Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
O femeie sustine ca este propriet...

Damsel (2024)

Cum schimb parola la un ZTE F6605R?

5 mituri comuniste demontate
 Pet Shop Boys - It's not a cr...

Tigla metalica

Recomandari Termopan + Velux

Sfaturi amplificator + bose
 Voi intelegeti ce va zic animalut...

Router nou fara port pentru fibra...

Cum mai stam cu asigurarile de ri...

Cer autorizatie, modific fara aut...
 Beko masina de spalat rufe WUE 77...

Aer conditionat Multisplit / case...

e-TVA din August 2024

Ventilatorul centralei nu se opre...
 

Viata in spital

* * * * * 2 votes
  • This topic is locked This topic is locked
1910 replies to this topic

#109
serie_noire

serie_noire

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 70
  • Înscris: 04.05.2007
Nu sunt violent; nu rezolvi nimic , in general, apeland la strigate, pumni, palme, telefoane de amenintare, murdarit cu caca clanta usii sau taiat cauciucurile la roti .
In schimb sunt fanul masurilor administrative. Sa vezi uimirea omului care ia cu 10-20% mai putin la salariu  3 luni la rand sau se trezeste ridicat si facut de rahat intr-o sedinta in care participa tot spitalul e un balsam muuuuuult mai eficace pentru ranile din piept.

Si a propos de sedinta va spun o intamplare haioasa petrecuta prin '90 cand s-a organizat podul de flori peste Prut. Pentru cei care nu stiti ce a fost asta : a fost un moment in care, cu nitica hotarare si cu un alt presedinte s-ar fi putut realiza unirea cu Basarabia. Cel putin asa credeam atunci.
Multe sedinte si bisericute pe ambele maluri.
Sedinta  cu romani si basarabeni, se ridica sa ia cuvantul un nene din partea romanilor.
-Dragi romani de pe ambele maluri, ma numesc P. Huila si...rasete discrete din partea basarabenilor... in fine balbaie 2-3 fraze se aseaza.
Discutia continua, dar d-l Huila mai avea ceva de spus si se duce spre vorbitor care spune:
-Dau cuvantul d-lui Huila!rasete din partea basarabenilor, dar in hohote de data asta.
Iar spune asta 2-3 fraze, iar se aseaza si, pentru ca simtea ca chiar are ceva extrem de important de zis se ridica in picioare, moment in care partea basarabeana era la pamant de ras.
Nemaiputand suporta ca altii sa rada si eu nu, ma trag pe langa un Serioja si il intreb:
-Bre gospodin, di shi rideti , bre de bietu' Huila?
-Ma sanoc, she insiamna la voi  asa nume?
-E un fel de carbune, ca si la voi , banuiesc!
-Niet. In rusa "hui" inseamna *ula! iar huila inseamna o *ula mica, *ulica cum ii ziceti voi!

Asa ca mare atentie, daca ajungeti pe acolo sa nu spuneti ca umblati hai-hui si nu care cuva sa va cheme Huila!

Edited by serie_noire, 14 June 2007 - 21:03.


#110
sergiurau

sergiurau

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 122
  • Înscris: 30.09.2006
Ca sa nu ramana careva cu impresii gresite, sa stiti ca nici chirurgia nu duce lipsa de intamplari nostime( si inca cum!).Se pare ca am ajuns eu salvatorul chirurgiei pe topicul asta, asa ca luati una de la baiatul:
     Anul I de rezidentiat, sala de operatie, interventie laborioasa pentru care la un moment dat devine imperios necesara o colangiografie; este chemata radiologia,este pusa  caseta cu filmul sub bolnav, este adus in sala aparatul portabil de radiologie; inainte de expunere cei mai tineri sunt sfatuiti sa isi plimbe testiculele si ovarele in spalator, pentru protectie; ne conformam, eu intr-o viteza superioara- tanar casatorit si cu intentii declarate de a avea mostenitori in viitorul apropiat.
     Este expus filmul, radiologul dispare sa il developeze, toata lumea asteapta rezultatul pentru a putea incheia operatia, insa suntem anuntati ca e nevoie de o noua expunere intrucat a fost uitata punga cu nisip sub pacient si ca atare nu avem ce face cu primul cliseu.
     Acelasi ritual, dupa scoaterea pungii cu nisip buclucase(utila, altfel): pune caseta, adu iar aparatul portabil, pozitioneaza-l; cei mai tineri, cu mine in frunte, tusti in spalator, aparatul bazaie, noi iesim din ascunzatoare fericiti ca operatia s-ar putea incheia cu bine ca sa putem pleca la o bere, dar radiologul incapatanat ne anunta ca regimul de expunere nu a fost corect setat si ca atare e nevoie , normal, de inca un film. Se reia succesiunea: caseta sub bolnav, aparat portabil, pozitionare, buluceala in spalator fiecare cu gandul la mostenitori si la ora tarzie, expunere…fatalitate, nici de data radiologul nu e satisfacut de rezultat.
     Enervare, oboseala,  acuze, draci, orgolii reprimate (re)ies la iveala, dar profesorul (modelul deja consacrat de big boss) decide suveran si unilateral ca nu putem incheia operatia fara sa avem nenorocitul ala de film care sa lamureasca daca mai sunt sau nu calculi in calea biliara principala!
     Ooook, intrucat nu ne cere nimeni parerea, suntem de acord si noi, pleava, rezidentii  de anul I, care oricum nu aveam mare habar despre ceea ce gaseau aia atat de interesant in burta omului de nu-l mai inchideau odata!
     Asa ca: pune caseta, adu aparatul…tot tacamul all over again!
     Inainte de expunere, imi amintesc si eu ca am ceva de protejat si demarez grabit catre spalator inainte sa ma ajunga fasciculul de raze X. In usa spalatorului, fatalitate: ma intalnesc cu profesorul, care iesea agale, intr-o “poza” indelung studiata, ganditor, cu manusile pline de sange impreunate , aparent deasupra banalitatilor cotidiene si evident nepasator vizavi de perspectiva de a-si parli testiculele obosite.
     Panica! Ouale mele!Soldateii mei!Copilasii mei nenascuti! Brusc mi se zburleste parul pe spinare, evaluez infrigurat optiunile: bodycheck scurt la prof (cu perspective serioase de a nu mai prinde ziua urmatoare in clinica , dar  cu sperante intacte de a concepe un copil normal), sau resemnare  in fata  fatalitatii(las’ ca se pot face copii si la anul…asta e).
     Abandonez din start  ideea de a ma arunca prin ferestrele-inchise- ale salii de operatie (nu poti trece printr-un geam  termopan fara un antrenament serios, totusi) si in ultima clipa imi vine idea salvatoare: ma intorc cu spatele si cand blestematul de aparat incepe bazaitul malefic strang fesele cu incrancenare, ca un viitor parinte grijuliu ce sunt, in speranta ca reusesc sa ecranez eficient ceea ce este de ecranat.
      Cam atat. :P
      Am simtit nevoia sa va impartasesc faza asta, cine stie, poate cuiva o sa ii foloseasca vreodata, pentru mine a fost prima oara cand am resimtit atat de acut responsabilitatea de parinte.
      Intre timp aparatele de radiologie au mai evoluat si folosesc doze din ce in ce mai mici de radiatie, iar fundul meu a devenit un ecran mai performant-deh, chirurg specialist,  responsabilitati crescute, stress zilnic!(gurile rele vor invoca sedentarismul, lipsa grijei zilei de maine, spaga etc da’ cine sta sa le asculte!), insa nu am mai fost pus in situatia sa il testez!
      Toate cele bune!



       PS La un interval nu foarte mare dupa intamplarea de mai sus s-a nascut Delia(pana acum, la 5 ani si 2 luni, pare ok-draga de ea) :peacefingers: :kisstogether:

#111
serie_noire

serie_noire

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 70
  • Înscris: 04.05.2007
Nefiind chirurg, neavand astfel o standardizare cat de cat a "atentiilor", un medic internist, cardiolog etc.- pastilar numit , in general -se poate astepta la orice din partea pacientilor.
Nu am cerut niciodata nimic la nimeni - n-as putea trai facand asa ceva- dar sunt unele persoane foarte insistente, care vor sa dea ceva neaparat.
Trebuie spus ca perceptia este urmatoarea: daca doctorul nu primeste, inseamna ca tre' sa mor in curand si nu vrea sa imi ia banii de inmormantare! Nu glumesc, deseori am auzit chestia asta.  
Asa ca deschid lista spagilor bizare :
-prima mea spaga: un breloc cu beculet, fara baterie
- o yala cu 2 chei(pe a treia se jura ca a pierdut-o)
-un pulover second-hand pe care scria La Kost.
-o nepoata( a trebuit sa o refuz, fiind insurat, la data respectiva). Chestia cu nepoata trebuie povestita fiind haioasa foc.
Intreband printre colegi se mai pot adauga pe lista:
-seful sectiei care conduce detasat cu  o punga de seminte de floarea soarelui si un salam inceput
-o colega a primit niste farduri, de asemnea incepute si o pereche de ciorapi de dama cu firul tras la unul din craci(deci i-a probat, bag seama eu acu').
-alt coleg a primit 2l de ulei de motor, el neposedand masina/motocicleta/scuter.

Acum nu mai imi vin in minte, dar sunt sigur ca sunt colegi pe forum care pot completa!

#112
nile

nile

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 999
  • Înscris: 03.10.2006
Poi haide, spune faza cu nepoata, @serie_noire.
:rolleyes:

#113
Archon

Archon

    PredaTerminatorMan

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,187
  • Înscris: 14.06.2005

View Postnile, on Jun 18 2007, 16:16, said:

Poi haide, spune faza cu nepoata, @serie_noire.
:rolleyes:
yeah, c'mon  :lol:

#114
serie_noire

serie_noire

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 70
  • Înscris: 04.05.2007
Sacrificarea virginelor
Mai crescusem in meserie, credeam ca vazusem multe si ca nimic nu ma mai poate surprinde, sau ma rog, nu foarte tare.
Era o batranica care parea intreaga la mansarda, dar, din pacate, foarte bolnava la motor. In ultima zi de internare intra in cabinet o domnisorica bruneta, cocheta, aranjata, agitata care se recomanda ca fiind nepoata respectivei si solicitandu-ma de urgenta in rezerva ei. Stiind ca babuta putea da coltul in orice moment am ajuns urgent in salon fiind pregatit pentru orice. Orice in afara de urmatoarea imagine: coana mare sedea turceste pe pat si langa ea erau 2 tipese (cea care m-a chemat si inca una - acelasi model, dar pe blond) .
-Domnu doctor!Nepoatele mele!Mandria mea! Fete cuminti!
-Ma bucur, doamna, dar care e urgenta?
-Pai asta e urgenta!Eu plec azi si voiam sa va fac cunostinta.
-Aha..
-Ia ziceti care din ele va place?Va spun ca sunt cuminti. Asta mica- si arata spre blonda- a facut si o facultate!
-Doamna, nu stiu ca ce v-ati imaginat dar eu sunt insurat si chiar nu sunt interesat ...
-Nu? Pacat, erati dragut, ea e draguta(clar voia sa scape de blonda), stiu ca nu mai am mult si nu vreau sa mor pana nu o vad maritata. Sa stiti ca am visat ca nu mor pana nu o marit...Deci nu..atunci..eh...Stiti, macar sa faceti schimb de telefoane....Sunteti insurat de mult?
-(Ce dracu' o vrea baba?)Da doamna!
-Ahaaa, da' copil aveti?
-(asta-i dilie)Da doamna!
-Da.....complicat.Pai dom' doctor, tineretu' in ziua de azi...cate cazuri am vazut...divorteaza lumea din orice.....eu zic sa faceti totusi schimb de telefoane!
Am iesit din salon pentru ca discutia alunecase deja pe o panta periculoasa.
Peste 2 saptamani am aflat  telefon ca a murit baba.
M-am tot intrebat dupa aia: asa de iute s-o fi miscat blonda?

#115
Archon

Archon

    PredaTerminatorMan

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,187
  • Înscris: 14.06.2005
:clapping:
nu stiu care e figura, dar unii oameni, pe masura ce imbatranesc, o iau razna. trebuie sa fie o explicatie stiintifica si pentru treaba asta...

#116
sergiurau

sergiurau

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 122
  • Înscris: 30.09.2006
"Nefiind chirurg, neavand astfel o standardizare cat de cat a "atentiilor"...
desigur, sa ridicam voalul, chirurgia nu are nimic de ascuns :harhar: :
doua perechi de sosete albe, doua kilograme de sare (extrafina, nu orice fel!! :clapping:  ), urmate la 2 zile de alte 2 kile, refuzate cu eleganta( multumesc, dar desi am incercat, nu le-am terminat nici pe primele...), o hidosenie ceramica  in culorile curcubeului despre care unii au spus ca e fie press-papier fie rebut de la fabrica de portelanuri, iar the best of the best- un pomelnic  strecurat in buzunarul halatului de un mos simpatic care mi-a si facut smechereste cu ochiul! :first:
PS pomelnicul era cu "vii", aste trebuie sa fi fost de bine, nu?

Edited by sergiurau, 18 June 2007 - 18:07.


#117
serie_noire

serie_noire

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 70
  • Înscris: 04.05.2007
bravo chirurgia :first:  :clapping:
Supralicitez cu: azi in garda:
-Dom' doctor, n-am cu ce sa va omenesc, dar luati astea de la mine: si scoate un teanc de prognoze meteo.
Asa ca f ratilor, daca aveti intrebari in materie de, eu am raspunsuri!

#118
sergiurau

sergiurau

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 122
  • Înscris: 30.09.2006
on-topic, acum cateva luni vin doua tiganci, una fiind taiata la mana; dupa ce o inregistrez ii dau cateva indicatii verbale catre sala de mici interventii: iesi pe hol, la ultima usa pe dreapta, vezi ca scrie... etc-la care tiganca imi taie explicatia: "stim unde, don' doctor, la MICI ATENTII, nuu?" :naughty:

#119
Ganditorul

Ganditorul

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 189
  • Înscris: 26.03.2005
Maica-mea, doctoreasa la vremea respectiva, a primit doua nuci. Cine conduce detasat?

#120
Archon

Archon

    PredaTerminatorMan

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,187
  • Înscris: 14.06.2005

View Postserie_noire, on Jun 18 2007, 19:26, said:

-Dom' doctor, n-am cu ce sa va omenesc, dar luati astea de la mine: si scoate un teanc de prognoze meteo.
Asa ca f ratilor, daca aveti intrebari in materie de, eu am raspunsuri!
Ploua deseara? ...in Capitala noastra draga...

#121
Sef-chenko

Sef-chenko

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,589
  • Înscris: 17.04.2006

View Postserie_noire, on Jun 18 2007, 19:26, said:

bravo chirurgia :first:  :clapping:
Supralicitez cu: azi in garda:
-Dom' doctor, n-am cu ce sa va omenesc, dar luati astea de la mine: si scoate un teanc de prognoze meteo.
Asa ca f ratilor, daca aveti intrebari in materie de, eu am raspunsuri!

Era vreun mosulica cu prognozele decupate din ziaru' cu fata de prezinta meteo ?  :lol:

#122
sergiurau

sergiurau

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 122
  • Înscris: 30.09.2006

View PostGanditorul, on Jun 19 2007, 09:51, said:

Maica-mea, doctoreasa la vremea respectiva, a primit doua nuci. Cine conduce detasat?
Ma inclin cu respect:ofer un kil de sare plus o soseta alba pentru o nuca!

#123
Ganditorul

Ganditorul

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 189
  • Înscris: 26.03.2005
Postul tau m-a dus cu gandul la iod - dar batem palma :).

#124
serie_noire

serie_noire

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 70
  • Înscris: 04.05.2007
Vin tare din urma cu o faza patita azi.
Ea, 50-55 de primaveri, la final de sejur, considera ca tre' sa fie draguta cu moi.
La ora 7 inca nu iesisem din garda, ma pomenesc cu ea in cabinet.
Cand sa o salut, ii suna mobilul.Evident raspunde si incepe urmatorul dialog:
-Buna, draga!Da....nu pot vorbi acum, sunt la dom' doctor, vreau sa ii dau ceva...
Eu incep sa belesc incetisor ochii. Ea, rece, calculata, femeie moderna, deschide poseta, scoate niste bancnote:
-Ajunge dom' doctor?
-Nu primesc, doamna!
-I-auzi draga, nu primeste,hm......Ce mai fac copiii?(catre mine)Pa, dom' doctor!(catre telefon)Aha....foarte bine a fost aici, o sa vorbesc sa vii si tu.....
D'aia imi place meseria mea. Nu sunt 2 zile la fel!Nici nebunii.

#125
Solarius

Solarius

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,482
  • Înscris: 22.07.2006
pentru tratamente unde ma prezint?  :lol:

#126
serie_noire

serie_noire

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 70
  • Înscris: 04.05.2007
Bre, dragi colegi de forum...caldura asta a tampit intraga tara, altfel nu imi explic.
Mostra de dialog de azi

Internez o babuta. O trimit la salonul x si i spun ca vin imediat sa stam de vorba, sa ii fac foaia.
Apare o urgenta si imediatul meu se preface in juma' de ora.
Ajung la salonul repectiv  convins ca madama se cazase, trecuse in tinuta comoda si era apta de o barfa mica.
Cand colo, coana mare  era protapita pe un scaun in fata usii.
-Ce faceti doamna, de ce nu intrati?
-Cum sa intru, domnule (domnule spus in felul ala, sacadat.... dom  nu le ). Inauntru e o bolnava (bolnava spus cu scarba).
-Pai si dvs ce sunteti?
-Eu sunt mama de politist!

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate