Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
La mulți ani @A_Stere!

Vrabia a infundat cosul centralei

Lipsa semnal decodor Kaon NA1000B

Recomandare sursa!
 Avanti Delta Vox

20 de miliarde de euro ingropati ...

Costuri PUZ

Varsta Biologica vs Varsta Fizica
 Disjunctor maxilar - lipsa aparit...

Mutare sediu PFA

Recomandare clinica/medic pentru ...

Imbatranire prematura
 Ranjetul la oameni

recomandare AC 2 dormitoare mici

Ce femeie are si zahar si miere

Vas wc care nu inchide
 

Radar mobil

- - - - -
  • Please log in to reply
40 replies to this topic

#19
copjob2000

copjob2000

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,813
  • Înscris: 26.11.2006
Greșit!
Dacă îi spui așa ceva polițistului, dacă îi ceri delegația de serviciu și omologarea radar, îți garantez că iei amenda maximă pentru contravenția pentru care ai fost oprit!


#20
Florinbv

Florinbv

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,800
  • Înscris: 28.05.2006
Si ai impresia ca altfel vei scapa? Asa macar mai ai o sansa.
De multe ori politia sta la spaga si nu are acea delegatie de serviciu. In acea delegatie este specificat locul si intervalul orar in care are loc misiunea.

Edited by Florinbv, 09 March 2009 - 21:06.


#21
copjob2000

copjob2000

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,813
  • Înscris: 26.11.2006
Nu am spus că voi scăpa altfel, ci că dacă te apuci să ceri "marea cu sarea" nu vei rezolva nimic în afară de a-l enerva pe polițist!
Pot să afirm că, într-o proporție de 90% polițiștii NU au delegația la care te referi!
Asta nu-i oprește să aplice amenzi la greu!


#22
Florinbv

Florinbv

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,800
  • Înscris: 28.05.2006
Pai asta nu e un motiv sa contesti amenda? Scrii frumos pe proces si mergi in tribunal cu ei. Intreb doar, nu am conostinte juridice.

#23
copjob2000

copjob2000

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,813
  • Înscris: 26.11.2006
Credeam că le ai și te contrazici în cunoștință de cauză!
Când polițiștii de la circulație te opresc pentru că ai depășit viteza legală pe un anumit sector de drum, personal, recomand sintagma "capul plecat..." pentru că, în cazul meu (și al unor cunoștințe) a dat cele mai multe rezultate!
În cele mai multe cazuri, acești polițiști NU au delegația de care vorbești! Poate doar prin București, dar în țară, sunt tentat să fac și pariu că nu au astfel de acte...
Dacă la unele contravenții mai merge să faci contestație pentru anumite și diferite motive, în cazul depășirii vitezei de deplasare, NU prea poți să o dai cotită, pentru că, chiar dacă ai avea dreptate iar polițiștii nu ar avea asupra lor "delegația" sau omologarea metrologică, vor răspunde pentru această neglijență. dar tu nu ai NICI O circumstanță atenuantă...
Cum răspunzi la întrebarea : "De ce ai mers prin localitate cu 85 km/h?" Cumva pentru că ... știai că polițiștii nu aveau la ei delegații, sau omologarea metrologică? Nu ai nici o scuză!
Eu așa îți recomand să faci dacă te-a mâncat talpa...! Ceri scuze, e prima oară, de obicei esti cuminte, trebuie să ajungi nu știu unde repede.... motive pertinente... nu să te apuci să îi ceri nu mai știu ce acte, delegații sau nu mai știu ce....


#24
Dau

Dau

    veteran

  • Grup: Moderators
  • Posts: 5,558
  • Înscris: 24.01.2007
Pt Florinbv:
Nu ai niciun drept sa ii ceri actele alea pe care tu le pomenesti ;)

#25
VipeR85

VipeR85

    Il Magnifico

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,705
  • Înscris: 13.12.2006

 Florinbv, on Mar 9 2009, 20:18, said:

Din cate stiu, radarele politiei Romane NU sunt omologate pt. a inregistra viteza in miscare. Ce poti sa faci? Poti sa-i ceri politistului care te opreste intr-o astfel de situatie, pe langa delegatia de serviciu si certificatul de omologare a aparatului radar. Daca din diverse motive nu iti prezinta aceste acte, inseamna ca e ceva suspect si ca atare poti contesta amenda. Cat despre procesul verbal, acesta contine doua semnaturi, una ca ai luat la cunostinta si pe care o poti semna iar cealalta ca esti de acord cu(,) contraventia si pe care daca o semnezi nu mai poti contesta amenda. Mare atentie! Conteaza si atitudinea si felul in care te adresezi politistului, daca te apuci sa faci pe zmeul si sa dai telefoane de intimidare nu rezolvi nimic.
:coolspeak:  esti tare...

de unde stii tu ca radarele nu sunt omologate? impartaseste-ne si noua sa stim si noi
ce delegatie de serviciu? ce e aia? si spre buna ta cunostinta certificatul de omologare nu-l poarta caschetarul dupa el ca asa vrei tu.
intr-adevar e suspect ca lipseste o rotita in creieras...poti contesta amenda indiferent de situatie.
o idiotenie mai mare ca asta n-am auzit. prima semnatura e ca ai luat la cunostinta ca ti s-a dat amenda si de la acea data incep sa curga cele 15 zile in care poti face contestatie, iar a doua semnatura e semnatura de primire a copiei PV-ului


 Florinbv, on Mar 9 2009, 20:50, said:

Politistul nu are voie sa stea cu radarul fara o astfel de delegatie de serviciu si ca atare daca nu o are inseamna ca nu are ce cauta acolo, iar el este obligat sa iti prezinte aceasta delegatie de serviciu la cerere. Asta o stiu de la juristul firmei la care lucrez. Cat despre radar se rezolva foarte simplu prin prezentarea certificatului de omologare.
eu zic sa-l trimiti pe nea juristul ala al tau sa isi faca facultatea cum trebuie. cu ce nota a luat licenta? si in ce a dat licenta? aerodinamica avioanelor?
hmmmm...de 4 ani n-am avut nici macar o data "delegatie de serviciu" cat am fost in timpul serviciului, nu stiu cum arata si habar n-am ce e aia, ma duc maine sa-l intreb pe sefu ce e aia...sper sa nu imi dea vreo 2 suturi in fund si sa ma faca dobitoc.


 Dau, on Mar 9 2009, 22:59, said:

Pt Florinbv:
Nu ai niciun drept sa ii ceri actele alea pe care tu le pomenesti ;)
<_< drept are , ca nu-l doare gura, vorba e cine il baga in seama?



am cautat de curiozitate prin dex si am gasit definitia delegatiei dar inca nu reusesc sa-mi dau seama de ce unui politist ii trebuie delegatie ca sa opreasca masini pe strada.

Edited by VipeR85, 09 March 2009 - 23:15.


#26
copjob2000

copjob2000

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,813
  • Înscris: 26.11.2006
Chestiile astea cu delegația de serviciu și cu omologarea metrologică a radarului au fost scornite de indivizi care au neuroni nefolosiți și se gândesc ce să mai scoată să îi amăgească pe unii sau pe alții, cu povești de adormit cpăii, cum să facă și ce să ceară când îi prinde poliția că a depășit cu nu știu cât viteza, pe un anumit sector de drum!
Personal, cred că atunci când sunt opriți pentru o astfel de ilegalitate sau pentru o alta, aceștia nu prea se dau în bărci, dar sunt buni să dea sfaturi pe forum la alții... care nu au altceva de făcut decât să-i creadă...!!
Sper să citesc  vreodată pe aici replica vreunuia care a avut atâta minte încât să ceară vreunui polițist de la circulație care l-a oprit pentru depășirea vitezei maxime, delegația de serviciu și certificatul de omologare a radarului....la îndemnul binevoitorilor la care mă refeream mai sus... cred că voi muri ... de râs!!!


#27
dannek

dannek

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,465
  • Înscris: 17.05.2004
Ai grija ce iti doresti sa nu se intimple  :lol:

#28
copjob2000

copjob2000

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,813
  • Înscris: 26.11.2006

 dannek, on Mar 9 2009, 23:34, said:

Ai grija ce iti doresti sa nu se intimple  :lol:


Nu am fost destul de clar?
Am spus ce îmi doresc, ca și ce fac în situațiile limită cu poliția rutieră ...!


#29
VipeR85

VipeR85

    Il Magnifico

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,705
  • Înscris: 13.12.2006

 dannek, on Mar 9 2009, 23:34, said:

Ai grija ce iti doresti sa nu se intimple  :lol:
sunt destui, asa ca sanse sa se intample sunt, avand in vedre ca toti sunt dornici sa incalce lecea iar cand ii opreste caschetarul tot ei sa fie cei mari si tari.


asa, putin off: daca uiti sa-ti schimbi buletinul cand iti expira, politia iti va bate la usa cu o instiintare pe care trebuie sa o semnezi ca ai luat la cunostinta ca trebuie sa-ti schimbi actul de identitate.  pe la ora 20:30 un coleg mai avea o instiintare de asta de facut. bate la usa, ii raspunde femeia. la intrebarea ca de ce nu si-a facut buletin fiica ei cand a implinit 14 ani, raspunsul a fost simplu: pai de ce n-a venit politia sa ne anunte ca face fata 14 ani inainte de a implini 14 ani??? dupa o chinuiala in a-i explica femeii care e treaba politistului si ca ea trebuie doar sa semneze hartia ca a luat la cunostinta aceasta a inceput sa spuna: nu aveti ce cauta la mine dupa 21 seara, ca nu doresc sa fiu deranjat, v-am vazut ca ati venit si acum 2 ore si acum 5 ore dar nu v-am deschis ca n-am avut chef, porc ordinar ce esti nu ai ce ma deranja ca eu te platesc din banii mei. colegul a fost super calm pana la ultima afirmatie a intrebat-o daca lucreaza. femeia a zis nu, si din pacate colegului i s-a terminat calmul si i-a trantit o injuratura amestecata cu : mie imi trage impozit ca sa iti plateasca tie somajul si tot tu spui ca ma platesti pe mine?

situatia e hazlie daca o vezi pe viu. un cetatea care e atentionat ca a uitat sa-si faca actul de identitate e deranjat de acest lucru si foloseste cuvinte obscene care scot din sarite si cel mai calm om indiferent ca e politist sau nu. saracul coleg de atunci nu mai e scos din "porc ordinar"(spus cu un zambet diabolic si un accent pe masura).
totusi vroiam sa demonstrez dorinta cetateanului de a fi mai presus de lege indiferent de situatie.

#30
copjob2000

copjob2000

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,813
  • Înscris: 26.11.2006
Un cunoscut îmi spunea că în toată viața lui de ... "slugă în slujba cetățeanului" a urât două propoziții, iar atunci când îi erau adresate făcea... spune... urât... și anume:
1. EU te plătesc!
2. EU te dezbrac!

Tot el îmi povestea că a văzut în viața lui mulți viteji, care mai de care mai învățat, care se dădeau de ceasul morții să îl pună în inferioritate, dar pe ăștia avea boală mai mult și când avea ocazie le aplica maximum de amendă... aviz amatorilor specialiști în ale radarului....


#31
VipeR85

VipeR85

    Il Magnifico

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,705
  • Înscris: 13.12.2006

 copjob2000, on Mar 10 2009, 00:09, said:

Un cunoscut îmi spunea că în toată viața lui de ... "slugă în slujba cetățeanului" a urât două propoziții, iar atunci când îi erau adresate făcea... spune... urât... și anume:
1. EU te plătesc!
2. EU te dezbrac!

Tot el îmi povestea că a văzut în viața lui mulți viteji, care mai de care mai învățat, care se dădeau de ceasul morții să îl pună în inferioritate, dar pe ăștia avea boală mai mult și când avea ocazie le aplica maximum de amendă... aviz amatorilor specialiști în ale radarului....

degeaba fac ciocul mare cand n-au dreptate ca sa scape, degeaba le da politistul o amenda maxima, daca nu le plateste nimeni???


cand va veni vremea sa existe o lege care sa oblige la executarea silita pt neplata amenzilor, cred ca am fi cea mai bogata tara din europa.
atata timp cat un politist aplica intre 100 si 600 amenzi pe an cu un cuantum de aprozimativ 60.000 euro. inmultiti cu cati politisti sunt in romania si veti vedea cum se mareste bugetul de stat.

dar cum in romania, desi gresesti tot tu esti ala cu mot si cauti greselile celuilalt ca sa te disculpi si intrebi in stanga si in in dreapta cum sa faci sa nu platesti o amenda, am sa mai dau pe strada de o gramada de buni cetateni romani care ei ma platesc si au ei acolo pe cineva care o sa ma dea afara din politie ca am indraznit sa-i dau lui o amenda.

#32
copjob2000

copjob2000

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,813
  • Înscris: 26.11.2006
Dacă regret ceva după intrarea RO în UE, este închisoarea contravențională!
Dacă nu plăteai o amendă (la Lg.61) și nu o contestai, te duceai la zdup un număr de zile egal cu suma de plată împărțit la 10.000 lei (actualul 1 leu)...
Se plăteau multe amenzi (să nu spun TOATE) și era și ceva mai multă liniște prin țară....


#33
joannes

joannes

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,035
  • Înscris: 15.01.2005

 VipeR85, on Mar 10 2009, 00:55, said:

porc ordinar ce esti nu ai ce ma deranja ca eu te platesc din banii mei. colegul a fost super calm pana la ultima afirmatie a intrebat-o daca lucreaza. femeia a zis nu, si din pacate colegului i s-a terminat calmul si i-a trantit o injuratura amestecata cu : mie imi trage impozit ca sa iti plateasca tie somajul si tot tu spui ca ma platesti pe mine?


surpraiz! politistului nu i se trage impozit pentru a i se plati somajul altei persoane. si in general, nu se trage de la nimeni impozit pentru a se plati somajul altora. dar, in general, din impozitele platite de altii bugetarii sunt platiti. pana cand intra si acesti bugetari in somaj. si atunci e alta mancare de peste caci nu mai sunt intretinuti din impozitele contribuabililor.

vezi de asta am eu of pe politia romana. pentru ca's prosti si nu aplica legea si actioneaza dupa cum ii taie capul.
daca vor sa imobilizeze o masina ba se pun in spatele ei, ba se urca pe capota masinii, daca vor sa prinda 2 pustani ii fugaresc prin cartier cu masina dupa principiul "m'au prin iesri si m'au violat trei zile, ca tre sa merg si maine si poimaine", iar cand cineva il face "porc ordinar" pe politistul roman, acesta ii raspunde cu injuraturi.
buna faza! de tinut minte.

#34
copjob2000

copjob2000

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,813
  • Înscris: 26.11.2006
[quote name='joannes' date='Mar 10 2009, 03:15' post='6136204']
surpraiz! politistului nu i se trage impozit pentru a i se plati somajul altei persoane. si in general, nu se trage de la nimeni impozit pentru a se plati somajul altora. dar, in general, din impozitele platite de altii bugetarii sunt platiti.

Alo! Alo! Vezi că încurcași borcanili!
Când am început să citesc replica ta, mă gândeam că spui ceva interesant, dar... din păcate m-am înșelat!
Cu privire la impozite pe venit, la salariu, sau ajutor de somaj, este o prostie fără seamăn să afirmi că X îl plătește pe Y, sau chestii similare!

În general, TOȚI oamenii muncii dintr-un stat plătesc prin impozitele ce le sunt reținute, pensii și ajutoare de șomaj...


pana cand intra si acesti bugetari in somaj. si atunci e alta mancare de peste caci nu mai sunt intretinuti din impozitele contribuabililor.
vezi de asta am eu of pe politia romana. pentru ca's prosti si nu aplica legea si actioneaza dupa cum ii taie capul.

Cum poți spune că ai "of pe poliția română pentru ca's proști,si nu aplica legea si actioneaza dupa cum ii taie capul". fără să aduci argumente pertinente?
Și eu aș putea să spun că ești prost(proastă), dar nu o fac, pentru că nu rezolv nimic, ci prefer să mă abțin și să mă amuz citindu-ți replicile!


daca vor sa imobilizeze o masina ba se pun in spatele ei, ba se urca pe capota masinii, daca vor sa prinda 2 pustani ii fugaresc prin cartier cu masina dupa principiul "m'au prin iesri si m'au violat trei zile, ca tre sa merg si maine si poimaine", iar cand cineva il face "porc ordinar" pe politistul roman, acesta ii raspunde cu injuraturi.

Așa este!
Aici ai dreptate!
Ăla trebuia să îi mulțumească pentru compliment?
În loc să răspundă cu înjurături, trebuia să îi fbipută o amendă de câteva sute de lei pentru adresarea de injurii?
Dacă pe tine te face cineva porc/purcea și mai ești și la mumcă, cum îi răspunzi?
Ca în biblie? Întorci și celălalt obraz?


buna faza! de tinut minte.


Da!
De reținut să îți citesc replicile și pe viitor!
Sunt rezultatul unei minți foarte inteligente!


#35
mamaliga

mamaliga

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 17
  • Înscris: 05.10.2006
pentru copjob2000
Din cate spui pare ca esti un politiot de circulatie si sunt tare dornic sa imi dai cateva lamuriri.
Ca un bun participant la trafic m-am intalnit de cateva ori cu colegi de ai dumitale prin trafic, si desi m-am zgait ca inginerul la sistemul de masura a vitezei nu am reusit sa imi dau seama de misterioasa legatura intre camera care filmeaza numarul si antena radarului.
Cat m-am invartit in jurul masinii politiei am vazut ca operarea camerei se facea exclusiv cu manuta si nu avea legatura cu directia antenei, respectiv zoom-ul si reglarea directiei nu se facea automat dupa masinile din trafic desi au trecut cateva care pareau ca au calcat legea.
Daca nu e nici o legatura fizica intre camera si antena radarului si nici una de procesare a formelor/miscarii, cum dreaq va dati voi seama ca masina din imagine are legatura cu viteza masurata?
Lipsa explicatiei logice ma "inerveaza" cumplit si mi se pare cea mai temeinica posibilitate de contestatie. Dar foarte curios ca nimeni nu vorbeste despre asta.

#36
copjob2000

copjob2000

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,813
  • Înscris: 26.11.2006

 mamaliga, on Mar 10 2009, 12:19, said:

pentru copjob2000
Din cate spui pare ca esti un politiot de circulatie si sunt tare dornic sa imi dai cateva lamuriri.
Ca un bun participant la trafic m-am intalnit de cateva ori cu colegi de ai dumitale prin trafic, si desi m-am zgait ca inginerul la sistemul de masura a vitezei nu am reusit sa imi dau seama de misterioasa legatura intre camera care filmeaza numarul si antena radarului.
Cat m-am invartit in jurul masinii politiei am vazut ca operarea camerei se facea exclusiv cu manuta si nu avea legatura cu directia antenei, respectiv zoom-ul si reglarea directiei nu se facea automat dupa masinile din trafic desi au trecut cateva care pareau ca au calcat legea.
Daca nu e nici o legatura fizica intre camera si antena radarului si nici una de procesare a formelor/miscarii, cum dreaq va dati voi seama ca masina din imagine are legatura cu viteza masurata?
Lipsa explicatiei logice ma "inerveaza" cumplit si mi se pare cea mai temeinica posibilitate de contestatie. Dar foarte curios ca nimeni nu vorbeste despre asta.



Nu știu cum ți-ai dat seama, dar acum, că tot m-ai prins, o să încerc să te lămuresc!
Subiectul este amplu dezbătut aici !
Dacă nu ești satisfăcut de informațiile aflate, te aștept cu întrebări la care voi încerca să-ți răspund... în limita posibilităților!


Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate