Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Extindere apa - trecere in domeni...

La mulți ani @Digix!

[cum] telefon cu folosire in SUA

Montare AC deasupra frigiderului?
 Cunoaste cineva metoda de semideg...

De ce in unele tari sunt sparte p...

Marime siguranța AC - 24.000...

E de la monitor sau nu?
 Rezervare gresita

Ce erau chestiile astea pe cerul ...

Apa plata ieftina vs scumpa

Serial: Those About to Die
 Malwarebytes Windows Firewall Con...

hotel pentru copii

Nu pot reinstala windows 11

Replacement grip pentru racheta t...
 

viata din anii '90-2000

* * * * - 9 votes
  • Please log in to reply
14785 replies to this topic

#14761
djl

djl

    Lustră cu ventilator. Oile au votat cuțitul.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 113,082
  • Înscris: 13.06.2004
Nu merg pe jos că nu mă pasionează aşa ceva. Aşa cum pentru unii nu are rost să ţii minte locaţii, trasee sau alte informaţii pentru că există internet la purtător, aşa pentru mine e cu mersul pe jos, atât timp cât există transportul în comun şi bicicleta. Dacă am chef de o scurtă plimbare, mai merge pe jos, în rest, prefer să mă conserv. Mergeam pe jos 2-3 staţii de troleibuz când eram la Istorie şi aveam cursuri începând cu undeva orele 8 (de obicei ajumgeam la 9, adică la jumătatea orei) şi 10 sau chiar 12, că era coadă de maşini şi de obicei ajungeam înaintea troleibuzului; coboram la Moşilor sau la Armenească.
Pedalez şi la 17-18 grade, dar nu pe distanţe mari. Transpiraţia pe frig creşte riscul de a răci şi vine cineva să mă înveslească când sunt răcit? Nici nu-mi place să mă simt moleşti, aşa că mai bine evit.
Nu mă pasionează aşa de tare ordinea. Nici să fie dezastru, dar cred că oamenii îşi pierd prea mult timp cu ea. În transporturi cu camioane de mare tonaj => chestii foarte grele, construcţii, instalaţii, consider că are rost ordinea, ca să nu iasă cu probleme, dar în rest, uneori e fiţă. Eu mă bucur că nu am mai avut uniforme (doar în clasele primare am avut), că cine stă să pună lucrurile la dungă...
Nu uitaţi un lucru elementar: ce se învaţă cu forţa, se uită sau nu e neapărat să se respecte. Cum a fost după 1989, când au dispărut opreliştile.

Neaceaşcă, radiorecepţia nu era peste tot, aşa că uneori era bună o casetă. Dacă ai avut parte numai de aparatură proastă, normal că urăşti. E precum cu transportul în comun din România... transport în comun care uneori e mai prost decât ăla din trecut. În Bucureşti tot nu s-a scăpat de mentalitatea să vină 2-3 vehicule unul după altul şi după aia să stai ca prostu' în staţie.
Mă întreb dacă C.D. playere portabile care costau 600.000 - 900.000 Lei prin 1998-1999 şi erau la vânzare în Magazinul "Titan" aveau vreo memorie din aia flash, că dacă nu era citit discul de player timp de câteva secunde, să nu se întrerupă piesa.
Cele mai şmecheroase C.D. playere (dar nu neapărat şi cele mai bune) erau cele care puteau reda şi m.p. 3-uri. La portabile, abia spre sfârşitul popularităţii tehnologiei s-au răspândit.
@ tytyşor : fac ceva: reciclez, nu arunc gunoiul pe stradă, încerc să deschid mintea oamenilor.

Edited by djl, 06 June 2024 - 12:40.


#14762
Neaceasca85

Neaceasca85

    Jos Ursula!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 89,577
  • Înscris: 14.10.2008
Ei nu era, era RRA pe AM, FM-ul intr-adevar era de oras pana in 2005.

Bucurestiul nu e oras de mers pe jos. Slatina e.

#14763
Quasar

Quasar

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 121
  • Înscris: 29.02.2024
Pentru doritori: https://www.olx.ro/d...90-IDiajzm.html

#14764
ssss

ssss

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,503
  • Înscris: 04.02.2006
Cu dedicație pentru @djl; din ceea ce știu el se uita foarte mult la acest post fiindcă l‑a avut mult timp în grilă
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/iy_xXXd385w?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]


#14765
Neaceasca85

Neaceasca85

    Jos Ursula!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 89,577
  • Înscris: 14.10.2008
Imi placea postul ala, era mai bun decat celelalte. Se numea Reality TV simplu. Il vedeam cu pureci la limita color-alb negru intre 2003 si 2005, in 2005 cand mi-au pus coaxial gros F-11 si ampliful ce si-a dat duhul ieri, mare bucurie a fost sa am oglinda Reality TV.

Nu stiu, suferinta tehnica urmata de remediere genera mare bucurie, in ziua de azi pur si simplu totul este prea perfect, prea bine, si nu mai are acelasi impact, natura umana, ce sa-i facem, apreciaza valoarea doar cand o pierde.

#14766
djl

djl

    Lustră cu ventilator. Oile au votat cuțitul.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 113,082
  • Înscris: 13.06.2004
Tatăl meu m-a întrebat într-o zi dacă am Zone Reality. I-am spus că am Realitatea Tv şi mi-a zis că e altul. Era interesant postul.
Pe când sediul firmei unde duceam revistele se afla în Casa Presei (acolo unde era şi nea' cu tehnoredactarea, activ în domeniu cel puţin din 1993) urca pe scări într-o zi nea' Jiji la Realitatea Tv şi l-am salutat.   Posted image
Eu credeam că emisiunile alea reality, pe stil "Trădaţi în dragoste" sunt pe bune. Trebuia să-mi dau seama că nu sunt.

Dacă tot am zis de reviste, la cineva am văzut un album "Panini". Cu animale de pe toate continentele. Ce ţi-era şi cu albumele astea. Costa cam 1.418 Lei, deci aş zice că era maxim 1997. Pe urmă trebuia să dai banii pe imaginile alea. Dar era o distracţie a acelor vremuri.
Sor-mea cred că a avut unul cu "Sailor Moon" (l-am găsit acum 1 sau 2 ani, dar nu mai sunt sigur dacă era de la "Panini" - trebuie să văd pe unde e).
Mai erau şi cu fotbalilşti. Pe vremea aia Naţionala României încă era ceva. Anul ăsta ajungem la Euro după nu ştiu câţi ani. Nu mă pasionează fotbalul, dar mă întreb dacă va reuşi să facă ceva Naţionala.

Ieri seară, pe când mă duceam la o hyperdugheană (sau când ieşeam de acolo), dugheană la care merg cam de când s-a înfiinţat,
deşi e construită pe locul primei fabrici de săpun din Vechiul Regat,
mă gândeam cât de nostalgic sunt şi cum mă agăţ cam la orice ţine de trecut. Sunt conştient că o duc ceva mai bine decât acum 20 de ani, dar tot parcă e un gol în suflet. Get your kiks on route 66 (or 21).
Îmi plăceau maşinile de epocă de când eram mic şi ieri am văzut una, dar nu ştiu ce era. Decapotabilă, oricum. Anii '70 la stil. Posibil să fi fost "Jaguar".
Ieri de de dimineaţă, că mă trezisem devreme faţă de cât mă trezesc... ce văd când fac zapping: "Betty cea urâtă"!!! Nu cred că aş mai avea acum răbdarea să-l urmăresc. Dacă episodul era filmat în 2001, înseamnă că deja eram clasa a XII-a pe când mă uitam la el; sau poate chiar terminasem liceul; trebuie să văd printre programele vechi - trăiască presa tipărită! Roll, baby, roll.

Edited by djl, 15 June 2024 - 08:47.


#14767
TamtamTicaticaPiupiu

TamtamTicaticaPiupiu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,615
  • Înscris: 05.04.2023
Ca ai zis de hyperdugheana :D s-a schimbat atmosfera mult fata de anii 90. Acum lumea bea probabil singura, acasa, pe ascuns.
Profilul cornier era la putere, il regaseai in orice cotet metalic, nu exista tamplarie din plastic.
Era o atmosfera trepidanta prin barurile aflate la toate colturile de strada, pulimea traia in prezentul de atunci.
Eram inapoiati, nu zic ba, iar mirosul de pisat si bere cu vin ieftin era emblematic pentru acele locatii, ragete, batai, glume de autobaza pe alese, muzichie si toate alea.
Acum lumea are catel si pisica si nu mai are cu cine se distra, se pare.

#14768
ssss

ssss

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,503
  • Înscris: 04.02.2006

View PostNeaceasca85, on 06 iunie 2024 - 13:44, said:

Ei nu era, era RRA pe AM, FM-ul intr-adevar era de oras pana in 2005
RRA exista și pe FM 100%; nu cred eu că la sate nu se prindea nimic pe FM. Erau cel puțin Radio România și (în funcție de posibilitatea benzii; est‑vest) sonorul TVR 1.
Dar într‑adevăr, privații erau limitați la orașe până prin 2005.

Edited by ssss, 16 June 2024 - 08:06.


#14769
djl

djl

    Lustră cu ventilator. Oile au votat cuțitul.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 113,082
  • Înscris: 13.06.2004
La mine în cartier se mai iese la bere în fața blocului. Văd că s-a cam lenevit gașca cu care mai ieșeam și nu mai iese.
În afară de metal, nu prea aveau din ce să facă chioșcurile pe atunci. Plasticul, nu prea rezistă. Termopanul, apăruse încă din anii '90, dar era foarte scump pe atunci. Și încă e destul de scump. Iar ăla care nu cu rame albe, e și mai scump. De aia vezi la tot felul de clădiri vechi și frumoase mizeriile alea de termopane cu ramă albă, care strică aspectul; mai dispar și uși bengoase sau o.k. la aspect, fiind înlocuite cu aceiași mizerie de termopan alb. Iar când văd rulouri din alea exterioare din lemn date jos, mă apucă nervii.   Posted image   Rulourile alea sunt unele dintre cele mai bengoase chestii de pe lumea asta.
Chiar dacă în chioșcurile alea din corniere era cam prea cald vara (acum vezi și chioșcuri cu aer condiționat), măcar te protejau de intemperii. Cea mai nasoală slujbă o aveau vânzătoriid de presă tipărită (ziare, reviste și ce mai e): aveau tarabe, salariu mic, stăteau iarna în frig și mai trebuiau să se trezească la 5-6 de dimineață, că pe la 7-7.30 deja era flux de lume... oribil. Deși statul e blamanat pentru că nu face lucruri de calitate, "Rodipet" (cred că provenea de la România distribuție pretipărită) a fost prima companie de distribuție presă din România care a oferit chioșcuri, deci mult mai bine pentru vânzători; pe urmă au apărut privații și s-a dus în jos o companie care la început chiar mergea bine.
Ah, apropos, la mine în zonă, pe Str. Avrig, lângă movila stației de pompare există un chioșc din anii '90 care are terasă acoperită. Pe vremuri terasa de lângă nu era acoperită, dar țin minte că în anii '90 am văzut pe acolo celebrele ligheane din tablă galvanizată în care se punea băutură între calupuri de gheață - pe vremea aia, la Halale Obor (arhitect: Horia Creangă, nepotul scriitorului; una dintre clădirile vechi din București cu structură din metal) încă se producea gheață; alimentarea halelor via calea ferată, nu știu când s-a făcut ultima dată.
Cât despre recepția radio pe ultrascurte, depindea de zonă. Pe linia București - Ploiești - Câmpina - Valea Prahovei - Predeal - Brașov puteai recepționa mai multe posturi. Depindea de relief și de câte posturi emiteau în banda pe care o aveai la radio. La Provița de Sus am recepționat în livadă Pro F.M. în 1998, dar în casă nu se recepționa... din păcate nu am repetat experimentul. Se recepționau însă posturile de stat în Bandă Vest - radiocasetofon "Sharp" din anii '70-'80.

No, zilele astea am reluat căutările în anunțurile imobiliare. Și am găsit tot felul de chestii care îmi amintesc de trecut. Înainte de a trece la ceva poze, prin jurul lui 2010 era o revistă cu anunțuri imobiliare, în care apăreau uneori și poze color. Știe cineva cum se numea acea revistă?
Pe vremuri era la modă să citești. Nu m-a pasionat vreodată prea mult cititul. Dar uite o bibliotecă plină de cărți din seria B.P.T. (Biblioteca Pentru Toți). Se vede și un televizor 'Telecolor' 3007  două puncte ics  două puncte ics  două puncte ics.
În poza 2, altă bibliotecă și un glob pămânesc - globurile încă-s căutate.

Attached File  14948601_apartament-la-casa-cu-4-camere-ultracentral-in-oradea_1.jpg   226.59K   18 downloadsAttached File  img-8594130.jpg   126K   18 downloads


Dulap, dulap.... și pick-up "Akkord"

Attached File  xlp__apartament-3-camere-de-vanzare-berceni-bucuresti_65cb53e8aa3f9a.jpg   239.77K   17 downloads

Și în aceiași locație, o veche mașină de spălat. Nu îmi dau seama dacă cu programator electronic sau electromecanic. Programatoarele electronice pot fi făcute mai versatile, dar dacă se duce placa electronică... La ăla electromecanic, dacă găsești ceva apropiat la caracteristici, faci o adaptare nesimțită, dar o faci!

Attached File  xlp__apartament-3-camere-de-vanzare-berceni-bucuresti_65cb53eb067518.jpg   114.89K   18 downloads

Mobilă bucătărie, în altă locație.

Attached File  15490366_apartament-cu-3-camere-in-podgoria_5.jpg   160.77K   18 downloads

Și frigider "Z.I.L."-23, adică cel cu ușă reversibilă, adică ceva ce regret că nu am păstrat așa cum trebuie și nu-l mai am   Posted image   Foarte bune frigidere!

Attached File  15705914_3-camere-i-sos-colentina-i-61-mp-utili-i-circular_7.jpg   183.86K   17 downloadsAttached File  15705914_3-camere-i-sos-colentina-i-61-mp-utili-i-circular_9.jpg   72.75K   15 downloads

Revenind la apartamentul cu mobila și mașina de spălat, dacă ignori le loustre,
lustră care în ciuda aspectului bătrânesc era de calitate, cu fasunguri (dulii) de calitate,
pare a fi o cameră de hotel comunist.

Attached File  xlp__apartament-3-camere-de-vanzare-berceni-bucuresti_65cb53eab12bfa.jpg   163.06K   16 downloads

În ziua care în care am fost la hypermarket, m-am gândit la oameni ce ies in gară. Nu mai vezi decât ocazional (vacanțe, zile libere) aglomerație la gară. Păcat, trenul ar trebui să fie un mijloc încântător de a călători. Din păcate nici în anii '90, când C.F.R. încă mai mergea cum trebuie, nu era cum trebuie... de 1 Mai 1998 (nu 1991 și nici măcar 1993) a fost aglomerație (văzut în ziar de epocă, postat pe facebook), că ce, îi durea...

Îmi pare rău că nu mai găsesc poza în care era pus pe un tv C.R.T. un tv L.C.D. Alegeai pe care să-l pornești   Posted image   Mi-aș dori un C.R.T. H.D. Posted image   Sau se uitau 2 persoane la programe diferite și una dintre ele eventual își punea căști.   Posted image
Mare șmecherie a fost când au apărut căștile alea cu microfon, de puteai vorbi pe "Yahioo! " Messenger. Nu era portabil, dar aveai mai ieftin voce când erai acasă, deci economiseai bani la telefonie, fie că era fixă sau mobilă - că unii aveau mobilă, dar nu și telefonie fixă.

#14770
FC72

FC72

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,665
  • Înscris: 06.03.2005
Doamne fereste cum arata cloaca aia, imputeala este inimaginabila, trebuie sa intri acolo sa iti versi matele, este o experienta necesara.Este moartea pasiunii, depresie totala, mizeria poate provoca o criza si persoanelor sanatoase, care ii trec pragul.

#14771
djl

djl

    Lustră cu ventilator. Oile au votat cuțitul.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 113,082
  • Înscris: 13.06.2004
Care dintre ele, că am pus din 5 apartamente. Nici mie nu-mi plac toate de acolo, unele stiluri (nu din pozele alea) chiar îmi displac, dar nu le consider chiar cel mai nașpa lucru. Mai oribil e să văd mobila aia modernă în apartamente pline de alb. Postacopaliptic, distopie... de unde gusturile alea? Și când văd un apartament ante-comunist făcut așa.   Posted image   Dacă vreți ceva nou, mutați-vă în blocuri noi, nu distrugeți. Renovare, trebuie făcută, dar nu distrugeți ce nu trebuie, băi!
Unele miros urât de tot, altele nu prra miros. Depinde de cât de multă grijă au avut de ele cei care au stat acolo. Da' și cel mai nou apartament pute dacă acolo locuiesc persoane care se cred locomotive cu ardere (externă sau internă).
E bine că mai sunt pozate unele lucruri. Că fiecare-și face de cap și distruge după voie. Anumite locații (nu neapărat din cele pozate) ar merge pentru un film "de epocă" sau unul care preia elemente din mai multe perioade. Poate aș face un asftel de film. Dar dacă la fotografie și reportaj accept digital, la un asemenea film nu aș accepta decât filmare pe peliculă cu culori stil anii '70-'90. Cât despre unele filme nu au cel mai bun sunet, asta parcă adaugă romanticism filmului.

Să ai lustră cu ventilator era mișto. Dar să ai două lustre cu ventilator.   Posted image   Cu ocazia asta am aflat că un bloc pe care-l credeam din comunism e de fapt de prin 1947, deci ante-comunist. Uneori sunt 2 blocuri asemenea unul lângă altul, unul comunist, altul ante-comunist, dar tre' să fii atent și să vezi unele detalii pentru a îți da seama de asta.

Attached File  Clipboard01.jpg   167K   12 downloads


Dacă vă vin în minte piese muzicale, filme, emisiuni care vă facă să vă gândiți la anii '90-'000, dar care nu sunt neapărat de atunci, puneți o listă, fie ea și scurtă.
Muzică:
Mr. President - "Coco Jumbo"
Jessica Jay - "Casablanca" (cover)
Sqeezer - "Blue Jeans"
4 the Cause - "Stand by me" (cover)
Fun Fun - "Happy station" (asta e din anii '80)
Așa, personal, Gene Vincent - "Be-Bop-A-Lula" (anii '50).

Filme: "Liceenii Rock'n'Roll"
La emisiuni tv: "Abracadabra" și "Arlechino" + "Atlas" + "Drumuri printre amintiri" (anii '90), "Cronica Cârcotașilor", "În gura presei" (anii '000)

Edited by djl, 17 June 2024 - 08:18.


#14772
djl

djl

    Lustră cu ventilator. Oile au votat cuțitul.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 113,082
  • Înscris: 13.06.2004
Tot uit să zic ceva despre dughene: la mine în zonă adios unele chioşcuri care erau non-stop. Deci dacă vreau să cumpăr unele chestii, am de mers. Am văzut totuşi că ar exista un "Profi" non-stop, dar tot trebuie să ocolesc, că cu gardurile de la tramvai nu pot traversa prin loc nepermis.
În timpul zilei, am inflaţie de magazine. Într-un fel la mine e încă ca în 1993-2008.
Seara, dacă ieşi, mai vezi uneori un tramvai albastru ... din ăla cu care se mergea o dată.
No, eu sunt pasionat de trenuleţe, dar nu am loc să le pun. Însă cineva a dus pasiunea pentru modelism la un alt nivel... doar vara am mers cu telecabina: https://forum.softpe...heta-scara-132/
Cât despre televizor, duse sunt emisiunile de cultură, afară de posturile de stat. Când te gândeşti că şi Pro Tv a avut odionară aşa ceva...

#14773
connectorxp

connectorxp

    Avid mountaineer.

  • Grup: Moderators
  • Posts: 14,962
  • Înscris: 14.11.2004
Non stop mai gasesti la benzinarii si rare, ca oamenii s-au mai invatat cu programul din pandemie si plus acum totul este online si cu livrare la usa/easybox.

Apartamentele puse mai sus de djl arata rau si neingrijite dar este interesant ca arata fix ca acum 30-40 de ani, fara mici modificari, bune de folosit pe post de platouri pentru ceva film cu tema specifica.

#14774
pufonel

pufonel

    Oglinda, oglinjoara, cine-i cel mai pufos din tara?

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 27,954
  • Înscris: 28.11.2006

Vizualizare mesajssss, pe 16 iunie 2024 - 08:05, a scris:

RRA exista și pe FM 100%; nu cred eu că la sate nu se prindea nimic pe FM. Erau cel puțin Radio România și (în funcție de posibilitatea benzii; est‑vest) sonorul TVR 1.
Dar într‑adevăr, privații erau limitați la orașe până prin 2005.


Pe vremea lui Cescutza, existau programul 1 (actualul RRA) si programul 3 (actalul R3 Net Florian Pittis) in FM banda est. P3 era si stereo in anumite intervale. Existau chiar si radiouri stereo facute in Romania, de ex. Bucur 7 facut de Tehnoton Iasi. Desigur, cine avea acces la aparate produse in vest, era boier. Din cate stiu, singurul emitator in banda FM vest era al Radio Vacanta, care emitea pentru turistii straini care veneau pe litoral cu radiouri in banda vest.

Dupa revolutie, radiourile prvate au inceput sa emita in majoritatea cazurilor in banda vest. Mai erau si in banda est, dar destul de putine, iar de prin 2000 si-au incetat emisia ori s-au mutat pe vest. Un exemplu din zona mea: Radio Prahova a inceput in 1993 emisia pe 69.2 (banda est), iar in 1999 s-a mutat pe 99.2 (banda vest), unde emite si acum.

Primul radio privat care a acoperit toata tara cu emitatoare puternice a fost Europa FM, in 2000. Dupa ei, celelalte retele au inceput sa construiasca retele tot mai puternice, pana cand au ajuns sa acopere aproape toata tara. Si unde semnalul nu e bun, exista internetul mobil :D

#14775
ssss

ssss

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,503
  • Înscris: 04.02.2006
De Europa FM știu și eu că erau primii care au avut rețea în FM destinată întregii țări, nu numai pentru orașe.
Aveau un spot cu un cioban prin 2002, dat de TVR 1 și Antena 1 (și alte posturi, desigur):
https://youtu.be/FUbRPLRs5JY?t=635
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/v1S2DbhHf7A?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Edited by ssss, 18 June 2024 - 01:01.


#14776
abancor

abancor

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,118
  • Înscris: 07.07.2006
Am impresia că asta a fost și ideea, Europa FM a cîștigat prima licență dată de CNA pentru radio cu acoperire națională. Adică au fost nevoiți să aibă acoperire. Iar pînă la ei, se dădeau numai licențe locale. Am impresia că și acum mai degrabă se dau locale/regionale, rețelele care sînt prezente în mai multe orașe iau licențe locale, nu naționale.

#14777
djl

djl

    Lustră cu ventilator. Oile au votat cuțitul.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 113,082
  • Înscris: 13.06.2004
Pro F.M. şi Radio Contact aveau staţii în mai multe oraşe din ţară, deci probabil aveau şi reţea naţională. Neaceaşcă zicea că în a lui Slatina Pro F.M. a fost primul post privat în F.M. în 1997. Însă probabil Europa F.M. a fost primul post gândit să aibă de la început reţea naţională, pe când celelalte două s-au dezvoltat treptat. Mă întreb dacă acuma se recepţionează mai bine Pro F.M. la Proviţa; ultima dată am recepţionat Radio Prahova, pe care nu-l puteam recepţiona în 1998 că era în Bandă Est.
Posturi cu muzică o.k. (pentru gusturile mele), adică Radio Total şi Radio Romantic (fost Romantic F.M.) se recepţionau însă numai în Bucureşti.
Europa F.M. avea muzică o.k. la început, acum s-a prostit. Nu ştiu dacă e adevăr sau doar scorneală, dar se pare că aveau finalul de emiţător din Bucureşti cu lămpi... oricum, era printre cele mai puternice. Au avut şi ceva magnetofoane, "ReVox" A77 sau B77... nu erau profi, dar erau bunicele.
Din păcate în România nu s-a încercat cu post privat în A.M. Unul pus lângă Bucureşti ar fi acoperit destul. Doar la Tulcea a fost un emiţător Pro F.M. în M.W. (Unde Medii).
Se emitea în bandă Est că mulţi aveau radiouri în banda asta. Unele radioreceptoare erau chiar bunicele. Chestie: în fosta R.D.G. se foloseau norma Vest, că radiourile făcute pentru ei aveau 88-100 M.Hz. (M.c.) - cred că se ajunsese şi la 88-104. La fioştii Iugoslavi la fel. Deci uneori nu trebuia aparatură capitalistă. Est-Germanii pt. că aveau F.M. de mai devreme, Iugolsavii ca să le facă în ciudă Sovieticilor (aşa cum am făcut noi cu P.A.L. în loc S.E.C.A.M.).
Nu ştiu pe unde am pus reclamele
Scanasem şi ceva cu posturile Pro F.M., dar nu mai găsesc. În "Auto Catalog" 1997 (îl mai în colecţie) la pg. 166 se găseşte o listă cu emiţătoarele Radio Contact. E una şi printr-un "Chip". M-am uitat pe alte reclame şi am văzut că şi "Fun Radio", dar şi Radio XXI (21) aveau staţii în mai multe oraşe; Radio 21, nu ştiu câte că asta era reclama - vezi imaginea 3. Cele 2 reclame sunt preluate din "Popcorn" România nr. 3 Martie 1997 pg. 40, respectiv nr. 10 Oct. 1997.

Attached File  Auto Catalog 1997 pg. 166 reclama la Radio Contact.jpg   295.64K   2 downloadsAttached File  Popcorn Romania nr. 3 martie 1997 pg. 40 Reclama Radio Uniplus.jpg   237.77K   4 downloadsAttached File  Popcorn nr. 10 Oct. 1997 Roton la Radio.jpg   315.05K   4 downloads

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/2eRadO8yfm8?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Apropos de Pro F.M., ar trebui reconstruită clădirea în care a funcţionat pentru prima oară postul, clădirea care a fost sediul şi Min. Ind. Construcţiei de maşini. Au demolat-o că cică era risc, am auzit că voiau să facă sediul Poştei Române pe acolo,
oricum ce voiau să facă era o urâţenie de sticlă ce se potrivea fix ca maneau la Operă pe acolo,
dar stau fundaţiile alea abandonate, de parcă suntem în anii '90 - au crescut şi copaci pe acolo.
Calea Victoriei şi oraşul în sine merită ceva mai bun.

Cât despre pandemie, una din chestiile pe care le urăsc e că a resetat lumea şi în modul negativ. Reuşisem se ne mai scuturăm de aia cu statul numai până mai devreme şi... acum se bucură Ceauşescu. Totuşi, văd că vara mai e lume seara şi "Carrefour" unii are decomdată program non-stop.
Totuşi, în România, afară de curierat şi comandat mâncare (uneori) nu mi se pare aşa de răspândită aia cu livratul acasă. În S.U.A. asta a cam distru şi mall-urile. Ce mişto ar fi fost să mai existe curieri care duc plicuri.   :)

Edited by djl, 19 June 2024 - 09:26.


#14778
abancor

abancor

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,118
  • Înscris: 07.07.2006
Sînt multe posturi cu rețea prin multe orașe, dar e vorba de mai multe licențe locale.
Io vorbeam de o licență națională.

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate