Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Lipsa menstruației de cateva...

Ajustare pret contract mixt

Cum setez sa trimit sms de pe dig...

Cum setez sa trimit sms de pe dig...
 Microciment in bucatarie

La mulți ani @nick5roo!

DDNS Digi

Marantz MM7025 vs Rotel RB1552 mkii
 Recomandare bicicleta electrica

Venom - The Last Dance

Demolarea blocurilor prea vechi s...

Alimentare motor stea-triunghi
 Contact pornire aproape blocat de...

Nonce cu Javascript si Nginx pt I...

Sigma 28-45mm F/1.8

BT extragere parere va rog
 

Sunt profesorii de chimie cei mai exigenti?

- - - - -
  • Please log in to reply
30 replies to this topic

#19
Battlefield

Battlefield

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 275
  • Înscris: 17.12.2012
Am eu 2 clase de bilingv engleză în liceu: îs praf toţi :(

#20
Corupt

Corupt

    Parazit nebun

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,312
  • Înscris: 03.02.2010
Sunt profesorii de chimie cei mai exigenti?

In cazul meu, nu.
Cei mai exigenti profi i-am avut la mate, atat in generala cat si in liceu.

Iar la chimie am avut parte de profesoare destul de bune, care aveau rabdare sa explice si stiau cum sa faca asta incat sa intelegi materia. (atat la scoala cat si la meditatii). Din pacate nu erau destul de exigente si eu eram prea ignorant ca sa invat materia cum trebuie, situatie pe care o regret acum.

Edited by Corupt, 11 February 2013 - 14:53.


#21
Ion_de_la_Raion

Ion_de_la_Raion

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 20,434
  • Înscris: 28.08.2005

 Corupt, on 11 februarie 2013 - 14:51, said:

la chimie am avut parte de profesoare destul de bune

Dupa cum spuneam la inceputul topicului, si a mea a fost "buna"...

#22
xeleron

xeleron

    Suflet de campion...

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 23,710
  • Înscris: 01.01.2008
Popascule ia mai studiaza putin profilele universitare si apoi pronunta-te in legatura cu importanta chimei si a altor materii.Nu trebuie sa dai neaparat la un profil cu inclinatii medicale(gen medicina/farmacie/chimia alimentelor) etc pentru a avea nevoie de chimie.Du-te la un inginer petrolist/mase plastice si vezi stie chimie sau ba?Cat despre partea cu vitaminele,acestea nu se afla in programa(sau pe vremea mea nu erau) ,se studiaza la facultate.A stii macar in termeni generali structura celor 3 mari categorii de compusi chimici biologici,respectiv glucide/lipide/proteine consider ca e de bun simt, in viziunea mea nestiinta te face vulnerabil si maleabil.Ceea  ce trimite elevii departe de materiile reale,care dupa logica bunului simt sunt cele mai usor de inteles este lipsa de practica,90% din liceele din Romania nu au dotarile necesare pentru a sustine practic o lectie(aici vorbim de chestii de baza,o reactie acid-baza,sau la fizica electricitate,circuite simple,nu reactii de fisiune).

#23
popascu

popascu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,775
  • Înscris: 22.04.2008

 Battlefield, on 11 februarie 2013 - 14:51, said:

Am eu 2 clase de bilingv engleză în liceu: îs praf toți :(
sa dea Bacalaureat profesional. Cred ca voi de la real stiti si materiile umaniste si evident si libile straine mai bine ca "bilingvii". Sunt tare slabi bilingvienii. Ei termina clasa 12 mai prosti decat cand erau un clasa a 8-a

#24
Juliee

Juliee

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,461
  • Înscris: 23.03.2010
Imi amintesc ca in generala profa de chimie era cea mai exigenta pe langa cea de fizica.

Nu pot sa uit cat de tare a tipat cand n-am stiut sa-i zic grupa a 8A.

De atunci insa n-am mai uitat-o..
A da , ne-a si blestemat sa nimerim cu profesori rai la liceu.Si nu numai o data..


La liceu la fel :Am retinut si straturile din cauza unei profe exigente si tipatoare.Dupa m-am mutat la o alta clasa de filo in care profa de chimie mereu ne spunea ca suntem , ca sa o citez "ratati , ca cei de la mate info si stiinte naturale pot face mult mai multe ca noi " :D

Edited by Juliee, 13 February 2013 - 17:13.


#25
Corupt

Corupt

    Parazit nebun

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,312
  • Înscris: 03.02.2010
@Juliee Aveam si noi doi profi asa, la bio si geografie.
La bio, pe clasa a 9-a si parca si a 10-a, ne tot zicea ca suntem praf, ca nu invatam nimic, sa luam exemplu de la celelalte profile.
Dar si la ceilalti le zicea acelasi lucru. Posted Image

La geografie proful ne zicea tot timpul ca suntem clasa lui preferata, ca noi invatam cel mai bine etc. Dar acelasi lucru il zicea la toate clasele.
Si nici nu-si dadea seama sa nu mai zica cand vedea ca radem de el cand zice asa. Unii colegi l-au si intrebat ca de ce zice chestia asta, daca tot o zice la toti, dar s-a facut ca nu-i aude. Posted Image

Edited by Corupt, 13 February 2013 - 18:39.


#26
popascu

popascu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,775
  • Înscris: 22.04.2008
dar ce naiba se studiaza la ch organica in partea a doua a 11 sau a 12?? Se fac mecanisme de reactie si partea veche din vremea comunista cu tehnologie chimica a fost inlocuita cu biochimie.

La unul de la mate info sau info la ce i-ar trebui chimie C1 sa faca cand mai bine ar face C2 sau ce e la uman??
Nu e corect. Aia cu stiintele da intradevar trebuie sa faca chimie dar info si umane mai putin. Nu e normal pe aia de la uman sa-i lasi f moale sa le dai 10 la toate materiile desi  eprofil teoretic sau ce naiba e si pe astelalti de la info sau stiinte sa-i f**i cu discipline adiacente pt care nu au interes. Atunci sa faca si fizica inginereasca ca e importanta in caz ca ajunge prin vestul europei in industrie.

Ti se pare normal sa intre la profile de stiinte sociale , economic si chiar protectia mediului toti bulangii si toate tatele cu 10 de la uman?? In timp ce aia mai bine pregatiti pe felie de la stiinte sa nu aibe loc de ei sau sa mearga cu taxa??

Uite asta din topic de mai sus are 6 la chimie, o fi la mate info sau ceva de stiinte exacte. Vrea dupaia la facultate la economic poate. Noroc ca e inca admitere la economic si info ca intrau gioarsele de la uman acolo si ceilalti care au invatat frecau menta in somaj dupaia.

Am o cunoastinta care acum cativa ani a intrat cu taxa pt un an la Protectia Mediului pt ca nu avea medie destul de mare pt ca absolvise profil real de stiinte. Evident era pe felie cu chimia, biologia si altele fiind bine pregatit pt protectia mediului. Asta in timp ce in grupa avea vreo 10 de la uman cu 10 la chimie dar nu stiau simbolurile chimice. Multi tot asa au stat pe tusa fiind de la liceu sanitar sau de stiinte pt ca nu aveau loc de astia de la UMAN care avea 10 la mate, chim si ce se cerea la dosar ca medii de discipline. E normal??

Edited by popascu, 13 February 2013 - 20:15.


#27
Juliee

Juliee

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,461
  • Înscris: 23.03.2010
Iti inteleg frustrarea dar nu mai jigni pe aici pe cei de la filo Posted Image

Nu e normal pt ca facultatile respective nu pun admitere.Daca ar pune admitere nu cred ca ar intra atatia de la profilele umane. N-are rost sa-i faci bulangii si tate pe cei de la uman Posted Image

Iar in legatura cu topicul:
Tot asa , in generala am avut o profa de fizica destul de rea.Toti aveam note mici insa la o lucrare "am reusit" sa iau 3(si punctele din oficiu erau 3).asa ca teoretic n-am facut nimic.Cand am vazut nota am zis ca o sa imi maresc media, cat mai mult.

Si asa , datorita faptului ca era destul de radicala am invatat eu fizica de generala Posted Image(am ajuns la media 9).Atunci am vazut ca nu era asa grea si ca trebuia sa-mi fi dat interesul de la inceput(si ma simteam asa de bine cand vedeam ca eram singura ce stia sa rezolve problemele :)) )..Pacat ca dupa la liceu "m-am pierdut" Posted Image

Profii sunt severi insa daca au o anumita balanta cred ca mult mai bine inveti de la ei decat de la cei "moi"

Ps:Profa aceea de chimie avea ceva cu filo ..numai pe noi ne facea prosti Posted Image

Edited by Juliee, 15 February 2013 - 00:16.


#28
popascu

popascu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,775
  • Înscris: 22.04.2008
Perfect adevarat. Nu se aplica ce am zis in toate cazurile. Cunosc persoane de la uman care s-au descurcat la profile reale de la facultati, evident raritati. Cunosc persoane de la real care au mers la facultate de uman. Toate astea cred ca erau exceptii pt ca dupa facultate aveau o viziune destul de larga si cunostinte cumulate  bune atat de uman cat si de real. Niste persoane de exceptie.

Cat despre faptul ca nu pun admitere la facultati si dupaia se plang profii ca au idioti acolo e si vina lor. Ar trebui si ei sa-si asume producerea de absolventi  idioti sau inutili pe piata munci cu specializarea dobandita.

Ce e adevarat si interesant ca insusi colegii vechi de uman (29-35 ani acum si nu spun de cei in varsta de 45-60 ani) ai celor actuali sunt "consternati" sa vada ce absolventi ies din scolile pe care le-au absolvit si ei odata in trecut. Am cunoscut absolventa de engleza romana din ultimii 2 ani ce nu vorbea fluent lb romana si scria cu greseli si nu avea formate nici deprinderile de a scrie o cerere folosindu-si abilitatle si inventivitatea. Avea si liceu tot uman. Practic in romana intelegeam cam 70 % din ce spunea. Practic iti producea o greata imensa cand auzeai cum vorbeste. A mers in invatamat ca unde altundeva. Spunea ca nu-si aminteste nimic de chimie, fizica, mate nu stie, sa instalezi un program in PC nu stie, deci nulitate si la cultura generala.

Eu am observat in perioada mea cat a fost redusa materia fata de anii precedenti si chiar fata de anul anterior si am comparat cu ce invatau cei din grupele mai mici si acolo era in continuare reducere. In timpul studiilor si dupa vreo cativa ani ma mai intalneam cu o profesoara care locuia in zona la mine si stiu ca spunea de fiecare data despre generatiile cu 2-5 ani mai mici ca sunt tot mai slabi, nu stiu nici materia de liceu nu poate sa-si termine cursul in timpul alocat.

Nu am vrut sa minimalizez chimia ca obiect de studiu, dar sa-i stresezi cu C1 pe cei de la mate-info si sa nu -i inveti nimic pe cei de la filo si sa le dai 10 la toti ca te simti cu musca pe caciula ca nu ti-ai facut orele e o prostie.

Eu in generala am avut o profa de fizica destul de idioata in clasa 6 si 7, avea un comportament deviant, cu multe aluzii si vorbe aiurea in timpul orelor desi avea o varsta. Urmatoarea care a venit in a 8-a de varsta cam egala ne-a luat ca pe prosti cu materie f slaba si note mari pt un raspuns bun sau o participare la un concurs. Erau ambele in scoala in acea perioada. La chimie era o profa destul de calculata, semi-severa care vorbea doar ce trebuia, stapanea excelent clasa si era f OK. Am apreciat tot mereu profii severi si calculati iar cei moi mi-au lasat o impresie de neputinta, nerealizare atat in planul lor personal cat si in cazul nostru cu invatatul materiei, o impresie de ratare a vietii lor si a timpului si a bucatii de materie facuta cu ei. Per total o impresie de greata ori din cauza galagiei sau nestapanirii clasei, din cauza nesigurantei creeate dar si a nestiintei pe taramul acelei bucati de materii si imprevizibilitatii viitorului cu acea materie.

Edited by popascu, 15 February 2013 - 13:25.


#29
Juliee

Juliee

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,461
  • Înscris: 23.03.2010
Nu m-ar fi deranjat sa invat chimie sau fizica la filo.De fapt , imi pare  de rau ca m-am transferat de la mate info la filologie insa de acum ma concentrez doar pe viitor , las parerile de rau deoparte.

Nimerisem in prima clasa de filologie in care m-am transferat un baiat ce nu stia sa scrie nici IN ROMANA! sa nu mai zic de engleza sau franceza(eram filologie intensiv franceza)
Intr-o lucrare la romana(argumentare si formare propozitii) a scris cam asa " Poezia X este o poezie" sau "temperatu .(PUNCT?!) ra este mare.
Defapt..el nu stia sa scrie!la propriu!!!

Mie-mi place istoria din cauza profesoarei din liceu.Era.. semi-severa , avea probleme cu unii colegi insa te punea sa invetii.
IN generala , fix invers .Aveam un profesor si pana in a 8 nu stiam DELOC istorie.(nu m-a interesat nici delocc).Tin minte ca la o ora deschisa cand a intrebat proful de ce se numea razboiul rece asa ..o colega i-a raspuns ca i se spunea"rece" deoarece s-a petrecut IARNA!
In schimb , in generala la geografie aveam o profa severa , odata a pus 4 la un rand intreg si stiam aproape tot la geografie.In liceu , din pacate , am avut diriginta de geografie si..cum era de asteptat n-am invatat ABSOLUT NIMIC!Noroc cu informatiile din generala

Un profesor influenteaza foarte mult parerea elevilor despre materie.Pacat ca exista profesori ce n-au idee ce inseamna a preda

Edited by Juliee, 17 February 2013 - 00:08.


#30
X-Flame

X-Flame

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 228
  • Înscris: 17.03.2007
Eu nu cred ca este vreo materie imposibila, doar sa ai ghinionul ca profesorul sa nu stie sa predea sau sa nu isi dea interesul in timpul anului iar la examen sa te arda.

Exemplu personal: Am terminat profil Filologie, m-am inscris la Politehnica la Tehnologia Constructiilor de Masini. La inceput mi s-a parut SF ce era pe table mai ales la orele de Matematici speciale, Mecanica, Rezistenta Materialelor, Fizica,Chimie deoarece nu am avut niciodata tagentza cu ele.

Insa, luand materia logic si dorind sa invat ceva, le-am promovat pe toate cu note maricele, suficient sa imi rezerv si bursa de studiu de aprox 350 lei/luna.

Nimic nu e imposibil daca iti dai silintza, o data si o data tot ai sa intelegi despre ce e vorba.

#31
popascu

popascu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,775
  • Înscris: 22.04.2008
350 lei e acum cea de studiu?? E imens. Prin 2005 era vreo 150 cea de studiu. Cred ca depinde si de universitate. Inseamna ca in 7 ani practic puterea de cumparare a scazut de 2 ori. Cum sa mergi de la filologie la TCM? Poate ca te-ai dus ca erau locuri libere, insa daca ai si invatat si terminat cu succes este extraordinar. Si cu bursa de studii e si mai si. Ce cunosteam eu ca a mers de la uman la facultate de real nu a reusit sa ia bursa ca mai avea cate o restanta colo-colo dar am apreciat mult faptul ca invata si nu copia fata de alti nenorociti care copiau la greu si erau total pe langa materie, cate 10 restante si promovari la limita, nu invatau nimic ca erau niste bulangii de pe la licee tehnice.

Edited by popascu, 21 February 2013 - 12:24.


Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate