Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
IP Camera HikVision nu o gasesc i...

Cand devine un film clasic?

Cu mașina spre Budapesta ...

Ridicare act de identitate cu pro...
 Calorifere + incalzire in pardose...

Sfat achizitie laptop buget 1500-...

Boxe Devialet

Mai poarta careva papuci prin oras?
 Amortizoare - 2024 - gaz / ulei ?...

Calatorie Bucuresti - Timisoara, ...

Țuica are gust ciudat

Copii nascuti in Romania
 Felicitari Republica Moldova pent...

Ușa exterioara care scar5...

Decizie dificila intre doua model...

Orange nu onoreaza premiile din P...
 

D90 vs 500D

- - - - -
  • Please log in to reply
107 replies to this topic

#19
baloo2009

baloo2009

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,306
  • Înscris: 25.05.2009

 raluca_risca, on 23rd June 2009, 09:51, said:

Am si eu o dilema. Incerc si eu sa-mi iau un aparat foto. recunosc ca sunt novice in domeniu. sunt in dubii intre D90 de la Nikon, Canon 500D sau mai noul Nikon 5000D. ce nu-mi place la D90 este greutatea, este cel mai greu dintre toate si poate va fi greu de manuit. 5000D e mai usor si are cam aceleasi performante ca D90. Va rog ajutati-ma cu un sfat, ca sunt in mare dubiu.
Nikon D5000 si Canon 500D sunt in aceeasi clasa in timp ce Nikon D90 este dintr-o clasa superioara.
Daca iti plac obiectivele Canon atunci ia Canon 500D daca nu alegi Nikon D90. Daca vrei Nikon D5000 trebuie sa stii ca e un Nikon D60 imbunatatit.
Diferenta de masa e infima mai ales daca vei pune obiective grele. Eu am un obiectiv mai greu decat corpul si are peste 1 kg ansamblul. Daca ar avea 1.1 kg nu ar conta prea mult.

#20
dr_m

dr_m

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 257
  • Înscris: 24.11.2007
Singura chestie pe care D5000 o are "in plus" fata de D90 ar fi ecranul rabatabil, din experienta mea iti pot spune ca din 2500 de cadre trase in 2 luni si ceva am tras doar 5-10 folosinf LiveView, si asta asa de teste, deci ecranul rabatabil... nu e musai, si eu vin din lumea vizarii pe ecran, de la un bridge Fuji S9600, in care viewfinderul electronic era mai jalnic decat ecranul lcd asa ca foloseam intensiv ecranul. Ce pot sa spun, m-am indragostit de vizorul de la D90 :) SIMTI ca fotografiezi!
Diferenta de dimensiune/greutate e neglijabila intre ele.
Butoanele suplimentare CONTEAZA, mai ales daca te prinde microbul, si incepi sa te saturi sa cauti in meniu ca sa schimbi un ISO, aviz D40 care e castrat rau de tot la nivelul ergonomie, dar e mult mai mic/usor.
Asa cum a spus si baloo, daca pui un 70-300 pe el nu prea mai conteaza diferenta de greutate la body, ba chiar e posibil sa vrei sa fie mai mare si mai greu ca sa-l tii bine in mana, si atunci ai sa vrei un grip, daca vrei un obiectiv si mai profi, cam orice cu 2.8, aparatul devine un capac pentru spatele obiectivului.
Stiind diferenta de pret mica intre ele, si diferenta de obiectiv de kit, as alege D90 cu ochii inchisi oricand.
Daca mai ai intrebari legate de acomodare cu un dslr, impresii dupa aproape 3 luni de folosire, etc te ajut cu placere.
Bafta

#21
raluca_risca

raluca_risca

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 176
  • Înscris: 26.10.2006
Mersi de raspunsuri. pana la urma m-am hotarat la D90, ca am citit si mai multe review-uri si intr-adevar se merita. Plus ca am inteles ca e in clasa mid-level, so.. Ma lamureste si pe mine cineva, asta off-topic, care e treaba cu live view?

#22
nicolaie

nicolaie

    Senior Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 6,158
  • Înscris: 07.03.2006
diferenta de 100-200 de grame in utilizare se vede. diferente mult mai mari de greutate pot veni de la obiectivele alese, si daca vrei calitate, nici acolo nu trebuie sa faci rabat.

de exemplu, vrei un macro. un nikkor 105VR are 750 de grame, un tamron 90 are 500 de grame. functie de alegerea pe care o faci (ambele sunt excelente insa nikkorul focalizeaza rapid si are si stabilizare optica), pierzi sau castigi cateva sute de grame. daca alegi sa iti cumperi 18-105 VR sau 35 1.8 DX/50 1,8, functie de alegere, iara iti iese o diferenta de cateva sute de grame.

daca vrei foarte mic si usor, dar totusi calitativ, asteapta sa scoata pe piata olympus nou digital pen, lansarea foto a anului in opinia mea, cumpara niste prime-uri si vizorul ala sexy si ai incheiat.

#23
sidewinder

sidewinder

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 561
  • Înscris: 19.05.2009
@raluca -daca nu vrei un aparat atat de mare (dslr -si te inteleg perfect) si inca inveti, dar vrei ceva mai aproape de dslr de ce nu mergi pe Panasonic G1? Obiective interschimbabile (alea de kit 14-45 si 45-200 in reviewuri sunt bine cotate), plus 12 Megapixeli si in plus un aparat f. mic comparativ cu dslr-urile?

Liveview -vezi pe LCD ce se intampla cand vrei sa faci poza. Exact ca la compacte. Si aici Panasonicul exceleaza.

Edited by sidewinder, 24 June 2009 - 12:00.


#24
raluca_risca

raluca_risca

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 176
  • Înscris: 26.10.2006
Nu stiu mie mi s-a fixat numai pe Nikon sau Canon. Acum am un canon Power Shot S5 si poate e doar e chestie subiectiva. Ma gandeam sa pastrez vechiul aparat pentru cand ma duc pe munte de ex si sa nu ma car cu ditamai aparatul si asta sa-l folosesc cand nu trebuie sa fac cine stie ce efort.
Cred ca da conteaza greutatea, dar am vazut ca e facut din aluminiu si e destul de robust.

#25
taurash

taurash

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 395
  • Înscris: 22.05.2008
Eu am o problema legata de obiective unde nu inteleg toate indicativele.

Acum s-a schimbat oferta de kit cu 18-105VR si sunt alte variante.
Body-ul simplu nu-l gasesc iar cel mai ieftin kit este unul care are un obiectiv 18-55mm DX. Banuiesc ca nu are stabilizare optica si ca este un "crap" dar ce inseamna DX? Macar sa stiu cu ce ma aleg.

Am vazut ca cel mai ieftin obiectiv Nikon cumparat separat este "Obiectiv Nikon AF-S 18-55mm f/3.5-5.6G II DX" (nu stiu dc se accepta link-uri ca sa nu fac reclama asa ca bag copy&paste) la titluri.
Ma puteti ajuta cu urmatoarele intrebari:
- care este diferenta intre AF-S, AF si AF-D?
- ce reprezinta litera G?
- II banuiesc ca e o versiune (versiunea 2 probabil);
- ce e acel DX?

La focala in afara de litera G la sfarsit am mai vazut si litera D. Gasesc undeva un dictionar cu toate acestea? Am vazut ca o litera dintr-asta poate insemna foarte mult (si functionalitati si bani, ofc).

La "Obiectiv Nikon AF-S 18-70mm f/3.5-4.5G IF-ED DX" ce inseamna IF-ED?

Ce inseamna seria "G"? Are legatura cu acea litera de care ziceam mai devreme?

Tot ce am trecut aici se refera numai la obiective Nikon insa daca incep sa ma uit la Sigma sau Tamrom deja incepe sa se incurce treaba.

Mersi

#26
jinxy_c

jinxy_c

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 862
  • Înscris: 27.01.2009
Poate ca azi sunt mai irascibil, dar... poti da si tu niste search-uri pe Google incepand cu "what means [...]" :) Fiecare reprezinta prescurtari de la cate vreo caracteristica a obiectivului. Iar la obiectivele 3rd party sunt tot astfel de caracteristici prescurtate, dar doar altfel pe obiectiv.

Sigur, se poate raspunde si in cadrul forumului la intrebari de-astea marunte. Dar esential ar fi sa te obisnuiesti sa cauti intai singur raspunsul, existand enorm de multe surse pe net, iar in cazul in care chiar nu te lamuresti apelezi si la forum sa intrebi ;)

#27
sabertooth

sabertooth

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 82
  • Înscris: 19.11.2007
Click me

G - fara inel pentru diafragma
IF - internal focus (elementul frontal al obiectivului nu se roteste (ajuta in utilizarea unui filtru de polarizare)
ED - extra low dispersion

Quote

All photographs are made with light, composed of many colors of the spectrum. With panchromatic black-and-white and all color films, it is essential that both blue and red light rays be brought to focus at the same plane; otherwise, color "fringing" and unsharpness will be evident. Because different wavelengths of light are bent at slightly different angles as they pass through normal optical glass, the longer the focal length of the lens, the longer the individual light rays have to travel inside the lens and the more the discrepancy in focus. While modern techniques used to correct this "chromatic aberration" are effective with normal and wideangle lenses, telephoto lenses magnify even the slightest variation in focus between the red and blue light rays, leading many photographers to assume that no long telephoto or super-telephoto lens could equal a "shorter" lens in sharpness and color correction.

But Nikon overcame this obstacle by developing a new type of glass, called Extra-low Dispersion (ED) glass. Especially designed to keep red and blue in focus, ED glass produces superior color correction and has led to the creation of a whole new generation of high-performance telephoto and super-telephoto lenses.

ED-series lenses are not sensitive to changes in temperature, so the problem of focus shift inherent in lenses employing calcium fluorite-crystal elements is avoided. Moreover, ED glass is hard and scratch resistant, permitting its use in exposed front and rear lens elements. Nikon's ED-series of lenses, ranging from 180mm to 1200mm, represents a major advance in photographic technology. They deliver stunning sharpness and contrast even at their large maximum apertures ED lenses are in fact so highly color-corrected that the traditional infrared focusing index is not engraved on some of them. Sharp focus extends even into the infrared wavelength range! And for the photographer used to lugging around heavy conventional telephotos ED lenses have the additional benefit of permitting the length of the lens to be reduced substantially. All ED Nikkor can be identified by a gold band around the lens barrel.

Sursa aici

Nikkor AF-S 18-55mm f/3.5-5.6 G ED DX II

Edited by sabertooth, 28 June 2009 - 17:14.


#28
Domnu_Gadea

Domnu_Gadea

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 587
  • Înscris: 21.04.2008

 raluca_risca, on 23rd June 2009, 08:49, said:

Pai asta e ideea, ca acum incerc sa invat si sincer nu stiu la ce sa ma uit. Pana acum am avut un aparat compact Canon si acum mi s-a pus pata ca vreau unul Dslr. Acum sunt in faza de invatare, de cautare... :rolleyes:
Dacă ești la stadiul în care diferențele le faci după greutate, poate ar trebui să începi cu un D40/D40x/D60.
S-ar putea ca meniul și butoanele D90 să fie prea complexe pt tine, deocamdată

Asta dacă vrei Nikon

Edited by Domnu_Gadea, 28 June 2009 - 17:33.


#29
SuperDuper

SuperDuper

    Crushed

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,295
  • Înscris: 25.04.2006
Topicul asta a fost invadat de Nikonisti care recomanda de zor D90 la oamani care nu au habar ce este aia live view, diafragma si probabil ISO... Am aflat ca Nikon a inventat Extra Low Dispersion Glass si se pare ca numai ei au asa ceva! Am aflat ca cea mai importanta calitate a unui aparat foto este pentaprisma...
Wow, tata...

Edited by SuperDuper, 28 June 2009 - 18:57.


#30
nicolaie

nicolaie

    Senior Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 6,158
  • Înscris: 07.03.2006
ii impiedica cineva pe canonisti sa posteze ? pana acum nikonistii au postat la obiect, care e problema ? nu a bagat nimeni nikon pe gat nimanui:

domnul gadea said:

....

Asta dacă vrei Nikon


eu said:

daca vrei foarte mic si usor, dar totusi calitativ, asteapta sa scoata pe piata olympus nou digital pen, lansarea foto a anului in opinia mea, cumpara niste prime-uri si vizorul ala sexy si ai incheiat.

Edited by nicolaie, 28 June 2009 - 18:59.


#31
sabertooth

sabertooth

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 82
  • Înscris: 19.11.2007
ED - acesta este un articol chiar daca nu mai bun neaparat, macar mai onest.

SuperDuper te rog sa ma scuzi pentru acel citat. Nu am incercat sa fac apologia Nikon cu el. Inca o data scuze.

#32
taurash

taurash

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 395
  • Înscris: 22.05.2008
Multumesc frumos pt raspunsuri.

M-am mai lamurit acum. Am mai citit pe net, am vazut si ce info mi-ati postat si macar stiu pe unde si ce sa caut. Pacat ca nu mai este in kit obiectivul de 18-105VR si nici sa cumpar doar body-ul nu vad ca s-ar mai putea.

SuperDuper, eu am pretentia ca stiu ce este Live View, Diafragma, ISO si daca imi poti face o recomandare legata de achizitia pe care o am in vedere ti-as fi recunosctaor.
thx


PS: legat de canon, cred ca postul oricum a fost gresit pornit intrucat acum m-am lamurit ca nu e vorba de aceeasi clasa cand vorbim de D90 si 500D iar pretul este foarte apropiat sau cel putin mie asa mi se pare.

#33
Mr. Incredible

Mr. Incredible

    It's showtime!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,660
  • Înscris: 07.10.2005
Am vazut ca se mai gaseste pe net varianta kit cu 18-105mm doar ca pretul a mai crescut, e 4.199 lei acum.

#34
taurash

taurash

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 395
  • Înscris: 22.05.2008
Haideti ca mi-am facut o aterizare "dura" ca sa zic asa. :)

Am plecat de la D90 vs. 500D si in final am luat ... D60.

In fine, imi doream acel D90 insa am judecat la rece ca din punct de vedere al banilor prin prisma achizitionarii ulterioare si de alte obiective/accesorii nu cred ca se merita o suma atat de mare.
Asa am zis ca mai bine iau D60, experimentez cu el, invat si eu cu ce se mananca, imi confirm pasiunea, testez alte obiective/accesorii si abia dup-aia ma pot gandi la un upgrade de body.

Am luat tot obiectivul 18-105mm VR propus in kitul D90-ului.

Nu detaliez primele impresii dar va zic doar ca mi-a placut. Pe langa diferentele pe care le-am sesizat (trecand de la o compacta) sunt placut impresionat cat de usor m-am descurcat cu aparatul si mi se pare totul extrem de simplu si frumos!

#35
dani.user

dani.user

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,296
  • Înscris: 24.02.2007
Sa-l stapanesti sanatos.

#36
Florin2003

Florin2003

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 193
  • Înscris: 20.01.2006

 taurash, on 16th July 2009, 12:51, said:

Haideti ca mi-am facut o aterizare "dura" ca sa zic asa. :)

Am plecat de la D90 vs. 500D si in final am luat ... D60.

In fine, imi doream acel D90 insa am judecat la rece ca din punct de vedere al banilor prin prisma achizitionarii ulterioare si de alte obiective/accesorii nu cred ca se merita o suma atat de mare.
Asa am zis ca mai bine iau D60, experimentez cu el, invat si eu cu ce se mananca, imi confirm pasiunea, testez alte obiective/accesorii si abia dup-aia ma pot gandi la un upgrade de body.

Am luat tot obiectivul 18-105mm VR propus in kitul D90-ului.

Nu detaliez primele impresii dar va zic doar ca mi-a placut. Pe langa diferentele pe care le-am sesizat (trecand de la o compacta) sunt placut impresionat cat de usor m-am descurcat cu aparatul si mi se pare totul extrem de simplu si frumos!

Foarte bine ca ai facut asa, oricum functia live view nu merita folosita, un mare avantaj ar fi doar la butoane, dar nu ai acuma probleme, mai bine investeste in obiective, si eventual flash extern daca faci poze pe la evenimente in spatiu inchis, etc.

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate