Mancaruri pt. cuptor microunde
Last Updated: Jun 27 2012 06:10, Started by
netul
, Nov 25 2005 10:26
·
0
#73
Posted 15 May 2008 - 19:58
nano_thrust, on May 15 2008, 19:44, said: ti se pare normal ca niste raze sa fiarba ceva fara foc? Edited by AdrianG, 15 May 2008 - 19:59. |
#74
Posted 15 May 2008 - 20:02
nano_thrust, on May 15 2008, 09:44, said: tu n-ai auzit ca virgula cuptorul cu microunde nu fierbe nimic? ti se pare normal ca niste raze sa fiarba ceva fara foc? Ce face cuptorul cu microunde este sa scoata apa din mancare(ceva in genu asta) si asa se incalzeste mancarea(daca lasi in cuptoru cu microunde o farfurie goala vei observa ca nu se incalzeste deloc pentru ca nu are apa), este foarte nociv. Pana una alta eu nu prea mai fac nimic la microunde. Prefer chestii "fresh" sau la gratar. |
#75
Posted 15 May 2008 - 20:16
E util cuptorul cu microunde, dar mai mult la popcorn, incalzit, eventual cartofi copti, care ies ca un fel de compromis rezonabil. Nu poate fi daunatoare o radiatie neionizanta, dar ce iese de-acolo numai bun nu e, pentru ca n-are cum sa fie rumenit, chiar si cu grillul pornit.
Eu unul n-am sa fac niciodata pui la microunde, sub nici o forma, dar daca am pui grillat pastrat in frigider pentru sandvisuri mi-l incalzesc fara nici o teama ori de cate ori am pofta. edit: Popcorn Chio, 800W, maxim, intre 3 si 4 minute, sau pana cand boabele pocnesc mai rar de fiecare 2-3 secunde (pentru ingineri, 0.5-0.33 Hz :) ). Cartofi asa zis copti, cartofi de marime medie, intepati de cateva ori in profunzime, 5 minute pe o parte, 5 minute pe cealalta pe maxim, si daca nu par patrunsi bine inca 2-3 minute, dupa necesitati. Edited by sebulbus, 15 May 2008 - 20:17. |
#76
Posted 15 May 2008 - 20:46
partea proata e ca suntem un popor conservator(ca sa nu zic altceva) care accepta foarte greu noutatea. gatitul la microunde e ceva nou (ma refer la gatit nu la incalzit o mancare) si destul de greu acceptat deoarece masa romanului se bazeaza mult pe prajeala si gratar iar la microunde nu prea poti face asa ceva. trebuie sa recunoasteti ca nu avem o bucatarie prea rafinata.
|
#77
Posted 15 May 2008 - 20:54
Puteti incerca asta: puneti cartofi(special pentru copt sau de salata) taiati un pic mai mari ca si cartofii natur intr-un bol mare de sticla termorezistenta, ii condimentati dupa gust(recomand un condiment oriental - ZATAR) si ii puneti la Crisp pentru 8-10 minute(in functie de cati sunt) fara nimic altceva in bol. Dupa ce ii scoateti, adaugati ulei de masline si branza de vaca sarata, puenti capacul si amestecati. Dupa 2 minute serviti.
Eu ii mananc fara friptura, goi. LE: branza e sarata, nu vaca :D Edited by basty_goofy, 15 May 2008 - 20:55. |
#78
Posted 15 May 2008 - 21:15
rich1974, on May 15 2008, 20:46, said: masa romanului se bazeaza mult pe prajeala si gratar iar la microunde nu prea poti face asa ceva. trebuie sa recunoasteti ca nu avem o bucatarie prea rafinata. Poti sa si dai exemple de vreo mancare rafinata gatita la microunde? Eu in afara de gateli minore rapide n-am vazut niciunde folosit cuptorul cu microunde. |
#79
Posted 15 May 2008 - 21:20
Ha! Ha! Chiar acum am venit din bucatarie si am intrat pe SP.
Ia ghiciti ce am mancat? Cartofi copti la MW cu unt si sare. Cartofii cu coaja, spalati lasati vreo 12 minuta la 800W, direct pe farfuria aparatului :) . Lasati vreo 5 minute sa se racoresaca, curatati si pus niste unt si sare pe deasupra. Sfaramati cu furculita dar nu prea tare ca nu-s buni ca un piure Bestiali. :wacko: Despre floricele, am incercat mai multe tipuri. Cele mai bune au fost NU cele de la Chio ci Moghy sau Mogy, nu mai stiu exact cum se cheama. |
#80
Posted 16 May 2008 - 06:49
intr-adevarc cartofii copti la microunde ies exceptional ! sfecla rosie se poate coace la microunde. orezul iese foarte bine. si multe altele!
|
#81
Posted 16 May 2008 - 19:24
#82
Posted 17 May 2008 - 12:31
Am eu o reteta. I loc de crmvusti de aia mici fierti sau prajiti pune-ti in hartie de copt (de aia cerata) si apoi la microunde 1.5 minute si e bun.
|
|
#83
Posted 28 June 2008 - 12:45
Fondue la microunde
Se curata, zdrobesc 3-4 catei de usturoi, se freaca cu 1/4 lingurita de sare sau mai bine un amestec tip "Vegeta" se adauga treptat circa o lingura de ulei ca la maioneza, apoi se incorporeaxa 3 linguri de faina (elvetienii il fac cu amidon, dar eu de unde sa iau?) . Sosul rece astfel obtinut se subtiaza cu circa o cana buna sau mai mult de vin alb (si bun) pana la consistenta unui aluat de caltite gros si se amesteca cu ierburi tocate marunt. Bune sunt Herbes de Provence dintr-o sursa de incredere. Se pot inlocui cu succes cu patrunjel, cimbru, salvie, rozmarin, magheran, tarhon, leustean, telina, marar, (cimbrisorul pt ceai e suuuper). busuioc, frunza de muscata aromata, etc. (daca nu aveti decat o parte din acestea si uscate - ca mine - le puneti intr-o masina electrica de macinat cafeaua cu o frunza de dafin, bobe de coriandru, enibahar, cuisoare, cardamon - nu multe - si obtineti un condiment super aromat) Revin: peste ce ati incropit pana acum, puneti praful de mai sus sau verdeturile tocate, puteti adauga nuscoara rasa, piper, chilli uscat (cu atentie!) Mai trebuie aghesmuit cu 3 linguri de brandy sau palinca (de cirese). Turnati intr-un vas termoizolant (cu capac) adaugati pe deasupra 3-4-5-6... n feluri de branzeturi rase pe razatoarea de mere. Cam de 3-4 ori mai multe ca sosul facut anterior. Eu astazi am avut 2 feluri de branza de buduf, cas de oaie si un rest de cascaval afumat. The more they are toghether.... :) Puneti capacul introduceti la microunde 2 minute pe 100 apoi 5 minute pe 50. Fondue-ul se consuma , de preferabil cu prietenii, fierbinte din vasul pus in mijlocul mesei, in care se "intinde" cu crutoane (scuzati cucofonia ) , cuburi de paine prajita, salatini, de ce nu chipsuri, bucatele de sunca, prajita sau de gratar - nu am sa va invat eu acum cum va place. Timp de preparare 10 minute 10 minute in cerul gurii (yumm, yumm gimme some! ) - o viata, pe solduri / fese / burta. Sa aveti pofta! Fiti creativi! http://www.recipegol...ese-fondue.html Edited by micheltoreno, 28 June 2008 - 13:05. |
#84
Posted 26 May 2012 - 15:38
Nu mai foloseste nimeni cuptoare cu microunde?
Ceva retete mai noi? Ceva cuptoare de generatie mai noua? Mai bune? Mai putin bune? Realizari culinare? Dezamagiri? :scratchchin: |
#85
Posted 26 May 2012 - 18:22
Da, la microunde incalzesti mancarea si faci popcorn.Vrei mai mult ? se numeste (mini) cuptor electric, de la cartofi din punga (stiti voi, d-aia gata de pus in tigaie) si carne la pizza, sandwichuri si orice se poate prepara termic si incape in el (e cat un cuptor cu microunde).
Din pacate in Romania nu s-au prea raspandit, probabil nu ar mai fi luat nimeni cuptoarele mari, inutile in 90% din an pentru o familie. |
#86
Posted 08 June 2012 - 17:18
marilena_dr, on 26th May 2012, 16:38, said: Nu mai foloseste nimeni cuptoare cu microunde? Ceva retete mai noi? Ceva cuptoare de generatie mai noua? Mai bune? Mai putin bune? Realizari culinare? Dezamagiri? :scratchchin: Crema caramel la microunde Ingrediente: -pt crema • 4 oua • 4 linguri zahar • 500 ml lapte - pt sos • 3 linguri zahar • 2 linguri apa Intr-un vas de yena se pun cele 3 linguri de zahar cu 2 linguri apa si se baga la microunde pt 4-5 minute (in functie de puterea cuptorului), pana se caramelizeaza. Se scoate vasul din cuptor si se tapeteaza cu caramelul. Separat, 4 oua se freaca cu 4 linguri de zahar, la care se adauga laptele. Compozitia se toarna peste zaharul caramelizat si se da la microunde pt 12-13 minute. Se lasa sa se raceasca 15 minute. marilena_dr, on 26th May 2012, 16:38, said: Nu mai foloseste nimeni cuptoare cu microunde? Ceva retete mai noi? Ceva cuptoare de generatie mai noua? Mai bune? Mai putin bune? Realizari culinare? Dezamagiri? :scratchchin: Musaca de cartofi cu carne la microunde Ingrediente: 4 cartofi mari ½ kg carne macinata 1 ceapa 2 catei de usturoi sau praf de usturoi Sare,Boia, piper 1 ou 1-2 lg smantana Mod de preparare: Cartofii se spala si se coc in cuptorul cu microunde cca 15-20 min. Se inceaca cu o scobitoare daca s-au patruns. Cand sunt gata, se lasa sa se raceasca putin apoi se curata de coaja. Intre timp, se caleste ceapa in putin ulei, se adauga boiaua ,carnea tocata, usturoiul , sarea (in loc de sare se pot pune condimente Knorr pt friptura de porc) si piperul. Eventual, se adauga putina apa. Se lasa sa se fiarba pana se coc cartofii. Intr-un vas de yena uns cu putin unt sau ulei si presarat cu sare si condimente, se pune un strat de cartofi taiati felii apoi un strat de carne si inca un strat de cartofi. Oul se amesteca cu smantana si se toarna peste cartofi. Se da la microunde 8-10 min ( in functie de puterea cuptorului) la 50% grill iar la sfarsit inca 2-3 min numai pe grill. |
#87
Posted 27 June 2012 - 06:10
denis.m, on 24th January 2006, 01:47, said: microundele SUNT daunatoare corpului uman folosesc curent alternativ spre deosebire de telefoanele mobile sau soare care emit microunde generate din curent continuu http://www.mercola.c...ave/hazards.htm Asta chiar e tare. Imi ești dator un laptop că am împroșcat cafeaua pe el când m-a pufnit râsul citind ce ai scris. |
|
Anunturi
Bun venit pe Forumul Softpedia!
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users