Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Marantz MM7025 vs Rotel RB1552 mkii

Recomandare bicicleta electrica

Venom - The Last Dance

Demolarea blocurilor prea vechi s...
 Alimentare motor stea-triunghi

Contact pornire aproape blocat de...

Nonce cu Javascript si Nginx pt I...

Sigma 28-45mm F/1.8
 BT extragere parere va rog

Legate boxe la 2 surse

Cand ajung banii de la banca dupa...

Beneficii angajare somer
 Divani&Sofa

Caut software antic Kasperski Ant...

Intrebare despre ppc (fostul enel)

Radiator spart? Pierdere freon - ...
 

Motosapa -partea a-III-a

* * * * * 10 votes
  • Please log in to reply
9269 replies to this topic

#3691
Marian79bz

Marian79bz

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 815
  • Înscris: 14.08.2013
Eu detin ruris 751ks..si da sa o folosesti in gradina e cam naspa...distanta intre randuri e necesar 70cm..pierzia suprafata cultivata...insa eu am folosit si la carat pe drum astfaltat sau drum uscat cam 600kg..de frezat in gradini sau la vie nu mai spun....in afara ca au uitat sa puna plugul rotativ in pachet si am sunat la dedeman si facut reclamatie dar s-a rezolvat ca producatorul nu a pus plugul in pachetele livrate...in rest e ok...

#3692
til

til

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,726
  • Înscris: 30.07.2003
E misto monstruletul dar cred ca o sa-l incurce la gradina de legume. Pana si aia pe curele pe care i-am recomandat-o o sa para prea mare in unele situatii.

#3693
aandreifs

aandreifs

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 50
  • Înscris: 10.06.2016
Multumesc pentru raspunsuri, Marian79Bz si til.
Am inteles asa: nici una dintre ele nu e buna, decat cel mult cand e terenul gol. Dupa ce voi pune legumele ar fi ca si cum m-as plimba cu autobuzul pe pista pentru biciclisti.
Care ar fi atunci potrivita ? Majoritatea au 6-5 cai; e suficient, e prea mult si atat? Daca scad puterea m-as putea orienta si catre ceva mai "de firma" - bugetul este in jur de 3000. Am vazut si Pubert, pare construita mai ingrijit.
Citesc forumul si il gasesc foarte util dar pentru mine, care nu am mai pus mana pe asa ceva, nu este 100% clar. Oricum am "avansat" cu cunoasterea destul de mult: daca nu gaseam aceste forumuri, 751ks era deja cumparat si probabil la primavara incepeam deja sa plang.
Ma intereseaza si problema pieselor de schimb: la o motocositoare Ruris 777 astept de 3 saptamani un cablu dar am cel putin speranta ca la un moment dat tot va sosi. Pentru Pubert, Honda, cum sta treaba cu piesele de schimb?
Care motosapa (motosape) le considerati potrivite pentru legume (rosii, ceapa, usturoi, verdeturi, probabil fara cartofi)?

#3694
PoeOvidiu

PoeOvidiu

    Sunt de la țară și îmi place așa.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,573
  • Înscris: 07.12.2014
Pai la rosii merge una pe benzina dar la usturoi, ceapa, morcovi nu prea vad eu cum treci cu motoreta printre randuri.
Mecanizat merge doar la plantele mai mari. Rosii, ardei, varza etc, unde distanta intre randuri e suficient de mare. Trebuie sa ai in vedere doua aspecte la motosapa pentru legume.
1 Latimea minima de lucru (sunt si cu 50cm)
2 Latimea ghidonului. Am lucrat cu motosapa care putea freza la 40cm latime si surpriza a fost ca nu imi incapea ghidonul printre randurile de rosii asa ca am sfrasit prin a lasa 1 metru intre randuri.
La ardei nu era problema ca ghidonul era deasupra plantelor.
Astea la gradinaritul pe langa casa, nu la gradinaritul ca sursa de venit, unde deja iti faci/cumperi utilaje.

Edited by PoeOvidiu, 11 November 2017 - 08:08.


#3695
driver_host

driver_host

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 222
  • Înscris: 24.11.2006
Dacă vrei musai sa frezei printre legume este mai complicat.
Eu înainte de a o cumpara nu am citit forumul ci am ținut cont doar de părerea câtorva amici.
Sunt frezele segmentabile, în cazul meu 50-80cm, dar la legume este mai greu. Am lăsat distanta intre rânduri 60cm și după ce au crescut și s-au ramificat plantele (ardei,vinete)nu am mai putut intra cu ea printre rânduri. În cazul meu ar fi fost utila o prasitoare,dar nu mi-am luat ca la acel moment nu o credeam necesara.

#3696
til

til

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,726
  • Înscris: 30.07.2003
Nu arunca banii pe una de firma.

Chinezeasca pe curele e segmentabilla, adica latimea minima e vreo 60cm. Sau ar trebui sa fie. Daca e mai mult, cauta BSR 500 new, cum am eu. Are freze ceva mai mici (deci posibil sa lucreze la adancime mai mica), dar segmentabile 60-80-100cm. Nu gasesti alte curelate care sa ofere in pachet freza de 1m si de 60 cm in acelasi timp, doar bsr 500 New, din cate am vazut.
Merge bine segmentata la 60, am folosit-o asa in vie.

Teoretic pot sa o ingustez si pe la 30-40cm: montez doar extensiile folosite pentru 80-100cm , fara sa mai pun baza care da 60-ul. Dar n-am incercat, sigur ar fi foarte instabila si s-ar rasturna.

Renunta la arat. Cu 750KS poti sa speri, poti sa speri si cu curelata de o tot recomand, dar nu merita. Ari doar la vreo 10cm adancime, 15 in cel mai fericit caz. Frezezi mai bine, si atat.

Da, in locuri inguste prasitoarea e o idee desteapta, n-am apucat sa o folosesc ca a mea a avut nevoie de modificari inainte sa poata fi utilizabila. Dupa care m-am lasat pagubas. O sa mai incerc cand oi avea timp. Deocamdata sta in ploaie.

Ia-ti motosapa simpla cum ti-am aratat-o pe cea din poze, are doua vit inainte, una inapoi, ia si roti daca vrei sa o legi la remorca sau daca ai nevoie sa o transporti pe distanta mare de la magazie la gradina. Si pe parcurs ai sa afli daca-ti mai trebuie vre-un accesoriu si-l faci/cumperi. Se gasesc si pe olx accesorii interesante.

#3697
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 399,717
  • Înscris: 08.10.2015

 mcjohn, on 08 noiembrie 2017 - 00:48, said:

Ori ai probleme la bujie
Exclus asta! Am mai zis, motorul lucreaza normal doar ca nu sapa. Daca o "ajutam", mergea.

 silesax, on 06 noiembrie 2017 - 19:08, said:

ambreiajul nu lucreaza.ori nu e reglat bine ori ai ulei prin zona.

 vali123456, on 08 noiembrie 2017 - 16:44, said:

daca ar fi probleme la bujie nu ar merge motorul
eu cred ca patineaza ambreajul, aici pot fi trei probleme: ori uzura la ferodou, ori ulei, ori ambreaj dereglat, verifica cablul
Azi, am avut ceva timp de dimineata, am dat motorul jos si m-am uitat. Vedeti pozele... Nu era chiar asa mult ulei, o picatura - doua.
Dupa ce am sters, am montat ala si i-am dat o pedala. Ca de obicei, mi-a furat sfoara din mina, dar tot asa facea... Mergeau sapele in gol dar cind bagam in sarcina nu se mai invirteau.
Am dat spray degripant la arcul acela  ce comanda acceleratia, am "plimbat" cablul de acceleratie si parca a prins viata. Am lasat-o cam 2-3 minute apoi a mers unsa.
Apoi am lasat-o oprita vreo 10 minute, am pornit-o dar tot asa, sapele  se invirteau in gol dar in sarcina nu mergea. Dupa 2-3 minute de invirtit in gol, iar mergea unsa. Vi se pare normal ca dupa ce o pornesti, sa o lasi sa mearga in gol 2-3 minute apoi s-o bagi in paine?
Adevarat, filtrul de aer e imbicsit, parca mergea mai bine fara el (am probat) dar se distruge motorul. Il voi inlocui, oricum (filtrul).
Mie nu mi se pare uzura nici la con, nici la ferodoul de ambreiaj. Vedeti dimensiunile. Pareri?

#3698
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 399,717
  • Înscris: 08.10.2015

 mcjohn, on 08 noiembrie 2017 - 20:29, said:

Dacă ţineam motosapa pe cui (cu frezele în aer), frezele de roteau. Dacă puneam frezele pe pămînt murea motorul !
(A fost ziua pe care am început-o fără Dumnezeu)

Dar a doua zi, cu ajutorul Lui, am reuşit să termin,
La mine merge, nu moare motorul. Doar ca nu sapa. Posibil ca atunci sa patineze.
Oricum, daca facem referiri biblice nu reusim/ dam gres la lucru. Eu, oricum nu cred in asa ceva. Eu cred in puterea omului, stiinta si tehnica. Restul e...cancan!

 silesax, on 10 noiembrie 2017 - 13:24, said:

Fugi de ruris cît vezi cu ochii,i a si tu altceva.
Si eu zic la fel. Au cele mai de rahat produse. Eu le zic glume proaste, sunt chinezarii jalnice rebranduite.

LA mine problema cu scursul uleiului e din cauza "specialistilor" de la ruris din craiova. Am luat motosapa aia ca mi-au zis ca-i Briggs, original, facut in sua, iar dupa 2 saptamini mi s-a bulit, s-a blocat si nu mai pornea. Nici de sfoara nu puteai ttrage.  Am mers la ei si cind au desfacut motorul mi-au zis ca-i pinionul dus si rulmentul de presiune. I-am intrebat de ce este de plastic? Atunci, m-au aburit ca asa se pune cit e in rodaj, blabla, si cind au vazut ca-i iau la ture a venit unu din angajati cu piesele originale su stanta "made in sua" si mi le-au pus. Rulment nu i-am lasat sa puna "compatibil" si am fugit de am luat de la SKF. Dupa ce au montat piesele, am mers acasa si am gasit balta de ulei dupa 10 minute de functionare. A doua zi am revenit la ei si mi-au zis ca au gresit cind au montat capacul si s-a ciupit simeringul. Mi-au pus altul "compatibil", le-am zis de atunci ca nu-i treaba buna dupa cum l-am vazut pe berbecul ala cum il monta, ajutindu-se de un cutit, dar ei ca "garanteaza", etc. De atunci, m-am scirbit si n-am mai mers la ei, m-am folosit asa de "scula". Cu toate ca era in garantie, le-am si lasat "de o bere" (vreo 150 lei) numai sa faca treaba buna.
Deci astia nu au in motoarele "originale" B&S piesele facute de producator ci plasticarii chinezesti. Asta, ca sa stie lumea.
Nu recomand caricatura asta de firma!
Nu-s singurul care a patit asta cu ruris. Si prietenii mei au avut patanii asemanatoare. Macar la unu i s-a luat si nici n-a mai mers la ei... Dupa 1 saptamina de la achizitionare, i s-a blocat axul melcat. I-a sunat si i-au zis ca "nu au pe stoc", sa nu vina.

Edited by _R_A_D_U, 11 November 2017 - 13:38.


#3699
silesax

silesax

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 47,162
  • Înscris: 15.10.2009
Reglează măi sufa de la ambreiaj că daia nu merge în sarcină vezi că are un reglaj jos .dacă ai arcul ala moale scoatel si pune o sîrmă.

#3700
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 399,717
  • Înscris: 08.10.2015
N-am ce sa reglez... Nu stiu de ce sufa vorbesti insa chiar daca scot de tot cablul si las  tija aia libera tot la fel face 2-3 minute dupa care totul e ok...

#3701
silesax

silesax

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 47,162
  • Înscris: 15.10.2009
Măi tija aia când apesi maneta trebuie să fie strînsă maxim nu liberă.fă în asa fel ,

#3702
mhdraghici

mhdraghici

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 116
  • Înscris: 16.12.2010

 _R_A_D_U, on 11 noiembrie 2017 - 22:05, said:

N-am ce sa reglez... Nu stiu de ce sufa vorbesti insa chiar daca scot de tot cablul si las  tija aia libera tot la fel face 2-3 minute dupa care totul e ok...
indoie tija, asa se mareste cursa ei si calca abreiajul mai bine.

Edited by mhdraghici, 12 November 2017 - 06:50.


#3703
til

til

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,726
  • Înscris: 30.07.2003
Sufa nu iese printr-un niplu filetat din cablu spre tija? Daca da, ala e intinzatorul cablului. In poza aia se vede ca-i slabit de tot. Stiu, nu-i motosapa lui in poza dar poate-i la fel.
Il infileteaza pana cand simte la maneta ca se strange ceva cand o apasa, mai probeaza, pana-i iese.

Deci are doua solutii: lungind camasa cablului prin acel niplu sau scurtand sufa.
Nu stiu ce optiuni de reglaj sunt pe capra aia.

#3704
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 399,717
  • Înscris: 08.10.2015
Oameni buni :D (si rai), nu se mai poate regla nimic. E fix-pix intinderea cablului aluia. Sau mai rau ii fac daca tensionez cablul. Daca tragi de tija aia, se decupleaza ambreiajul de motor. In mod normal ar trebui sa imping tija aia in fata pentru a se salta si aseza mai bine conul in ambreiajul acela, insa asa ceva nu se poate.
Cred ca intelegeti: atunci cind rotosapa este in sarcina, cablul / minerul acela trebuie sa fie lasat liber. Cind apas maneta, cablul se tensioneaza, actioneaza tija aia in spate si in acest fel se decupleaza conul de motor.

#3705
silesax

silesax

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 47,162
  • Înscris: 15.10.2009
E pe invers..!!!,dubios ,înseamnă că ai un arc care cuplează ambreiajul ,e slab si nu cuplează.pune sufa pe invers să cuplezi tu cînd apesi.

#3706
PoeOvidiu

PoeOvidiu

    Sunt de la țară și îmi place așa.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,573
  • Înscris: 07.12.2014
Daca vad eu bine in pozele  3-4-5 se vede o urma. Parca freaca acel con in fundul carcasei. Ceea ce inseamna ca el nu mai poate sa stranga pe ferodo deoarece nu mai merge suficient in jos. Schimba ambreiajul cu totul.
Spala totul cu benzina sau diluant si vezi cum merge. E posibil sa fie doar uleiul de vina.

Eventual incearca doar sa schimbi ferodoul.
  Nu e pe invers. Sunt motosape care asa au. Asa are si a socrului. Cand tragi de sufa debraiaza si are un arc ce impinge de ambreiaza. Manerul are un blocaj ca sa o poti lasa decuplata.

Edited by PoeOvidiu, 12 November 2017 - 10:31.


#3707
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 399,717
  • Înscris: 08.10.2015
Asa e Ovidiu, ai vazut bine. Cel mai bine era daca se putea sa las motorul mai jos sau un corp de ambreiaj (ala de aluminiu) cu 10 mm mai lung si atunci se rezolva treaba. Se exercita o presiune mai mare intre con si ambreiaj. Ma gindisem chair sa alezez din corpul de prindere citiva milimetri (ala pe care se pune motorul) pentru a mai cistiga ceva adincime insa am renuntat la idee. Oricum, scula asta n-o folosesc, e mai mult asa, de amorul artei. Cum iarna este destul de mare, sper sa am timp sa mesteresc la ea. Detin un mic atelier mecanic cu destule "scule" insa deocamdata ma documentez sa vad ce si cum. Oricum, ma gindesc sa comand si un simering pentru a-l schimba pe "compatibilul" ala pus de opincarii de la ruris. Ma gindesc ca, namaisupurind ulei, totul va fi in regula. Din "sapaturile" de pina acum, se pare ca este ASTA
Va multumesc pentru sugestii si va tin la curent.

Edited by _R_A_D_U, 12 November 2017 - 11:06.


#3708
PoeOvidiu

PoeOvidiu

    Sunt de la țară și îmi place așa.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,573
  • Înscris: 07.12.2014
Daca ai strung rezolvi relativ usor. Dai jos piesa aia cu ferodo, o montezi pe strung si o strunjesti pe interior in asa fel incat sa mai ramana 1mm de ferodo pe ea. Pe urma pui un ferodo nou care nu va mai intra asa adanc deoarece nu ii va permite diametrul. Masoara totusi grosimea ferodoului si grosimea unui ferodo nou. E posibil sa fie ceva mai gros ala nou. 3-4 zecimi de mm e suficient.

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate