Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Card edenred G pay ajutor!

Alternativa la manea

Taxarea vacilor in Danemarca si..

Oamenii fara Whatsapp
 Pompe apa fotovoltaice.

Valori ok fibra?

recomandare smartwatch copil

Viata traita asa cum vrei tu vs v...
 Melodie dance veche

RIP Shifty Shellshock

Daca nu ar conta salariul, ce mes...

Racordare la apa termosemineu
 Mi-am luat 4x4 si vreau sa-l testez

Recomandare laptop cu luminozitat...

Cautarea pe google android nu merge

Caut serviciu serios de captura v...
 

Grecia - Peloponez

* * * * * 1 votes
  • Please log in to reply
1280 replies to this topic

#1171
spaily

spaily

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 394
  • Înscris: 19.08.2009
Are cineva idee daca se organizeaza  croaziera din Peloponez in insula Aeghina?

#1172
aaron111

aaron111

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 433
  • Înscris: 14.12.2007
Parca era un ferry care pleca din Methana.

#1173
ionescunic

ionescunic

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 473
  • Înscris: 28.03.2008

View Postnehotarata, on 29 iunie 2021 - 13:51, said:

Cu cine l-ati comparat de ziceti ca e cel mai nasol? Doar intreb, sa fiu pregatita. Merg impreuna cu alti prieteni, asa cum am zis, si n-as vrea sa le amplific asteptarile. Noi iubim locurile neasaltate de turisti, mai autentice, traditionale. Asta speram sa gasim prin zona aia. O fi fost mai bine daca alegeam Monemvasia?
Mai conteaza? vei descoperi cu usurinta in direct care loc e mai frumos...sau daca e ceva frumos pe acolo...frumosul sta in ochii privitorului...presupun ca si uratul...pentru mine urat inseamna port mare, jeg , gunoaie case vechi daramate...

#1174
honney_bunny

honney_bunny

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 358
  • Înscris: 23.01.2010
nehotarata, ai zis ca stați 2 nopți în zona Nafplio, am înțeles ca ai mai fost. Ce recomanzi sa fie vizitat în aceasta zona ca să ne încadram în 2 zile pline și o jumătate? Ce plaja/plaje ai alege în cele 2 zile în aceasta zona?

Pentru cei care ati fost în Peloponez, care ar fi plajele de neratat ? (În afara de Simos din Elafonissos și de celebra Voidokilia, am mai notat câteva din notele date pe google maps)

#1175
Laberta

Laberta

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,491
  • Înscris: 04.09.2006

View Posthonney_bunny, on 19 iunie 2021 - 13:51, said:

Laberta, nu se intelege unde vrei sa faci opriri cu cazare, pana sa ajungi in Tolo... vrei sa stai cate o noapte in fiecare loc pe care l-ai scris? Cat vrei sa stai in Atena? Sau cele 10 zile sunt alocate doar pentru Peloponez? Daca este asa, pe langa cele 4 nopti in Nafplio, poti adauga inca 5-6 in zona Githeyo/Mavrovouni. Daca citesti cateva pagini in urma, o sa vezi ceva discutii tocmai pe tema asta, cum sa imparti vacanta in Peloponez.

Am renuntat la Atena, mi s-a parut prea mare bataie de cap cu aglomerația din oras, cu taxe, etc.
Am ales Kalamata in locul lui Githeyo, fiind un oras mai mare si acces la mai multe plaje.
In fine, ingrijorarea mea cea mare e acum cresterea numarului de cazuri de covid in Grecia.
Normal ca turistii, cu toate testele si vaccinarile le pot face cadou grecilor virusul fara sa vrea.
Ma temeam eu  de cozile de la Makaza, dar nu m-am gândit ca pot face plajă cu masca pe față.:(


#1176
nehotarata

nehotarata

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 241
  • Înscris: 11.04.2007
Draga Honney-bunny nu am alte recomandari decat ce s-a scris aici. Cand am fost prima data, am avut baza langa Tolo, Vivari se numeste localitatea. Un sat mic, dar cochet, cu o plaja mica, dar suficienta, cat sa ne balacim in voie, atunci cand ne "retrageam". Daca din 2 zile si jumtate, scazi o zi cu vizitarea minunatei Hydra, iti mai ramane o zi jumate. Atunci cand am fost pe Hydra, la intoarcere nu am luat-o pe acelasi drum, ci am ales sa ocolim degetul acesta mic, vizitand si Epidavros. Le poti cupla si tu, daca-ti gestionezi bine timpul si daca vrei sa bifezi 2 din multele lucruri superbe de pe aceasta peninsula. "A bifa" nu e verbul cel mai potrivit, as zice mai degraba daca vrei sa-ti indestulezi sufletul cu minunatii. Recunosc, as mai face odata drumul asta fiindca la dus catre Metochi (locul de imbarcare spre Hydra, sper sa nu gresesc), n-am luat-o pe un traseu batatorit, ci am ales sa strabatem dealurile prin sate stravechi, prin livezi de citrice, unde poti sa respiri aer pur, grecesc, doar cu usoare urme de poluare turistica. Nustiu sa-ti spun traseul, sotul meu ma surprinde de fiecare data, si nici el nu cred ca ar mai sti sa dea indicatii cuiva cum de-am ajuns pe acolo.. :) Tolo, recunosc, nu m-a impresionat, deci nu as trece-o in coloana "must see". Insa Nafplio trebuie sa-l vezi. Si daca aloci jumatate de zi dimineata, dis-de-dimineata, cetatii, mergi apoi sa te balacesti la plaja la Karathonas. Poti sa le faci si invers. Ai timp pana seara sa mai invarti roata pe coasta, spre Tyros, si te opresti unde ai chef, unde ti se pare ca marea e mai atragatoare si plaja mai frumoasa. O sa fie greu de ales, iti spun de pe acum. Daca ai un minim echipament de snorkeling, probabil te va prinde seara cu capul in apa si "codita" sus. :) Vai de capul meu, m-am teleportat iar acolo si pana pe 18 august mai e mult, mult prea mult si greu de indurat.
Incerc acum sa creionez un pic traseul, clar trebuie sa gasesc "noutati" la capitolul "must see"; fiindca familia mea are asteptari mari de la mine, trebuie sa vin cu propuneri interesante. Recunosc, imi si place sa ma avant in explorari inedite. Deci, si eu trebuie sa umplu 3 zile cu trasee "proaspete". Cand am ceva concret, asa cum am mai facut-o, le astern aici sa-mi puneti nota. De trecere macar. :)

#1177
OvidiuNS

OvidiuNS

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,900
  • Înscris: 04.07.2010

View Posthonney_bunny, on 04 iulie 2021 - 21:52, said:

... Pentru cei care ati fost în Peloponez, care ar fi plajele de neratat ? (În afara de Simos din Elafonissos și de celebra Voidokilia, am mai notat câteva din notele date pe google maps)

Noi am fost cazaţi chiar pe plaja Mavrovouni, care e de top. Iar lângă este Gythio, care e unul din cele mai frumoase orăşele din întreaga Grecie. Vezi pozele puse de mine la paginile 11 - 13.
Iar pe partea vestică a peninsulei Mani ai plajele Stoupa şi Kalogria, foarte aproape una de alta - şi de aici am pus poze tot atunci, în 2011.
La Finikounta e iarăşi o plajă frumoasă, ca şi la Methoni dealtfel.
La Voidokilia se poate ajunge cu maşina dinspre nord, în timp ce dinspre sud se poate ajunge doar pe potecă (noi am stat pe plaja Divari şi eu am făcut o escapadă per pedes la Voidokilia pe lângă lagună şi printre dune - tot în 2011 am povestit şi am pus poze). Reţine plaja Divari - pitorească, nisip extrafin, curăţenie şi tot confortul. De neratat, aş zice !


Sănătate şi tcb !

Edited by OvidiuNS, 06 July 2021 - 00:17.


#1178
nehotarata

nehotarata

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 241
  • Înscris: 11.04.2007
Buna ziua,
as vrea sa ma consiliati intr-o privinta. Am de "umplut" 2 zile de lucruri interesante si nemaivazute :) in zona Nafplio. Intr-o zi m-as duce catre Nemea si apoi tot mai sus spre Golful Corintului. Aici am indoieli, nustiu daca chiar merita sa parcurg atata drum, sa ajung in zona Paralia Kiatou. Sotul meu e mare amator de munte, m-as fi gandit si s-o iau spre Kyllini, dar sa am lucruri faine de vazut. In cea de-a doua zi m-as duce pe Spetses, dar as vrea sa merg cu masina sa mai putem colinda pe insula. Se poate ajunge, nu? exista ferry pana acolo? Voi cum ati umple 2 zile pe o raza de 50 - 100 de km in zona Nafplio?

#1179
OvidiuNS

OvidiuNS

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,900
  • Înscris: 04.07.2010

 nehotarata, on 19 iulie 2021 - 16:50, said:

... Voi cum ati umple 2 zile pe o raza de 50 - 100 de km in zona Nafplio?

Fiecare om are dorințe proprii, și ce place unora nu place altora. E prea vag spus "amator de munte". Adică îi place să parcurgă trasee montane, sau să admire munții rămânînd în mașină ?
La paginile 3 - 5 ale topicului am povestit (cu poze) ce am făcut în 2009 în cele 4 zile de vizitat prin Peloponez. Acolo găsești toate informațiile legate de obiectivele turistice, inclusiv din zona Nafplio. Cred că poți umple ușor nu două, ci mai multe zile, mai ales dacă mai pui la socoteală și alte obiective turistice din Argolida, obiective pe care încă nu le-am vizitat. Craterele de la Dydima sunt un exemplu, vezi că le-a vizitat MIO63 de curând (caută câteva pagini în urmă).
Pe Spetses cred că e ca pe Hydra, adică nu sunt permise mașinile, dar nu bag mâna în foc, mai caută.


Sănătate și tcb !

Edited by OvidiuNS, 19 July 2021 - 23:35.


#1180
honney_bunny

honney_bunny

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 358
  • Înscris: 23.01.2010
Salutari! Va mulțumesc nespus pentru toate sfaturile voastre de pe acest topic!
Nehotarata, îți spun cum am umplut noi cele 2 zile pline în aceasta zona:
Prima dupa-amiaza (la venire), am trecut prin canalul Corint (atenție la drum, nu o luați pe autostrada, cum va baga GPS, ci după toll o luați după indicatorul cu Loutraki - Corint Isthmus). După ce ne-am cazat în Tolo (o alegere f buna), am mers la plaja din Tolo (se numește Tolo beach sau Psili ammos, care este f frumoasa, amenajata, cu nisip fin, mi-a adus aminte de Golden Beach din Thassos), apoi la masa la taverna Limoni, f bună alegerea iar.
Ziua 1 plina: Epidaurus --> apoi am luat-o în sus pe coasta spre Corint, sunt 2 plaje mai greu accesibile, țintă noastră era Fragkolimano, dar destinul ne-a dus la Kalogeros - cu pietre albe, umbra de pini, superba, dar cu acces mai dificil și parcare asemenea, printre măslini.
Apoi am mers spre Micene.
Ziua 2 plina: plaja Karathona (langa Nafplio), amenajata, cu nisip. Apoi dupa-amiaza/seara vizita în Nafplio.


#1181
honney_bunny

honney_bunny

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 358
  • Înscris: 23.01.2010
Atunci când îți faci programul, sa iei în calcul faptul ca poate fi foarte cald, distantele mari și la fața locului, puteti găsi alte idei sau sa alegeți altceva. Noi am încercat nu doar sa bifam, ci sa îmbinam plaja cu cateva obiective turistice "must see" (pentru noi).
O harta bună am găsit la punctul de informare turistica de la canalul Corint. Attached File  20210720_194010.jpg   574.6K   38 downloads

Edited by honney_bunny, 20 July 2021 - 20:21.


#1182
nehotarata

nehotarata

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 241
  • Înscris: 11.04.2007
Multumesc frumos, Ovidiu, multumesc, Honney-bunny. Am mai spus, suntem la a doua expeditie in Peloponez. Am fost si noi la Epidaurus, Micene si ne-am purtat slapii pe plajele din zona Nafplio vreo 5 zile. Asta era in 2018. Acum as fi vrut un pic altceva, inca mai stau si schitez posibile trasee pe care tre' sa le dau spre aprobare marelui sef de acasa. :) Deja aseara, dupa o prima discutie, n-am trecut testul cu un traseu spre Mega Spileo. Da, Ovidiu, le mai citisem si atunci in 2018, m-am apucat cu sarg sa le mai conspectez inca odata impresiile de la paginile 3 - 5. Stau cu harta pe jumatate de ecran, iar pe cealalta jumatate iau fiecare localitate amintita de tine sau de altii care au postat atunci. Tot acolo am regasit hartile postate de voi, de mare ajutor ne-au fost atunci, de mare ajutor ne vor fi si acum.

#1183
honney_bunny

honney_bunny

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 358
  • Înscris: 23.01.2010

Saptamana trecuta Spileo Dirou era închisă, din păcate. Nu am reușit sa ajungem. Va rămâne pentru alta data. De sunat înainte și întrebat, ca să nu bateți drumul degeaba.

Edited by honney_bunny, 21 July 2021 - 20:09.


#1184
honney_bunny

honney_bunny

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 358
  • Înscris: 23.01.2010
Attached File  20210709_150045.jpg   513.47K   47 downloads Tolo
Attached File  20210709_181116.jpg   318.32K   53 downloads Tolo beach (Psili ammos Attached File  20210709_182432.jpg   586.23K   50 downloads
Attached File  20210710_091506.jpg   786.48K   47 downloadsEpidaurus

Edited by honney_bunny, 23 July 2021 - 12:41.


#1185
honney_bunny

honney_bunny

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 358
  • Înscris: 23.01.2010
Am revenit cu continuarea povestii.
Partea a II-a
Cea de-a doua cazare a fost în zona Gytheio, unde am stat 5 nopți.
Drumul din Tolo spre Gytheio: am ales sa mergem pe coasta, sa ne oprim la minunata plaja cu pietre albe paralia Tigani (Porto fino beach bar), apoi după câteva ore de balaceala am pornit spre munti: Leonidio --》 Moni Eloni --》sat Kosmas (unde am și mâncat excelent la o taverna).

Ziua X: am mers la plaja Mavrovouni și am vizitat plaja cu epava Dimitris shipwreck și respectiv golful Skoutari.
Ziua Y:
Turul de Mani (Areopoli --Gerolimanos --Vatheia -- Marmari beach (superba, aici am stat câteva ore bune) -- întoarcerea pe coasta estica -- Areopoli (unde am si mancat)
Ziua Z: Insula Elafonissos, de neratat; ferry 13E (2 adulți, un copil și masina, per sens), plaja Simos. Superb!!! Pe seara am vizitat Monemvasia.
Ziua W: zi de odihna la plaja Mavrovouni.
Seara ne-am plimbat și am mancat în Gytheio.

#1186
honney_bunny

honney_bunny

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 358
  • Înscris: 23.01.2010
Attached File  20210712_114629.jpg   944.66K   33 downloadsAttached File  20210712_131353.jpg   576.77K   35 downloads Tigani paralia Attached File  20210712_162111.jpg   726.57K   35 downloads Attached File  20210713_181148.jpg   417.21K   32 downloadsAttached File  20210713_203650.jpg   627.69K   36 downloadsSkoutari Attached File  20210714_105140.jpg   793.53K   33 downloadsGerolimanos
Attached File  20210714_111946.jpg   670.9K   33 downloads Vatheia, Mani Attached File  20210714_113946.jpg   830.45K   35 downloadsMarmari 💙Attached File  20210714_122441.jpg   569.1K   34 downloads
Attached File  20210714_165818.jpg   854.55K   35 downloadsAreopoli

#1187
honney_bunny

honney_bunny

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 358
  • Înscris: 23.01.2010
Attached File  20210715_091617.jpg   430.81K   25 downloadsAttached File  20210715_091801.jpg   427.65K   24 downloadsAttached File  20210715_092257.jpg   509.26K   27 downloadsElafonissos, Simos beach
Attached File  20210715_194219.jpg   594.14K   29 downloadsAttached File  Monemvasia.jpg   158.7K   31 downloads Monemvasia

Edited by honney_bunny, 31 July 2021 - 20:03.


#1188
honney_bunny

honney_bunny

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 358
  • Înscris: 23.01.2010
Partea a-III-a (ultima): Pylos/Methoni
Am ales sa stam 6 nopti in aceasta zona. Pylos este un orasel-port, nu are plaja (cu exceptia unui petic infim, care nu poate fi considerat plaja), dar are in schimb o piata centrala mica destul de pitoreasca si o cetate foarte interesanta. In dupa-amiaza zilei in care ne-am cazat, dupa cateva cumparaturi pentru mic-dejun, am ales sa vizitam aceasta cetate. Este deschisa pana la ora 20. Noi am ajuns la ora 19, am vizitat foarte rapid micile muzee, dintre care unul cu obiecte subacvatice gasite in Peloponez, apoi am urcat pe zidurile cetatii. Intrucat  o  mireasa si alesul ei se tot fotografiau, cu fotografi profesionisti, am avut norocul sa ne mai lase peste program cca 30 min (desi inchisesera poarta cetatii) si am mers pe zidurile cetatii. A fost foarte inedita pentru noi aceasta vizita si mi-a parut rau ca nu am avut mai mult timp la dispozitie, sa fi inconjurat cetatea, atat cat se putea.
Ziua urmatoare am mers la plaja Methoni. Este potrivita pentru copii, are nisip fin, dar batatorit si imbibat de apa, amenajata (cu sezlonguri contra consumatie), situata langa cetatea Methoni (foarte pitoresc).
Ziua urmatoare: Voidokilia. Foarte frumoasa, neamenajata, deci veniti cu umbrela, apa, fructe si evident, punga sa adunati gunoiul facut la plecare etc.
Next day: Cascadele Polilimnio - drumetie usoara-moderata, de mers cu incaltari de trekking (adidasi, nu bocanci), nu este nevoie de bete de drumetie, cca 2-3h. Apa din cascade este verdele acela deosebit, pe care l-am vazut la Hotnista (in Bulgaria) si pe care sper sa il vad la Plitvice (in viata asta).
Dupa cascade, am mers la plaja Divari, numita si "Divari White beach" (multumesc, OvidiuNS pentru foarte buna recomandare!) - amenajata, cu nisip fin, alb, intrare lina in mare. Superba!
Ziua urmatoare am facut un tur de forta... Messene (foarte bine conservat, imens sit arheologic cu o valoare istorica uriasa, insa vizitat pe o caldura de nedescris...) - Agia Theodora de la Vasta -- Stemnista si Dimitsana (superbe sate de munte, cocotate pe munti, unde am si mancat) -- manastirea Moni Prodromou (vederea este splendida la aceasta manastire, la care ajungi in cca 30 min de unde lasi masina: intre Stemnitsa si Dimitsana, este un drum de 7-8 km foarte serpuit) -- intoarcerea pe langa Olimpia (care a ramas pentru alta data, era tarziu si mai aveam mult pana la cazare) -- intoarcerea pe coasta, cu oprire in Gialova pentru masa (foarte buna la taverna Elia).
Ultima zi plina am petrecut-o la Divari beach, iar masa am luat-o in Gialova iar.

Una peste alta, a fost o vacanta minunata, un amalgam foarte reusit de peisaje, incursiuni in istorie, plaje, vizite, natura si "Grecia" adevarata. Ce as fi facut altfel? As fi stat o doua zile in plus in zona Tolo. Impresia pe care mi-o facusem inainte era ca in aceasta zona mergi mai mult pentru situri istorice si mai putin pentru plaja, a fost gresita. Am fost nevoiti sa renuntam la excursia in insula Hidra pentru ca nu mai aveam timp suficient sa exploram zona. Au ramas deci pentru alta data Hydra, cetatea Palamidi (am vizitat Nafplio, dar cetatea era inchisa - inchide la ora 8), o plimbare in partea sudica a Argolidei, sa exploram plajele de acolo. Apoi, in zona Gytheio, as fi ales cazarea in Mavrovouni, care are plaja si un aspect pitoresc. A ramas pe alta data Mistras si plajele din zona Stoupa, dar si pestera Diros (care a fost inchisa in acea perioada, din pacate...). Au ramas pentru alta data si Olimpia, Andritsaina,  drumetia de la moni Prodromou la Moni Philosophou (care ar fi fost cca 1h dus si 1h intors), dar si o drumetie mai lunga din zona (Lousios Gorge - aici sunt mai multe trasee), probabil cu o baza de cazare in Lagkadia.
Ce mi-a placut cel mai mult? Este greu de ales, dar o sa numesc Elafonissos, Epidaurus, Mani, Tigani beach, Kalogeros, Moni Eloni si satul Kosmas, satul Stemnitsa, Moni Prodromou, Divari beach... si lista continua.
Voi reveni cu poze din zona Messenia.

Edited by honney_bunny, 31 July 2021 - 21:08.


Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate