Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă
Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne. Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale. www.neurohope.ro |
Salam de 70 de lei/kg
#55
Posted 12 December 2020 - 13:00
dorin_2k, on 12 decembrie 2020 - 10:23, said:
Mie mi-a recomandat medicul sa nu mănânc carne procesată. |
#56
Posted 12 December 2020 - 13:15
pasilla, on 11 decembrie 2020 - 21:55, said:
Chiar daca este o postare ironica, imi pare rau ca nu ai avut ocazia sa gusti un salam de vara comunist invechit. Ai cuvantul meu de onoare ca habar n-am avut de chestia cu geamurile.Aud aici pentru prima data despre aceasta metoda,nu-i nimic ironic in asta. Nu era nevoie sa se recurga la asa ceva,salamul de Sibiu chiar daca era o raritate,nu era deloc inaccesibil.Printre altele,noua,adica familiei,nu ne-a placut niciodata salamul uscat,asa ca salamul de Sibiu a fost doar o modalitate de a impresiona.Nu stiu daca ai mei au folosit acest salam ca moneda de schimb,spaga sau mita.Eu cu siguranta n-am facut-o. Cat despre salamul de vara comunist,mi-ar face mare placere sa gasesc in comert,din multitudinea de oferte,un salam care sa fie macar la 40% din salamul comunist. |
#57
Posted 12 December 2020 - 13:39
mie imi place cel de agricola.in general ce mezel ii peste 60 lei/kg are alta culoare/forma/gust fata de restul produselor. cu toate astea mai imi iau din cand in cand un parizer de ala cu 8 lei kg... gustul ala de plastic procesat nu se compara cu altceva
|
#58
Posted 12 December 2020 - 13:54
io luam parizer de 6 lei+ Kg pentru catel! De la Lidl, Kauf, Cora, etc...
N-am avut niciodata curiozitatea de a-l gusta! De multe ori, si catelul il refuza, politicos, pisandu-se pe el. |
#59
Posted 12 December 2020 - 14:08
zile_san, on 12 decembrie 2020 - 13:39, said:
mie imi place cel de agricola.in general ce mezel ii peste 60 lei/kg are alta culoare/forma/gust fata de restul produselor. cu toate astea mai imi iau din cand in cand un parizer de ala cu 8 lei kg... gustul ala de plastic procesat nu se compara cu altceva De obicei iau sub marca lantului de magazine (in functie de lant e facut de Reinert sau Agricola). E acelasi produs ca cel cu brandul producatorului dar mai ieftin. Cel sub brand Reinert e 80+ lei pe kg de ex. Eu ma uit la 3 lucruri, procent proteina, continut soia (zic pas daca are si proteina din soia) si pret/ kg. Cel mai ok raport proteina/pret e la kaufland. Serano de 11 luni cu 31% proteina vreo 60 si ceva de lei. Chiar bun. La altii ceva similar e si peste 100/kg. Aveau un muschi crud la un mom dat de 38 sau 39g grame proteina la pret f bun dar nu am mai vazut. Edited by underb, 12 December 2020 - 14:11. |
#60
Posted 12 December 2020 - 14:19
zile_san, on 12 decembrie 2020 - 13:39, said:
mie imi place cel de agricola. La parizere si procesate avansate singurele cu carne decenta sunt la Caroli. In plus nu folosesc mdm (separatie mecanica a oaselor), care la aproape toti gasesti in parizere, le si simti. Am testat odata de la fiecare producator si cele mai multe simteau resturile de oase si cartilagii pe felie. Edited by andreic, 12 December 2020 - 14:23. |
#61
Posted 12 December 2020 - 14:25
Si care-i ala bun? Sunt diferente intre ele dar singurul prost, cu iz de salam ieftin, mi se pare Cristim.
De obicei iau facut de Reinert dar rebranduit dar nu evit nici Agricola. |
#62
Posted 12 December 2020 - 15:15
underb, on 12 decembrie 2020 - 14:25, said:
Si care-i ala bun? Toate contin procent de grasime mai mare decat ar trebui (maxim 30 %- grasime tare). Toate contin ascorbat de sodiu/acid ascorbic, care se simte in mod neplacut la gust. Toate folosesc extract de condimente, in loc de condimente naturale (piper, ienibahar şi usturoi- punct si atat). Toate au maturare fortata, ceea ce duce la lipsa gustului/mirosului/texturii de Salam de Sibiu. Edited by pasilla, 12 December 2020 - 15:16. |
#63
Posted 12 December 2020 - 15:16
Cristim tb sa fie ceva nou, ca nu am vazut pana acum... vad pe site la cora ca are 29g protine/100g, deci ar trebui sa fie foarte bun!
Reinert mi se pare mai prost decat agricola, mai moale si cu mai putina proteina.. Tb sa incerc cristim si angst... |
#64
Posted 12 December 2020 - 15:49
Dihorul Razboinic, on 11 decembrie 2020 - 23:46, said:
Salam+sapun+tigari in acelasi ambalaj? Alea arome! Bai, ce rau traiau romanii! Doctorii si bisnitarii, vrei sa zici, ca de-aia dadeau unii cate 7 ani la rand la medicina. Cand a fost operat taica-meu de apendicita, adusese mama niste cutii cu ciocolata chinezeasca pe care trebuia sa le "distribuie" la spital. Ingrozitor, stiu, dar eu n-am apucat nici macar o bucata. Mi-a promis ca o sa-mi faca si mie rost dupa ce se rezolva tot. Surpriza, nu s-a mai intamplat. Mi-a ramas si acum amintirea aia, desi aveam doar 6 ani. Aveam o vecina cardiolog si ta-su era bisnitar, tinuse sa-si vada fata doctorita. Ea le primea, el re-plasa in circuit ce ii prisosea, inclusiv, salam. |
|
#66
Posted 12 December 2020 - 17:49
Care vreți salamuri fine și de calitate, căutați salame artigianale pe Amazon.it
Se livrează și în Ro. |
#67
Posted 12 December 2020 - 18:39
victord36, on 11 decembrie 2020 - 21:49, said:
E o porcarie astazi.Pana in "90 facea diferenta intre viata si moarte dat unui medic. vrajitoruldinoz, on 12 decembrie 2020 - 02:24, said:
Nu, din contra (si stiu asta din surse calificate, nu numai dupa papilele mele, desi e foarte evident dupa gust). Pe vremea aia tehnologia era foarte simpla. Nu exista acces la ce se foloseste azi in industria alimentara, ca s anu mai spun ca o parte din ce se foloseste azi nici in vest nu exista. De exemplu muschiul tiganesc era muschi d eporc afumat la rece si, e drept, injectat ici colo cu karagenan (era vizibil). Porcul, chiar daca era hranit cu concentrate, era mult mai apripiat la gust de cel de la tarani decit porcul cel mai ieftin de azi. ................... |
#68
Posted 12 December 2020 - 18:53
tytysor, on 12 decembrie 2020 - 18:39, said:
se mincau doar pentru ca se dadusera bani pe ele, de multe ori prajite sau facute pane pentru a nu fi aruncate direct! Ieseau snitele bune din parizer, sau mancare de mazare cu parizer. Acum, nu mai ai cu ce sa faci acele specialitati. S Sunt convins ca multi copii cresc in continuare cu asa ceva, desi calitatea este mult diminuata. Altfel este ilogica prezenta pe rafturi a acestor produse aproape necomestibile. Edited by pasilla, 12 December 2020 - 18:55. |
#69
Posted 12 December 2020 - 22:22
Daca salamul de Sibiu e scump la 70 de lei kilul, ce sa spun de foie gras care costa acum vreo patru ani 120 de lei kilul?
|
|
#70
Posted 12 December 2020 - 22:45
FeDaYin, on 12 decembrie 2020 - 10:34, said:
De banii aia mai bine luai prosciutto crudo, are un gust divin, in special cel de Parma. Cel San Daniele e mai sarat. Salamul de Sibiu e mai gras ca untura, doar il atingi si ai impresia ca ai bagat mainile in ulei. Prosciutto de Parma e cam 3€ / 80g, adica iasa undeva la 40€/kg, de vreo trei ori mai mult decat salamul ala de Sibiu. |
#71
Posted 12 December 2020 - 22:47
Excat de asta spun si eu ca nu prea vad cu poti face un salam foarte bun la 70 de lei.
|
#72
Posted 12 December 2020 - 23:03
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users