Chirurgia endoscopică a hipofizei
"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală. Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale. www.neurohope.ro |
Vacanta Italia
#19
Publicat: 02 mai 2024 - 12:09
ionutzitaly, pe 02 mai 2024 - 10:18, a scris:
Ai luat ce era mai eftin pe acolo, berea defapt e 6 Eur la halba de 0.5:) Nu ziceam ca nu se poste manca cu 15 eur, ziceam doar ca nu e chiar un budget "mediu" pentru restaurante in Italia. Majoritatea restaurantelor de fitze nu au in meniu chestii interesante pentru noi (mai ales astea din zonele de litoral care au multe chestii cu fructe de mare/peste, la munte gasim mai usor restaurante de fitze cu meniuri mai atractive pentru noi), nu de putine ori am patit ca am mers la cate un restaurant mai fitos si nu prea aveam ce sa luam care sa ne atraga, iar daca am luat ceva sa incercam, nu am fost prea incantati si a ramas jumate in farfurie. Eu sunt mai deschis la experiemente in familie, dar destul de rar imi place in mod special ceva nou. Si prin Cluj mai merg cu prietenii la restaurante japoneze cu sushi/etc, dar nu-mi face vreo placere deosebita. In schimb mancarea asiatica care are la baza pui/porc/legume/orez imi place. Chiar ma uitam ieri pe la restaurantele din Capri sa vad unul cu vedere faina care sa aiba si un meniu care sa fie interesant pentru noi, dar cele care au vedere faina nu prea au si meniul pe placul nostru (sau au meniuri fixe, cu tot felul de chestii dubioase prin meniu), iar cele care au meniuri care sa ne placa nu prea au view (sau e prea complicat sa ajungi la ele) Da, sunt de acord ca 15 euro nu poate fi considerat un buget mediu, dar se poate manca fara probleme cu 15 euro, mai ales in localitati de astea mai ieftine (nu vorbim aici de Capri, Positano, Portofino, etc). Si daca nu esti genul care mananca/bea mult, cum suntem noi. |
#20
Publicat: 02 mai 2024 - 12:11
Pai fructele de mare congelate nu au nicio treaba cu a manca fructe de mare la restaurant in tarile care se pricep la asa ceva.
Lasand asta la o parte, gusturile difera, unii oameni mananca toata vacanta ceafa de porc sau piept de pui cu cartofi prajiti si sunt multumiti. Editat de mdt, 02 mai 2024 - 12:14. |
#21
Publicat: 02 mai 2024 - 13:16
Fiecare are alte gusturi, probleme, preferinte. Eu sunt gurmand de fel si mananc si incerc absolut orice si oriunde. Am si trait cativa ani in Asia si cred ca asa m-a intarit bine de tot.
Faza cu fructele de mare congelate este un mit. Normal fructele de mare si pestele sunt congelate in mai putin de 24 de ore de la prindere. Din motive logistice este greu sa gasesti peste si fructe de mare proaspete. Se strica repede, iar temperaturiile in partiile bogate cu peste si fructe de mare este ridicat. Un peste acum prins, in 3 zile prinde deja miros si nu mai este proaspat. Un peste prin acum si congelat direct, este la fel de proaspat daca il descongelez peste 2 saptamani. Adica prospetimea ramane si de multe ori calitatea este chiar mai ridicata decat un peste "proaspat" prins acum 3-5 zile. Plus ca prin congelare omori orice vierme si bacterie din peste/fructe de mare. Chiar si asa Italia era foarte ieftina comparativa cu Austria acum 10-15 ani de zile, dar se pare ca au ridicat si aici preturile la greu. Din 2020 pana in prezent s-a cam stricat situatia peste tot. |
#22
Publicat: 02 mai 2024 - 13:41
business11, pe 02 mai 2024 - 13:16, a scris:
Fiecare are alte gusturi, probleme, preferinte. Eu sunt gurmand de fel si mananc si incerc absolut orice si oriunde. Am si trait cativa ani in Asia si cred ca asa m-a intarit bine de tot. Faza cu fructele de mare congelate este un mit. Normal fructele de mare si pestele sunt congelate in mai putin de 24 de ore de la prindere. Din motive logistice este greu sa gasesti peste si fructe de mare proaspete. Nope, depinde mult de tara. In Italia multe fructe de mare sunt proaspete la fel si pestele. Un saute de cozze Sau un spaghetto alle vongole facut din produs proaspat e cu totul altceva:). Pestele de crescatorie, dorade si seabass de care s-a cam umplut mediteraniana (din pacate pe alocuri) are o filiera in mare parte bazata pe produsul proaspat. Asa la ochi, ponderea pestelui proaspat e cam pe la 50% in peninsula. In bucataria mai rafinata si in restaurantele bune de peste e pur si simplu un must. business11, pe 02 mai 2024 - 13:16, a scris: Chiar si asa Italia era foarte ieftina comparativa cu Austria acum 10-15 ani de zile, dar se pare ca au ridicat si aici preturile la greu. Din 2020 pana in prezent s-a cam stricat situatia peste tot. Era, mai ales in sectorul turistic si ho.re.ca. preturile au crescut serios. Editat de ionutzitaly, 02 mai 2024 - 13:38. |
#23
Publicat: 03 mai 2024 - 07:34
mdt, pe 02 mai 2024 - 12:11, a scris:
Pai fructele de mare congelate nu au nicio treaba cu a manca fructe de mare la restaurant in tarile care se pricep la asa ceva. Taica-meu era pasionat de pescuit deci am avut peste la dispozitie la discretie de mic (pe vremea lui Ceausescu era mai usor accesibil la noi in familie decat puiul sau porcul, pe care nu le gaseai asa de usor in magazine - si nici nu aveam rude la tara in apropiere), dar cumva nu m-a prins prea tare carnea de peste (sau poate tocmai de asta - imi amintesc si acum ca eram toti incantati in familie cand facea taica-meu rost de un pui gras de la o "pila" care lucra la Avicola , pestele insa nu incanta pe nimeni, ca era mereu disponibil proaspat sau in congelator, de multe ori il manca doar taica-meu). Ideea era ca cele mai tipice mancaruri italiene le poti manca ieftin. Iar pizza si pastele sunt pana la urma cam cele mai populare mancaruri de pe planeta (pizza e chiar cea mai populara, dar si pastele sunt sus in top). Pentru unii e bine, ca vor sa manance chestii familiare, pentru altii e rau, ca vor sa manance chestii mai deosebite. ionutzitaly, pe 02 mai 2024 - 13:41, a scris:
Era, mai ales in sectorul turistic si ho.re.ca. preturile au crescut serios. In 2008 cand am fost prima data in Italia, mi se pareau scumpe restaurantele, chiar daca castigam tot cam atatea salarii medii pe economie ca acum. Si tin minte ca nu m-au incantat prea tare restaurantele la care am fost atunci, in afara unuia din Sorrento (la care am mers dupa o recomandare de pe net) si a unuia din Trastevere, majoritatea m-au dezamagit. Primul la care am fost in Roma a fost chiar prost, dar recunosc ca a fost ales la intamplare. Dupa aia am inceput sa nu mai merg fara sa ma documentez un pic. Editat de utopium, 03 mai 2024 - 07:38. |
#24
Publicat: 03 mai 2024 - 08:27
utopium, pe 03 mai 2024 - 07:34, a scris: Asa e, dar au crescut serios si in Romania din pacate, de aia restaurantele din Italia nu mai par acum prea scumpe cand vii din Romania, mai ales daca vii din Cluj/Bucuresti unde sunt preturi mai mari. Am fost de cateva ori la Pino ala al vostru si da, nu parea sub media italiana:) |
#25
Publicat: 03 mai 2024 - 08:48
ionutzitaly, on 03 mai 2024 - 08:27, said:
Am fost de cateva ori la Pino ala al vostru si da, nu parea sub media italiana:) Da Pino in Cluj e singurul loc in care am primit pastele lipite intre ele, nici acasa nu reusesc asa ceva. Si am platit vreo 50 de lei pe o portie de paste prin 2018, deci nu era ieftin deloc. @utopium: Probabil pestele gatit acasa nu era chiar gatit corespunzator/gustos, asa ca ai ramas in minte cu gustul ala. Si daca nici nu esti genul care sa incerce n-ai cum sa gasesti ceva mai bun. Peste nici eu nu prea mananc, doar fructe de mare timp de 7-14 zile cat sunt in Italia, insa am gasit odata un peste 'ä la livornese', combinatia cu sosul ala mi s-a parut cea mai buna din cate am incercat. Efectiv am mai cerut paine sa nu ramana sosul ala in farfurie In rest, niste linguine alle vongole sau allo scoglio sunt greu de batut din punctul meu de vedere Si mai merg pe principiul ca pizza e pizza, nu prea iau pt ca efectiv nu am timp si loc sa mai mananc si pizza, daaar, daca gasesc una cu pesto genovese + mortadella + burratta + fistic tot nu ma las pana nu conving pe cineva de la masa sa isi cumpere ca sa pot gusta On: Am fost acum 2 luni in Ljubljana si am mancat cea mai buna pizza din afara Italiei aici: https://gostilnica5-6kg.si/ O pizza napoletana excelenta,si au si pizza Burratina Editat de giuliani2, 03 mai 2024 - 09:01. |
#26
Publicat: 03 mai 2024 - 16:14
ionutzitaly, pe 03 mai 2024 - 08:27, a scris:
Am fost de cateva ori la Pino ala al vostru si da, nu parea sub media italiana:) giuliani2, pe 03 mai 2024 - 08:48, a scris:
Probabil pestele gatit acasa nu era chiar gatit corespunzator/gustos, asa ca ai ramas in minte cu gustul ala. Si daca nici nu esti genul care sa incerce n-ai cum sa gasesti ceva mai bun. Peste nici eu nu prea mananc, doar fructe de mare timp de 7-14 zile cat sunt in Italia, insa am gasit odata un peste 'ä la livornese', combinatia cu sosul ala mi s-a parut cea mai buna din cate am incercat. Efectiv am mai cerut paine sa nu ramana sosul ala in farfurie Linguine alle vongole nu ma atrag prea tare cand le vad cum arata, n-am incercat. Experimentez cel mai mult din familie, dar nu tin neaparat sa fac experimente pe burta mea giuliani2, pe 03 mai 2024 - 08:48, a scris:
Si mai merg pe principiul ca pizza e pizza Fiica-mea cand aude de pizza i se aprind imediat "beculetele" La fel cand aude de paste, risotto, pe astea nu le refuza niciodata. Eu cica am niste stramosi italieni, poate e ceva gena in familie ... Editat de utopium, 03 mai 2024 - 16:26. |
Anunturi
▶ Utilizatori activi: 1
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi