Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
emag - card cadou expirat

Nu vad SSD-ul cand vreau sa insta...

Rafturile ca la dedeman

Probleme internet
 Pozitionare aer conditionat. Ar f...

Logare site erovinieta.ro

Facultatea de geologie - ingineri...

Sursa led 25-36W ?
 Prosumatori - cat aveti de primit...

EURO 24 - Meciul 4: Romania - Ola...

Disparitie body-spray AXE din Rom...

Penurie de Inka?
 Receptionerele de la centrele de ...

Nu se mai gasesc e-Bike de inchir...

Seat Leon 5F 2.0 184hp costuri in...

Dispar punctele de restaurare la ...
 

Laptop care se incalzeste excesiv

- - - - -
  • Please log in to reply
44 replies to this topic

#37
georgik12

georgik12

    Tech Advisor

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,524
  • Înscris: 15.02.2011
Eu unul as merge pe asta:
http://www.pcgarage....ngerprint-grey/

Configuratie mai mult decat decenta, SSH si grafica integrata la nivel de 720M.

#38
Habba

Habba

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 181
  • Înscris: 10.05.2006

View Postritz, on 18 ianuarie 2014 - 23:15, said:

Cam cat de groaznica e partea audio? Poate nu neaparat la acest model, dar cam la toate laptopurile de buget.
Pentru vizionat filme, ascultat muzica, intr-o camera de 6-9 mp nu ar fi suficiente? In sensul ca poate vreau chiar sa aud ce vorbesc actorii, nu doar sa citesc pe buze Posted Image

Cum ziceam, partea audio nu-i stralucita defel. Cu siguranta se aude intr-o camera de 10 mp, insa nu are bass deloc, si s-ar putea sa distorsioneze catre maxim.
Mie imi vine greu sa fiu obiectiv acum, deoarece la Toshiba meu am Harman/Kardon si din pacate acum toate celelalte mi se par "prastie". Chiar si Latitude-le 6530 pe care il am de asemenea, si care mi se parea relativ decent la sunet pana sa achizitionez Satellite-ul.

Revenind la 4540s, cel cu Celeron 1000M (acealsi din link-ul de la pcgarage, care vine si cu geanta inclusa), eu l-am luat pentru parintii mei (nu au nevoie de ultimele chestii hi-tech si hi-fi; i-am pus inca 4GB Ram suplimentar, deci acum ruleaza cu 6GB Windows 8.1 Pro). E mai mult decat suficient ca performante pentru un utilizator normal (office, net, filme HD, etc.). Daca chiar se doreste mai multa fidelitate (sunet), se mai poate achizitiona un sistem 2+1 extern (au preturi acceptabile).

Respecte

#39
ritz

ritz

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 494
  • Înscris: 21.11.2005
Merci de raspuns. In prezent am boxele astea si se aud mai mult decat decent, sunt chiar bune pt valorea lor. Dar le folosesc la laptopul actual cu o placa de sunet externa-usb, deoarece placa de sunet a laptopului nu mai functioneaza. In ideea ca laptopul e cam vechi si ca de multe ori e greu sa car si boxele dupa mine, cautam ceva care sa scoata un sunet macar ca si aceste boxe, desi cred ca e greu asta in bani putini.
Ramane sa le vad prin magazine, poate gasesc si modele la care pot testa partea audio. Iar display-ul, cum e display-ul?

Edited by ritz, 19 January 2014 - 16:35.


#40
Habba

Habba

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 181
  • Înscris: 10.05.2006
Display-ul e cred in limite normale pentru categoria de pret.
Nimic deosebit (foarte bun sau extrem de rau). Oricum, nu ar trebui sa ai asteptari formidabile de la un panou de genul asta. E doar un banal ecran mat cu rezolutie de 1366x768. Nu l-am testat afara sa vad cum e cu reflexia. Culorile sunt putin mai spalacite ca la ecranul glossy pe care il am la Satellite, si cumva comparabile cu cele de la Latitude-ul 6530.
Poti eventual sa dai un ochi pe review-ul de mai jos, pentru chestiile comune seriei (constructie, display etc.); ignora partea de performanta pentru procesor/memorii etc. care sunt diferite.

http://www.notebookc...ok.85978.0.html

Eu, personal, l-am considerat un "best-buy" la 1,198 lei in Decembrie (avea discount de 100 de lei atunci). Cu inca 4 GB de Ram suplimentari (Kingmax PC1600), si un mouse extern USB, a costat 1,350 lei. Mai mult decat decent pentru ce ofera (in plus vine cu geanta inclusa in cutie, HP Basic, care e si ea foarte OK, probabil ceva echivalent ar costa inca cel putin 70-80 de lei).

Respecte.

Edited by Habba, 19 January 2014 - 17:32.


#41
asda

asda

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,059
  • Înscris: 02.11.2009
Intr-adevar acest model Toshiba se incalzeste mai tare, detin si eu si mi-au trecut mai multe prin mana inclusiv din alte brand-uri. Eu vreau sa rezolv problema cu racirea la al meu printr-un cooling pad din ala serios pentru ca se incinge mult in partea de mijloc dreapta si dreapta dedesubt si uneori chiar scoate aer fierbinte pe aerisire mai ales cand vad un lung metraj de animatie HD si il tin direct pe corp sau pat si chiar pe un scaun de lemn. Eu il inalt un pic pe scaunul pe care sta pe niste suporti si se aeriseste foarte ok astfel insa voi merge pe cooling pad cat de curand pentru ca e drept ca se incinge mai tare decat alte laptop-uri din aceeasi plaja de preturi, pentru ca le-am testat. Culmea e ca in softurile de monitorizare temperaturi nu prea pare ca e fierbinte dar repet, se simte dedesubt ca se incinge.

Alt minus al modelului ar fi sunetul slab calitativ si ca putere insa compenseaza in opinia mea prin faptul care are display-ul cel mai clar si mai bun ca si cromatica / calitate a imaginii oferite din gama prin acest real TrueBrite care face imaginea sa arate extrem de bine chiar si in browsing. Si compar de exemplu doar cu un laptop de asemenea foarte bun de care s-a mai discutat aici si anume ProBook de la HP 4530s care e mult mai bun pe sunet, are carcasa mult mai solida din aluminiu ( desi e mai greu cu aprox 400 grame si nu e atat de cochet precum Toshiba ) insa vine cu un display dezamagitor cu unghiuri mici de vizibilitate, culori sterse si care e bun doar daca il privesti exclusiv din unghi optim.

Toshiba C55-A-142 este in opinia mea laptopul superior in aceasta ecuatie daca e cumparat pentru office, browsing, filme si chiar jocuri fara pretentii pentru ca desi n-are grafica dedicata are un display net peste ProBook, repet. Daca vrei sunet bengos nu e mare lucru sa conectezi chiar si in deplasari niste boxe de care vrei / ai bani sa iei, mai mici sau mai maricele. Daca vrei insa un display mai bun decat al ProBook-ului e greu sa o faci in afara sau chiar si acasa pentru ca iti trebuie sa il pui pe un monitor dedicat...

Se stie ca Toshiba se incing mai tare insa vine si cu o garantie de 1 an de la Toshiba ( separata de cea de 24 de luni ) numita no matter what, arata foarte bine si poate fi solutia optima pentru multe nevoi la fel cum si HP-ul e mai bun pentru altele fiind mai robust deci mai rezistent la socuri si avand si ecran mat bun de folosit in mediul extern.

Edited by asda, 22 January 2014 - 00:53.


#42
pantera04

pantera04

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 18
  • Înscris: 16.01.2014
Apreciez agrumentatia pe ati scris-o. Nu sunt de acord, in schimb, cu observatia legata de unghiul mic de vizibilitate al ecranului, decat daca va raportati strict la modelul HP (pe care nu-l cunosc). Nici in cazul Toshiba acest capitol nu este nemaipomenit, dar aspectul acesta nu ma deranjeaza pentru stau mereu in fata eranului si de acolo imaginea este buna. Boxele, din nou, nu ma afecteaza pentru voi folosi niste casti. Doar caldura imi displace.

Ca sa ofer un deznodamant acestui topic, am hotarat sa-l pastrez, pentru ca acest laptop imi place cel mai mult dintre posibilele alegeri in categoria aceasta de pret. Sper ca un cooling pad va risipi (sau impiedica) caldura de la suprafata. In Flanco era pornit acel model Toshiba din aluminiu la care am mai facut referire, insa si in cazul lui carcasa era destul de incinsa.

Imi mai lipseste doar un mouse si nu mai gasesc acest Sony Vaio.

Multumesc pentru raspunsuri!

Edited by pantera04, 23 January 2014 - 12:48.


#43
liviu84ro

liviu84ro

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 08.12.2009
Va recomand cu "caldura" : www.facebook.com/laptopcurat

#44
pikkollo

pikkollo

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 179
  • Înscris: 30.11.2011
Salut, am si eu problema asta: http://postimg.org/image/7zamg0gmd/

De ce mi se incalzeste asa rau? Nu pot sa pun mana in zona de jos ca arde rau, precizez ca a inceput sa imi faca problema asta de cand i-am schimbat hardul...

#45
alexandru_sever

alexandru_sever

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 79
  • Înscris: 11.04.2014
faptul ca se incinge tare arata ca sistemul de racire este bun, daca nu s-ar incinge atunci sistemul de racire ar fi prost. caldura care se formeaza la cpu este evacuata spre exterior cu ajutorul radiatorului si a coolerului. Daca se simte aer fierbinte iesind este o dovada de cat de bine functioneaza sistemul de racire, care conduce cat mai multa caldura afara pentru a fi disipata. Faptul ca cei de la toshiba au ales sa foloseasca o parta a tastaturii pe post de radiator e alta poveste. doar daca se incinge in zona gaurilor de admisie cu aer poate duce la o racire ineficienta pt ca aerul care intra trebuie sa fie rece, problema poate fi rezolvata cu un cooler

Edited by alexandru_sever, 04 January 2015 - 03:56.


Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate