Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Balti de pescuit in Dobrogea - li...

EURO 24 - Meciul 2: Belgia - Roma...

Metru Jysk/Ikea

Camping Franta - Chamonix
 Folie pentru protectie solara

Tur Slovenia.

Dilae din Slatina, cel mai destep...

Nikon Z6III
 Caști bluetooth pentru smart...

Mutare tablou electric exterior

La mulți ani @leomagic44!

Recomanadare viniluri
 Tv ars din cauza la cctv?

Recomandare soundbar pentru telev...

Vecinii din curte au pus monopol ...

La multi ani @MariusEXxTREME!
 

H Pipera Lake

* * * * * 1 votes
  • Please log in to reply
141 replies to this topic

#73
Chaarrlie

Chaarrlie

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 31
  • Înscris: 21.03.2016

View PostBogotta, on 30 octombrie 2019 - 08:17, said:

Un link util pentru oricine vrea sa cumpere o locuinta noua, nu neaparat in Pipera.


Si un video amuzant pentru cine nu l-a vazut inca :)
Cum se vand apartamentele in 2019 >>>>> [ https://www.youtube-nocookie.com/embed/RwJvl3_-nxU?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#74
gabiko1980

gabiko1980

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 42
  • Înscris: 21.03.2007
Gluma, gluma dar asa se vand apartamentele..la stadiu de imaginatie😄

Macar in cazul nostru s-au apucat de construit, saptamana trecuta era turnata fundatia la primele doua blocuri. Si celelate 3 sunt in grafic din cate mi s-a spus/am vazut.

Am semnat antecontractul si platit avansul de 15% pt ap cu 3 camere. A mai semnat careva?

#75
robertmocanu

robertmocanu

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 19
  • Înscris: 02.10.2011
Salutare,

Sunt dator cu un feedback la situatia prezentata anterior de mine.
Din fericire, nu s-a ajuns pana la a face reclamatie la ANPC sau alta cale legala.

In noiembrie 2019 am fost contactat de Sales Directorul lor care si-a cerut scuze in numele companiei pentru proasta gestionare a situatiei, a dat vina pe o organizare anterioara deficitara a echipei si a subliniat ca sunt dispusi sa discutam situatia pentru a gasi o solutie care sa avantajeze ambele parti. Asa ca m-am prezentat la sediul lor si am agreat achizitia unui alt apartament, putin mai mare, in acelasi bloc in care doream initial (coincidenta, dar chiar sub cel initial).

Oferta primita a fost achizitia la pretul de lista din 2018 (intre timp pretul a fost marit cu vreo 4.000 EUR fara TVA) si includerea unui loc de parcare suprateran (in valoare de 6.000 EUR fara TVA) in pretul apartamentului. Nu as putea spune daca oricine ar putea primi o astfel de oferta astazi. Cazul meu a fost unul special as zice. Cand am intrebat pentru altcineva am primit raspunsul ca preturile sunt fixe. Overall, din calculele mele, am iesit oarecum aproape de situatia initiala, poate un pic mai rau, dar nu cine stie ce paguba. Prin urmare, am semnat cu ei antecontractul in decembrie si le-am platit cei 15%.

In ianuarie 2020 am ales finisajele interioare (nu sunt foarte multe optiuni din pacate, dar stiam de asta inca din 2018, asa ca era oarecum asumata treaba). Iar acum astept finalizarea constructiei pentru a plati diferenta si a ma muta.

Pot spune ca de cand colaborez cu Sales Directorul lor comunicarea este nemaipomenita, raspunsurile sunt trimise rapid si la un nivel profesionist. Ce pot sa spun? Va trebui probabil sa ii cred ca au facut o greseala anumiti angajati ai lor si ca s-au prins tarziu de asta. Nu este ca si cum pot verifica. Dar ce s-a intamplat in ultimele luni pare sa sustina acest lucru.

Legat de proiect, in prezent primele 3 blocuri sunt inaltate in totalitate, in mare parte sunt facute compartimentarile cu caramida (exterior si interior), au montate geamuri cam o treime din inaltime, iar pe la apartamentele de la parter se monteaza incalzirea in pardoseala inteleg. Cine a achizitionat aici a primit deja un newsletter cu poza unui apartament amenajat. Cel mai probabil este unul dintre cele de prezentare. Eu am fost pe santier (pe exterior) in fiecare luna si am ramas surprins cat de bine se misca constructorul (este cel care a construit Gran Via de langa Mall Plaza). Nu stiu acum cu COVID-19 cat de mult au redus ritmul, dar inteleg ca oricum se continua constructia.

Daca mai aveti alte detalii interesante, please share. Daca aveti intrebari, va raspund cu drag, in masura in care stiu ce sa va spun.

#76
gabiko1980

gabiko1980

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 42
  • Înscris: 21.03.2007
Confirm si eu, comunicarea cu ei s-a imbunatatit foarte mult. Atasez ultimul update cu stadiul constructiei pentru interesati (primit pe mail).  Am primit si o oferta pentru instalarea aerului conditionat, celor care au achizitionat aici cum vi se pare? Merita luata in calcul?Attached File  H Pipera Lake - raport santier - Aprilie 2020.pdf   1.52MB   70 downloads

Edited by gabiko1980, 11 May 2020 - 19:34.


#77
PrintAPorter

PrintAPorter

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 18.05.2020
Buna ziua

Si eu sunt aproape de a semna pentru un apartament in H Pipera Lake si m am bucurat sa gasesc acest sir de discutii.
Experienta mea pana acum - customer service nota 10. E adevarat , sunt un potential client pe care isi doresc sa il securizeze.
Legat de preturi, da , nu sunt apartamente ieftine, dar fiecare cumparator probabil isi face calculele , pune in balanta avantajele si dezavantajele si ia o decizie subiectiva pana la urma.

Dilema mea este alte , scuzati mi ignoranta.
Cum se poate asigura cumparatorul, in orice complex pana la urma , ca atunci cand dezvoltatorul anunta constructia finalizata, totul este cu adevarat finalizat si propice mutarii.
De exemplu , in H pipera lake , dezvoltatorul trebuie sa faca niste lucrari de asfaltare , amenajare spatii exterioare imobilelor, etc. Intrebare catre cei care au semnat deja - si a asumat dezvoltatorul finalizarea acetor lucrari in contract , inainte de a preda apartamentele ?


Buna ziua

Intrebare catre cei care au semnat deja in H Pipera Lake.
Cum refineste dezvoltatorul in contract stadiul de finalizare ?
Sunt incluse si asfaltarea drumului re acces, amenajarea spatiilor din jurul imobilelor, etc ?

Edited by Dany_Darke, 18 May 2020 - 19:33.


#78
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 399,717
  • Înscris: 08.10.2015
Cat este un apartament cu 3 camere?

#79
gabiko1980

gabiko1980

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 42
  • Înscris: 21.03.2007
PrintAPorter - in contractul semnat de mine este mentionat ca nu poti anula contractul pe motivul ca inca nu au terminat lucrarile la complex, citez - “atâta timp cât Apartamentul este utilizabil în scopul său de reședință uzuală și accesul Promitenților Cumpărători la Apartament nu este restricționat sau nu se află într-o asemenea stare încât accesul să poată constitui un pericol pentru siguranța Promitenților Cumpărători.”  

Se mentioneaza si utilitatile la care va fi bransat complexul - apa, canalizare, gaze, electricitate.

G-Ionel - de ce nu suni la ei? Preturile de lista sunt preturi de lista, poate obtii ceva reduceri sau alte facilitati.

Ultimul pret de lista pe care-l stiam eu era 106.000 plus tva.


#80
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 399,717
  • Înscris: 08.10.2015
Am trimis mail. Nu raspund, parca este secret de stat.

#81
Bogotta

Bogotta

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,619
  • Înscris: 24.02.2017
Mail ? CIne stie in ce Junk Folder a ajuns. Da-le un telefon. Nu e mai simplu ?

#82
Chaarrlie

Chaarrlie

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 31
  • Înscris: 21.03.2016
@PrintAPorter
Da, nu sunt obligati contractual sa asfalteze acel drum si alte amenajari, ci doar apartamentul si blocul aferent + utilitati, dar eu mizez pe faptul ca proiectul cuprinde 17 blocuri si daca vor sa vanda si urmatoarele blocuri, ar trebui sa amenajeze si drumul/spatiu verde. In plus, vis a vis, se va dezvolta avalon de catre cei de la prime kapital, in mare mare vile si cateva blocuri de 4 etaje. Acel drum ii va deservi si pe locatarii de acolo. Mai mult decat atat, sunt niste dezvoltatori mult mai seriosi decat media pietei cu multe poiecte in Bucuresti. Riscul sa nu amenajeze si imprejurimile sunt f mici in acest caz, dupa parerea mea.

@G-Ionel
Ei se promoveaza acum cu un pret de aprox. 123K (TVA INCLUS).La care se mai adauga si loc de parcare de aprox 7K euro fara tva suprateran. Nu mai sunt ieftine deloc. Mai insista cu mail-ul, daca nu vrei sa suni. Au momente cand nu raspund :) si e posibil sa mai obtii anumite discounturi sau conditii favorabile.

@gabiko1980
Eu m-am gandit si am ales varianta LG la ac. Oferta nu e f avantajoasa, poate ca as salva 3-400 lei la acelasi pachet sau poate mai mult daca as pune ceva mai ieftin, dar acesta este pretul comoditatii :). Nu vreau sa mai pierd timp  cautatand, sa comand, montez si etc.

Ceea ce ma ingrijoreaza putin este faptul ca ING a agitat putin piata cu cresterea avansului de la 15% la 35% la ipotecar. Sper ca nu toate bancile sa aplice aceasta marire. Stiu ca nu va ramane asa, dar sper sa nu ne prinda fix in mijlocul furtunii avand in vedere ca in cateva luni ar trebui sa termine blocul 1 si 2. Altfel, va trebui un efort financiar considerabil de acoperire a inca 20%. Ce parere aveti?

#83
gabiko1980

gabiko1980

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 42
  • Înscris: 21.03.2007
Am optat si eu pentru LG, dar doar pentru camera de zi, nu vreau AC in dormitoare. Din ce am mai “sapat” pe net, pretul e unul bun, ei cer 2700 lei pt AC+montaj+garantie iar ce am gasit eu pt acelasi model e 2100 lei fara kit de instalare si fara montaj..deci cam pe-acolo.

ING a modificat conditiile de creditare, dar ei niciodata nu au fost extrem de activi pe piata de credite ipotecare, cred ca si inainte aveau cea mai ridicata dobanda. Ramane de vazut daca si alte banci vor urma acest exemplu, desi eu personal nu cred in asta.

#84
Baltaci

Baltaci

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 284
  • Înscris: 28.04.2007

 Chaarrlie, on 20 mai 2020 - 08:44, said:

dar eu mizez pe faptul ca proiectul cuprinde 17 blocuri si daca vor sa vanda si urmatoarele blocuri, ar trebui sa amenajeze si drumul/spatiu verde. In plus, vis a vis, se va dezvolta avalon de catre cei de la prime kapital, in mare mare vile si cateva blocuri de 4 etaje. Acel drum ii va deservi si pe locatarii de acolo.
Daca nu e pe terenul lor, nu o sa faca nimic (iar vecinul foarte probabil va construit maximul pe care il permite PUZ-ul, daca nu mai mult). Daca toate amenajarile sunt pe terenul lor, poate, dar ar trebui sa fiti foarte atenti sa nu scoata o modificare de PUZ sau alta AC (gen sa faca parcari in loc de spatiu verde)

#85
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 399,717
  • Înscris: 08.10.2015
Mulțumesc @chaarrlie.


#86
Bogotta

Bogotta

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,619
  • Înscris: 24.02.2017
https://www.bursa.ro...lizate-65466933

#87
PrintAPorter

PrintAPorter

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 18.05.2020
A semnat cineva cu ei si va plati prin credit ipotecar ?
Cum va raportati la mentiunea din antecontract ca in cazul in care cumpărătorului nu are fonduri la data finalizări sa achite apartamentul,  i se vor retine sub forma de penalizarii tot avansul ( min 15 %) platit pana atunci ?
Ce se intampla in cazul in care banca nu mai ofera creditul la momentul finalizarii , din motive obiective -schimbare legislatie, vicii ale documentației imobilului,  evaluare imobiliara sub pretul de vanzare, etc ? Cumparatorul nu are fonduri pentru a achita si pierde si avansul.


#88
gabiko1980

gabiko1980

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 42
  • Înscris: 21.03.2007
Este intr-adevar o clauza destul de greu de digerat, dar in momentul in care te hotarasti sa achizitionezi ar trebui sa ai totusi o siguranta destul de mare ca iti poti permite aceasta locuinta si ca poti avea acces la creditare.

Daca banca subevaleaza sau exista vicii ale constructiei care nu permit creditarea, asta intra in atributiile dezvoltatorului sa gaseasca solutii. Ai stipulat in contract ca pretul este unul fair, in concordanta cu pretul pietei.

Pe de alta parte, pana la a-ti retine tot avansul pentru ca nu mai ai fonduri de achizitie e cale destul de lunga, orice se poate negocia. Cred ca toti pornim la drum cu buna credinta, eu vreau sa cumpar tu vrei sa vinzi intr-o maniera corecta pentru ambele parti.

#89
robertmocanu

robertmocanu

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 19
  • Înscris: 02.10.2011
Salutare,

Vin si eu cu ce informatii cunosc in intampinarea intrebarilor de mai sus.
  • Proiectul se dezvolta in 3 faze (asta la prima declaratie). In prezent 3 blocuri din faza 1 se vor inaugura in 2020, iar celelalte 2 blocuri in probabil S1 2021. In continuare zona va fi un mic santier pana la finalizarea celorlalte faze. Nu sunt sigur cand vor face parcul din mijloc (eu as crede ca la sfarsitul fazei 2), iar promenada de pe malul lacului mi-au spus ca ar trebui sa fie gata odata cu faza 1 (dar mie mi se pare mai realist tot la sfarsitul fazei 2).

  • Din discutiile initiale pe care le-am avut in 2018, au spus ca s-ar ocupa ei de asfaltarea drumului de acces direct. Oricum, banuiesc ca tot ei l-au creat si pietruit in tot acest timp, mai ales ca pe terasamentul lui s-au facut lucrarile de canalizare si nu arata bine dupa. Au spus ca acest lucru s-ar realiza dupa finalizarea primelor 5 blocuri pentru ca intre timp va fi drum tehnic, urmand ca apoi sa foloseasca pentru asta un altul.

  • Exista autorizatie de constructie pentru primele 5 blocuri si terenul din imprejurul acestora. Am solicitat si mi-a fost trimisa. Deci nu exista vreo problema in acest sens.

  • De asemenea, in PUD apar cele 5 blocuri, gradinile perimetrale, spatiile de parcare supraterane perimetrale si accesele in parcarea subterana (care va fi sub faza 2 in mare parte). Mai apar mici spatii verzi decorative, niste spatii verzi mai maricele cu locuri de joaca pentru copii, doua sau trei zone cu pubele incastrate in subteran si colectare selectiva. Banuiesc ca cel putin ce este in PUD trebuie sa se respecte pentru ca in baza lui s-a obtinut AC.

  • La nivel de finisaje exterioare si interioare avem lista cu acestea. Este adevarat ca de la prima lista de finisaje interioare (si toate optiunile de alegere a unora) s-au schimbat unele lucruri. De exemplu, initial iti puteai alege culoarea usilor interioare. Acum sunt default albe.

  • Legat de utilitati: canalizarea a fost trasa pana la blocuri (se vad si pe Google Maps santurile trasate), iar pentru curentul electric si apa am vazut intr-un document ca sunt incheiate acorduri de furnizare (probabil ca inca nu se poate semna un contract, neffind blocurile gata). Documentul este pe un site al Ministerului Mediului si a fost elaborat se pare pentru acordul de mediu facut pentru PUZ.

  • ING a testat 35%, dar intre timp a coborat la 25%. Daca nu apar urmari nefaste dupa COVID nu vad de ce nu ar reduce iar la 15% (atat aveau la ipotecar de multa vreme).

  • Puteti face si credit la dezvoltator. Gasiti detalii pe website. Nu am intrebat nimic despre asta.

  • Sunt curios ce vor face cu situatia gunoaielor care se afla cam la 150m inainte de primul bloc, pe dreapta, langa cladirile alea vechi. Este o familie acolo care, banuiesc, ca este principala sursa. Arata jalnic. Poate zona face parte din terenul pe care mi-au zis ca l-au cumparat pentru un spatiu de servicii in prelungirea primului bloc (cu supermarket, farmacie, gradinita si cine stie ce o mai incapea).


#90
Herbe13

Herbe13

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 4
  • Înscris: 18.06.2020
Salut, aș avea și eu întrebări legate de complex:
1. Credeți că în 3 ani ar fi gata tot complexul? Aș vrea să mi iau și eu un apartament dar în faza 3 pentru că mi ar plăcea mai mult unu între blocuri și cu vedere n parcul din mijloc
2. Credeți că se poate face open space în apartament? (Adică fără peretele dintre bucătărie și living)
3. Credeți că va fi în jur de 100.000 de euro apartamentu cu 3 camere? Am văzut că acum unu e aproape 130 de mii și era 106 mii. Și n aș da 130 de mii pe unu.. Oricum o să l iau înainte de începerea fazei 3, sper să fie mai ok la preț atunci

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate