Second Opinion
Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale. Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit. www.neurohope.ro |
Stie cineva reteta cartofilor de la McDonald's?
Last Updated: Apr 16 2011 12:02, Started by
cccrys
, Feb 07 2007 03:55
·
0
#19
Posted 12 February 2007 - 16:49
#20
Posted 12 February 2007 - 16:57
De pe site-ul McDonalds:
French Fries: Potatoes, vegetable oil (partially hydrogenated soybean oil, natural beef flavor (wheat and milk derivatives)*, citric acid (preservative), dextrose, sodium acid pyrophosphate (maintain color), dimethylpolysiloxane (antifoaming agent)), salt. Prepared in vegetable oil ((may contain one of the following: Canola oil, corn oil, soybean oil, hydrogenated soybean oil, partially hydrogenated soybean oil, partially hydrogenated corn oil with TBHQ and citric acid added to preserve freshness), dimethylpolysiloxane added as an antifoaming agent). *CONTAINS: WHEAT AND MILK (Natural beef flavor contains hydrolyzed wheat and hydrolyzed milk as starting ingredients.) |
#21
Posted 12 February 2007 - 17:11
Maxy - de unde stii?
Parapluies - ce argument sau dovada e aia? Oricum, creierul imi spune ca din moment ce nici o bucata nu seamana cu alta nu sunt trasi la vreo masina. Clicu - daca Mec minte pe site? Ce daca ei zic ca sunt cartofi, noi trebuie sa nu ii credem. |
#22
Posted 12 February 2007 - 17:45
maxy, on Feb 12 2007, 16:45, said: Cartofii de la Mec contin proteine din lapte. Poate asa s-ar explica gustul. Si, da, se prepara dintr-o pasta... clicu, on Feb 12 2007, 16:57, said: De pe site-ul McDonalds: French Fries: Potatoes, vegetable oil (partially hydrogenated soybean oil, natural beef flavor (wheat and milk derivatives)*, citric acid (preservative), dextrose, sodium acid pyrophosphate (maintain color), dimethylpolysiloxane (antifoaming agent)), salt. Prepared in vegetable oil ((may contain one of the following: Canola oil, corn oil, soybean oil, hydrogenated soybean oil, partially hydrogenated soybean oil, partially hydrogenated corn oil with TBHQ and citric acid added to preserve freshness), dimethylpolysiloxane added as an antifoaming agent). *CONTAINS: WHEAT AND MILK (Natural beef flavor contains hydrolyzed wheat and hydrolyzed milk as starting ingredients.) |
#23
Posted 12 February 2007 - 18:03
Din ce scrie acolo reiese ca alea se pun in ulei, sau se presara pe cartofi, nu ca acei cartofi sunt facuti din prafuri.
|
#24
Posted 13 February 2007 - 10:54
Valentine, on Feb 12 2007, 10:49, said: Pana una alta cred ca am mancat de cel putin 200 de ori la Mac in viata mea si inca n-am patit nimic. Si nu am auzit sa fi murit cineva de la mancarea de la Mac. Sau sa fi facut cancer. Ca nu o fi cea mai sanatoasa mancare posibila asta e cu siguranta adevarat, dar de aici si pana la cancer e o cale lunga :) Cartofii, ca majoritatea produselor de le mec contin si sare, dar si zahar. De-aia au gustul ala. |
#25
Posted 13 February 2007 - 12:48
Jaqueline, on Feb 13 2007, 10:54, said: Uita-te la Super Size Me (e un film) si sigur o sa-ti schimbi parerea. :peacefingers: Americanii nu sunt grasi pentru ca mananca la MacDonalds, ci pentru ca au ce manca. In general mancarea este mai ieftina ca la noi, si salariile lor sunt de 10 de ori mai mari (in medie). Si oricum afirmatiile mele raman in picioare: nimeni nu a murit mancand cartofi de la MacDonalds. Daca mananci numai cartofi de la Mac, timp de saptamani intregi da, probabil ca o sa te ingrasi. Dar nu are legatura cu MacDonalds: daca mananci acelasi meniu zilnic, cu foarte multa carne, proteine, etc. si nu faci sport deloc o sa te ingrasi. Ce e asa incredibil la faza asta? |
#26
Posted 13 February 2007 - 16:55
cccrys, on Feb 7 2007, 03:55, said: stie cineva reteta cartofilor de la mc donalds's?de unde sunt adusi cartofii,in ce fel de ulei sunt prajiti,temperatura la care se prajesc,etc..toate detaliile Cartofii folositi in McDonald's sunt genetically engineered special pentru ei (la comanda), si numai ei au dreptul sa ii foloseasca. Nu sunt facuti din nici un fel de praf! :roflmaofast: O particularitate cunoscuta a acelor cartofi modificati genetic e ca au un continut mult mai mare de amidon decat cei obisnuiti si nu se innegresc oricat ar fi prajiti (sau se innegresc EXTREM de greu). Sunt egali fiindca sunt taiati "industrial". |
#27
Posted 13 February 2007 - 21:46
cccrys, on Feb 7 2007, 03:55, said: stie cineva reteta cartofilor de la mc donalds's?de unde sunt adusi cartofii,in ce fel de ulei sunt prajiti,temperatura la care se prajesc,etc..toate detaliile :coolspeak: |
#28
Posted 13 February 2007 - 21:55
|
#29
Posted 13 February 2007 - 22:42
Quote Sunt egali fiindca sunt taiati "industrial". nimeni nu zice ca mori, insa daca mananci asa vreo 5-6 ani numa junk food sa vedem cum o sa te simti si mai ales ce se intampla prin organismul tau |
#30
Posted 13 February 2007 - 22:58
raducu84, on Feb 13 2007, 22:42, said: si sunt egali pt ca sunt si crescuti industrial :w00t: nimeni nu zice ca mori, insa daca mananci asa vreo 5-6 ani numa junk food sa vedem cum o sa te simti si mai ales ce se intampla prin organismul tau Sunt crescuti in mod normal, singura chestie e ca difera dpdv genetic de orice alt tip de cartof! ;) Sa fim seriosi, cine mananca 5-6 ani numai junk food? Tre' sa fii debil! :D Si oricum te-ai satura de "junk's" dupa numai un an sau doi... :) |
#31
Posted 13 February 2007 - 23:41
Majoritatea cartofilor congelati sunt prefierti in margarina si apoi se congeleaza. Se folosesc soiurile rosii pentru prajit si soiurile albe pentru fiert. Dulceata este data cu dextroza, o pudra asemanatoare glucozei, care se foloseste frecvent in industria alimentara. Curatatul si taiatul in felii se efectuaza mecanic si se folosesc cartofi de dimensiuni mici, care nu sunt atractivi pentru vanzare in magazine dar, sunt foarte buni pentru industrializare.
Toate acele E-uri la care se inflameaza o anumita parte din lume, sunt de fapt niste denumiri standardizate la adaosuri, stabilizatori si arome fie ca sunt naturale sau artificiale. Foarte important pentru pastrarea aromelor si a culorilor alimentelor sunt timpii de preparare. Retelele de tip fast-food au aparut ca o afacere noua si au creat si educat in acest sens un segment larg de consumatori dispusi sa consume produse standardizate, spre deosebire de restaurante care pot gati la comanda orice configuratie de meniu sau ofera specialitati ale unor scoli de gastronomie (din pacate mai putin in RO). |
#32
Posted 10 March 2007 - 04:15
AlexIP, on Feb 8 2007, 17:02, said: Din cate stiu e ulei normal de palmier pe care toti semidoctii de la noi il arata cu degetul pentru ca e schimbat rar... ei bine, spre deosebire de cel de floarea soarelui asa de comun la noi, ala chiar nu trebuie schimbat prea des, doar filtrat. :) Semidoctii de la noi spun si ca uleiul de palmier are grasimi saturate, si e total nesanatos . Valentine, on Feb 12 2007, 01:49, said: Pana una alta cred ca am mancat de cel putin 200 de ori la Mac in viata mea si inca n-am patit nimic. Si nu am auzit sa fi murit cineva de la mancarea de la Mac. Sau sa fi facut cancer. Ca nu o fi cea mai sanatoasa mancare posibila asta e cu siguranta adevarat, dar de aici si pana la cancer e o cale lunga :) Cauta bine, ca exista un experimet facut de un tip care a mancat o buna perioada de timp numai la MC'Donalds , s-a imbolnavit, s-a ingrasat, si-a facut analizele si s-au ingrozit doctorii. Din pacate nu mai stiu sa-ti dau date exacte , pentru ca am vazut asta acum ceva ani, si n-am retinut aspectul pt ca eu nu folosesc mancarea de la Mac .... Edited by mantra mioritica, 10 March 2007 - 04:24. |
#33
Posted 10 March 2007 - 23:08
ca tot se vorbeste de mac si de cartofi un mic secret care mi l-a spus cineva care lucreaza acolo e sa ceri meniul special fara sare de exemplu,desi dureaza mai mult pana e gata.. doarece tre' sa ti-l faca atunci pe loc dar esti sigur ca e proaspat..deoarece ei mai au obiceiul prost sa reincalzeasca ce nu s-a vandut din prima -_- ...
|
|
#34
Posted 11 March 2007 - 15:08
McDonald's cel mai nociv loc cu putinta.
Poate nu esti gras si nu ai probleme cu ficatul , dar Mc este o porcarie , numai grasimi si E-uri la greu, cartofii aia sunt de fapt o pasta, ei vin congelati si ii dezgheta inainte de ai prepara sunt aproape ca , cartofii congelati de pe piata. Mananca sanatos . |
#35
Posted 11 March 2007 - 19:19
mantra mioritica, on Mar 10 2007, 04:15, said: Cauta bine, ca exista un experimet facut de un tip care a mancat o buna perioada de timp numai la MC'Donalds , s-a imbolnavit, s-a ingrasat, si-a facut analizele si s-au ingrozit doctorii. Din pacate nu mai stiu sa-ti dau date exacte , pentru ca am vazut asta acum ceva ani, si n-am retinut aspectul pt ca eu nu folosesc mancarea de la Mac .... |
#36
Posted 12 March 2007 - 18:35
Documentarul este facut de cei de la KFC si a avut rolul de a lovi in concurenta. Mie imi place mancarea de la McDonalds iar cartofi mai buni nu am gasit, doar ca sunt putin prea sarati.
|
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users