Salt la conținut

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Insignia 2018-2020 Sport Tourer d...

Recomandari proteza auditiva

Oameni care traiesc pe bune

Sony Xperia 1 VI
 Eroare E-15, msv Bosch Silence Pl...

La Anmgd Cluj se face master dupa...

Prezentatori TV cu telefoanele in...

AC Mobil fara evacuare?
 SMS over IMS networks – SMS...

MYEGNETIAPASS - GRECIA - mic ghid

Distribuție Golf 7 2.0 TDI

Incurajarea, stimularea si sustin...
 Inmatriculare Motocileta "de ...

Pentru voi cat de relevant e cons...

MyGuava?

Statele Unite Mexicane vor avea ...
 

Dilema: cocolosim copiii ca in Ro, sau ii invatam sa fie independenti, ca in Vest?

- - - - -
  • Vă rugăm să vă autentificați pentru a răspunde
235 răspunsuri în acest subiect

#91
Tsunamii

Tsunamii

    Bucuresti

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 50.225
  • Înscris: 20.10.2015

View PostMrReason, on 04 februarie 2016 - 13:36, said:

la urma urmei firme ca google primesc si oameni fara facultate si nu la maturat.. cu atat mai putin sa-i rejecteze pe unii ca n-au facut nu stiu care facultate super bengoasa...

Serios?
Te primeste google daca nu stii sa faci o scadere cu numere zecimale? Sau de ce vorbim?

#92
Aunti

Aunti

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Mesaje: 45
  • Înscris: 31.01.2016

View PostTsunnnami, on 04 februarie 2016 - 18:21, said:


Serios?
Te primeste google daca nu stii sa faci o scadere cu numere zecimale? Sau de ce vorbim?
depinde pentru ce te angajeaza-de te pune sa canti,n-ai nevoie sa calculezi decibelii,-si oricum treci prin etapa obligatorie de necalificat ,inclusiv probe neplatite,dupa care
se aplica si instructaj in functie de responsabilitatile de servici,specifice-de inveti sa calculezi zecimale-apropo de menajeri-e o scoala dificila unde se invata chimie si
utilizarea aparatelor de tot felul pe aici este obligatorie cunoasterea abc-urilor de computer-simpla inregistrare card ,sau bifare pontaj,sau intrari in cladiri etc toate au cate
o aplicatie electronica.Pe aici,strict legat de salarizare,este stricta si serviciul pentru care ai fost angajat-de vreodata demonstrezi ca stii multe,si lipseste careva,te solicita sa-l inlocuiesti temporar,fara obligatii-ca esti universitar si angajat sa distribui carti pe raft,intretinere,si sortare si reparatii etc-nu-i vina lor ca nu-ti pot oferi post pe masura studiilor-
Posturile se ofera pe considerentul cerintelor,necesarului.

#93
Tsunamii

Tsunamii

    Bucuresti

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 50.225
  • Înscris: 20.10.2015
Ne indepartam de subiect cu pasi rapizi.

#94
MrReason

MrReason

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 9.266
  • Înscris: 08.10.2010

View PostTsunnnami, on 04 februarie 2016 - 18:21, said:


Serios?
Te primeste google daca nu stii sa faci o scadere cu numere zecimale? Sau de ce vorbim?
google nu verifica scaderi cu zecimale pe care doar tu stii de ce le-ai asociat cu studiul superior...

#95
avenirv

avenirv

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 10.554
  • Înscris: 01.05.2009

View PostTsunnnami, on 04 februarie 2016 - 13:00, said:


Eu nu stiu unde ai citit tu asta

In America si Canada am vazut copii care vindeau limonada in fata casei pentru a-si lua jucarii, am vazut elevi de scoala generala care spalau masini pentru a strange fonduri pentru echipa lor de fotbal, am vazut copii care negociau pretul jucariilor vechi la "garage sale" in curtea lor pentru a-si cumpara alte jucarii mai noi.

In Romania am vazut copii de bani gata cu BMW la 19 ani, care se trezesc la 2PM pentru a merge la sala pentru a se pregati pentru clubul de la noapte, am vazut copii care abuzeaza si arunca la gunoi un invatamant gratuit, pentru a se plange apoi ca invatamantul romanesc e prost pentru ca te obliga sa inveti prea multe, e prost pentru ca scoate numai hahalere cu diploma



Deci tu imi povestesti mie ca un sarantoc din getto se duce la banca si-si ia bani pentru facultate?
In Dallas Ewing Oil, sau unde ai vazut asta?

pai aia din romanika s-au uitat la Beverly hills nustiucat si cand le-am atras atentia ca cel cu pizza lucra seara nu si-au adus aminte de asta.
bine inteles ca in America nu exista copii de bani gata, nu-I asa ?
sa nu cumparam bogatii din romanika cu clasa medie sau renecii din America.

#96
ipopovici11

ipopovici11

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 5.547
  • Înscris: 06.06.2015

View PostKarhu, on 04 februarie 2016 - 15:50, said:

La fel de trist, parerea mea...

Hai sa nu exageram doar de dragul de-a exagera. Milioane de romani, poate 80-90% traiesc sub suma asta si nu au mai murit. Asa, daca te pui sa cheltuiesti pe toate prostiile mai mult sau mai putin utile, nu-ti ajunge nicio suma.

#97
wizardofoz

wizardofoz

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 4.626
  • Înscris: 15.01.2015

View PostMrReason, on 04 februarie 2016 - 12:47, said:

Nu, nu, in SUA cei mai realizati sunt aia din familiile rupte in cur care le dau un sut in cur la 18 ani si cei de la orfelinate, si nicidecum plozii de milionari tinuti in puf la Ivy League, caci nu-i asa, primii invata sa se "descurce singuri"... ahahaha, ce gulme poti sa ai in tine... Posted Image Posted Image

Atitudinea asta de a da copiilor un sut in cur la 18 ani si a-i nu ajuta, e o chestie de neam teribil de prost... care pe destui ajunge sa-i muste de cur mai ceva mai tarziu...  

Si evident comparatiile intre romania si diversi vestici, sunt aberante si deplasate, ca la noi din salariul minim - cam cat primeste cam orice borac iesit de pe bancile liceului - abia supravietuiesti chiar si in conditiile in care te tin babacii(nu mai zic de scenariul cu chirie)... si nici cu ala mediu nu faci mare branza... credite si vrajeli pentru studenti in avans ce nu trebuie platite decat dupa facultate(si poate nici atunci), subventionate de state, ca in america(iata un exemplu de socialism ascuns de la ei despre care nu prea se vorbeste)? unde in romania se intampla asta? locuinte date la pleasca cum au facut golanii de la freddie mac si fannie mae care au provocat criza? unde?

E si penibila discutia.... Posted Image


Topicul e putin confuz pentru ca e pornit de la un split si s-a pierdut contextul.
In primu rind nu era vorba de romanii din Romania ci de romanii din felurite tari din vest (plecase de la Norvegia) unde copiii sint chiar partial sustinuti de stat in scoala, si nici nu era vorba decit tangential de sustinutul copilului in facultate (care poate sa fie absolut ok, in functie de conditii) ci de atitudinea "ca doar pentru el am trait/pentru el string/pentru el ma sacrific" sau "nu-mi place tara X dar stau aici ca ei sa aiba mai multe sanse" etc. Dupa aia am ajuns la ce naspa sint finlandezii (parca) ca nu dau si ei un ban la nunta, niste nesimtiti, uite ce obiceiuri frumoase sint la noi.

N-am asa mult de spus impotriva ajutatul copiilor in scoala, uneori merge uneori nu. In Romania e mai frecvent si din cauze obiective - dar din pacate, mai ales din motive de mentalitate.
Ca idee insa: toti prietenii mei din SUA, Australia, Germania si altele inclusiv ulti din Romania au contribuit prin propriile puteri cind au stat in scoala. Au avut slujbe si/sau imprumuturi. Vorbesc de oameni realizati prin foarte proprii, nu exemple de milionari (care de multe ori nu-s tinuti deloc in puf, numai sa treci prin Ivy League e un efort enorm) care erau "raelizati" la nastere. Oameni care au facut doctorate, care lucreaza in companii de elita, care au slujbe de elita etc.

View Postavenirv, on 04 februarie 2016 - 21:08, said:

pai aia din romanika s-au uitat la Beverly hills nustiucat si cand le-am atras atentia ca cel cu pizza lucra seara nu si-au adus aminte de asta.
bine inteles ca in America nu exista copii de bani gata, nu-I asa ?
sa nu cumparam bogatii din romanika cu clasa medie sau renecii din America.


Nu domle, dar in lumea anglo saxona e mult mai putin acceptabil ca copilul sa fie legat de mama si de tata ca in Romania... si nu ma refer doar la partea materiala ci la mai mult de atit. Copilul de 18 ani e privit ca un adult cu responsabilitati depline. Si obligatii.
Parintii pe de alta parte sint mult mai putin dependenti de copii. De la o virta incolo ei o viata a lor care poate fi foarte bogata. Bineinteles imiplica vizitarea copiilor, joaca cu nepotii etc dar intr-o masura mult mai mica, in timp ce la noi e activitate principala.

Princpiul CLASIC (= ideal, nu neaprat respectat) de educatie al copiilor de milionari in America e responsabilizarea, inceputul cu munca de jos etc. Chiar aia tinut in puf in Ivy League trec prin cerintele foarte mari ale scolilor respective, fac atletism de performanta in paralel etc. Astea vin de l faptul ca milionarul in America e in general un om care munceste foarte mult, doarme 6 ore pe zi etc si apreciaza munca in cu totul alt fel decit in Romania (ca e bine sau rau e alta discutie, dar asta e rezultatul obiectiv).

Editat de wizardofoz, 04 februarie 2016 - 21:34.


#98
Doddi

Doddi

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 235
  • Înscris: 01.07.2015

View Postwizardofoz, on 28 ianuarie 2016 - 21:37, said:

Ideea romaneasca d ea lasa mosteniori la copii, de a face nunti pe bani (am trecut prin asta, dezgustator), de a plati niste handralai ca sa stea prin scoli, mi se pare de cct. Si dovada ca e proasta e citi ratati cu diplome sint in Romania.


Am mai auzit zicala asta pe la romani.. pentru voi m-am sacrificat etc. Astea de obicei sint scuze de vieti prost traite cu nemultumiri si frustrari, si de multe ori copiii ajung loseri. Ar trebui sa-ti pui ordine in viata sa traiesti pentru tine, nu pentru altii, fie ei copiii tai.
Eu sint fericit ca nu o sa pot sa-i scot ochii copilului meu niciodata cu asta, am trait pentru mine si a fost distractiv.

Este o idee foarte slabă din punct de vedere etic, într-adevăr.

Dar foarte puțini oameni în general și români în special au curajul să trăiască doar pentru sine. Presiunea apartenenței la turmă e prea mare Posted Image și teama de a fi respins de turmă este enormă.

Comportamentul părinților este modelul copiilor, nu cuvântul părinților. Eu nu-mi cresc copiii românește, deși am rămas să locuim în țară. Sper ca ei să învețe de la noi cum să trăiască frumos și să fie fericiți.
Îi cresc omenește, îi învăț să se descurce și să fie fericiți. Nu le voi face nunți cu plicuri fiindcă eu am refuzat așa ceva. Familiile s-au oripilat evident, dar le-a trecut între timp.
Și nu mi-am făcut copiii ca să aibă cine să-mi dea și să-mi facă la bătrânețe. Ei nu mi-au cerut să mă înmulțesc eu și, prin urmare, nu trebuie să plătească pentru decizia mea de viață.
Le voi asigura un cheag, dar fără bail out dacă o dau în bară. Dintre toate provocările vieții de părinte pentru noi cel mai dificil este să respectăm faptul că orice copil aparține lumii, nu părinților.
E mare tentația de a juca the daddy card, dar corect este să nu o fac. Eh.

#99
llama

llama

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 233
  • Înscris: 11.07.2007

View Postwizardofoz, on 04 februarie 2016 - 21:29, said:

Topicul e putin confuz pentru ca e pornit de la un split si s-a pierdut contextul.
In primu rind nu era vorba de romanii din Romania ci de romanii din felurite tari din vest (plecase de la Norvegia) unde copiii sint chiar partial sustinuti de stat in scoala, si nici nu era vorba decit tangential de sustinutul copilului in facultate (care poate sa fie absolut ok, in functie de conditii) ci de atitudinea "ca doar pentru el am trait/pentru el string/pentru el ma sacrific" sau "nu-mi place tara X dar stau aici ca ei sa aiba mai multe sanse" etc. Dupa aia am ajuns la ce naspa sint finlandezii (parca) ca nu dau si ei un ban la nunta, niste nesimtiti, uite ce obiceiuri frumoase sint la noi.

N-am asa mult de spus impotriva ajutatul copiilor in scoala, uneori merge uneori nu. In Romania e mai frecvent si din cauze obiective - dar din pacate, mai ales din motive de mentalitate.
Ca idee insa: toti prietenii mei din SUA, Australia, Germania si altele inclusiv ulti din Romania au contribuit prin propriile puteri cind au stat in scoala. Au avut slujbe si/sau imprumuturi. Vorbesc de oameni realizati prin foarte proprii, nu exemple de milionari (care de multe ori nu-s tinuti deloc in puf, numai sa treci prin Ivy League e un efort enorm) care erau "raelizati" la nastere. Oameni care au facut doctorate, care lucreaza in companii de elita, care au slujbe de elita etc.




Nu domle, dar in lumea anglo saxona e mult mai putin acceptabil ca copilul sa fie legat de mama si de tata ca in Romania... si nu ma refer doar la partea materiala ci la mai mult de atit. Copilul de 18 ani e privit ca un adult cu responsabilitati depline. Si obligatii.
Parintii pe de alta parte sint mult mai putin dependenti de copii. De la o virta incolo ei o viata a lor care poate fi foarte bogata. Bineinteles imiplica vizitarea copiilor, joaca cu nepotii etc dar intr-o masura mult mai mica, in timp ce la noi e activitate principala.

Princpiul CLASIC (= ideal, nu neaprat respectat) de educatie al copiilor de milionari in America e responsabilizarea, inceputul cu munca de jos etc. Chiar aia tinut in puf in Ivy League trec prin cerintele foarte mari ale scolilor respective, fac atletism de performanta in paralel etc. Astea vin de l faptul ca milionarul in America e in general un om care munceste foarte mult, doarme 6 ore pe zi etc si apreciaza munca in cu totul alt fel decit in Romania (ca e bine sau rau e alta discutie, dar asta e rezultatul obiectiv).
Chiar dupa ce ai mai furnizat un pic de context in acest mesaj eu tot nu-s de acord cu unele aspecte. Problema este ca fiecare vede lucrurile astea din punctul propriu de vedere, cu exemple concrete, personale sau din cercul de cunostinte.

De acord ca e absurd sa-ti f**i viata si sa trambitezi sus si tare ca o faci "pentru copii". Mi se pare ca in multe astfel de cazuri este vorba de "ratati" care incearca sa-si justifice propriile esecuri aruncand responsabilitatea asupra copiilor - ceea ce da nastere la resentimente din partea copiilor, tensiuni familiale si o viata amara pentru toti deopotriva - parinti si copii.

Pe de alta parte cand ma uit la modul in care isi cresc copii parintii in societatea nord americana nu simt nici o graba sa il dau de model romanilor. Principiul ala cu munca de jos si responsabilizarea suna bine si stiu ca da roade daca e aplicat cu masura insa prea multi il aplica in mod cretin. Cateva exemple:
- parinti care abia asteapta sa termine copilul liceul si sa implineasca 18 ani ca sa plece de acasa - sa mearga la lucru, la studii, treaba lui, pe ei nu-i intereseaza, descurca-se. Iar daca nu vrea sa plece unii mai accepta sa stea acasa dar sa plateasca chirie si sa contribuie la celelalte cheltuieli. Chiar daca merge la studii, n-are importanta. N-are decat sa faca credite si sa le plateasca timp de 10 ani dupa ce termina facultatea, ce-i doare pe ei?
- parinti care au suficienti bani ca sa puna deoparte pentru studiile superioare ale copiilor (RESP in Canada). Dar nu pun - prefera sa cumpere o casa mai mare, o masina mai scumpa, sa-si faca vacante in Hawaii in loc de Caraibe, etc. Din nou, copilul n-are decat sa faca credite si sa plateasca mult si bine la ele, treaba lui.
Mie astea mi se par aberatii la fel de serioase ca acelea ale parintilor care se bat cu pumnii in piept ca "se sacrifica pentru copii lor". Cand ai posibilitatea sa-ti ajuti copilul (fara sacrificii) e stupid sa nu o faci. Dar asa sunt multi pe aici.

#100
wizardofoz

wizardofoz

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 4.626
  • Înscris: 15.01.2015

Quote

Chiar dupa ce ai mai furnizat un pic de context in acest mesaj eu tot nu-s de acord cu unele aspecte.

Pai nici nu trebuie, fiecare cu copiii lui :)

Quote

- parinti care abia asteapta sa termine copilul liceul si sa implineasca 18 ani ca sa plece de acasa - sa mearga la lucru, la studii, treaba lui, pe ei nu-i intereseaza, descurca-se. Iar daca nu vrea sa plece unii mai accepta sa stea acasa dar sa plateasca chirie si sa contribuie la celelalte cheltuieli. Chiar daca merge la studii, n-are importanta. N-are decat sa faca credite si sa le plateasca timp de 10 ani dupa ce termina facultatea, ce-i doare pe ei?

Aici e o balanta.
Unii au bani sa plateasca facultatea copiilor fara sa-si distruga pensia. Foarte bine pentru ei.
Altii nu. Astia ce fac? ajung in mizerie la 80 de ani sperind ca-i tine copilul? Copilul va aprecia asa ceva, la visrta cind in loc sa aiba grja de copiii lui sa aiba si parintii pe cap?
Nu vad problema cu creditul pe 10 ani (de fapt vreo 25). Si eu si multi pe care ii cunosc au niste credite de educatie de platit, intre citeva zeci si citeva sute de mii. Nu e de fapt mare efort daca facultatea e una care a fost facuta cu cap si a contribuit la producerea unui venit corespunzator. Inflatia si evolutia profesionala erodeaza in timp valoarea ratei la niveluri suportabile sau neglijabile.
Din fericire sint multe alte variante, de la ajutoare finaciare si burse la facultati in tari mai ieftine.

Si apoi mai conteaza si nivelul de suport. De exemplu pe vremea mea in Romania puteai sa stai la camin cu 4 in camera si sa traiesti studenteste cu tot ce implica asta, sau puteai sa maninci numai la restaurant, sa ai BMW, sa stai in chirie etc. Diferenta de bani, dar si de experienta, e foarte mare.

Ca pe orice forum lucrurile tind sa devina extreme, dar in realitate intre licheaua care sparge bani si geniul care in loc sa se gindeasca la inventii taie cartofi la macdonalds mai sint o multime de cazuri intermediare.

Quote

- parinti care abia asteapta sa termine copilul liceul si sa implineasca 18 ani ca sa plece de acasa

Mie mi s epare absolut normal ca un copil de 18 ani sa plece de acasa... e o parte din educatia de adult. Inteleg discutia despre cit suport oferi copilului dar plecatul de acasa din partea mea nu prea e negociabil. In primul rind e normal ca copilul sa vrea sa plece.

Quote

- parinti care au suficienti bani ca sa puna deoparte pentru studiile superioare ale copiilor (RESP in Canada). Dar nu pun - prefera sa cumpere o casa mai mare, o masina mai scumpa, sa-si faca vacante in Hawaii in loc de Caraibe, etc. Din nou, copilul n-are decat sa faca credite si sa plateasca mult si bine la ele, treaba lui.

Ne place sau nu asta e expresia unei culturi care prespune ca un copil la 18 ani e complet independent. Bineinteles ca orice cultura e filtrata pin creierul omului...
Viata e plina de compromisuri si uneori trebuie sa alegi intre chestii care te dor. Sa zicem ca ai varinta sa iesi la pensie la 45 de ani dar nu poti plati copiilor Ivy League. Ce faci atunci?

#101
llama

llama

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 233
  • Înscris: 11.07.2007

View Postwizardofoz, on 05 februarie 2016 - 01:50, said:

Mie mi s epare absolut normal ca un copil de 18 ani sa plece de acasa... e o parte din educatia de adult. Inteleg discutia despre cit suport oferi copilului dar plecatul de acasa din partea mea nu prea e negociabil. In primul rind e normal ca copilul sa vrea sa plece.
Really? Deci implineste copilul tau 18 ani si vine la tine si spune "Dragi parinti, dat fiind ca merg la facultate aici aproape m-am gandit sa locuiesc in continuare cu voi, acasa, pana termin facultatea" si tu ii raspunzi "Sorry copile, dar asta nu se poate, e vremea sa pleci sa vezi si tu cum e sa traiesti viata pe cont propriu?"

E de inteles ca multi nu-si permit sa puna bani deoparte pentru facultatea copiilor. Dar a locui in continuare cu parintii si a manca la aceeasi masa cu acestia pe timpul facultatii implica un efort financiar absolut minimal din partea parintilor. De ce sa nu-l faca?
Eu am locuit la parinti pana cand m-am insurat (aproape de sfarsitul facultatii). In perioada asta am avut bursa de merit si am mai si lucrat - iar banii castigati ii foloseam sa merg in vacante sau sa-mi cumpar ce doream eu. Prin urmare am invatat ce e munca si cum sa-ti gestionezi banii dar fara grija zilei de maine. Nu vad nici o problema sa le ofer la randul meu acelasi tratament copiilor mei.

View Postwizardofoz, on 05 februarie 2016 - 01:50, said:

Viata e plina de compromisuri si uneori trebuie sa alegi intre chestii care te dor. Sa zicem ca ai varinta sa iesi la pensie la 45 de ani dar nu poti plati copiilor Ivy League. Ce faci atunci?
Posted Image Touché. Numai ca asta nu e nici o problema si nici un compromis. Ivy League e "nice but not mandatory". Iar in cazul foarte improbabil ca se ajunge acolo voi face un efort - nu sacrificiu - si voi mai munci un pic ca sa platesc pentru asta. Iar rasplata efortului imi va fi doar satisfactia ca s-a ajuns acolo. Pentru mine e foarte important sa-i aduc pe copii la punctul in care pot sa-si inceapa drumul in viata fara datorii de nici un fel. Asta nu e cocoloseala ci dimpotriva, le asigura independenta Posted Image

#102
wizardofoz

wizardofoz

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 4.626
  • Înscris: 15.01.2015

Quote

Really? Deci implineste copilul tau 18 ani si vine la tine si spune "Dragi parinti, dat fiind ca merg la facultate aici aproape m-am gandit sa locuiesc in continuare cu voi, acasa, pana termin facultatea" si tu ii raspunzi "Sorry copile, dar asta nu se poate, e vremea sa pleci sa vezi si tu cum e sa traiesti viata pe cont propriu?"

Corect, de fapt mi se pare uimitor ca altcineva ar putea gindi altfel... mai mult, mi se pare de-a dreptul socant sa gasesti un copil care vrea sa stea acasa cu parintii.
Bineinteles ca nu toata lumea are posibilitatea asta, daca esti intr-un oras universitar din Romania si n-ai bani faci compromisuri.

Quote

Dar a locui in continuare cu parintii si a manca la aceeasi masa cu acestia pe timpul facultatii implica un efort financiar absolut minimal din partea parintilor. De ce sa nu-l faca?

N-are nici o treaba cu efortul financiar. E de fapt pe dos, abia cind nu ai bani deloc accepti asta.
Oricum ce spui tu nu e o idee buna. Poti foarte bine ori sa nu fii admis in cea mai apropiata universitate ori sa nu vrei pentru ca ai variante mai bune.

Quote

Ivy League e "nice but not mandatory".

Pentru tine dar pentru copil? Si sa stii ca poate fi o schimbare completa de destin, uneori.

Quote

Iar in cazul foarte improbabil ca se ajunge acolo voi face un efort - nu sacrificiu - si voi mai munci un pic ca sa platesc pentru asta.

Esti sigur ca o sa ai optiunea asta dupa niste ani?
Oricum exemplul meu e gresit: daca copilul a intrat la Ivy League a dovedit cu virf si indesat ca are merite si nu e o lichea (ok, cunosc personal oameni care s-au pierdut acolo si au decazut, dar sa zicem ca asta e mai rar) si atunci poate ar merita ajutat chiar cu niste sacrificii. Poate Posted Image.

Quote

Pentru mine e foarte important sa-i aduc pe copii la punctul in care pot sa-si inceapa drumul in viata fara datorii de nici un fel.

Sint de acord dar drumul in viata incepe la 18 ani Posted Image
Eu chiar n-am nici o problema cu datoriile, daca ele aduc plus valoare. E tragic cind ai datorii pentru o licenta in filozofie sau la o facultate de care nu a auzit nimeni, dar daca sint datorii care se platesc cu virf si indesat din venit e absolut ok.

View PostTsunnnami, on 04 februarie 2016 - 13:39, said:

Oamenii saraci in Hamerica NU AU NICI O SANSA, poate sportul sau armata, asta daca nu au facut prostii prin getto-ul prin care au crescut
Dar, ne departam de la subiect.


Hai ma Tsunannami ca parca traiesti in alta tara.
Daca esti sarac in America si ai un minim de merite (nu trebuie sa fii geniu sau sa fi facut vreo scoala fantastica, doar sa nu inhaitezi cu gasca - asta e cel mai greu, sa faci ceva putin iesit din comun, nu neaparat academic si sa te prezinti intr-o lumina buna) ai toate sansele din lume. Mai ales daca esti si negru, sau oricum nu alb si nu asiatic. O sa se bata universitatile pe tine, sa-ti dea ajutoare, burse, finantari, sponsorizari etc.
Cel mai rau e sa fii mediu... nici sa n-ai bani pea multi nici foarte destept sa nu fii. Desi si acolo te descurci ca sint scoli mai ieftine, dar nu la fel de bine.
Deci da, din ghetou ai sanse bune dar trebuie putin mai mult decit sa fii din ghetou.

Editat de wizardofoz, 05 februarie 2016 - 08:52.


#103
Karhu

Karhu

    Heretic member

  • Grup: Super Moderators
  • Mesaje: 40.157
  • Înscris: 25.06.2007

View PostTsunnnami, on 04 februarie 2016 - 17:12, said:

La un salariu de $11/h si un concediu de 10 zile pe an...
Aici ajungem iar la intrebarea de pe celalalt thread: respectivii de ce nu emigreaza in EU/ Canada/ Australia?
OK, am inteles de ce: nu ii primeste nimeni...

View Postipopovici11, on 04 februarie 2016 - 21:17, said:

Milioane de romani, poate 80-90% traiesc supravietuiesc sub suma asta si nu au mai murit.
Am corectat...

View Postwizardofoz, on 05 februarie 2016 - 08:52, said:

mi se pare de-a dreptul socant sa gasesti un copil care vrea sa stea acasa cu parintii.
Si mie...
Ce isi doreste un tanar la 18 ani, decat chefuri, sex, distractii fara limite? Si astea-s cam greu de atins daca stai acasa cu babacii...

#104
avenirv

avenirv

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 10.554
  • Înscris: 01.05.2009

View Postgunman78, on 04 februarie 2016 - 17:34, said:

Exista o diferenta de mentalitate mare, cel putin istoric, intre romani si popoarele occidentale. Romanii sunt un popor traditionalist, conservator, legat de familie si de pamant, casa. Un stat precum cel american nu ar fi putut niciodata fi facut de romani. A parasi familia pentru perioade de ani de zile sau pentru totdeauna (cei care colonizau noi teritorii nu se mai intorceau niciodata) este de neconceput. Romanul mai degraba ar fi murit de foame decat sa paraseasca tot ceea ce cunoaste, sa taie legaturile cu familia si sa plece in necunoscut. Traind intr-un mediu cu orizont limitat impus de familie, copiii care cresc in simbioza cu parintii pana la varste inaintate ajung sa creada ca asta este normalitatea si isi cresc proprii lor copii in acelasi fel.
Si religia ultraconservatoare a fost un factor decisiv in formarea acestei mentalitati la romani. Tarile cu religiil reformate au fost printre cele mai importante in expansiunea geografica si dezvoltarea economica si tehnologica a europei de dupa evul mediu.

Religie ultraconservatoare?
Nu la romanika 30% din populatie crede absolut ca:
-lumea s-a facut in 6 zile
-chiar daca ai fost violata nu trebuie sa faci avort
-darwin e un excroc
-citatele pe care le folosesti sunt numai din biblie
-legea talionului e singura valabila
-trebuie sa fii virgina pana la casatorie
-intelligent design e singurul adevar
-trebuie sa te rogi pe stadion inainte de meci
-romanii=latinii l-au omorat pe Iisus
-sedintele la serviciu incep cu o rugaciune
-Dumnezeu aproba sclavia
-crestinismul si capitalismul sunt in conexiune organica
-etc etc etc

Ma opresc...
Dar sa stiti, altfel sunt oameni foarte de treaba...

#105
Tsunamii

Tsunamii

    Bucuresti

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 50.225
  • Înscris: 20.10.2015

View Postwizardofoz, on 05 februarie 2016 - 08:52, said:


Hai ma Tsunannami ca parca traiesti in alta tara.
Daca esti sarac in America si ai un minim de merite (nu trebuie sa fii geniu sau sa fi facut vreo scoala fantastica, doar sa nu inhaitezi cu gasca - asta e cel mai greu, sa faci ceva putin iesit din comun, nu neaparat academic si sa te prezinti intr-o lumina buna) ai toate sansele din lume. Mai ales daca esti si negru, sau oricum nu alb si nu asiatic. O sa se bata universitatile pe tine, sa-ti dea ajutoare, burse, finantari, sponsorizari etc.
Cel mai rau e sa fii mediu... nici sa n-ai bani pea multi nici foarte destept sa nu fii. Desi si acolo te descurci ca sint scoli mai ieftine, dar nu la fel de bine.
Deci da, din ghetou ai sanse bune dar trebuie putin mai mult decit sa fii din ghetou.

Pai noi de ce discutam aici?
Bag-o si p-aia cu sportul si ai terminat-o.
Nu vorbim de MAJORITATEA?

View PostKarhu, on 05 februarie 2016 - 11:07, said:

Aici ajungem iar la intrebarea de pe celalalt thread: respectivii de ce nu emigreaza in EU/ Canada/ Australia?
OK, am inteles de ce: nu ii primeste nimeni...

Bingo

#106
redman71

redman71

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 222
  • Înscris: 24.01.2016

View Postdoruirimescu, on 29 ianuarie 2016 - 09:12, said:

Asta nu e topicul de crescut copiii,mutati discutia in alta parte.
PS:Dati-le drumul in padure/jungla dupa ce-i faceti,in felul asta vor creste independenti si adaptati la greutatile vietii Posted Image) Zau,devine penibil
Mi se pare o idee mai buna. Ca uite ce ajung copii cocolositi, in special baietii:  looseri, fara job pentru ca nu sunt in stare sa se adapteze la conditile de munca nici macar din Romania, dar sa mai fie capabili sa mentina o relatie cu o fata si sa puna de o familie.

#107
redman71

redman71

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 222
  • Înscris: 24.01.2016

View Postdoruirimescu, on 31 ianuarie 2016 - 13:23, said:

Care ar trebui sa fie sensul vietii cel "corect",dupa vrajitorul din oz ?Dar viata "neratata"?In ce se masoara reusitele in viata dupa tine ?
Hedonismul si lipsa de responsabilitate ?Cred ca realizezi ca oricum iti traiesti viata nimeni nu da 2 bani pe tine,ce-ai facut,daca ti-ai "cocolosit" copiii si-au ajuns la Harvard sau i-ai lasat pe strada in timp ce tu te imbatai/drogai/erai la c#""# sau au ajuns niste beizadele,etc.Peste 200 de ani va fi practic ca si cum nici tu si nici familia ta n-ati existat Posted Image))

Singurul rost al vietii care a fost dovedit stiintific pana acum e reproducerea si evolutia.Atat.Cine a reusit sa-si impinga plodul si mai sus decat restul in ierarhia sociala spre o pozitie cat mai influenta si puternica si sa se asigure ca familia lui va continua,ala de-abia nu si-a trait viata degeaba.
Asa ca,daca ai un potential sa-ti ridici copiii cat mai sus,nu-i trimite inapoi de la 0 ci exploateaza-l la maxim pentru ca evolutie.
Cea mai buna postare de aici

#108
syndrome13

syndrome13

    Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 871
  • Înscris: 27.09.2013
Pai daca traiesti in padure esti independent fata de bani,angajator,supermarket,mijloace de transport,parinti,etc.Adapostul ti-l faci singur mancarea ti-o procuri si gatesti tu...nu depinzi decat de propriile calitati de supravietuire ;)

Edit:tu-ti dai seama cum e sa ai un imprumut de platit la banca si sa-ti iei somaj?Independenta de pe lume

Editat de doruirimescu, 05 februarie 2016 - 14:18.


Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

Utilizatori activi: 1

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate