Salt la conținut

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
MYEGNETIAPASS - GRECIA - mic ghid

Distribuție Golf 7 2.0 TDI

Ajustare pret contract mixt

Incurajarea, stimularea si sustin...
 Pentru voi cat de relevant e cons...

MyGuava?

Statele Unite Mexicane vor avea ...

C Embedded
 DUO Street View

Lipsa menstruației de cateva...

Ajustare pret contract mixt

Cum setez sa trimit sms de pe dig...
 Microciment in bucatarie

La mulți ani @nick5roo!

DDNS Digi

Marantz MM7025 vs Rotel RB1552 mkii
 

Repartitoare costuri, calorimetre, contoare energie termica

- - - - -
  • Vă rugăm să vă autentificați pentru a răspunde
1786 răspunsuri în acest subiect

#703
Clovis

Clovis

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 8.215
  • Înscris: 24.04.2007

 Ion_de_la_Raion, on Apr 16 2007, 17:34, said:

Am si eu cateva intrebari, referitoare la repartitoare, poate cineva care se pricepe ma poate lamuri. As dori sa-mi montez repartitorul doprimo® II de la ista.
Din datele tehnice prezentate pe site reiese ca repartitorul doprimo® II inregistreaza caldura consumata din momentul in care intre cei doi senzori apare o diferenta mai mare de 4 grade. Acum, stau si ma intreb:
-cand se opreste contorizarea ? cand dispozitivul sesizeaza o diferenta mai mica de 4 grade intre cei doi senzori ?
-diferenta intre cei doi senzori e in valoare absoluta ? adica cel al elementului poate fi cu 4 grade mai mare decat cel al aerului inconjurator sau si daca temperatura aerului este mai mare decat temperatura elementului (de ex. daca geamul e deschis, caloriferul fiind plasat imediat in spatele geamului, se va raci mai repede decat aerul din fata lui)
-in momentul in care repartitorul e oprit sau pornit are un indicator de functionare ? adica utilizatorul poate vedea (printr-un led de ex) daca repartitorul e in modul inregistrare sau nu ?
-daca este oprit caloriferul (prin robinet) si incalzirea camerei se face printr-un calorifer electric, repartitorul (fiind incalzit de acel calorifer electric, indirect) va inregistra consum ?
-repartitorul inregistreaza si temperaturile elementului pe care e atasat sau doar diferenta intre cei doi senzori ? (de ex. nu e totuna o diferenta de la 29 la 23 grade intre cei doi senzori, respectiv una de la 60 la 40 intre ei)
-se pot monta calorifere cu oricati elementi ?
-trebuie toti din bloc sa aiba acelasi model de repartitor ?
Am trimis un mail la ista, dar nu au binevoit sa-mi raspunda, ceea ce ridica un semn de intrebare asupra seriozitatii firmei si in general al abuzurilor privind aceste repartitoare.
Inca odata, cineva care se pricepe il rog sa-mi raspunda la cele de mai sus. Multumesc.

Sfatul meu este. Daca blocul are repartituare nu ai ce face trebuie sa-ti montezi. Daca nu are iti poti monta numai daca esti masochist si vrei sa faci frigul si sa platesti ca acum cind ai caldura si nu ai repartitoare. Vorbesc din experienta . Ai mei au repartitoare, fac frigul si platesc la fel ca mine care nu am desi stam in acelasi tip de bloc si apartament.

#704
Clovis

Clovis

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 8.215
  • Înscris: 24.04.2007

 Diane, on Oct 29 2006, 15:44, said:

Am aflat de la un vecin ca una din locatarele de la parter si-a facut o instalatie in cuptor cu care incalzeste. N-am inteles foarte bine despre ce poate fi vorba. Ideea era ca tine toata iarna chestia aia pe post de soba, consumand gaze care se platesc la comun. Calculul pentru gazele consumate la aragaz nu are legatura cu calculul pentru caldura de la calorifere ?

Alt vecin era sa-mi darame usa. Venise sa-mi faca "o inspectie" la apometre ca nu stiu ce i s-a nazarit lui. Cand l-am intrebat ce autoritate reprezinta s-a recomandat nonsalant "vecinu' de la ultimu etaj". S-a lasat cu mare scandal, ca vorba aia, toti vecinii l-au primit, numai eu am ceva de ascuns. Din pricina unor aparate nenorocite de masura orice nepoftit iti poate bubui in usa dupa bunul plac, nu conteaza ca ti-e somn, ca n-ai chef de fata lor. Nici cand stateam in camin, si am stat peste 10 ani, nu am fost atat de vizitata de autoritatile administrative ca acum, cand stau la bloc. Ma gandesc cu groaza ce urmeaza daca-mi pun si repartitoare. Controlu', supra-controlu', vecina de la parter, vecinu de la etaj etc. De asta, pentru confortul si linistea de a le vedea cat mai putin fata, as fi dispusa sa platesc si un milion in plus. Numai ca, nu stiu ce ma fac daca ma trezesc cu vreo factura cu 8-10 milioane in plus. "Gasca administrativa" nu-mi inspira deloc incredere. Dama de la parter, cu soba improvizata, numara de cate ori pe zi sunt vizitata de frate-meu si o insoteste permanent pe administratoarea venita pentru "verificari" in bloc. "De ce n-ati deschis ? Ca stiu ca erati acasa !"  :ciocan:
Daca-i Oradea, nu se pune, acolo-i lume civilizata. Aici, e Bucuresti si a plouat cu smecheri.

Oricit de smecheri ar fi cei din Bucuresti tot nu se poate compara calculul din Oradea pentru simplul motiv ca aici costul en termice furnizata de Radet este mult mai mica decit in Oradea. Deci probabil ca la 5 mil lei platiti acolo pt aceeasi cantitate de en termica furnizata aici ai plati vreo 3 milioane.

#705
Clovis

Clovis

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 8.215
  • Înscris: 24.04.2007

 aria51, on Feb 18 2007, 10:08, said:

Stim ca verificarile metrologice ale apometrelor se fac odata la trei ani. De cate ori se pot repeta aceste verificari ? Exista legislatie in acest sens ? Multumesc.

Ele se verifica de cite ori este nevoie ...banu' sa le iasa. :P

#706
Ion_de_la_Raion

Ion_de_la_Raion

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 20.434
  • Înscris: 28.08.2005

 Clovis, on Apr 26 2007, 18:35, said:

Sfatul meu este. Daca blocul are repartituare nu ai ce face trebuie sa-ti montezi. Daca nu are iti poti monta numai daca esti masochist si vrei sa faci frigul si sa platesti ca acum cind ai caldura si nu ai repartitoare. Vorbesc din experienta . Ai mei au repartitoare, fac frigul si platesc la fel ca mine care nu am desi stam in acelasi tip de bloc si apartament.
blocul are repartitoare, dar intrebarile mele se refereau mai mult la modelul de repartitor descris in postul de mai sus. eu nu doresc aceste repartitoare, le consider un mare abuz (motivele s-au dezbatut, nu mai insist), dar se pare ca legea insista pe montarea acestor porcarii. eu intrebam exact de modelul de mai sus, daca trebuie sa fie toate repartitoarele de pe scara la fel sau se pot pune oricare omologate, intrebam cum functioneaza modelul de mai sus, cind se opreste (pe site scrie doar cand porneste, nu si cand opreste contorizarea), daca pot monta orice fel de calorifer sub el, daca incalzesc cu un calorifer electrica aditional, va contoiza repartitorul si caldura produsa de acel calorifer, etc. deci o serie de intrebari. inca odata, am trimis un mail producatorului. asa cum am primit raspuns de la george w. bush, asa am primit si de la ei.

#707
alexmohora

alexmohora

    Active Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 1.003
  • Înscris: 25.05.2005
Deci m-am săturat... revin pe topic-ul ăsta după aproape un an. Nu am mai citit toate mesajele doar o singură chestie aș vrea să zic:

Iarna asta am plătit în medie 20% din factura pe bloc (sunt 52 apartamente în bloc). Ultima listă (afișată ieri) arată la mine cifra de 470 lei numai la căldură - 1200 unități (locul II pe bloc are 500 unități). Deocamdată nu am făcut scandal pe nicăieri dar m-am hotărât ca de la anul să nu mai raportez nici un index de la repartitoare. Să-mi calculeze paușal sau cum or vrea ei.

La mine în bloc fiecare raportează indecșii de la calorifere și apă. Nu a verificat nimeni niciodată aceste valori (stau de 2 ani jumate). La toamnă repartitoarele își vor reseta valorile reținute pentru 2005-2006 (anul anterior) și le vor înlocui cu cele din 2006-2007 deci nu se mai poate verifica nimic.

Cine vrea să-și monteze să mă caute pe PM că i le dau gratis pe ale mele! :naughty:

#708
ALEX-BUC

ALEX-BUC

    New Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 1
  • Înscris: 03.05.2007

 crss2099, on Mar 23 2007, 11:55, said:

ATENTIE!!!
Pt cei care nu au inca repartitoare!
LEGEA NE OBLIGA SA PUNEM REPARTITOARAE PANA LA 31.07.2007.
NU TREBUIE SA ACCEPTAM SUB NICI O FORMA!!!
UNII IAU SPAGA MULTA PT A DA ASTFEL DE LEGI!!!!!!!
Eu am facut o scrisoare la ANRSC si una la Guvern. ANRSC-ula propus legea si Guvernul a adoptat-o.
In urma cu 2 ani blocul meu a pus repartitoare; eu am refuzat, drept urmare am platit caldura de 3 ori mai mult decat in urma cu excat 1 an. Cu multe reclamatii am reusit schimbarea modului de calcul pt cei fara repartitoare si plateam cam cu 25% mai mult decat in urma cu un an.
Acum tb sa facem la fel; sa ne revoltam si sa nu-i lasam sa-si bata joc de noi in continuare!!!!!!
Eu mai bine imi pun centrala decat sa le fac lor interesele.
PROPUN CA TOTI CEI NEMULTUMITI DE ACEASTA LEGE SA SCRIE MAIL (CA O RECLAMATIE) LA:
ANRSC: [email protected] si cu CC la [email protected]o (director adjunct)
si la
Guvern: [email protected]

FRATILOR HAIDETI SA NE UNIM SI SA ELIMINAM MAFIA REPARTITOARELOR!!!!!!!!!!!!!!

Salut, acum ca am scapat de amenzi si putem decide singuri ce montam in casa si ce nu montam, as dori sa te intreb cum ai reusit schimbarea modului de calcul, pentru ca in blocul nostru se monteaza in prezent repartitoare iar eu am refuzat, si ma satept la surprize ne4placute la plata intretinerii. Multumesc anticipat!

#709
rajaflattery

rajaflattery

    New Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 15
  • Înscris: 03.12.2005

 alexmohora, on May 2 2007, 17:18, said:

La mine în bloc fiecare raportează indecșii de la calorifere și apă.

Si asta ar fi problema.
Sincer, tu ai incredere in toti din bloc? Dupa o luna de caldura la max ca dau inexul nou corect pana la ultima zecimala?  :nonobad:

Daca nu raportezi nimic, probabil o sa ti se estimeze o medie pe toata asociatia.

#710
rajaflattery

rajaflattery

    New Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 15
  • Înscris: 03.12.2005

 ALEX-BUC, on May 3 2007, 15:32, said:

as dori sa te intreb cum ai reusit schimbarea modului de calcul, pentru ca in blocul nostru se monteaza in prezent repartitoare iar eu am refuzat, si ma satept la surprize ne4placute la plata intretinerii. Multumesc anticipat!

Pentru necontorizati metoda de calcul e: maximul pe asoc in luna respectiva * [factor corectie]

Factorul asta variaza undeva intre 10% si 30%.

In afara de maximul care difera de la luna la luna .. tot ce poti sa modifici personal e factorul de corectie, si sa-l mai scazi.

N-o sa ai surprize neplacute. Poate doar de la vreun vecin cu rep care consuma fara mila  <_<

__
edit : asa calculez eu

Editat de rajaflattery, 04 mai 2007 - 10:27.


#711
undesignus

undesignus

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 3.505
  • Înscris: 28.06.2006
Repartitorul strikes again: http://www.gindul.in...e_de_iarna.html

Este exact ceea ce spunea unul dintre forumisti: nu platim cit consumam, ci un soi de pausal din cit arata repartitoarele.
Pentru cei care nu stiu, montarea repartitoarelor nu mai este obligatorie.
Singura solutie unde cu adevarat veti plati cit consumati este centrala de apartament. Ieri am platit ultima factura la gaze: 18 RON  :coolspeak:  Jumatate din suma asta m-ar fi costat "citirea" repartitoarelor.

#712
crss2099

crss2099

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 73
  • Înscris: 11.11.2006

 ALEX-BUC, on May 3 2007, 15:32, said:

Salut, acum ca am scapat de amenzi si putem decide singuri ce montam in casa si ce nu montam, as dori sa te intreb cum ai reusit schimbarea modului de calcul, pentru ca in blocul nostru se monteaza in prezent repartitoare iar eu am refuzat, si ma satept la surprize ne4placute la plata intretinerii. Multumesc anticipat!
Inainte sa intervin, ne calculau in felul urmator: luau cel mai mare consum din bloc al unuia cu repartitoare, adaugau 20% - si gata, stabileau cat avem noi de plata. Administratorul luat la intrebari a recunoscut ca prin acest calcul ar primi pe caldura mai multi bani decat era factura Radet (nu mai stiu exact cu cat, cu cateva zeci de milioane). Acum ne calculeaza astfel: factura Radet minus ce le calculeaza celor cu repartitoare si rezultatul se imparte la pausal celor fara repartitoare. Acel mod de calcul imbecil era stabilit de compania FGH. Am fost in audiente pe la directoarele de la FGH (care abia stiu pe ce lume se afla) si cu acordul admistratorului s-a hotarat ca pt blocul nostru sa se calculeze asa cum am explicat mai sus: la pausal pt cei fara repartitoare. Pt ceilalti 'norocosi' clienti FGH se calculeaza cu teapa, asa cum ar fi vrut si la noi. Eu ma intreb unde se duc banii incasati pe caldura si care depasesc factura Radet.

#713
Ion_de_la_Raion

Ion_de_la_Raion

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 20.434
  • Înscris: 28.08.2005

 undesignus, on May 4 2007, 14:54, said:

Pentru cei care nu stiu, montarea repartitoarelor nu mai este obligatorie.
esti sigur ? pentru ca eu nu am si nici nu vreau sa-mi montez, in principal datorita deranjului cauzat de diversele citiri si verificari. plus ca am inteles ca nici nu afiseaza corect. am mai spus (si mentionez pentru ultima data, pentru a nu devenii sacaitor), am trimis un mail la ista cu intrebari pertinente (se pot vedea si pe acest forum, cu ceva posturi in urma), la care nu au raspuns, dovada ca totul e o mare magarie tipic romaneasca. cei din bloc fac insa presiuni sa montez, amenintand cu amenzi ale primariei. deci, inca odata te intreb, esti sigur ca nu mai trebuie ?

#714
rajaflattery

rajaflattery

    New Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 15
  • Înscris: 03.12.2005

 crss2099, on May 4 2007, 22:11, said:

Inainte sa intervin, ne calculau in felul urmator: luau cel mai mare consum din bloc al unuia cu repartitoare, adaugau 20% - si gata, stabileau cat avem noi de plata. Administratorul luat la intrebari a recunoscut ca prin acest calcul ar primi pe caldura mai multi bani decat era factura Radet (nu mai stiu exact cu cat, cu cateva zeci de milioane). Acum ne calculeaza astfel: factura Radet minus ce le calculeaza celor cu repartitoare si rezultatul se imparte la pausal celor fara repartitoare.

motivul pentru care nu se calculeaza pausal pentru necontorizati e cat se poate de simplu: suprafete diferite, echipare diferita.

daca e adevarat sau nu ce zici tu acolo de administrator nu stiu ... si nici ce va facea voua firma. in cazul meu, ne inchidem pe factura, nu exista diferente intre cat se incaseaza si cat factureaza radetul. singurul castig care revine firmei de contorizare e taxa pe citire.

#715
rajaflattery

rajaflattery

    New Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 15
  • Înscris: 03.12.2005

 Ion_de_la_Raion, on May 5 2007, 03:43, said:

esti sigur ? pentru ca eu nu am si nici nu vreau sa-mi montez, in principal datorita deranjului cauzat de diversele citiri si verificari. plus ca am inteles ca nici nu afiseaza corect. am mai spus (si mentionez pentru ultima data, pentru a nu devenii sacaitor), am trimis un mail la ista cu intrebari pertinente (se pot vedea si pe acest forum, cu ceva posturi in urma), la care nu au raspuns, dovada ca totul e o mare magarie tipic romaneasca. cei din bloc fac insa presiuni sa montez, amenintand cu amenzi ale primariei. deci, inca odata te intreb, esti sigur ca nu mai trebuie ?

exista si varianta radio, avantajul fiind ca nu mai intra nimeni in casa pentru citiri.

faptul ca nu au raspuns nu denota nici o magarie, nu vad firul logic intre afirmatii. poti sa-i zici lipsa de interes pentru public; nu-i un lucru bun, dar nici obligati nu erau sa raspunda. oricum nu firmele de contorizare fabrica repartitoarele, si datele privind modul lor de functionare nu difera de la o firma la alta.

http://www.metersdir.../doprimo_II.pdf

uite ceva date tehnice depsre doprimo2, sper sa te ajute.

#716
JJOne

JJOne

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 2.021
  • Înscris: 22.08.2006

 Ion_de_la_Raion, on Apr 16 2007, 17:34, said:

Am si eu cateva intrebari, referitoare la repartitoare, poate cineva care se pricepe ma poate lamuri. As dori sa-mi montez repartitorul doprimo&reg; II de la ista.
Din datele tehnice prezentate pe site reiese ca repartitorul doprimo&reg; II inregistreaza caldura consumata din momentul in care intre cei doi senzori apare o diferenta mai mare de 4 grade. Acum, stau si ma intreb:
1-cand se opreste contorizarea ? cand dispozitivul sesizeaza o diferenta mai mica de 4 grade intre cei doi senzori ?
2-diferenta intre cei doi senzori e in valoare absoluta ? adica cel al elementului poate fi cu 4 grade mai mare decat cel al aerului inconjurator sau si daca temperatura aerului este mai mare decat temperatura elementului (de ex. daca geamul e deschis, caloriferul fiind plasat imediat in spatele geamului, se va raci mai repede decat aerul din fata lui)
3-in momentul in care repartitorul e oprit sau pornit are un indicator de functionare ? adica utilizatorul poate vedea (printr-un led de ex) daca repartitorul e in modul inregistrare sau nu ?
1-2 Inregistreaza cand temperatura caloriferului este mai mare cu cel putin 4 grade decat temperatura aerului.
3 Repartitorul e mereu in modul de inregistrare, insa "aduna" unitati doar daca e indeplinita conditia de mai sus. Nici un repartitor n-are leduri care sa arate "acum inregistrez, acum nu inregistrez".

 Ion_de_la_Raion, on Apr 16 2007, 17:34, said:

4-daca este oprit caloriferul (prin robinet) si incalzirea camerei se face printr-un calorifer electric, repartitorul (fiind incalzit de acel calorifer electric, indirect) va inregistra consum ?
5-repartitorul inregistreaza si temperaturile elementului pe care e atasat sau doar diferenta intre cei doi senzori ? (de ex. nu e totuna o diferenta de la 29 la 23 grade intre cei doi senzori, respectiv una de la 60 la 40 intre ei)
6-se pot monta calorifere cu oricati elementi ?
7-trebuie toti din bloc sa aiba acelasi model de repartitor ?
4. Doar daca il montezi pe respectivul radiator electric.
5. ???Nu inteleg intrebarea. Masoara si temperatura elementului, altfel n-ar putea sa masoare diferenta, insa cedarea de caldura prin transfer termic depinde de diferenta de temperatura dintre cele doua fluide (agentul termic si aerul), nu de temperaturile absolute ale celor doua fluide.
6. Teoretic da, limitari practice sunt date de marimea peretelui si de presiunea agentului termic - s-ar putea ca un calorifer foarte mare sa nu mai poata fi incalzit corespunzator.
7. Da. De mentionat ca in lege scrie si ca toti din bloc trebuie sa aiba si acelasi model de contor de apa.

#717
Ion_de_la_Raion

Ion_de_la_Raion

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 20.434
  • Înscris: 28.08.2005

 rajaflattery, on May 7 2007, 14:51, said:

exista si varianta radio, avantajul fiind ca nu mai intra nimeni in casa pentru citiri.

faptul ca nu au raspuns nu denota nici o magarie, nu vad firul logic intre afirmatii. poti sa-i zici lipsa de interes pentru public; nu-i un lucru bun, dar nici obligati nu erau sa raspunda. oricum nu firmele de contorizare fabrica repartitoarele, si datele privind modul lor de functionare nu difera de la o firma la alta.

http://www.metersdir.../doprimo_II.pdf

uite ceva date tehnice depsre doprimo2, sper sa te ajute.
nu erau obligati sa raspunda zici ? dar sa vanda sint obligati ? ei produc rahaturile astea, interesul lor e sa le vanda. nu sint singurii. daca asa se poarta cu clientii si asta consideri tu un comert civilizat, nimic de zis.

#718
Ion_de_la_Raion

Ion_de_la_Raion

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 20.434
  • Înscris: 28.08.2005

 JJOne, on May 7 2007, 15:53, said:

1-2 Inregistreaza cand temperatura caloriferului este mai mare cu cel putin 4 grade decat temperatura aerului.
3 Repartitorul e mereu in modul de inregistrare, insa "aduna" unitati doar daca e indeplinita conditia de mai sus. Nici un repartitor n-are leduri care sa arate "acum inregistrez, acum nu inregistrez".
4. Doar daca il montezi pe respectivul radiator electric.
5. ???Nu inteleg intrebarea. Masoara si temperatura elementului, altfel n-ar putea sa masoare diferenta, insa cedarea de caldura prin transfer termic depinde de diferenta de temperatura dintre cele doua fluide (agentul termic si aerul), nu de temperaturile absolute ale celor doua fluide.
6. Teoretic da, limitari practice sunt date de marimea peretelui si de presiunea agentului termic - s-ar putea ca un calorifer foarte mare sa nu mai poata fi incalzit corespunzator.
7. Da. De mentionat ca in lege scrie si ca toti din bloc trebuie sa aiba si acelasi model de contor de apa.

merci de reply, dar:

1.nu ai spus cand se opreste contorizarea.
3.daca nu stim cand merge si cand nu (adica cand aduna si cand nu), de unde stim ca nu e setat sa adune in nestire (de ex. la fiecare minut atatea unitati, etc., indiferent de orice) ? si asa NU AVEM DREPTUL sa stim cum si cand sintem taxati ?!?
4.esti sigur ? apoi ce se intampla daca vara bate soarele pe calorifer ? fiind din otel se va incalzi singur mai mult decat aerul din jurul lui.
6.stiu ca inainte cand era caldura pe pausal nu puteai monta calorifere mai mari decat prevazut. acum poti ? eu pot sa-mi montez un calorifer de 2 metri lungime. dar nu ia mai multa caldura asa incat sa nu mai ajunga la fel pentru cei care stau la etajele superioare ?
7.cu contoarele de apa nu cred. nu sint la fel. asta stiu sigur. ala omologat fiind masoara debitul apei, nu repartizeaza nimic. la fel cum nici nu toti trebuie sa aiba acelasi model de contor electric sau de gaz.

#719
JJOne

JJOne

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 2.021
  • Înscris: 22.08.2006

 Ion_de_la_Raion, on May 8 2007, 18:12, said:

merci de reply, dar:

1.nu ai spus cand se opreste contorizarea.
3.daca nu stim cand merge si cand nu (adica cand aduna si cand nu), de unde stim ca nu e setat sa adune in nestire (de ex. la fiecare minut atatea unitati, etc., indiferent de orice) ? si asa NU AVEM DREPTUL sa stim cum si cand sintem taxati ?!?
4.esti sigur ? apoi ce se intampla daca vara bate soarele pe calorifer ? fiind din otel se va incalzi singur mai mult decat aerul din jurul lui.
6.stiu ca inainte cand era caldura pe pausal nu puteai monta calorifere mai mari decat prevazut. acum poti ? eu pot sa-mi montez un calorifer de 2 metri lungime. dar nu ia mai multa caldura asa incat sa nu mai ajunga la fel pentru cei care stau la etajele superioare ?
7.cu contoarele de apa nu cred. nu sint la fel. asta stiu sigur. ala omologat fiind masoara debitul apei, nu repartizeaza nimic. la fel cum nici nu toti trebuie sa aiba acelasi model de contor electric sau de gaz.
1.  Se opreste cand diferenta dintre temperatura radiatorului si temperatura aerului scade sub 4 grade.
3. Pai te poti uita sa vezi cate unitati aduna in diverse conditii: cu robinet deschis la maxim, inchis de tot, vara, iarna, etc. Oricum, ce spui tu aici e cam aiurea, nu vad care ar fi interesul producatorului de repartitoare sa faca asta, si la fel nu vad cum ar putea sa-i fraiereasca pe cei care ii dau producatorului documentul de conformitate cu standardul EN834.
4. Sincer nu mi se pare ca acel calorifer se incalzeste mai tare ca aerul. In sensul ca simt caloriferul "rece" vara. Oricum, problema ta initiala era daca pui caloriferul electric langa asta normal repartitorul contorizeaza. Raspunsul e ca nu, pt. ca acel calorifer electric incalzeste mai tare aerul decat caloriferul (e mai aproape de "fata"repartitorului decat de "spatele" lui)
6. Daca montezi un calorifer mai mare si iti pui repartitoare, vei plati cat consumi: adica mai mult. Fiind sistem bitubular (adica iti montezi caloriferul intre tur si retur, nu numai pe coloana de tur), nu il vei stanjeni prea tare pe cel de deasupra.
7. Vezi in ordinele ANRSC 233 si 259, sunt la ei pe site, scrie ca trebuie sa fie toate apometrele din bloc acelasi model. Ideea e ca fiecare model de apometru are o curba de eroare medie (cea mai probabila eroare in plus sau in minus, in functie de debitul apei prin contor), iar la apometre diferite, curbele de eroare medie sunt si ele diferite. Cu acelasi model de apometre ai acelasi "comportament" al apometrului, daca vrei.

#720
rajaflattery

rajaflattery

    New Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 15
  • Înscris: 03.12.2005

 Ion_de_la_Raion, on May 8 2007, 18:12, said:

merci de reply, dar:

1.nu ai spus cand se opreste contorizarea.


cu tot respectul, dar la intrebari de genul asta, cat si primele la care ti-a raspuns JJ, gaseai foarte usor raspunsul in pdf`ul pe care ti l-am linkuit ceva mai sus. Pdf care aparea pe prima pagina a Google daca dadeai un search la "doprimo".

Nu stiu ce e mai rapid .. o lectura de 5minute sau luni de scrisori.

Iar comert civilizat ...   :lol:  nici pe departe.
Nu i-am sustinut in nici un fel pana acum ... de unde trageti voi unele concluzii pe-aici n-o sa inteleg niciodata.

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

Utilizatori activi: 1

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate