iar saptamana trecuta am terminat platile si am aflat ca trebuie sa mai scot 2000 de euro pentru a o putea folosi. Masina a fost in leasing din 2006, recuperata in 2009 si inmatriculata definitiv (in primul contract a avut numere speciale) in momentul in care am luat-o eu.

Si mie mi se pare ca e vorba de o grava limitare a dreptului la proprietate, in conditiile in care eu m-am angajat sa cumpar masina (constient fiind ca ea devine a mea abia la finalizarea contractului) in niste termeni cunoscuti si valabili in momentul semnarii actelor, iar acum folosirea bunului e conditionata de plata unei sume aberante.

Singurele mele optiuni sunt acum fie sa las masina sa rugineasca, fie sa risc si sa merg cu ea asa, fara sa fac transferul de proprietate (sa prelungesc leasingul nu cred ca mai am cum tinand cont ca am platit deja tot si am apucat sa iau masina in evidenta). Am vazut ca si masinile donate catre ONG-uri sunt scutite de plata timbrului... e si asta o solutie (partaj nu am cu cine sa fac :) )

#35
bossake

bossake

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,769
  • Înscris: 22.11.2007
Daca nu iti scriu aia de la leasing pe spatele talonului (instrainat catre...) poti merge mult si bine cu ea, in conditiile legale actuale.

#36
drimacus

drimacus

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 27.05.2013
Au apucat sa scrie. Am insa talonul original (il declarasem pierdut si l-am gasit ulterior). Ce risc daca il folosesc?

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate