Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
prescriere datorii pariti decedati

La multi ani @Cousteau !

Valoare vanzare laptop

Inlocuire hdd cu ssd la NVR
 Multe fisiere apar ca protejate c...

Serie noua - Profetii biblice cu....

Probleme functionare motocoasa Ma...

Imprimanta 3D mai "moderna"
 Folie anticondens

Hidroizolatie piscina

Am gasit un IPhone

Eveniment 14-16 iunie nZEB expo
 Semnalizare incarcare Pachet acum...

Implantologie & Cityscape (re...

Scurta sinteza a atacurilor posib...

Cel mai bun antivirus / firewall ...
 

Ulei de masline extra virgin. pareri.

- - - - -
  • Please log in to reply
651 replies to this topic

#181
SucreBolivar88

SucreBolivar88

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,263
  • Înscris: 03.03.2012

View Postaleksutzu07, on 20th June 2007, 16:18, said:

De cand sunt mic tot aud lumea cum lauda uleiul de masline ca e sanatos, gustos iar cel extravirgin este si mai bun. Acum o luna am cumparat o sticla de ulei de masline, si mi-a placut foarte mult. Acum am cumparat una de ulei extra virgin Amphora de 0.75 litri. Care sincer sa fiu cam are miros de ulei de motor, iar gustul este ingrozitor. Asa e normal pentru uleiul de masline extra virgin?Sau doar marca asta? Va sfatuiesc sa cumparati ulei de masline simplu, salata are un gust mai bin. A mai cumparat cineva ulei de masline  normal si extravirgin?
  Total de acord nu stiu ce tot ridica in slavi uleiul de masline pe la tv : ca vai doamne ce bun ii si ca ii super eu am mancat ghiveci de legume facut cu ulei de masline a fost oribil . Cred ca ii se face atata reclama pentru ca nui asa de bun si trebuie promovat ca aia din sud ( italieni, spanioli , greci ar muri de foame))  )

#182
balauru69

balauru69

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,869
  • Înscris: 27.08.2005

View PostSucreBolivar88, on 21st March 2012, 22:24, said:

Total de acord nu stiu ce tot ridica in slavi uleiul de masline pe la tv : ca vai doamne ce bun ii si ca ii super eu am mancat ghiveci de legume facut cu ulei de masline a fost oribil . Cred ca ii se face atata reclama pentru ca nui asa de bun si trebuie promovat ca aia din sud ( italieni, spanioli , greci ar muri de foame))  )

Probabil ca ai avut/folosit un ulei de masline mai amar, de aici si rezultatul "oribil".

#183
alexpet

alexpet

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,358
  • Înscris: 07.05.2007
Cand o sa puna cineva ulei de masline la ....sarmale ori ciorba, sa zicem, sa ma anunte si pe mine cum a fost. Pur si simplu la anumite mancaruri uleiul de masline nu se potriveste. Vorbesc, desigur, de gustul meu.

#184
balauru69

balauru69

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,869
  • Înscris: 27.08.2005
Stai linistit, am vazut oameni care de dragul de a manca sanatos si la clatite folosesc ulei de masline.

#185
mihaiC1

mihaiC1

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,980
  • Înscris: 12.08.2008
"de dragul de a manca sanatos" pai daca dai de gustul de ulei de masline normal ca mananci sanatos adica .. putin  :w00t: !
Am rude in sudul Greciei ce detin: "cateva dealuri" cu maslini majoritatea pt. ulei, "scarmanator de masline", presa rece pt. ulei etc., pot spune ca uleiul rezultat e f.bun, sanatos, incomparabil cu ce se gaseste pe piata noastra, totusi mie gustul nu-mi place ! Tre' sa fii "intzarcat de la tzatza" si sa treci direct pe ulei de masline sa-l apreciezi ca fiind gustos!

Edited by mihaiC1, 22 March 2012 - 18:33.


#186
Rabbit

Rabbit

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,085
  • Înscris: 28.11.2001
Eu nu am consumat în toată copilăria mea ulei de măsline, iar când a apărut la noi pe toate drumurile am crezut că singurul motiv pentru care lumea ar cumpăra alt tip de ulei este prețul. Abia recent am realizat că unora nu le place și m-am mirat cum poate să nu-ți placă așa ceva, mai ales că influența unui ulei asupra gustului alimentelor este minimă.

La fel și cu pâinea neagră/integrală/graham: e mult mai gustoasă și ca bonus mai e și sănătoasă. Cum să nu o vrei? Dar ciudățeniile gustului omului sunt infinite.

Edited by Rabbit, 23 March 2012 - 01:02.


#187
Aries(ro)

Aries(ro)

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,568
  • Înscris: 22.03.2004
Gusturile se educa în timp. „Nu-mi place” nu știu ce nu are relevanță dacă nu încerci de câteva ori dintr-o sursă de calitate (produsul sau mâncarea rezultată), abia apoi îți poți forma o părere.

PS: dacă uleiul de măsline e amar, andivele cum sunt? :)

#188
alexpet

alexpet

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,358
  • Înscris: 07.05.2007

View PostRabbit, on 23rd March 2012, 01:01, said:

Abia recent am realizat că unora nu le place și m-am mirat cum poate să nu-ți placă așa ceva, mai ales că influența unui ulei asupra gustului alimentelor este minimă.
Unii gatesc cu apa plata ca le schimba gustul mancarii apa de la robintet si tu spui ca tipul uleiul nu influenteaza?! in fine....

#189
Rabbit

Rabbit

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,085
  • Înscris: 28.11.2001
Aportul uleiului în construirea gustului final este mic în raport cu alimentul în sine. Cu sau fără ulei, carnea sau omleta tot gust de carne, respectiv omletă, vor avea.

S-o luăm altfel: ești sigur că vei putea detecta tipul uleiului introdus (în cantitate potrivită) în - să zicem - omletă, indiferent dacă printre ingrediente se află cașcaval, șuncă și verdeață? Eu nu sunt sigur nici măcar dacă voi putea detecta faptul că s-a pus ulei în omleta aia.

#190
Aries(ro)

Aries(ro)

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,568
  • Înscris: 22.03.2004
Doar aceia care confundă uleiul cu ingredientele principale :).

PS: uleiul se folosește cu un scop precis, nu orice „aromă” este solubilă în apă.
Încercați să căliți la început, în orice fel de ulei, semințe (fenicul, schinduf, chimen etc.); gustul uleiului este acoperit complet.

#191
Turnatoriu_de_orza

Turnatoriu_de_orza

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,880
  • Înscris: 14.10.2010

View PostmihaiC1, on 22nd March 2012, 19:28, said:

Am rude in sudul Greciei ce detin: "cateva dealuri" cu maslini majoritatea pt. ulei, "scarmanator de masline", presa rece pt. ulei etc., pot spune ca uleiul rezultat e f.bun, sanatos, incomparabil cu ce se gaseste pe piata noastra, totusi mie gustul nu-mi place !

Cele spus mai sus ma incurajeaza sa preiau un material primit mai zilele trecute.

Quote

Atentie ! Fata intunecata a ... uleiului de masline !!!

Uleiul de masline a jucat un rol remarcabil in cultura mediteraneana de peste 2.000 de ani, fiind iubit de gurmanzii din toata lumea.
Cu toate acestea, industria are secretele ei.
Business Insider a rezumat fata intunecata a acesteia in 20 de exemple graitoare.
Cea mai mare parte din mult uzitatul „ulei de masline extravirgin original din Italia” nu e ceea ce pretinde eticheta. Cateodata,
acesta nu este extravirgin, cateodata nici italian, iar alteori, nici macar facut din masline. Iata ce trebuie sa stii despre una dintre cele mai
profitabile afaceri din lume, care se poate compara usor cu industria drogurilor:

1. Uleiul de masline este mult mai scump decat alte soiuri de ulei, dar in mod surprinzator, este foarte usor de falsificat.

2. Industria falsa uleiului de masline pare a fi tot atat de veche ca si cea adevarata. In trecut, comerciantii amestecau uleiul cu untura.

3. In Roma antica, consumul de ulei de masline pe cap de locuitor era de 50 de litri pe an, datorita valorii mare a acestuia, oamenii fiind
pregatiti atunci sa cheltuiasca aceeasi cantitate de bani care se da astazi pe petrol.

4. Romanii luau mult mai in serios problema uleiului de masline fals decat se face astazi. Containerele erau marcate cu greutatea uleiului,
numele fermei unde s-au presat maslinele, comerciantul care a transportat uleiul si numele celui care a verificat aceste informatii.

5. Industria falsa a continuat in timpurile moderne. In romanul original „Godfather”, personajul Vito Corleone s-a bazat pe povestea unui
mafiot adevarat din industria uleiului de masline, pe nume Joe Profaci.

6. Domenico Ribatti, odata cel mai mare dealer din lume in domeniu, a fost condamnat la 13 ani de inchisoare in anii '90.

7. Odata cu subventiile Uniunii Europe, o dimensiune complet noua s-a adaugat fraudei din industrie. Curtea Europeana a Auditorilor a
raportat faptul ca 87% din cazurile de delapidare a fondurile UE acordate pentru aceasta industrie s-au inregistrat in Italia, in
perioada 1985-2000.

8. In paralel, consumul de ulei de masline creste constant – cu 37% in sudul Europei si cu 100% in America de Nord.

9. Se crede ca acesti factori au dus la infiltrarea membrilor din organizatii mafiote in industrie, din cauza ca pedepsele pentru falsificare
in domeniul food sunt pe jumatatea celor din business-urile cu droguri.

10. Profiturile sunt comparabile cu cele din contrabanda cu droguri.

11. In 2005, autoritatile italiene au spart o organizatie criminala care detinea 100.000 de litri de ulei de masline fals, valorand aproape
8 milioane de dolari.

12. Mafia din domeniu a dezvoltat metode prin care uleiul fals trecea usor de testele chimice. Testul gustului este mai greu de pacalit,
dar metoda a fost foarte putin sustinuta de Uniunea Europeana, din cauza costurilor ridicate.

13. In aprilie 2007, ministrul agriculturii din Italia a recunoscut ca a investigat 787 de producatori din bransa, dintre care 205 au fost
gasiti vinovati de falsificare, etichetare falsa si alte infractiuni.

14. In 2007, s-a raportat faptul ca doar 4% din uleiul de masline pe care il exporta Italia era ulei de masline pur italienesc.

15. Italia vinde de trei ori mai mult ulei de masline decat produce.

16. 70% din „uleiul de masline extravirgin” care se comercializeaza este probabil fals.

17. In SUA, o mare cantitate de ulei de masline a carui eticheta spune ca este importat din Italia nu a fost facut din
masline din Italia.

18. SUA s-a aliniat standardelor de verificare in domeniu abia anul trecut. De aceea, 50% din uleiul de masline prezent in
magazinele din SUA este rezultatul unor fraude.

19. Problema este una serioasa, avand in vedere ca in 1981, nu mai putin de 600 de persoane au murit si alte 25.000 au
fost spitalizate in urma cazului denumit „sindromul uleiului toxic”.


#192
Batranelul

Batranelul

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,967
  • Înscris: 25.04.2007
Desi folosesc uneori si uleiul de masline indeosebi pentru salate, de baza pentru mine e 'uleiul extravirgin de floarea soarelui' adicatelea, uleiul presat la rece. Cand am nevoie, fac un drum la presa (15km), iau 5-10 l si gata treaba pe juma' de an.

Imi este mai la indemana si poate chiar mai sigur sa cumpar un ulei presat la rece ici decat orice extravirgin cumparat aici dar facut oriunde.

#193
Turnatoriu_de_orza

Turnatoriu_de_orza

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,880
  • Înscris: 14.10.2010

View PostBatranelul, on 26th March 2012, 22:33, said:

... de baza pentru mine e 'uleiul extravirgin de floarea soarelui' adicatelea, uleiul presat la rece. Cand am nevoie, fac un drum la presa (15km), iau 5-10 l si gata treaba pe juma' de an....

Am cautat astfel de ulei si nu am gasit. M-am uitat pe etichetele sticlelor aflate in marketuri si nu am citit ca ar fi ulei presat
la rece.
Sa inteleg ca faci vorbire de presele de ulei cvasiartizanale aflate de regula in zone rurale?

#194
Batranelul

Batranelul

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,967
  • Înscris: 25.04.2007
Dap, despre ele vorbesc. Ultima data am luat in iarna, tot cu 6 ron/litrul.

In market daca gasesti ceva asemanator, probabil va avea o sticla mai frumoasa si va costa macar 10 ron/litrul.

#195
mihaiC1

mihaiC1

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,980
  • Înscris: 12.08.2008
OffTopic:Eu folosesc numai "prima presa" din comert, e putin mai bun decat "rafinatu'"! De presa la rece nu se aude prin zona  -_- !
OnTopic @Turnatoriu_de_orza: ruda din Grecia mi-a dat juma' de chil' "cadou/sivenir", asa ca la parfumuri, dar f. bun, nu am indraznit sa intreb de pret   :w00t:  si nu sunt amator de ulei de masline ! Ce mi-a placut au fost maslinele de masa mari, grena, conservate in Ulei de Masline  :OK:  !

Edited by mihaiC1, 27 March 2012 - 16:17.


#196
Turnatoriu_de_orza

Turnatoriu_de_orza

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,880
  • Înscris: 14.10.2010
Azi intrand intr-un market am adastat mai multe vreme la raionul de uleiuri de masline provenite din 2 tari meditariene.
La acelasi volum preturile din tara X erau aproape duble fata de tara Y.
Si tot la produsele din tara X unele sorturi - deasemeni la acelasi volum- preturile erau sensibil diferite  :thumbup:
Cel mai scump era cel ecologic! Si maslinele pot fi eco?!


Diferentele semnificative dintre preturi pot arata adevarata valoare a calitatii a multor sorturi de ulei de masline.
Pai daca si uleiul de masline se prepara precum ...vinurile in Romania  atunci se explica opiniile celor care au dubii
privind uleiul de masline.

#197
mihaiC1

mihaiC1

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,980
  • Înscris: 12.08.2008
Pt. o productie mare de ulei se impun multe "artificii" cand saraci maslini cresc, rodesc, pe pamant pietros/arid, deci "eco" mai rar..
Stiati ca maslinii se "jumulesc" de crengile cu fructe la 2 ani si uleiul obtinut de "tzaran" e "procesat" de firme "specializate"? Cum am spus: cel direct de la producator se apropie de "adevar"..

#198
relu_24

relu_24

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,798
  • Înscris: 23.09.2005
cei care au o problema cu gustul/mirosul uleiului de masline le recomand sa gaseasa un ulei extra virgin facut in Creta din soiul de masline Koroneiki, nu este nici amar si nici nu miroase a masline (are un miros de flori nu prea pot sa il descriu). Nu mai cumparati uleiul de masline din supermarketurile din RO, eu mi-am luat cand am fost in Grecia la bidon de tabla de 5 l cu ~6€/l si nu se compara cu ce am mai gasit in tara.
Asta va spune o persoana care nu suporta maslinele si nu cred ca am mancat mai mult de 10 masline in ultimii 5 ani :).

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate