Salt la conținut

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Apometru stricat, consum prea mar...

Ranjetul la oameni

recomandare AC 2 dormitoare mici

Ce femeie are si zahar si miere
 Vas wc care nu inchide

De ce este greu pentru microintre...

Intrebari despre carucior electric

Tester pH-ul apei
 Achizitionarea unui subwoofer auto

Aparat foto zoom mare

Smecheri vs populime

La multi ani @Lieutenant!
 La multi ani @xmanyacs77!

Tableta office

Comanda Mobexpert - o zi inainte ...

Ocolirea limitatoarelor de viteza...
 

Conditie fizica(ectomorf)

- - - - -
  • Vă rugăm să vă autentificați pentru a răspunde
21 răspunsuri în acest subiect

#1
smiley2

smiley2

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 2.534
  • Înscris: 14.05.2016
Am 27 de ani si nu sunt multumit de conditia mea fizica, mai precis sunt foarte slab si nu pot lua in greutate orice as face, oricat si oricum as manca.
Intotdeauna am avut pana in 60kg, niciodata mai mult si 1.72m inaltime.La efort fizic intens mai scad in greutate si greu pun inapoi, imi trebuie luni.Nu fac efort fizic intens in permanenta dar miscare tot fac.
  Am mers la sala cateva zile sa ma obisnuiesc cu aparatele dar cand am incercat sa fac picioare am pus multe greutati din prima pentru ca mi se parea prea usor iar de atunci am durere de spate/coloana si ar trebui sa merg sa fac o raza.Deci de sala nu pot sa ma apuc pentru ca nu imi permite conditia fizica si nici nu m-ar ajuta la ceva.
Am avut de incarcat niste marfa si nu am putut sa duc pana la capat, am obosit repede pentru ca trebuia de stivuit niste lazi si incepea sa doara rau spatele.Unele lazi erau chiar foarte grele ca abia le ridicai in doi si mi-a fost rusine de oameni ca la aceasta varsta sa nu pot ridica.Forta am, rapid sunt dar ridicatul ma omoara iar la sala nu am ce cauta in situatia de fata, mai mult rau mi-as face posibil si o ernie de disc.
  Alimentatia nu e organizata dar e ok, unii se mira cat mananc si nu ma "ingras", adica sa fiu mai solid decat acum.Undeva gresesc, dar nu pot sa imi dau seama daca e alimentatia, probleme de sanatate, stresul sau altele.Nici nu stiu de ce sa ma apuc pentru ca sunt tot felul de explicatii si mai mult imi fac inima rea si ma enervez ca nimic nu merge.
  Numai in pierdere am fost in ultimul timp sau dintotdeauna, atat pe plan profesional cat si familial.Nu are rost sa intru prea mult pe acest subiect insa ma simt foarte aiurea si am un feeling ca nu voi reusi niciodata pe aceste planuri si nu reusesti nici prieteni sa iti faci.
  I-am spus si medicului de familie dar nu are ce sa imi dea, spunea ca ar putea sa imi dea ceva dar nu e sanatos si ca arat destul de bine iar altii ma invidiaza ca ar vrea sa fie ca mine, suplu, rapid, sportiv...Totusi nu vreau sa arat umflat cu pompa gras sau ca Arnold ci sa iau 10-15kg de masa musculara si sa ma mentin.Tot ma documentam pe net/youtube dar acolo se promit multe, sa cumperi programe si nu stiu ce suplimente.Nu am apelat si nu voi apela vreodata la asa ceva, vreau natural.
Citeam cate ceva pe net despre protocoale de crestere in greutate sau programe de masa musculara insa nu stiu ce sa incerc sau unde ar putea fi greseala.
  O doctorita mi-a recomandat sa fac analize la glanda si mi-au iesit in valorile normale, valori mici ce-i drept dar ok ~1 si ceva la TSH sau si VSH...2 sau 3 analize am facut si sunt destul de scumpe.Am inteles ca ar putea fi glanda tiroida daca nu iei in greutate dar inca e intre valorile normale.
  Vreau sa practic niste sporturi si sa dau admiterea la scoala de politie insa tot am amanat si amanat din acest motiv pentru ca nu imi place cum arat si altii imi spun ca sunt prea slab/firav etc.Nu stiu ce sa mai incerc, unde gresesc si ce as putea sa fac ca pe viitor sa arat mai bine.Faza e ca ma stresez foarte mult si nu prea pot sa scap de stres, foarte repede imi fac nervi dar de asta voi scapa atunci cand voi indeplini cele doua planuri...probabil.
  Nu vreau sa lungesc prea mult cu vorba, ar fi multe de spus si precizat insa poate aveti ceva recomandari in aceasta privinta, pe cineva din familie sau prieteni care s-au recuperat.
Vreau niste sfaturi ce au functionat la voi nu orice material de pe internet cum arata unul si altul, poate aia iau steroizi sau alte minuni.
Am dat de un protocol pe internet al unui doctor pentru cresterea in greutate insa nu sunt sigur daca merita investitia, multi recomanda produse si nu stiu ce alimente precum soia, ciuperci nu stiu de care, altii doar carne cat incape, altii sa renunt la carne de tot ca te imbolnavesc.
Trebuie sa incerc sa fac ceva cu viata mea pentru ca timpul trece si trece in defavoarea mea iar eu am numai de pierdut pentru ca ma simt ca o leguma, singur etc.

Editat de smiley2, 07 decembrie 2019 - 14:27.


#2
exydos

exydos

    Active Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 1.992
  • Înscris: 28.07.2014
Foarte simplu , trebuie sa mananci destul, chiar daca ai impresia ca mananci destul sa stii ca nu e asa , plus la asta e ok sa faci efort fizic , ceva sala, dar sa nu te duci numai sa alergi.

#3
smiley2

smiley2

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 2.534
  • Înscris: 14.05.2016
Foarte gresit exemplu tau, tocmai asta fac acum...tot vreau sa mananc si mananc dar daca mananc imposibil sa nu includ si niste prostii precum ceva dulce.Tocmai am explicat ca mancarea nu e nici pe departe solutia in cazul meu.Pot sa mananc un cal nebelit, pot sa mananc seara orice si oricat ca nu pun pe mine nici jumate de kilogram.
Ajung la ~60kg apoi scad in greutate, mai fac efort fizic si ajung pe la ~50kg.
Nici nu e sanatos sa bagi in tine ca spartul, sac fara fund dar asa-i romanul sa manance cat mai mult pana ajunge la spital sau da in vreo boala de la atata carne si grasimi.Imi pare rau dar e cel mai prost exemplu posibil.In cazul meu nu e asa, nu pun kg pe mine nici de la carne nici de la grasimi si nici de la dulciuri cum zic unii.Sunt persoane care se ingrasa de la un pahar de apa sau un gat de aer dar adevarul e ca acolo unde pun capul acolo si dorm, eu in schimb daca ma pun in pat poate in cel mai fericit caz adorm intr-o ora.
Stiu ca mancarea e baza pentru muschi, as fi dispus sa mananc organizat sa vad daca functioneaza in cazul meu dar nu stiu ce si cum sa incerc apoi mai pot fi si probleme de sanatate.

Editat de smiley2, 07 decembrie 2019 - 14:44.


#4
Naijax

Naijax

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 14.360
  • Înscris: 13.03.2017
Daca constitutia este mostenita genetic - NU EXISTA SOLUTIE PENTRU TINE
Poti incerca cu suplimente nutritive (batoane proteice) iar mesele ar trebui sa fie bogate in proteine si dulciuri.
NU manca precum Haplea ca nu rezolvi nimic - dimpotriva
Cel mai important lucru ar fi sa elimini factorii de stress dar, din cate observ, ai deja multe probleme existentiale care nu se pot rezolva pe nici in forum.
Solicita ajutorul unui endocrinolog si/sau nutritionist si, de ce nu, al unui psiholog - in majoritatea cazurilor chiar ajuta Posted Image

Spor

#5
adicontakt

adicontakt

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 5.201
  • Înscris: 24.08.2007
eu la aproape 40 de ani am 63kg si tu te plangi?unii asa sunt ei , slabi

#6
mkdan2004

mkdan2004

    Active Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 1.038
  • Înscris: 16.07.2008
Daca analizele nu au arata probleme hormonale, singurul obstacol in luare in greutate sunt caloriile. Efectiv nu conteaza ce crezi - e mai bine sa stii. Numara cate calorii mananci, daca dupa doua saptamaini cu acelasi numar de calorii nu pui ceva kg pe tine, atunci cresti numarul de calorii. Este atat de simplu, si se aplica la absolut oricine (chiar daca ai impresia ca ai nu stiu ce genetic special). Sunt persoane care au nevoie de 5000 Kcal ca sa ia in greutate, iar asta este enorm de multa mancare, dar daca chiar vrei - se poate. 10 - 15 kg de muschi dar fara steroizi - dream on. Ai luat-o rau pe aratura si solutia pentru tine este elementara - consuma mai multe calorii. Vrei sa tii cont si de sanatate, va fi ceva mai greu sa manaci foarte multe calorii pline de proteine si fibra, dar nu e imposibil. Nu cauta scuze in genetica si mostenire de la parinti - organismul tuturor functioneaza pe acelasi reguli. Toti burtosii au impresia "ca e de la parinti", si invers.

#7
smiley2

smiley2

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 2.534
  • Înscris: 14.05.2016
Nu stiu daca e geneticul, daca ar fi asa poate seman tatalui meu care in tinerete era si mai slab ca mine iar acum e "pufos" iar mie nu imi place asa.
In familie sunt fel si fel, unul e gras altul slab, altul din gras se face slab pentru ca si varsta pana la urma iar imunitatea cedeaza.
Dulciurile vreau sa le exclud de pe lista, mai rau imi fac poate doar zaharul natural din fructe.
La endocrinolog m-as duce, dar am intrebat medicul de familie si mi-a spus sa merg la ORL pentru ca mai am si o problema in gat de ceva ani, parca sunt ragusit si am o flegma in gat incat dimineata ma sufoc si mi se usuca gatul.Am fost ani in urma la ORL cu aceasta problema si mi-a zis ca nu am nimic, imi schimb vocea ca aveam atunci ~15 ani si de atunci situatia mai tare s-a inrautatit.
Nu stiu unde sa merg pentru ca ar putea fi aia sau cealalta si nu am chef sa umblu la doctori sa ii umplu de bani si sa nu gaseasca nimic.Daca ar fi asa am munci numai pentru ei sa isi dea cu parerea sau sa iti zica ca nu ai nimic.

Editat de smiley2, 07 decembrie 2019 - 15:09.


#8
adicontakt

adicontakt

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 5.201
  • Înscris: 24.08.2007
"e  a dreaq chelea pe tine , de aia nu te ingrasi" eu asta aud tot timpul

#9
smiley2

smiley2

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 2.534
  • Înscris: 14.05.2016

View Postmkdan2004, on 07 decembrie 2019 - 14:56, said:

Daca analizele nu au arata probleme hormonale, singurul obstacol in luare in greutate sunt caloriile. Efectiv nu conteaza ce crezi - e mai bine sa stii. Numara cate calorii mananci, daca dupa doua saptamaini cu acelasi numar de calorii nu pui ceva kg pe tine, atunci cresti numarul de calorii. Este atat de simplu, si se aplica la absolut oricine (chiar daca ai impresia ca ai nu stiu ce genetic special). Sunt persoane care au nevoie de 5000 Kcal ca sa ia in greutate, iar asta este enorm de multa mancare, dar daca chiar vrei - se poate. 10 - 15 kg de muschi dar fara steroizi - dream on. Ai luat-o rau pe aratura si solutia pentru tine este elementara - consuma mai multe calorii. Vrei sa tii cont si de sanatate, va fi ceva mai greu sa manaci foarte multe calorii pline de proteine si fibra, dar nu e imposibil. Nu cauta scuze in genetica si mostenire de la parinti - organismul tuturor functioneaza pe acelasi reguli. Toti burtosii au impresia "ca e de la parinti", si invers.
5000 kcal intr-o zi nu voi reusi niciodata sa mananc si sa mentin aportul asta caloric zilnic sa nu scad in greutate.Asta tot inseamna sa mananci ca spartul doar ca esti "constient" ca mananci.Ar fi bine sa ajung la macar 2000 kcal pe zi, la 5000 kcal in vise si ar trebui sa stau numai cu mancarea in gura apoi sa ma spal incontinuu pe dinti ca fac carii.Deci iar nu e bun :)
5000 kcal ar inseamna sa lucrez doar pe mancare, pentru doctori si facturi...pentru a intemeia si o familie si a intretine o casa doar vise.
Ce faceau aia din paleolitic care nu aveau mancare la discretie cum avem noi acum?Se zice ca ar fi la discretie dar tot trebuie bani ca nu te alimentezi ca un caine de rasa ca iti sta mancarea la bot si nu mananci ca nu iti prieste aceeasi mancare sau cine stie de ce.Cat poti sa mananci dar cel mai important ce sa mai mananci?

#10
stalker2142

stalker2142

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 5.821
  • Înscris: 29.10.2017
Iti zic eu cum e cu sala, pentru astia slabi nu trebuie sa inceapa direct cu exercitii precum impins cu haltera sau genoflexiuni ...astea sunt exercitii pentru avansati

Trebuie la inceput sa faci exercitii cu corpul liber si la scripeti ..eventual cu gantere usoare sau doar cu bara fara sa pui discuri
Cand incepi sala cu probleme de spate trebuie sa pui accent mult pe intarirea zonei mediane a corpului adica abdomen si partea de jos a spatelui

principalele exercitii care trebuie sa le faci acum
hyperextensii lower back, multa vreme fara discuri ..doar cu greutatea corpului, banca poti sa o fixezi si deasupra genunchilor
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/vx0jZBEmZcE?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

abdomene la aparat inclinat
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/hNoqupytA8g?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

abdomen lateral la aparatul de hyperextensii
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/ZtDuvOGf_uM?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

ridicari de picioare la aparat
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/bpwnud0o6-A?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

exercitii cu discuri de haltera (discuri mici la inceput)
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/YEHkQFs3JI8?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

hanging leg raise
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/zll3yV6hLcg?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Pe langa astea trebuie sa faci si restul grupelor/exercitiilor dar multa vreme doar la scripeti, cu gantere usoare si exercitiile cu haltera doar cu bara (fara discuri)

Trebuie sa faci mii de repetari din toate minunile astea pe o perioada asa de cateva luni de inceput si abia pe urma sa avansezi

#11
Edward1337

Edward1337

    Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 556
  • Înscris: 17.11.2016
Ca sa iei in greutate, trebuie sa fii in surplus caloric, sa mananci mai multe calorii decat are corpul nevoie sa se mentina. Tu crezi ca mananci mult, dar nu mananci. Ai un metabolism rapid, atata tot, dar asta nu inseamna ca nu te poti ingrasa.
Cand te duci la sala, lasi deoparte ego-ul si ai grija la forma, degeaba pui greutati multe, daca nu stii sa lucrezi muschiul, trebuie sa ai conexiune "minte-muschi".
Lasa medicii la o parte, multi sunt inapoiati habar n-au.
Incepe si informeaza-te singur, sunt multi YouTubri de calitate:
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/0oIacYXv0bw?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/StFXH4YtHKQ?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

De asemenea trebuie sa-ti calculezi caloriile, ca sa stii daca esti pe drumul cel bun. Sunt diverse calculatoare online, care iti pot da un punct de pornire. Incepi cu un surplus mic de 300 de calorii in fiecare saptamana, te cantaresti, daca vezi ca nu se schimba nimic, cresti caloriile.
Ia-ti aplicatia de tracking al caloriilor se numeste MyFitnessPal, introduci acolo tot ce mananci.

Fa-ti shake-uri, unt de arahide, avocado, alune, poti sa faci lejer un shake de 1000kcal.

Cat despre antrenament, iti alegi o rutina de antrenament si te tii de ea, faci un stil de viata mersul la sala, devine o rutina. ( Oricine ar trebui sa se duca la sala )
Cauta pe internet rutine de antrenament pentru incepatori ( important e sa contina exercitii compuse, impins la piept, genoflexiuni, indreptari, presa militara ).

# Ma bucur, ca unii chiar se intereseaza de aspectul lor, investesc in ei, vor sa devina cea mai buna versiune a lor.
Iti dau doar un sfat, du-te la sala, cea mai buna investitie care o poti face.

Editat de Edward1337, 07 decembrie 2019 - 16:54.


#12
myshyk

myshyk

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 21.812
  • Înscris: 26.11.2006
Fumezi?

#13
exydos

exydos

    Active Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 1.992
  • Înscris: 28.07.2014

View Postsmiley2, on 07 decembrie 2019 - 14:35, said:

Foarte gresit exemplu tau, tocmai asta fac acum...tot vreau sa mananc si mananc dar daca mananc imposibil sa nu includ si niste prostii precum ceva dulce.Tocmai am explicat ca mancarea nu e nici pe departe solutia in cazul meu.Pot sa mananc un cal nebelit, pot sa mananc seara orice si oricat ca nu pun pe mine nici jumate de kilogram.
Ajung la ~60kg apoi scad in greutate, mai fac efort fizic si ajung pe la ~50kg.
Nici nu e sanatos sa bagi in tine ca spartul, sac fara fund dar asa-i romanul sa manance cat mai mult pana ajunge la spital sau da in vreo boala de la atata carne si grasimi.Imi pare rau dar e cel mai prost exemplu posibil.In cazul meu nu e asa, nu pun kg pe mine nici de la carne nici de la grasimi si nici de la dulciuri cum zic unii.Sunt persoane care se ingrasa de la un pahar de apa sau un gat de aer dar adevarul e ca acolo unde pun capul acolo si dorm, eu in schimb daca ma pun in pat poate in cel mai fericit caz adorm intr-o ora.
Stiu ca mancarea e baza pentru muschi, as fi dispus sa mananc organizat sa vad daca functioneaza in cazul meu dar nu stiu ce si cum sa incerc apoi mai pot fi si probleme de sanatate.

Crezi tu ca "mananci  ca un cal inebunit" , ia incearca sa-ti numeri caloriile si vezi cate calorii trebuie sa mananci , eu tot sunt ectomorf si nu pot manca atat cat sa ma ingras , iar moment m-am acceptat asa, desi tot incerc sa mananc cat mai mult. Eu nu am zis sa bagi in tine nesanatos , ci ca ai nevoie de calorii sanatoase. Citeste /r/gainit .

Editat de exydos, 07 decembrie 2019 - 17:32.


#14
smiley2

smiley2

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 2.534
  • Înscris: 14.05.2016

View Poststalker2142, on 07 decembrie 2019 - 16:36, said:

Iti zic eu cum e cu sala, pentru astia slabi nu trebuie sa inceapa direct cu exercitii precum impins cu haltera sau genoflexiuni ...astea sunt exercitii pentru avansati

Trebuie la inceput sa faci exercitii cu corpul liber si la scripeti ..eventual cu gantere usoare sau doar cu bara fara sa pui discuri
Cand incepi sala cu probleme de spate trebuie sa pui accent mult pe intarirea zonei mediane a corpului adica abdomen si partea de jos a spatelui

principalele exercitii care trebuie sa le faci acum
hyperextensii lower back, multa vreme fara discuri ..doar cu greutatea corpului, banca poti sa o fixezi si deasupra genunchilor
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/vx0jZBEmZcE?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

abdomene la aparat inclinat
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/hNoqupytA8g?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

abdomen lateral la aparatul de hyperextensii
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/ZtDuvOGf_uM?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

ridicari de picioare la aparat
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/bpwnud0o6-A?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

exercitii cu discuri de haltera (discuri mici la inceput)
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/YEHkQFs3JI8?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

hanging leg raise
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/zll3yV6hLcg?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Pe langa astea trebuie sa faci si restul grupelor/exercitiilor dar multa vreme doar la scripeti, cu gantere usoare si exercitiile cu haltera doar cu bara (fara discuri)

Trebuie sa faci mii de repetari din toate minunile astea pe o perioada asa de cateva luni de inceput si abia pe urma sa avansezi
Cam partea de jos a spatelui ma doare, as putea avea si o raceala la rinichi dar si cu spatele iar asta mi se trage de atunci la sala cand am pus multe kg la picioare.Mi s-a parut o joaca cateva kg, poate nici nu le faceam corect si le-am pus pe toate cat facea culturistul ala care avea sala si dintr-o data parca am auzit o trosnitura.Incercam aparatele si am vazut ca nu sunt pentru sala iar prima data trebuie sa fac ceva simplu, faceam direct exercitii grele cum ar fi ridicari laterale cu ganterele si ridicari frontale cu ganterele.Am vrut sa urmez un program de-al lui Greg O'Gallagher iar acolo sunt exercitii destul de grele pentru crestere in masa musculara.
Stiu ce zici si ar fi ok sa fac asa insa si alimentatia ar trebui sa o pun la punct in primul rand sa vad ce se intampla si apoi sa ma reapuc incet incet de exercitii simple ca un incepator.La suplimente(prafuri) nu as vrea sa apelez, poate doar ceva vitamine naturiste sau ieftine care sa pot da randament la sala sa nu obosesc repede.

View PostEdward1337, on 07 decembrie 2019 - 16:52, said:

Ca sa iei in greutate, trebuie sa fii in surplus caloric, sa mananci mai multe calorii decat are corpul nevoie sa se mentina. Tu crezi ca mananci mult, dar nu mananci. Ai un metabolism rapid, atata tot, dar asta nu inseamna ca nu te poti ingrasa.
Cand te duci la sala, lasi deoparte ego-ul si ai grija la forma, degeaba pui greutati multe, daca nu stii sa lucrezi muschiul, trebuie sa ai conexiune "minte-muschi".
Lasa medicii la o parte, multi sunt inapoiati habar n-au.
Incepe si informeaza-te singur, sunt multi YouTubri de calitate:
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/0oIacYXv0bw?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/StFXH4YtHKQ?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

De asemenea trebuie sa-ti calculezi caloriile, ca sa stii daca esti pe drumul cel bun. Sunt diverse calculatoare online, care iti pot da un punct de pornire. Incepi cu un surplus mic de 300 de calorii in fiecare saptamana, te cantaresti, daca vezi ca nu se schimba nimic, cresti caloriile.
Ia-ti aplicatia de tracking al caloriilor se numeste MyFitnessPal, introduci acolo tot ce mananci.

Fa-ti shake-uri, unt de arahide, avocado, alune, poti sa faci lejer un shake de 1000kcal.

Cat despre antrenament, iti alegi o rutina de antrenament si te tii de ea, faci un stil de viata mersul la sala, devine o rutina. ( Oricine ar trebui sa se duca la sala )
Cauta pe internet rutine de antrenament pentru incepatori ( important e sa contina exercitii compuse, impins la piept, genoflexiuni, indreptari, presa militara ).

# Ma bucur, ca unii chiar se intereseaza de aspectul lor, investesc in ei, vor sa devina cea mai buna versiune a lor.
Iti dau doar un sfat, du-te la sala, cea mai buna investitie care o poti face.
Mi-ar trebui niste planuri de alimentatie, asa sa mananc aia si cealalta nu prea ma incanta pentru ca nu poti manca in fiecare zi la fel pentru ca parca imi pierd pofta de mancare.As cauta ceva o carte de retete gen, am gasit pe net "Mese pentru muschi" dar am inteles ca toate retele alea sunt luate de pe net si poate modificate putin dar nu ma pricep cum sa caut si ce sa caut sau niste siteuri bune pe acest domeniu.
Cum am mai spus, imi trebuie ceva organizat daca tot vreau sa ma pun la punct insa nici timpul nu imi permite pentru ca in acelasi timp lucrez, am de invatat pentru admitere, si mi-e greu sa incerc tot ce exista pe net...sunt dispus sa invat doar ca pe langa investitie in sala, mancare trebuie si multa atentie sa cantaresc nutrientii pe un calculator de calorii si nu ma pricep pentru ca fiecare aliment are valorile lui nutritive si nu sunt trecute, trebuie sa ma documentez.

View Postmyshyk, on 07 decembrie 2019 - 17:18, said:

Fumezi?
Nu fumez dar in schimb am baut foarte multa Coca-Cola, in ultima vreme am renuntat.Nu cred ca asta ar fi principalul vinovat pentru ca si pana atunci la fel de slabut eram.

#15
Powerup

Powerup

    Active Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 1.131
  • Înscris: 30.04.2017
e foarte greu sa iei in greutate, eu m-am chinuit vreo 6 luni sa pun 5 kilograme, insa reusesc sa ma mentin. La fel si eu credeam ca mananc destul pana mi-am calculat caloriile, eram pe la vreo 1700 intr-o zi buna alteori chiar 1500. Am inceput sa mananc la fiecare masa mai mult plus mai bag alune seminte unt de arahide, chestii din astea cand simt ca nu iau destul din mancare. Eu mai am 4 kg pana la greutatea ideala dar nu mai insist, e oribila senzatia de prea plin.

#16
CovertTwo

CovertTwo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 7.057
  • Înscris: 16.09.2019
Aveți noroc, e perioada potrivită. Un regim țeapăn de sarmale si ceafă de porc vă vor rezolva problemele de greutate.
Aaaa, voi vreți doar muschi ? Păi va veți chinui să puneți pe voi cat se chinuie un endomorf să facă definire. Asta e, ăsta vă e organismul.

#17
Edward1337

Edward1337

    Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 556
  • Înscris: 17.11.2016

View Postsmiley2, on 07 decembrie 2019 - 18:01, said:

Cam partea de jos a spatelui ma doare, as putea avea si o raceala la rinichi dar si cu spatele iar asta mi se trage de atunci la sala cand am pus multe kg la picioare.Mi s-a parut o joaca cateva kg, poate nici nu le faceam corect si le-am pus pe toate cat facea culturistul ala care avea sala si dintr-o data parca am auzit o trosnitura.Incercam aparatele si am vazut ca nu sunt pentru sala iar prima data trebuie sa fac ceva simplu, faceam direct exercitii grele cum ar fi ridicari laterale cu ganterele si ridicari frontale cu ganterele.Am vrut sa urmez un program de-al lui Greg O'Gallagher iar acolo sunt exercitii destul de grele pentru crestere in masa musculara.
Stiu ce zici si ar fi ok sa fac asa insa si alimentatia ar trebui sa o pun la punct in primul rand sa vad ce se intampla si apoi sa ma reapuc incet incet de exercitii simple ca un incepator.La suplimente(prafuri) nu as vrea sa apelez, poate doar ceva vitamine naturiste sau ieftine care sa pot da randament la sala sa nu obosesc repede.
Mi-ar trebui niste planuri de alimentatie, asa sa mananc aia si cealalta nu prea ma incanta pentru ca nu poti manca in fiecare zi la fel pentru ca parca imi pierd pofta de mancare.As cauta ceva o carte de retete gen, am gasit pe net "Mese pentru muschi" dar am inteles ca toate retele alea sunt luate de pe net si poate modificate putin dar nu ma pricep cum sa caut si ce sa caut sau niste siteuri bune pe acest domeniu.
Cum am mai spus, imi trebuie ceva organizat daca tot vreau sa ma pun la punct insa nici timpul nu imi permite pentru ca in acelasi timp lucrez, am de invatat pentru admitere, si mi-e greu sa incerc tot ce exista pe net...sunt dispus sa invat doar ca pe langa investitie in sala, mancare trebuie si multa atentie sa cantaresc nutrientii pe un calculator de calorii si nu ma pricep pentru ca fiecare aliment are valorile lui nutritive si nu sunt trecute, trebuie sa ma documentez.
Nu fumez dar in schimb am baut foarte multa Coca-Cola, in ultima vreme am renuntat.Nu cred ca asta ar fi principalul vinovat pentru ca si pana atunci la fel de slabut eram.

Nu mai cauta perfectiunea, ia-o cu pasi marunti. Asa doar complici lucrurile "analysis by paralysis" si ajungi sa nu mai faci nimic.
Trebuie sa mananci mancare cat mai putin procesata, sa elimini zaharul, practic faci un stil de viata.
Uita-te la omul asta, stie ce spune, are niste videouri foarte bune.
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/alY8SmTnFrc?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/5BeVi-Gx6xE?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/5AIBHzMzb2w?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
Trebuie sa stii cei 3 macronutrienti: Proteina, Carbohidratie si Grasimi. Faci un raport de macronutrienti, gen sa consumi, 1,6 - 2 g proteina / kg, 1 g de grasime / kg si restul carbo.
Iti iei un cantar de bucatarie, iti cantaresti mancarea, o bagi in aplicatia MyFitnessPal, asa stii cate calorii mananci. Indicat ar fi sa-ti gatesti tu, sunt foarte multi pe YT care fac "meal prep".

#18
smiley2

smiley2

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 2.534
  • Înscris: 14.05.2016
Da Edward, aveam asta in plan care face parte din programul Greek God de crestere in masa musculara a lui Radu Antoniu care colaboreaza cu Greg O'Gallagher. Trebuie sa iti masori cate calorii mananci zilnic si sa mentii aportul caloric.
Ok pana aici dar de acum incep problemele serioase care ma tin pe loc: nu cunosc termenii astia, ce alimente le contin, pe internet gaseam valori eronate la fructe precum mar, banana, pere etc.
Apoi nu prea poti sa mananci in fiecare zi aceeasi mancare si imi trebuie niste retete si tot voi fi nevoit sa calculez valorile nutritive.
De sala inca nu am ce sa ma apuc, deocamdata merg la cineva acasa care are aparate dar nu le are pe toate si zic eu ca tot e bine pana invat sa fac exercitiile corect si dupa sa merg la o sala cu plata.
De procesat si fara zahar nu prea ai cum sa te feresti, mai ales de zahar.
Daca mananci prea mult nu e bun ca dai in alte boli, daca mananci prea putin nu ai forta.
Carbohidratii iar nu ii inteleg, sunt si buni si rai...paine si cartofii intra tot in aceasta categorie din ce am citit pe net dar in rest nu ma pricep.Nu exista o carte ceva despre alimentatie sa nu mai caut tot felul de informatii si sa ma informez gresit de pe Google?Mi-e greu sa adun astfel de informatii mai ales ca nu sunt cunoscator in domeniu.

Alimentatia ar fi primul lucru care ma gandesc sa il schimb, dar nu e atat de simplu...faci o lista cu alimente, ai nevoie de retete daca vrei sa mananci gatit ca nu poti sa mananci doar crud si uscat.As mai vrea sa fac niste analize sa vad daca nu tine si de sanatate, as merge la un endocrinolog dar mai tare mi-e ca dau banii degeaba si spun ca e totul bun.Cam mici valorile la glanda mi-au iesit si de asta poate nu reusesc sa pun kilograme, altii care au valori putin mai mari se ingrasa probabil de la 1000 kcal.As mai intreba medicul de familie dar parca vad ca imi va da iar sa fac analize la sange si ies aproape toate bune si imi va mai da niste vitamine care nu ajuta la nimic.

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

Utilizatori activi: 1

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate