Second Opinion
Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale. Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit. www.neurohope.ro |
Salam de 70 de lei/kg
Last Updated: Dec 29 2020 00:48, Started by
botoxy
, Dec 11 2020 20:31
·
0
#91
Posted 14 December 2020 - 21:03
sorin61, on 13 decembrie 2020 - 13:38, said: Pentru ca e destul de greu sa faci sandvis cu tocanita de cartofi? E de n ori mai bună mâncarea aia de cartofi (și orice mâncare gătită, in general) decât sărătura aia de salam. Se poate lua într-o caserola, hai că nu e așa greu. Cum puteți să mâncați salamurile astea cu 5 grame de sare/100 de grame și 40-50 de grame de grăsime/100 de grame, nu știu... Mai cinstit e să recunoașteți că aveți adicție la glutamatul monosodic... Edited by cattavencu, 14 December 2020 - 21:08. |
#92
Posted 14 December 2020 - 21:07
Da cit maninci? 100g e o cantitate respectabila de salam, in special la sibiu care e uscat.
Cartofii si pinea insa sint amidon gol, fara nimic bun pentru organism- si trebuie sa pui multime de sare pentru ca absorb sarea si nu au gust. Nu ca e salamul sanatos, dar cartofii sint vai de ei. |
#93
Posted 14 December 2020 - 22:04
cattavencu, on 14 decembrie 2020 - 21:03, said: E de n ori mai bună mâncarea aia de cartofi (și orice mâncare gătită, in general) decât sărătura aia de salam. Se poate lua într-o caserola, hai că nu e așa greu. Cum puteți să mâncați salamurile astea cu 5 grame de sare/100 de grame și 40-50 de grame de grăsime/100 de grame, nu știu... Mai cinstit e să recunoașteți că aveți adicție la glutamatul monosodic... Iar grasimea aia, da e poate 40% dar e la un preparat uscat. Tocanita iti garantez ca nu e departe daca te raportezi la substanta uscata. Ca daca nunte raporte la substanta uscata, bei in pahar de apa dupa salam si ai mai putina grasime decat are tocanita. Dar nu asta e important. Anyway, trecand peste parte de gust, in afara de proteina, ceilalti macronutrienti nu ai cine stie ce valoare. Nici biologica si nici dpdv al costului real. E de 10x mai valoroasa dpdv nutritiv si biologic chiar si o bucata de branza decat o tocanita de cartofi. Mananc oricand o salata de rosii cu branza, o bucatica de afumatura, cateva masline decat o ciorba sau o tocanita. De un muschi pe gratar, nu mai zic. Fix la temperatura si timpul in care doar se coaguleaza albumina. Nears sau alte prostii din astea. De porc, normal. Edited by underb, 14 December 2020 - 22:03. |
#94
Posted 14 December 2020 - 23:00
Aberatii, cartofii au alt rol in alimentatie si contin diversi nutrienti nu doar amidon...nu are sens comparatia cu produse din carne, branza etc
https://www.livescie...-nutrition.html Delikat e un produs de tip lumea a treia, oamenii moderni care gatesc pentru ei nu folosesc asa ceva |
#95
Posted 15 December 2020 - 01:51
Deci cum am zis, din linkul d emai sus:
Digestion The largest health benefit offered by potatoes is how they can help with digestion due to their high fiber content, Jarzabkowski said. Potatoes' high level of carbohydrates makes them easy to digest, while their fiber-filled skin can help keep you regular. Adica cel mai mare beneficiu pentru sanatate al cartofilor - si ala vai de el - e in coaja pe care romanii nu o maninca. Cartofii sint cam cel mai prost exemplu posibil si o tocanita de cartofi poate fi gatita foarte nesanatos. |
#96
Posted 15 December 2020 - 10:19
stalker2142, on 14 decembrie 2020 - 23:00, said:
Aberatii, cartofii au alt rol in alimentatie si contin diversi nutrienti nu doar amidon...nu are sens comparatia cu produse din carne, branza etc https://www.livescie...-nutrition.html Delikat e un produs de tip lumea a treia, oamenii moderni care gatesc pentru ei nu folosesc asa ceva Tocanita o fac altii. Si e vorba fix de aia cu delikatul. Asta daca tot ai adus vorba de aberatii. Edited by underb, 15 December 2020 - 10:20. |
#97
Posted 15 December 2020 - 13:15
underb, on 14 decembrie 2020 - 22:04, said:
De un muschi pe gratar, nu mai zic. Fix la temperatura si timpul in care doar se coaguleaza albumina. Nears sau alte prostii din astea. De porc, normal. Off topic: probabil n-ai gustat niste ribeye, sau t-bone, sa nu mai zic de tomahawk de vita Angus, facute asa cum trebuie, pai in comparatie cu alea muschiul de porc e de aruncat....la porci (sau la caini) Porcul e foarte bune pt mezelarie, revin la ce am scris ieri: comandati mezelarie spaniola sau italiana, o sa aveti o revelatie. Eu mi-am comandat ieri un Jamón Ibérico de Bellota Pata Negra, direct din Spania, cica-mi vine pana la Craciun. Ala da preparat de porc, fara exagerare e bun de-ti bati copiii nu alta |
#98
Posted 15 December 2020 - 14:18
Stiu ca pare imposibil dar nu imi place vita. Sorry.
Nu-mi place nici oaia, nici iepurele, nici vanatul in general. Pasare de niciun fel. Niciun peste de apa dulce. Nici macar orice parte a porcului. M-as forta dar nu are rost. E ok asa pentru mine. |
#99
Posted 15 December 2020 - 20:51
Cartoful e in principiu o sursa de carbohidrati complecsi, se poate gati intr-un mod sanatos in mai multe feluri. Daca e sa facem comparatii cu alte surse de carbo, atunci da...sunt alte variante care au proprietati mai speciale cum e cartoful dulce spre exemplu care are indice glicemic mai mic si mai multi nutrienti, dar nici cartoful simplu alb/rosu nu e de aruncat
De gatit gatesc nu doar ca experienta culinara ci si pentru sanatate, aspect fizic ...daca manaci in oras/comanzi mancare ai parte in mare de mancare proasta la un pret mare De asta multi prefera sa-si faca acasa unde macar investesti in ingrediente de calitate, nu vorbim de nababi care au bucatar personal |
#100
Posted 15 December 2020 - 21:21
Eu am lasat-o mai moale cu carbo cand ajunsesem la 95. Dupa aia m-am dus frumos in jos. M-am stabilizat dar nu prea imi place unde (sub 80). Parca ma simteam mai bine la 85kg cum aveam de obicei, inainte sa ajung la 95 si as vrea niste kg inapoi doar ca nu prea reusesc fara carbo consumat sistematic.
"Problema" e ca nu tanjesc la carbo ca altii. Mai e ocazionala "foame" de carbo cand nimic altceva nu te satura (unii o stiu) pe care o rezolv rapid cu o portie mare de paste sau o ciocolata dar nu o am prea des. De tonus sunt multumit chiar si asa sub 80. Nu mai am forta de la 90+, forta naturala sa zic asa, fara vreun antrenament ci din activitati normale si hobbyuri dar la 85 era cel mai bine. Bag proteina multa (din alimente) si nu tin contul la grasime. Doar ca nu-mi place carnea grasa. In rest nu tin cont. Daca are macar 20% proteina poate sa aiba oricata grasime. Analizele sunt ok. Aparent se consuma tot |
|
#101
Posted 15 December 2020 - 21:49
Karhu, on 15 decembrie 2020 - 13:15, said:
Off topic: probabil n-ai gustat niste ribeye, sau t-bone, sa nu mai zic de tomahawk de vita Angus, facute asa cum trebuie, pai in comparatie cu alea muschiul de porc e de aruncat....la porci (sau la caini) Eu dupa mai multe incercari am gasit un producator romanesc de black angus de la care mai iau cate un antricot (ribeye) fara os nematurat la 400-500g, foarte bun si la un pret decent pentru asa ceva underb, on 15 decembrie 2020 - 21:21, said:
De tonus sunt multumit chiar si asa sub 80. Nu mai am forta de la 90+, forta naturala sa zic asa, fara vreun antrenament ci din activitati normale si hobbyuri dar la 85 era cel mai bine. Bag proteina multa (din alimente) si nu tin contul la grasime. Doar ca nu-mi place carnea grasa. In rest nu tin cont. Daca are macar 20% proteina poate sa aiba oricata grasime. Pai ai scazut foarte mult, iar alimentatia low carb nu este buna si nici eficienta...poate sa fie o solutie temporara de a scadea in greutate, dar nu o alimentatie sanatoasa a la long |
#102
Posted 15 December 2020 - 23:43
Sunt de vreo 2 ani sub 80. Am avut o perioada cu multa munca fizica grea, pentru mine deci nu mimata, cand am slabit sub 75 desi mancam detul de mult. Macar tonusul ca s-a imbunatatit semnificativ atunci. Cand am lasat-o mai moale ca n-am mai fost nevoie am urcat iar cateva kg dar de 80 nu am reusit sa trec. De ceva timp am inceput sa mai consum paste dar fiind in locul altui fel de mancare nu stiu cat de mult conteaza.
Legat de topic, mananc macar 2 sandvisuri cu preparate uscate si cascaval intre mese daca nu sunt mese "bogate". Adica 100+100g. |
#103
Posted 19 December 2020 - 15:59
Karhu, on 14 decembrie 2020 - 12:19, said:
Hai baietii, bagati comenzile, inca e timp sa ajunga inainte de Craciun: https://www.onlyital...ts.it/coldcuts/ https://www.amazon.e...ef=nb_sb_noss_1 etc etc M-ai facut si pe mine sa incep cu de-astea. Am comandat 1 kg de Prosciutto de Parma , abia astept sa vina |
#104
Posted 29 December 2020 - 00:44
Motivat de topicul asta am zis sa fac o testare sa vad care e cel mai bun salam de Sibiu din Romania
Pana acum Angst si Cristim sunt mult mai slabe ca Agricola, le-am sters de pe lista. Gusturi romanesti de la Mega-image e de fapt fabricat de Agricola difera doar ambalajul |
#105
Posted 29 December 2020 - 00:48
pasilla, on 11 decembrie 2020 - 20:44, said:
Salamul de Sibiu este un produs crud-uscat. Nu ai cum sa compari cu pretul carnii proaspete, ca pierde la greutate prin uscare. Pe de alta parte, mare parte a mezelurior produse in RO sunt porcarii. Eu nu pot manca asa ceva, decat daca imi este foarte foame. |
|
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users