Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Autoturismele BMW nu semnalizeaza...

Reparatie VFD

ETF termen lung VWCE vs VUAA.

Doua cabluri, o priza
 Cele mai verzi zone din Capitala ...

Igienizare instalatie climatizare

Topologie retea si alegere echipa...

UI aer conditionat porneste si se...
 Vodafone Tv+

Bataie ritmica la viteza resimtit...

Poza necunoscuta.

panou de sigurante la casa
 Comanda online, compania nu vrea ...

Reduceri mincinoase Makita

Ccleaner

Interviu viza turist SUA
 

Despre civilizatie

- - - - -
  • This topic is locked This topic is locked
6 replies to this topic

#1
jet li

jet li

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,828
  • Înscris: 26.08.2006
In trecut exista multe necunoscute. Cred in teoria unei civilizatii anterioare, distrusa de o catastrofa globala (potopul).
Aceasta civilizatie anterioara, era inevitabila, sau a fost initiata? Sunt foarte multe intrebari in trecut, nu sunt multumit cu istoria oficiala.
Supravietuitorii potopului

Dar, indiferent la ce s-a intamplat in trecut, sa zicem ca civilizatia e inevitabila. Triburile s-au organizat in uniuni de triburi, a aparut agricultura, acumularea, puterea, sclavia. Sa zicem ca era inevitabil.
Ce ne-a adus bun civilizatia? Gandirea globala, faptul ca nu mai suntem rasisti, sau fanatici in religia noastra? Sau ca nu mai consideram femeile ca fiind fiinte inferioare?

Triburile de indieni din America de Nord - primeau intre ei sclavi negri fugiti de pe plantatii, deci nu erau rasisti. Religia organizata si ura fata de religia altora - vine doar impreuna cu civilizatia. Confederatia Iroquois era condusa de femei.

Deci nu am castigat aceste lucruri fata de triburi. Civilizatia a creat rasismul, religia, misoginismul, etc, si - "noi" in lumea civilizata cu acces la informatii, am reusit sa scapam abia de curand de ele. Poate am castigat atunci "gandirea globala" ? Nu sunt asa sigur. Oamenii care nu sunt rasisti, care nu ii urasc pe ceilalti oameni imediat cum ii vad, care nu vor sa "ii salveze pentru ca sunt rataciti", sunt - mult mai avansati chiar decat noi, acum, cei "foarte informati". Sa zicem insa ca - civilizatia era inevitabila. Raul a castigat, s-a raspandit, si am ajuns in situatia de azi. Un lucru bun tot ne-a adus civilizatia, cu un pret foarte ridicat - comunicarea rapida pe intreaga planeta.

Comunicarea rapida e foarte importanta de fapt - pentru a vedea ce a facut civilizatia. E ca si cum ne-am fi urcat in masina civilizatiei si am fi condus cu ochii inchisi.  Sau - o analogie mai buna - am fost urcati (si suntem in continuare urcati, de mici) in trenul civilizatiei, care e un tren de marfa similar celor folosite de Hitler, din care nu vedeam nimic. Abia acum datorita internetului putem vedea afara, comunica intre noi, cat de cat liber. De asta stapanii trenului urasc internetul. In ultima vreme ne baga si ei informatii in trenul nostru fara ferestre, desigur - numai ce vor ei sa stim.

Numai prin comunicare si informare - oamenii scapa de rasism sau fanaticism religios (create de civilizatie). Afla despre ce se intampla in lume. Este un lucru bun.

Viata la sfarsitul imperiului

#2
searcher-star

searcher-star

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 22,274
  • Înscris: 07.01.2009

View Postjet li, on 04 februarie 2013 - 14:44, said:

1Triburile de indieni din America de Nord - primeau intre ei sclavi negri fugiti de pe plantatii, deci nu erau rasisti. Religia organizata si ura fata de religia altora - vine doar impreuna cu civilizatia. Confederatia Iroquois era condusa de femei.

2Numai prin comunicare si informare - oamenii scapa de rasism sau fanaticism religios (create de civilizatie).
1Iar idealizezi triburile. Ai ce ai cu asta.
Indienii tineau sclavi negri.
Unele triburi au luptat de partea Sudistilor ca sa si-i pastreze.
2Aiurea, sunt naturale oricui.
Ai triburile Bantu care sclavagizeaza si dispretuiesc pigmeii de pilda.
Si daca tot crezi in culturi disparute, trebuie sa stii despre legendele amerindiene despre cum au exterminat ei triburile de uriasi roscati, de pilda.

#3
criztu

criztu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,298
  • Înscris: 03.09.2002

View Postjet li, on 04 februarie 2013 - 14:44, said:

Civilizatia a creat rasismul, religia, misoginismul, etc, si - "noi" in lumea civilizata cu acces la informatii, am reusit sa scapam abia de curand de ele.
Civilizatia ar fi reactia omului la tehnologie.

Isi vad tribalagiii de treaba prin ograzile lor, si un gigel descopera sabia laser. De cate ori se oftica pe unu la bautura, scoate sabia laser si POC! ii taie capu.
Ailalti musterii se prind ca nu merge sa te iei cu asta la harta, tipu cu sabia laser se prinde ca alorlalti le e frica de el, si se declara Rex Maximus, si le ia pe toate femeile sclavele lui personale, ca nimeni n-are curaj sa i se opuna, dar toti incep sa conceapa planuri de cum sa-l asasineze.
Rex Maximus se prinde ca ceilalti il vor mort, si cum el nu poa sa-si pazeasca tot timpu spatele, ii convinge pe niste baieti sa fie garda lui personala, si el le da acces la sclavele lui. Aia primesc bucuros, dar dupa un timp unu din ei realizeaza ca "stai frate, de ce sa ma strofoc io sa-l apar pa gigel, cand pot sa-i trag una-n cap si sa-i iau locu".
Zis si facut, a doua zi fostu Body Guard devine Noul Rege. Care din experienta anterioara, isi da seama ca nu poate sa-si puna in cap tot tribul, si face concesii - o data pe saptamana, toti barbatii din trib au dreptu sa se harjoneasca cu sclavele regelui, in afara de Regina, care e numai a lui.
Dar Regina avea propriile planuri, ea era topita dupa unu dragut, ei i se rupea de sabia laser a Noului Rege, care o luase de Regina fara s-o intrebe. Asa ca tipa se duce in fan cu tipu dragut. Noul Rege da peste ei intamplator, si i se frange inima, asa ca il executa pe tipu dragut, dar pe Regina n-o omoara, pt ca o iubea prea tare,
Regina insa il ura acum, asa ca vorbeste cu doi bagabonji din garda regala - Romus si Rebulus, sa il asasineze pe Noul Rege, si ea le face favoruri sexuale in schimb, si cine putea s-o refuze pe Regina?
Zis si facut, a doua zi se instaleaza pe tron Romus si Rebulus, care declara regatul Republica, si toata lumea are acces la femei, ca ei se multumeau doar cu Regina, ca ei pe ea o iubeau.

cam asta e civilizatia - inovatia tehnologica - bomboana nucleara, reconfigureaza intreaga societate omeneasca, facand lucrurile din ce in ce mai imbarligate.

Edited by criztu, 04 February 2013 - 16:02.


#4
sarac.lipit

sarac.lipit

    Cînd ești condus de proști, toate merg prost

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,828
  • Înscris: 14.06.2006
în general se bat 2 popi de religii diferite...desigur.
Carnea de tun nu gîndeşte. se-aruncă-n luptă şi moare ca proasta
popii de obicei se împacă... pentru un teren, o mină, o sondă ...
cînd nu le mai ajunge, iar trimit carnea la ''treabă''
cam asta-i istoria de din'aintea bombei atomice
cînd şi-au dat seama că şi ei pot fi atinşi de ea... gata...cu distracţia! ...umblăm la economie... ba-s prea mulţi de hrănit, ba vor democraţie... chiar de fraierimea nu vrea.. ba-i încălzire globală...chiar de-i frig de crapă pietrele şi ziua...şi tot aşa... ne ducem la vale.

în ce privinţa civilizaţiilor antice...
somnul a durat prea mult iar dezvoltarea actuală tehnologică prea rapidă...extrem de rapidă... ţinînd cont că 18 - 20.000 de ani omu' doar a ţopăit în jurul focului...sau un bărbos a visat... vai ce fumos aş zbura cu două scînduri sub braţe...
oricum, tehnologia construirii piramidelor sau zidurilor din lespezi de 100tone azi nu există. a dispărut.
că dacă nu dispărea... omu' făcea şi azi piramide ...că doar îs folositoare! ... nu faci o grămadă de pietroaie cu galerii aiurea prin ele chiar de pomană...? nu?
ceva a intervenit. Şi nu divinitatea...

Edited by sarac.lipit, 04 February 2013 - 16:27.


#5
criztu

criztu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,298
  • Înscris: 03.09.2002

View Postsarac.lipit, on 04 februarie 2013 - 16:15, said:

oricum, tehnologia construirii piramidelor sau zidurilor din lespezi de 100tone azi nu există.
ceva a intervenit. Şi nu divinitatea...
Exista o teorie ca lespezile alea de piatra din piramide erau de fapt un beton.

1. Pana sa faca piramidele, egiptenii au facut 'jde sute de mastabe, care inseamna tehnica caramizilor din praf pamant lut intarit la soare.
2. Deci nu se poate ca egiptenii sa nu fi experimentat si cu praf de gresie si calcar.
3. Etruscii au descoperit cimentul - din praf de cenusa vulcanica s-a cladit maretia imperiului roman.
4. Ai pe youtube filmulete cu ingineru care demonstreaza teoria blocurilor de piatra de la piramide, de fapt ciment, cu aspect identic link
5. Cei mai inalti zgarie nori din zilele noastre se bazeaza pe asa o tehnica simpla, a cimentului - moloz, praf, calcar amestecat cu apa

deci dintr-o intamplare - lasi la soare un gogoloi de praf de calcar inmuiat in apa si se face dur ca piatra - faci ditamai piramida, coloseumu, zidu chinezesc, empire state, buncar atomic

Edited by criztu, 04 February 2013 - 16:52.


#6
jet li

jet li

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,828
  • Înscris: 26.08.2006
searcher-star, am zis "sa zicem ca e inevitabila" adica accept ca triburile nu ramaneau triburi odata ce aparea tentatia. Adica nu e vorba doar de "triburile traiesc in armonie cu universul dar vin civilizatii si-i omoara". Am scris in primul link despre uriasii roscati, si cred ca ei erau supravietuitorii primei civilizatii. Mituri despre potop:
http://www.talkorigi...lood-myths.html

De ce piramidele nu au hieroglife, desi egiptenii scriau pe toate zidurile? Doar alte piramide in trepte - care in opinia mea sunt incercari de copiere a celor de la Gizah, contin hieroglife. Teoria oficiala nu sta - adica - faci piramide mai proaste, pui hieroglife in ele, in sfarsit faci 3 perfecte - si nu mai scrii nimic sa te lauzi?

Dar threadul nu e despre asta. E vorba despre civilizatie, si comunicarea prin internet. Azi, datorita internetului nu mai suntem in intuneric, putem sa comunicam cu unul din Germania, si aflam ca nu vrea sa ne omoare, si e om la fel ca noi.

Edited by jet li, 04 February 2013 - 17:35.


#7
searcher-star

searcher-star

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 22,274
  • Înscris: 07.01.2009

View Postjet li, on 04 februarie 2013 - 17:31, said:

searcher-star, am zis "sa zicem ca e inevitabila" adica accept ca triburile nu ramaneau triburi odata ce aparea tentatia. Adica nu e vorba doar de "triburile traiesc in armonie cu universul dar vin civilizatii si-i omoara". Am scris in primul link despre uriasii roscati, si cred ca ei erau supravietuitorii primei civilizatii. Mituri despre potop:
http://www.talkorigi...lood-myths.html

De ce piramidele nu au hieroglife, desi egiptenii scriau pe toate zidurile? Doar alte piramide in trepte - care in opinia mea sunt incercari de copiere a celor de la Gizah, contin hieroglife. Teoria oficiala nu sta - adica - faci piramide mai proaste, pui hieroglife in ele, in sfarsit faci 3 perfecte - si nu mai scrii nimic sa te lauzi?

Dar threadul nu e despre asta. E vorba despre civilizatie, si comunicarea prin internet. Azi, datorita internetului nu mai suntem in intuneric, putem sa comunicam cu unul din Germania, si aflam ca nu vrea sa ne omoare, si e om la fel ca noi.
Pai io nu contest civilizatia pre-cataclismica.
Contest cum ca triburile ar fi fost lapte si miere.
Sau ca societatea actuala va fi ferita de rele datorita comunicarii.
Nu cred ca va fi: io vad din schimbul de idei actual ca interlocutorii sunt tot mai opaci unii in raport cu altii.
Comunicam tot mai mult dar, inafara subiectelor perfect triviale care formeaza 70% din dialog si dau impresia de buna-intelegere si consens, suntem tot mai incrancenati pe ideile proprii, adica pe alea care conteaza si care la o adica te fac sa pui verigheta sau sa dai in cap cuiva.

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate