Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
emag - card cadou expirat

Nu vad SSD-ul cand vreau sa insta...

Rafturile ca la dedeman

Probleme internet
 Pozitionare aer conditionat. Ar f...

Logare site erovinieta.ro

Facultatea de geologie - ingineri...

Sursa led 25-36W ?
 Prosumatori - cat aveti de primit...

EURO 24 - Meciul 4: Romania - Ola...

Disparitie body-spray AXE din Rom...

Penurie de Inka?
 Receptionerele de la centrele de ...

Nu se mai gasesc e-Bike de inchir...

Seat Leon 5F 2.0 184hp costuri in...

Dispar punctele de restaurare la ...
 

Vi s-a suspendat sau anulat permisul de conducere? Din ce motive & cauze ?

- - - - -
  • Please log in to reply
1319 replies to this topic

#217
bogdaniova

bogdaniova

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 10
  • Înscris: 10.07.2007

View Posteb2e2, on Jun 14 2007, 00:42, said:

pentru consum de alcol nu se da si nici nu merita sa se dea reducere de suspendare   :angry2:


Imi pare rau  ca te contrazic dar se da reducere de suspendare. Eu am avut 0.11mg/l in aerul expirat cam ~0.022 la mie din 2 beri la pahar si am luat 3 luni, iar azi am sustinut examenul de reducere la o luna; si bineinteles am fost nepregatit

#218
bogdaniova

bogdaniova

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 10
  • Înscris: 10.07.2007

View Postdannizap83, on Jun 13 2007, 23:33, said:

"Conform Art. 221. din ROUG 195/2002 - (1) Perioada de suspendare a exercitării dreptului de a conduce se reduce la 30 de zile, la cererea titularului, dacă sunt îndeplinite, cumulativ, următoarele condiţii:
a) a fost declarat admis la testul de verificare a cunoaşterii regulilor de circulaţie;
B) a obţinut permis de conducere cu cel puţin un an înainte de săvârşirea faptei;
c) în ultimii 3 ani de la data săvârşirii faptei pentru care se solicită reducerea perioadei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce nu a beneficiat de o astfel de măsură;
d) în ultimii 2 ani de la data constatării contravenţiei pentru care se aplică sancţiunea contravenţională complementară nu a mai avut suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule sau tramvaie.
(2) Conducătorul de autovehicul sau tramvai nu beneficiază de reducerea perioadei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce, dacă:
a) perioada de suspendare a fost majorată, conform legii;
B) a cumulat, din nou, cel puţin 15 puncte de penalizare în următoarele 12 luni de la data expirării ultimei suspendări a exercitării dreptului de a conduce;
c) a fost implicat într-un accident de circulaţie din care au rezultat numai pagube materiale, iar rezultatul testării aerului expirat sau al probelor biologice a stabilit că a condus vehiculul în timp ce se afla sub influenţa alcoolului;
d) sancţiunea contravenţională complementară s-a dispus ca urmare a neopririi la trecerea la nivel cu calea ferată când barierele sau semibarierele sunt coborâte ori în curs de coborâre sau când semnalele cu lumini roşii şi/sau sonore sunt în funcţiune.

"
Nu spun ca nu am gresit. Asa cum am mai spus-ode atatea ori cred ca mi-am facut de atatea ori mea culpa incat ....doar ca problema este ca timp nu am ca sa umblu prea mult pentru a-mi indrepta prosti facuta din cauza naturii serviciului iar in al doilea rand nu stiu daca prevederile regulamentului pe care l-am indicat mai sus se respecta intocmai.


Eu nu vad sa scrie ceva de alcool, nu?!


#219
Overruled

Overruled

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 150
  • Înscris: 01.02.2007
intrebare: daca maine se fac 90 de zile de cand il am suspendat, maine pot sa-mi ridic permisul?

#220
Black Daniel

Black Daniel

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 226
  • Înscris: 01.01.2007

View PostOverruled, on Jul 25 2007, 17:41, said:

intrebare: daca maine se fac 90 de zile de cand il am suspendat, maine pot sa-mi ridic permisul?
Nu maine, ci poimaine, adica in a 91-a zi.
Asta daca nu ai avut si dovada de circulatie de 15 zile. In acest caz, iti poti ridica permisul in a 90+15+1 -a zi de la data PV.

#221
Catalin S.

Catalin S.

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,389
  • Înscris: 01.02.2006

View Postbogdaniova, on Jul 19 2007, 19:31, said:

Imi pare rau  ca te contrazic dar se da reducere de suspendare. Eu am avut 0.11mg/l in aerul expirat cam ~0.022 la mie din 2 beri la pahar si am luat 3 luni, iar azi am sustinut examenul de reducere la o luna; si bineinteles am fost nepregatit

Da, dar vezi ca dupa noile legi, iti poti lua carnetul automat la o luna dupa acel examen. Deci 3 luni + examen sau 3 + 1 luna, fara examne cand ti-l dau ei automat. Mai bine nu te prezentai.

Sunt curios ce patesc eu pentru ca nu am vrut sa suflu in fiola si nici sa mi se recolteze probele biologice a INML (pt ca am fost un pic bruscat si m-am certat cu ei). Faza e ca pana acum nu mi-a venit acasa NICIO intiintare cum ca as avea de plata vreo amenda sau cum ca sa ma prezint la Procuratura unde sa fiu anuntat ca fac puscarie de la 2 la 7 ani...  :D

Poate s-o prescrie... dar pt asta am facut un topic nou...

#222
eb2e2

eb2e2

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,667
  • Înscris: 16.05.2003

View PostCatalin S., on Jul 31 2007, 14:54, said:

Poate s-o prescrie... dar pt asta am facut un topic nou...

nu cred...puscarie nu prea cred sa faci ( daca nu esti recidivist  :P )...dar cu dosar penal te alegi si poate scapi cu amenda  B)

Edited by eb2e2, 31 July 2007 - 20:45.


#223
Zoot

Zoot

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,200
  • Înscris: 13.03.2003
Ora 17.40, trebuia sa ajung la reprezentanta BMW din Tg-Mures sa-si ia un amic masina din service, serviceul inchidea la ora 18.00. In drum trebuia sa opresc sa ia ceva acte de la tatal sau. Ajung unde trebuia sa opresc, masini pe partea dreapta si un loc intre ele, trag pe dreapta, pun avariile si stau aproximativ 20 secunde, timp in care parcheaza in fata mea cu 2 masini un echipaj de politie.

Se da jos o stimabila agenta, vine la mine si imi zice direct:

EA:-Da-mi actele!
EU:-Poftim?
EA:-Da-mi actele, talonu, permisu, buletinu.
EU: Bine, le dau, dar pentru ce aveti nevoie de ele?

Moment in care doamna agenta s-a inspumat foarte grav, ca sa-i dau actele ca nu am voie sa stau/opresc acolo. Ii explic omeneste ca nu stau numai putin, sunt cu avariile, si plec imediat, nici centura nu o dadusem jos. Agenta nu a mai stat pe ganduri si baga mana mana pe geam si imi smulge talonul care-l pregateam si-l tineam in mana. Vazand ca nu am ce sa discut cu ea, ii dau si buletinu si permisu. In secunda urmatoare ea zice, Hopaaaa, va retin permisul pentru ca nu coincid adresele din buletin si permis ( precizez ca nu am cum sa imi fac buletinul si permisul pe aceeasi adresa deoarece buletinul l-am schimbat acum ceva timp, pe alta adresa si la putin timp dupa am vandut apartamentul, casa in care stau acum nu e intabulata si nu pot sa-mi fac actele inca ) Oricum stiind ca sunt in ilegalitate, chiar daca nu puteam face nimic, am zis BINE, RETINETI PERMISUL.
Deja trecusara aproximativ 4, 5 minute. Mai stau 5 minute in masina era 17.50 deja, ma dau jos, bat la geam politicos, si intreb, Nu va suparati, cat mai dureaza deoarece ma grabesc foarte tare. Iar spume, nervi ca-mi ia carnetu ca m-am dat jos din masina. Eu am ras umpic la faza asta, si i-am zis ca ma grabesc foarte tare si chiar doresc sa stiu cat mai dureaza. Ea categoric: ITI IAU PERMISU. Am zis BINE, si m-am dus la masina, mi-am luat telefonu si l-am lasat pe prieten sa plece cu masina la preprezentanta pentru ca mai avea 10 minute si inchideau si nu mai putea sa-si ia masina. Cand a vazut agenta ca masina pleaca si eu langa ea, spume ca la malu marii. Termina de iscalit ditamai procesu verbal, 3 amenzi, oprire neregulamentara, date permis/buletin ( adresa) diferite, si ca m-am dat jos din masina ( habar nu am in ce a incadrat aceasta "abatere" ) + dovada. Vine la mine sa-i semnez povestea, evident nu semnez nimic si o rog sa-mi citeasca ce a iscalit pe foaia ei in volbura marii ce o avea la gura si sa-mi consemneze mentiunile. A refuzat sa-mi citeasca ce scria pe proces, si la mentiuni a trecut ceva de genu "ma grabeam" apoi a completat " ma grabeam pentru ca trebuia sa ajung", eu tot insistam sa scrie o fraza coerenta la obiectiuni deoarece nu se intelege ce vreau sa spun. La un moment dat a si tras cu pixu peste ceva prin obiectiuni, sper sa fi tras ca ma leg de greseala in procesu verbal si atunci e nul. Nu a reusit sa stea sa asculte toate obiectiunile, a trantit procesu verbal in masina si a spus sa il contest daca nu-mi convine. Moment in care am zis sa mergem la sectie sa-mi scriu toate obiectiunile. Agenta nu mai stia ce sa faca, tzunami copil mic pe langa ea, a mai chemat un echipaj. A venit un domn tanar, i-am spus si lui toate cele petrecute, ca nu vrea sa-mi completeze obiectiunile si i-am aratat ca masina NU MAI ESTE, el a zis ca NU ARE DE UNDE SA STIE CE S-A intamplat si nu poate depune marturie la proces ca nu era masina acolo pentru ca e colega cu stimabila agenta. Mi-a explicat ca nu are cum sa scrie toate obiectiunile mele deoarece nu au loc mai mult de o fraza. M-am lasat pagubas, nu am semnat nimic, mi-am luat dovada, care abia mi-a dat'o, a incurcat saraca ca refuz sa semnez procesu si a crezut ca nu vreau sa iau nici dovada si am plecat de langa ei, mi-am sunat amicu a venit m-a luat si m-am dus in treaba mea.
Mentionez ca in masina eram eu si inca 2 oameni, habar nu am ce scrie in procesu verbal, decat din ce mi-a zis ea, NU MI-A CITIT NIMIC dupa ce l-a completat, martor ca nu vreau sa semnez nu a luat. Practic in instanta trebuie sa demonstrez ca am avut motiv sa ma dau jos din masina.

Faza destul de haioasa e ca la plecare, m-a luat deoparte agentu tanar si mi-a zis ca nu trebuia sa-mi bat capu ca e o scorpie si o stie tot orasu si ca sa fac contestatie si o sa fie bine.

Astept procesu si bag contestatie, sper sa rezolv ceva.

Mai este cineva care a ramas fara carnet pentru ca s-a dat jos ?

#224
Catalin S.

Catalin S.

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,389
  • Înscris: 01.02.2006
Foarte tare frate ! Eu cred ca femeii de la politie ii trebuie un barbat !  :D

#225
8aby

8aby

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 5
  • Înscris: 05.08.2007

View PostZoot, on Aug 1 2007, 02:23, said:

Astept procesu si bag contestatie, sper sa rezolv ceva.

Mai este cineva care a ramas fara carnet pentru ca s-a dat jos ?


Buna, poti sa-mi spui te rog cum mai exact ai facut contestatia? Pentru ca am inteles ca s-a schimbat recent procedura si nimeni nu stie un lucru sigur, inclusiv cei de la politie (am sunat la Udriste- politia rutiera bucuresti).. se pare ca nu se mai depunde la politie ci la judecatorie..dar n-am reusit sa gasesc exact scris cum trebuie facut si nu mai am prea mult timp... Sau oricine care stie cu siguranta ... merci

#226
8aby

8aby

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 5
  • Înscris: 05.08.2007

View Post8aby, on Aug 5 2007, 23:12, said:

Buna, poti sa-mi spui te rog cum mai exact ai facut contestatia? Pentru ca am inteles ca s-a schimbat recent procedura si nimeni nu stie un lucru sigur, inclusiv cei de la politie (am sunat la Udriste- politia rutiera bucuresti).. se pare ca nu se mai depunde la politie ci la judecatorie..dar n-am reusit sa gasesc exact scris cum trebuie facut si nu mai am prea mult timp... Sau oricine care stie cu siguranta ... merci

Am gasit ultima ordonanta de urgenta cu ultimele modificari pt cine mai intereseaza - OG nr 69/ 28.06.2007

http://www.guv.ro/no...ota.php?id=3618

#227
Crash

Crash

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,066
  • Înscris: 27.08.2002
asteapta p.v-ul prin posta si baga contestatie obligatoriu.......la ultima reglementare s-a eliminat chestia cu permisul si c.i-ul cu aceeasi adresa.......in plus cauta eventualele greseli din p.v cum ar fi:
1)amenzile nu sunt scrise separat fiecare cu suma ....obligatoriu fiecare fapta trebuie trecuta separat cu amenda aferenta
2)nu s-a specificat locatia exacta(strada/nr) in care ai fost surprins oprind neregulamentar

stiu ca esti obligat sa ramai in masina dar nu stiu in ce fel se pedepseste(sper ca nu cu un plumb in cap ca la americani)

la urma poti specifica comportamentul politistului si de asemenea poti face o plangere la seful sectiei de care apartine pt. comportament.....daca ai si martor o infunzi rau de tot

#228
Catalin S.

Catalin S.

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,389
  • Înscris: 01.02.2006

View PostCrash, on Aug 6 2007, 23:27, said:

asteapta p.v-ul prin posta si baga contestatie obligatoriu.......in plus cauta eventualele greseli din p.v cum ar fi...

Salutare !

Mie mi-au trecut in dovada la momentul retinerii carnetului ceva de genul:

"i s-a retinut permisul in vederea suspendarii pe motiv ca a refuzat sa sufle in "etilotes" urmand a fi dus la INML unde si acolo a refuzat recoltarea analizelor "siologice".

Daca ar fi s-o luam asa, eu habar nu am ce este ala aparat ETILOTES si nici ce-s alea analize SIOLOGICE. Procesul verbal inca nu mi-a venit. Crezi ca as mai putea face contestatie la dovada dupa venirea p.v-ului prin posta ?

Multumesc.

#229
HADE 61

HADE 61

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 746
  • Înscris: 02.03.2007
etilotest e fiola si analize /probe biologice sa-ti ia sange ptr stabilirea alcoolemiei la inst medico -legal

#230
Catalin S.

Catalin S.

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,389
  • Înscris: 01.02.2006
Serios ?  :o

Hade 61, iti multumesc pentru ca m-ai luminat... Fara tine nu stiu ce ma faceam... Dar intre etilost si etilos, ce scrie in DOVADA... este o mare diferenta, ca sa nu mai zic de probele siologice care ar fi trebuit sa se numeasca de fapt... Hai spune tu te rog...

Deci ASTA AM VRUT EU SA SCOT IN EVIDENTA... Bâlbe politienesti ce pot fi atacate ulterior in instanta.

P.S. Ce zici de cuvantul asta.. ? ARBITR... Il intelegi ? Eu da...

Arbitru... arbitri, s.m. 1. Persoană, organizaţie instanţă aleasă sau desemnată pentru cercetarea şi rezolvarea unui litigiu. 2. Persoană însărcinată să conducă desfăşurarea unei competiţii sportive. – Din fr. arbitre.

Ce chestie comle... unde dai si unde crapa... Hmmm...
Stimati colegi, va rog eu, nu va mai aflati in treaba facand pe desteptii pe toate topicurile forumului.
Exista o regula foarte importanta pe fiecare forum... "Citeste cu atentie inainte de a posta."

Numai bine !

#231
eb2e2

eb2e2

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,667
  • Înscris: 16.05.2003

View PostCatalin S., on Aug 7 2007, 08:48, said:

"i s-a retinut permisul in vederea suspendarii pe motiv ca a refuzat sa sufle in "etilotes" urmand a fi dus la INML unde si acolo a refuzat recoltarea analizelor "siologice".

Daca ar fi s-o luam asa, eu habar nu am ce este ala aparat ETILOTES si nici ce-s alea analize SIOLOGICE. Procesul verbal inca nu mi-a venit. Crezi ca as mai putea face contestatie la dovada dupa venirea p.v-ului prin posta ?


View PostCatalin S., on Aug 8 2007, 21:32, said:

Dar intre etilost si etilos, ce scrie in DOVADA... este o mare diferenta, ca sa nu mai zic de probele siologice care ar fi trebuit sa se numeasca de fapt... Hai spune tu te rog...

Deci ASTA AM VRUT EU SA SCOT IN EVIDENTA... Bâlbe politienesti ce pot fi atacate ulterior in instanta.
......
Ce chestie comle... unde dai si unde crapa... Hmmm...
Stimati colegi, va rog eu, nu va mai aflati in treaba facand pe desteptii pe toate topicurile forumului.
Exista o regula foarte importanta pe fiecare forum... "Citeste cu atentie inainte de a posta."

balbaiala balbaiala.....
dar pana la urma  nu am inteles de la tine ....in dovada scrie "etilost" sau "etilos" sau "etilotes"   :roflmaofast:    
....si e scris de mana....???  poate are un scris mai putin "inteligibil"  politista ta...
dar chiar ai refuzat sau ........"doar ca te-ai dat jos din masina".....bine ca nu ai facut asta in USA....ca acum probabil erai putin "damaged"   :)

Edited by eb2e2, 08 August 2007 - 22:55.


#232
Catalin S.

Catalin S.

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,389
  • Înscris: 01.02.2006

View Posteb2e2, on Aug 8 2007, 23:52, said:

balbaiala balbaiala.....
dar pana la urma  nu am inteles de la tine ....in dovada scrie "etilost" sau "etilos" sau "etilotes"
....si e scris de mana....???  poate are un scris mai putin "inteligibil"  politista ta...
dar chiar ai refuzat sau ."doar ca te-ai dat jos din masina".....bine ca nu ai facut asta in USA....ca acum probabil erai putin "damaged"   :)

Nope, e vorba de ETILOTES. Eu sunt de vina ca am tastat repede. Ce sa-ti mai zic frate... ? Ai gasit de ce sa te legi. Sau esti neam de tablagiu ? In fine.... Nu cred asta... Oricum, pot scana dovada si-o pot "atasa" la acest topic, dar la ce folos... atata vreme cat cei care citesc aceste randuri nu dau doi bani pe situatie ? Deci haidi pa, ca m-am lamurit si cu voi...  :rolleyes:

P.S. Daca te vedea Pruteanu, te angaja ucenic la el, ca prea ai "grija" de grija altora... nene eb2e2. Ah, si vezi ca ai cam incurcat posturile... Eu "ma plang" de ceva, colegii de forum de altceva, iar tu vii acum si ne bagi in aceeasi oala rezumand totul printr-un singur post. Felicitari ! Esti exponentul forumistului romman !  ;)

#233
eb2e2

eb2e2

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,667
  • Înscris: 16.05.2003

View PostCatalin S., on Aug 9 2007, 00:03, said:

Deci haidi pa, ca m-am lamurit si cu voi...  :rolleyes:

P.S. Daca te vedea Pruteanu, te angaja ucenic la el, ca prea ai "grija" de grija altora... nene eb2e2. Ah, si vezi ca ai cam incurcat posturile... Eu "ma plang" de ceva, colegii de forum de altceva, iar tu vii acum si ne bagi in aceeasi oala rezumand totul printr-un singur post. Felicitari ! Esti exponentul forumistului romman !  ;)

multumesc....esti dragut    :notangel:
...cred ca tu poti fi exponentul "romanul tipic" care considera ca daca nu esti de acord neconditionat cu ce zice el ....esti impotriva lui ... :console:

Edited by eb2e2, 08 August 2007 - 23:10.


#234
Catalin S.

Catalin S.

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,389
  • Înscris: 01.02.2006
Ma asteptam la alt mesaj din partea ta, dar in fine... nu-i nimic.  :rolleyes:

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate