Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Probleme functionare motocoasa Ma...

Imprimanta 3D mai "moderna"

Folie anticondens

Hidroizolatie piscina
 Am gasit un IPhone

Eveniment 14-16 iunie nZEB expo

Semnalizare incarcare Pachet acum...

Implantologie & Cityscape (re...
 Scurta sinteza a atacurilor posib...

Cel mai bun antivirus / firewall ...

Honor 200 si 200 Pro

Sfat inchidere spatiu intre cada ...
 ANCPI: Scaderi pe piata imobiliara

Dac+Amp sau DAC/AMP combo pentru ...

Camera cu panou solar 180° field ...

Eroare F16 msh Whirlpool 6 sense
 

Toshiba Satellite P855-11R

- - - - -
  • Please log in to reply
27 replies to this topic

#1
irys227

irys227

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 139
  • Înscris: 20.05.2010
Salut,bine v-am (re)gasit:)
Din pacate intru pe forumul acesta numai cand trebuie sa cumpar ceva la care nu ma pricep bine.
Ultima data am luat un aparat de aer conditionat de la "mishu" si sunt nespus de incantata de alegere:)l-as cumpara si la pret de doua ori mai mare.
Acum trebuie sa-mi iau un laptop si stau prost cu finantele, asa ca as vrea sa fac cea mai buna alegere in banii mei. Si de vreo 5 zile am orbecait pe net dupa review-uri, caracteristici, compatibilitatii, ssd-uri, cpu-uri si alte dracii; si cum ma dor ochii de stat pe net, si  astia de la okt...au niste oferte bunicele, v-as intreba ce ziceti de ele? Nu-s reduceri prea mari ca sa fie adevarate?
Am zis sa intreb de toshiba asta, desi eu m-am uitat pana acum numai la asus si dell.Dar cum astia de la asus au preturi cam maricele, m-am cam stins.Si vreau si licenta windows. Dell inspiroanele nu mi se par prea grozave si ma deranjeaza placa video...desi nu cred s-o folosesc cine stie ce in viitorul apropiat.
Ce ziceti de Toshiba satellite? E pretul ok la ce face el? Sau e o reducere de ochii lumii...
Nu am mai lucrat pe laptop decat la munca , unde am busit vreo doua in ultimii ani, insa erau low-end si poate e explicabil.
M-ar ajuta nespus niste sfaturi rapide, ca sa scap de presiunea asta a cautarilor de reduceri si best-buy-uri ...oricum nu cred sa gasesc la reduceri un produs cu adevarat bun..
p.s. Mi-am cumparat mishu la reduceri totusi.....

#2
driftking91

driftking91

    Freak on a leash

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,751
  • Înscris: 28.12.2008
Dă un link direct cu laptop-ul la care te referi. Care e bugetul maxim şi la ce va fi folosit ?

#3
irys227

irys227

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 139
  • Înscris: 20.05.2010
Uite: http://www.oktal.ro/...ver-o80976.html
Pentru munca gen office si programare,dar nu avansat ,internet  multitasking neaparat )) exclus jocuri (zic eu acum) dar imi place sa am o placa cu tehnologie cuda (pt viitor)

Bugetul maxim era undeva la 2500 lei dar in astea 5 zile a trebuit sa-l upgradez , ca sa nu ajung oarba de atata cautat))))

#4
aeon

aeon

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,498
  • Înscris: 05.08.2002
partea cu jocurile este extrem de importanta
poti economisi si 500 lei renuntand la placa video dedicata, buna la jocuri, bani care se pot "muta" la un procesor mai performant, baterie, hdd, memorie mai multa...
in afara de jocuri (nu solitaire Posted Image, vorbim de 3d-uri serioase, shootere, rpg-uri) , orice placa integrata prezenta acum la laptop-uri (ex intel gma..) este absolut suficienta
important este sa aiba suport HD, sa poti vedea un mkv in bune conditii (mai toate au)
bine de stiut, multe jocuri merg multumitor si pe placa integrata, dar la rezolutie mica si detalii putine

ps.arunca ochi si la laptop-uri samsung

Edited by aeon, 10 April 2013 - 21:46.


#5
xkos

xkos

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,627
  • Înscris: 23.07.2007
Pentru munca gen office si programare,dar nu avansat ,internet  multitasking neaparat )) exclus jocuri (zic eu acum) dar imi place sa am o placa cu tehnologie cuda (pt viitor)
Ptr asta e suficient si un celeron b830 cu 4 gb ram,  care te-ar duce la vreo 1500 ron. Nu cred ca simti mega diferenta, daca instalezi tot felul de chestii prin pc ciudate cum ar fi toolbar de la cine stie ce programele si b830 dar si i5/i7 merg cam la fel, ingatuite. De restul banilor as face altceva cu ei. Insa daca stii ca ai nevoie de randari, proiecte de modelare 3d, jocuri ori altceva in afara de ce ai mentionat tu treci pe i7 ivy bridge, ala are 4nuclee ci nu 2, il ai pe 2-3 ani lejer ca si configuratie buna. Presimt ca la tine rezista doar lenovo seria thinkpad.Toshiba, Acer, HP nu-s cele mai laudate la fiabilitate. Acum depinde unde si pe ce il tii, daca il cari permanent sau nu etc .

Edited by xkos, 10 April 2013 - 22:55.


#6
irys227

irys227

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 139
  • Înscris: 20.05.2010
Revin cu o nedumerire.....Compari Toshiba cu Acer si Hp la fiabilitate? Asa de rau stau astia de la Toshiba? Prin reviewuri nu am vazut prea multe neajunsuri ale acestui laptop, numai ca bateria nu tine deloc, ca is cam scumpe cele cu configuratii mai bune....dar daca iau un i5 cu placa dedicata si ecran bun si taste iluminate si windows pe el(!!!) in 2800 nu e ok? Fara licenta de windows, ar costa 2300-2400 unde gasesc lenovo sau asus in banii astia cu i5? Amaratii aia dau un pentium in banii astia...si carcase de plastic oribile.
Sa fie atat de putin fiabile toshiba? Sincer, as vrea sa aflu de la cineva care a avut ...
Vad ca e plin forumul de patiti...
Eu voi folosi laptopul mai degraba ca un desktop replacement, si nu am de gand sa ma car cu el pe undeva
Am vazut ca se cam incinge , zic astia in reviewuri, la folosire normala, nu jocuri! Deci daca stau cu el la birou o zi intreaga , deschis, inseamna ca o sa am probleme din cauza temperaturilor>? Durata mai mica de viata?

#7
xkos

xkos

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,627
  • Înscris: 23.07.2007
http://www.oktal.ro/...own-o88519.html

http://www.oktal.ro/...re-fara sistem/

La alegere, dar poti lua de oriunde, am dat exemplu site-ul asta ca il aveai deja preferat. Nu te-ai uitat cum trebuie pe site la oferte, nu stiu unde ai vazut pentium la banii de 2300 ron dar ma rog, e posibil orice la vanzatori.
Ca sa mearga racheta orice laptop din cele 2 link-uri ar avea nevoie de un ssd, nu stiu care din modele suporta ssd suplimentar fara sa fi nevoita sa scoti hdd ala de mar capacitate. Daca e sa vrei vreun model anume ne vom interesa, cam toate laptopurile au hdd cu 5400 rpm si se simte diferenta intre astea si cele de 7200 rpm sau ssd( in cazul ssd e uriasa dar asta se pune suplimentar).

E bun si toshiba daca nu il cari si il lasi doar acasa dar neaparat sa iei stand cooler. Am luat ptr o verisoara un i5, nu se misca cine stie ce. Am reparat la diversi tipi toshiba, majoritatea erau paradite dupa 1 an, diverse probleme la ele.

eu as alege http://www.oktal.ro/...dos-o92101.html daca vrei fara aia 500 ron in plus
iar ptr 500 ron in plus asta http://www.oktal.ro/...own-o88519.html

Am comparat toshiba cu hp/acer ptr ca am avut unu si hdd +bateria nu erau in cele mai fericite stari. Acum ivy bridge e destul de economic si nu disipa caldura atat de multa, nu as putea sa-ti zic cum se comporta pe termen lung insa as evita sa iau toshiba mai ales la suma asta de la 25 mil in sus. Mai bine ceva fiabil si renumit. Lenovo am eu acasa, un i3, fara placa dedicata ca nici nu am nevoie, de vreo 2 ani si merge fara probleme ca in prima zi. A fost carat destul de mult timp si folosit pe bateria lui, cat eram plecat cu el. Tine si acum cam la 90% din capacitate. Acum, tu daca il tii doar pe birou bateria va fi folosita.ocazional doar ptr ciclu de reincarcare ocazionala, sa nu moara.
Ca si comparatie de feeling te poti duce prin magazine sa vezi cum arata, ma refer si la calitatea plasticelor, cum se vede ecranul etc.

Edited by xkos, 11 April 2013 - 21:59.


#8
irys227

irys227

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 139
  • Înscris: 20.05.2010
eh...cele doua laptopuri de care zici nu au loc de ssd , trebuie schimbat hdd-ul
iar pretul...dc adaugi si windowsul, ajunge cu 100 sub toshiba al meu...placa video muult mai slaba...plastic urat a la lenovo.....garantia aia de 6 luni la baterie pe care numai lenovo o da....si garantia de 2 ani numai anumite site-uri o dau, nu toti (de ex emag da numai un an la aceleasi lenovo, ceea ce mi se pare suspect).
Cred ca toshiba are mai multe avantaje, inclusiv hard sata II , unit optica mai buna, ecran mai bun...porturi mai multe, camera web mai buna...si inca altele
Tare greu e sa ma decid. Mai bine astept sa gasesc un asus la promotii?

#9
xkos

xkos

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,627
  • Înscris: 23.07.2007
Cum doresti, in orice caz, cred ca in perioada asta de pana in Sarbatori le vor mai ridica la pret, abia dupa sarbatori vor fi mai ieftine sau iar la promotii mai serioase (nu umflate si scazute la pretu initial).

#10
irys227

irys227

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 139
  • Înscris: 20.05.2010
credeam ca de sarbatori fac astia reduceri:))) oricum, sunt curioasa, dc il iei cu SO preinstalat, e mai ieftin decat sa cumperi separat licenta?
in alta ordine de idei, dc tot esti singurul care ma baga in seama, imi zici cateva probleme pe care le-ai intalnit la toshiba astea noi, ca sa mi-l scot din cap definitiv?

#11
xkos

xkos

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,627
  • Înscris: 23.07.2007
problemele la toshiba s-au mentionat deja, baterie+hdd, insa daca il tii doar acasa =0, nu mai are treaba. Pretul asta de 3.799 redus la 2.899 e vrajeala, anu trecut poate era ceva, anul asta la 35 mil un prieten si-a luat i7, 6 gb ram, 1 tb hdd etc. Singurul lucru slab la toshiba ramane hdd, dar daca poti pune ssd cu timpul ai eliminat problema. Uneori e mai ieftin sa-l iei cu licenta, alteori nu, depinde si ce versiuni inclus in oferta, home, premium etc. La oktal/emag sunt optiunile de retur in 30 de zile, daca nu-ti place cum se misca poti cere banii inapoi si lua altceva, simplu.
Ptr ce doresti cuda? 630m are 96 nuclee cuda iar alalta parca 46 nuclee cuda. In orice caz, nu faci mare branza pe partea cuda nici cu una nici cu alta, cred ca tot puterea procesorului te va ajuta mai mult. Eu am avut o placa de desktop gt640 are avea 384 nuclee cuda si la ce faceam eu echivala cu puterea unui i3 2310m de  laptop.

Uite ceva despre toshiba asta http://nasul.net/toshiba-p855-11r/

Edited by xkos, 12 April 2013 - 15:30.


#12
irys227

irys227

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 139
  • Înscris: 20.05.2010
mersi.
am de gand sa schimb hardul cu un ssd
procesorul credeam ca e bunicel si un i7 in faza asta chiar nu-mi trebuie
am mai vazut la astia la oktal un alt satellite la 2700, cu placa gt640...nu e clar de ce mai ieftin, avand aceleasi caracteristici si placa mult mai buna.
Daca spui ca numai hardul e problema, nu mi se pare cine stie ce. Oricum ii pun un ssd.
Crezi ca la 2700 merita asta?
http://www.oktal.ro/...ver-o89777.html
p.s ma uitasem deja pe pagina ce mi-ai trimis:)

Edited by irys227, 12 April 2013 - 17:29.


#13
xkos

xkos

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,627
  • Înscris: 23.07.2007
vad ca e 3700 ala din ultimu link.

#14
irys227

irys227

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 139
  • Înscris: 20.05.2010
pai cica mai aveau o bucata .
Le-am dat o comanda valabila pana maine , si de aceea l-au pus la pretul de 3800.
Eu l-am comandat la 2700 ...
Daca nu-mi convine, si-l returnez...astia zic ca trebuie sa fie ca nou...adica nici un semn pe el.
E posibil sa folosesti un laptop si sa nu ramana semne:)))?

Edited by irys227, 12 April 2013 - 20:33.


#15
xkos

xkos

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,627
  • Înscris: 23.07.2007
aa, super. E la pret bun, diferenta e ca ai windows 8 si ai placa video gt640m care....are 384 nuclee cuda, cu asta chiar ai sa faci ceva in viitor ( tot sunt curios ce vrei sa faci). Laptopul e o alegere buna -Toshiba P855-337. Zici ca pui ssd. Hdd ala de 750 gb il vei vinde ulterior? ca m-ar interesa:) ti-ai recupera o parte din banii care ii dai pe ssd:D

#16
irys227

irys227

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 139
  • Înscris: 20.05.2010
imi iau ssd de maxim 120 ca nu am bani , si hdd-ul o sa-mi trebuiasca fiindca am nspe sute de carti si chestii de genul,de pus pe el:)
chiar am de gand sa-i schimb singura hardul , dc aia de la service nu vor vrea sa faca operatia in fata mea (cum presimt ca va fi)
m-am prins de ce asta e mai ieftin ca primul! ala avea blue-ray ca sa vezi (moment in care am aflat si eu ca exista device-urile astea ha ha); imi convenea mai mult windows 7 ...

#17
xkos

xkos

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,627
  • Înscris: 23.07.2007
nu cred ca folosesti tu blueray atat de curand cand stick-urile sunt pe toate drumurile. Doar citea blueray, nu si scria. In cazu asta poti opta maine sa-l iei pe celalalt cu placa mai slabuta, daca vrei blueray.

Edited by xkos, 12 April 2013 - 22:41.


#18
irys227

irys227

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 139
  • Înscris: 20.05.2010
Cumparat Toshiba satellite P855-337 din motive de pret mai degraba...totusi la prima atingere pare o jucarie draguta de care chiar te-ai putea indragosti))) Nu-s cum se face ca se plang atatia pe forumuri ca nu merge aia or ailalta, ca nu vede drivere sau placa sau...asta al meu a luat-o din prima .Windosu a incercat el sa dea o prima eroare asa de chestie dar la restart a fost de acord sa porneasca:)I-au trebuit vreo 15 minute si deja eram pe net pe browserul instalat de mine.
Si culmea ca nu am mai folosit nici macar win7, dar m-am descurcat cu win8 pe care toti il critica si am verificat ca jucaria are tot ce scrie pe specificatii , fiecare minunatie  la locul ei.Sunetul e intr-adevar fain, ecranul mi se pare chiar mai placut decat al monitorului meu samsung , dar parca nu se compara cu sony...desi nici departe nu e.De incalzit nu s-a incalzit deloc dupa 6 ore de mers(fara jocuri of course:), iar tastatura vad ca merge bine!!  astea erau capitolele la care lua note proaste in reviewuri.
Acum trebuie cineva sa-mi zica daca e musai sa-i scot bateria de vreme ce-l tin la curent in casa...si cum se face trebusoara asta.
Singurul lucru urat din partea astora de la toshiba (si a tuturor celorlalti) este ca nu au bunul simt sa-mi dea un manual de functionare. In care sa-mi zica pe ce drac de buton apas ca sa bag un cd de ex (l-am cautat vreo 10 minute lol, si l-am gasit dupa ce am ejectat cu forta unitatea )))) Prin wi-fi se conecteaza surprinzator si m-am uitat un pic la un film care mergea super, pe wi-fi.Cica are si o optiune 3d free glasses da evident tre sa butonez ca sa vad ce face, cum face, si cand face,ca nesimtitii aia nu au un manual clar.
Poate totusi e cineva pe aici  care are si el un toshiba si vrea sa se laude pe forum ))sa mai aflu si eu cate ceva



Toshiba Satellite P855-337

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate