Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Melodie dance veche

RIP Shifty Shellshock

Daca nu ar conta salariul, ce mes...

Racordare la apa termosemineu
 Mi-am luat 4x4 si vreau sa-l testez

Recomandare laptop cu luminozitat...

Cautarea pe google android nu merge

Caut serviciu serios de captura v...
 Frauda magazin online

AC Woods Venezia Smart - nu races...

podea ciment denivelata

Îndepartare bule folie reflectoriz...
 Revista imobiliara cu poze... cir...

Recomandare soundbar pentru laptop

Veți renunța in 2025 la...

Coaxial pentru cablare casa
 

Problema desincronizari dese

- - - - -
  • Please log in to reply
60 replies to this topic

#37
copil_Cuminte19

copil_Cuminte19

    Supermodel

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,595
  • Înscris: 13.10.2008

 scooby2008, on 23rd July 2012, 18:13, said:

Stii ce ar fi <tare>? Dupa ce iti schimba cablul sa ai probleme..
Pana la urma au fost si au verificat, nu l-au schimbat pentru ca au zis ca e totul in parametrii. :P

#38
Ionut Corneanu

Ionut Corneanu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 111
  • Înscris: 25.10.2005
Am si eu aceeasi problema si deja ma exspereaza.
Dupa ce am fost muuuuutla vreme client UPC, de pe vremea cand Astralul te punea sa-ti platesti modemul si cablul de la cel mai apropiat punct si am platit 600 m de cablu, in urma cu trei ani am renuntat la netul de la ei (se stricasera rau de tot), si m-am plimbat pe la altii.
Dupa ce m-am convins ca RDS-ul are un net foarte bun (cand merge) dar iti inslaleza un serviciu in 90 de zile (ca asa-i contractul) si ofera suport doar pentru un calculator cu o legatura directa la modemul lor (nu stiu cine mai are in casa doar un dispozitiv care se conecteza la net, poate dinozaurii) am renuntat la serviciile lor, Renuntarea a fost cu cantec, m-au dat in judecata (ca ei au tot emis facturi pe care se asteptau sa le platesc) dar, surpriza, am castigat (va vine sa credeti???)
Apoi am ajuns la Romtelecom, cu care am avut ceva probleme la inceput (tot desincrinizari care cereau resetari) dar dupa ce au schimbat ceva setari a mers netul super ok (la 20 Mega, cum era in abonament) pur si simplu uitam ca exista, doar functiona. Expirandu-mi contractul cu Romtelecom-ul si fiind suparat pe ei din cauza unei marsavii facute cun intentie am hotarat sa trec din nou la UPC. Marsavia celor de la Romtelecom a fost ca mi-au oferit ipTV gratis dar printr-un contract separat, dupa doua luni oferta nu a mai fost valabila si m-au pus sa platesc ipTv-ul, pe care nu-l foloseam, il luasem de proba. Le-am spus ca eu am cumparat un pachet care contine ipTV gratis si ca ma astept sa-si onoreze pachetul sau renunt la tot deal-ul. Ei mi-au zis ca nu pot sa renunt la tot deal-ul doar la contractul cu termenii schimbati, etc. Dupa nenumarate telefoane si o vizita la sediul lor am reusit sa-i fac sa-mi recalculeze facturile emise pe ipTV, sa-si ia echipamentul de la mine si sa nu le mai vad fata. Schema asta cu doua contracte e folosita si de RDS si cel mai probabil e preferata lui Ovidiu Ghiman, cel care dupa ce a fost mana dreapta a lui Teszari s-a mutat la Romtelecom si poate e buna pe termen scurt dar extrem de paguboasa pe termen lung (sau poate se bazeaza pe faptul ca romanu-i moale si inghite mult).

Oricum, dupa introducerea nu foarte scurta de mai sus sa revenim la oile noastre.
Problema e ca mi se desincronizeaza modemul UPC in draci si nu reusesc sa-i dau de cap. Oamenii sunt bine intentionati si extrem de prompti (desi cateaodata mai nimeresti o proasta/ un prost in call center dar nu e padure fara uscaturi pot sa spun ca au unul din cele mai bune servicii client), au venit echipe peste echipe, sunt deja la al treilea modem si tot se desincronizeaza.
De fiecare data valorile masurate sunt bune, semnalul e bun, toate-s bune dar se desincronizeaza in continuare de nu mai stiu ce naiba sa fac. Pana la urma cred ca voi renunta la ei si voi merge la una din firmele concurente (noroc ca o data cu introducerea 4G folosirea unui modem mobil poate fi luata in considerare). Deja am renuntat sa mai fac reclamatii, ca stiu mersul lucrurilor, cel din call center face o verificare, apoi mai face una care dureaza mai mult dupa care trimite o echipa, echipa ine, masoara, verifica, eventual schimba modemul  dupa care o luam de la capat. Vine alta echipa care schimba setarile, ca firewall-ul  din Cisco nu permite mai multe device-uri deci dezactiveaza firewall-ul si mai schimba ceva setari dupa care pleaca si in cel mult o zi revin desincronizarile.
Cred ca are legatura cu folosirea telefonului, asta e ultima concluzie la care am ajuns, dupa ce am suspectat Playstation-ul in combinatie cu laptop-ul. Ieri, nu am folosit decat laptop-ul si dupa ce am vorbit la telefon a inceput sa se desincronizeze, azi i-am dar un reset, a mers si dupa 15 minute s-a desincronizat din nou o data si apoi nu s-a mai desincronizat (de 10 ore e sus). Il voi testa extensiv maine, vorbind la telefon si urmarind daca se desincronizeaza, sper sa am timp.
In caz ca va intrebati daca stau  cumva cu mufa lipita de calculator sa vad cand se desincronizeaza trebuie sa va dezamagesc, nu stau dar am un program VPN client care-l folosesc pentru job si cand se desincronizeaza imi pica legatura iar programul imi spune ca de zece ore si sase minute nu s-a mai deconectat.
Echipamentul UPC e un cisco EPC3925 cu wireless, cablurile pana la modem sunt ale lor, mufate cum trebuie, cablul e nou si i-am pus sa puna distribuitor pe scara (desi suntem doar 6 apartamente), spliterul de dinainte de modem e al lor, dupa spliter am un switch Serioux dar majoritatea dispozitivelor se conecteaza wireless.
Dispozitive ce se conecteaza in mod aleator la net sunt: telefoane si laptop-uri (al meu, al sotiei si a prietenilor veniti in vizita), un desktop, playstation-ul, o tableta, un kindle si naiba mai stie ce (in curand si WC-urile se vor conecta la net si-ti vor trimite pe mail o analiza coproparazitologica si de urina).
Atasez si o imagine cu valorile inregistrate azi. M-am gandit sa scriu ca poate s-a mai lovit cineva de problema mea si a gasit o solutie, daca nu va trebui sa renunt la ei, imi trebuie un net care functioneaza cand am eu nevoie nu cand vrea el.

Attached File  Valori Modem Cisco.jpg   80K   29 downloads

#39
copil_Cuminte19

copil_Cuminte19

    Supermodel

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,595
  • Înscris: 13.10.2008
Foarte ciudate problemele tale. Viteza e ok? Se intampla des/de mai multe ori pe zi sa se desincronizeze? Ai incercat sa soliciti sa iti aduca un modem simplu, fara wireless si sa vezi daca mai ai probleme?

#40
florianro

florianro

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,405
  • Înscris: 03.07.2007

 Ionut Corneanu, on 25 octombrie 2012 - 22:12, said:

Cred ca are legatura cu folosirea telefonului, asta e ultima concluzie la care am ajuns,
Cum adica are legatura cu telefonul? Telefonul fix sau mobil? Daca este vorba de telefonia UPC (vad ca aveti EPC3925 care si voce) suspectez alimentatorul defect! Chestie patita de mine, cind ma apela cineva sau incercam sa initiez un apel prin telefonul UPC mi se restarta modemul. Rezolvare: schimbat alimentator la modem! Si acum merge, dupa 4 ani! (vorbesc de alt tip de modem, oricum).

#41
Ionut Corneanu

Ionut Corneanu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 111
  • Înscris: 25.10.2005

 copil_Cuminte19, on 25 octombrie 2012 - 22:19, said:

Foarte ciudate problemele tale. Viteza e ok? Se intampla des/de mai multe ori pe zi sa se desincronizeze? Ai incercat sa soliciti sa iti aduca un modem simplu, fara wireless si sa vezi daca mai ai probleme?

Viteza e ok, aseara l-am testat si m-am apropiat de 100 (pe wireless). Cand se porneste se tot desincronizeaza, uneori daca-i dau reset isi revine alteori continua sa se desincronizeze. Ma enerveaza faza cu reset-ul deoarece modem-ul sta pe un dulap la intrare si trebuie sa iau scara sa ajung la el. N-am solicitat modem simplu dar cu unul simplu as avea o problema ca mi-am vandut toate routerele wireless Posted Image)). De obicei am idei si gasesc solutii la probleme dar aici am ajuns la fundul sacului si cred ca e un bug al modem-ului, versiunii de soft.
Ca fapt divers eu am bafta la probleme ciudate in IT, am sanse mari sa nimeresc peste cele mai ciudate combinatii. Am avut un x86 (ca nu mai stiu de care era) cu care daca intrai in safe mode (in win95) se dadea tot windows-ul peste cap, dar varza.. nu mai putea recupera nimic din fisierele sistem, inclusiv MyDocuments. Mi-a trebuit un an sa ma prind unde era problema, cand mergeam la cei care mi l-au vandut ziceau ca sigur un virus e de vina, ajunsesem paranoic cu antivirusii, si de fapt era o incompatibilitate intre acel model de procesor si acea placa de baza!!


 florianro, on 26 octombrie 2012 - 13:15, said:

Cum adica are legatura cu telefonul? Telefonul fix sau mobil? Daca este vorba de telefonia UPC (vad ca aveti EPC3925 care si voce) suspectez alimentatorul defect! Chestie patita de mine, cind ma apela cineva sau incercam sa initiez un apel prin telefonul UPC mi se restarta modemul. Rezolvare: schimbat alimentator la modem! Si acum merge, dupa 4 ani! (vorbesc de alt tip de modem, oricum).

De serviciul de telefonie de la UPC e vorba, imi cer scuze ca n-am fost destul de explicit. Am abonament cu Internet, TV si Telefonie. Pentru telefonie folosesc un DECT Panasonic cu o baza si doua receptoare (eventual as putea incerca sa-l schimb si pe asta cu DECT-ul Siemens primit de la ei). Telefonul il folosesc foarte rar (sa vorbesc cu maica-mea in Anglia sau sa sun la deranjamente). Pana acum n-am reusit vreodata sa vorbesc la deranjamente fara sa se reseteze, am si renuntat la idee, ii sun numai de pe mobil, de fapt, sincer sa fiu, in ultimele doua saptamani nici nu i-am mai sunat ca n-are rost.
Eventual voi incerca si faza cu alimentatorul, cand mi-au schimbat primul modem stiu sigur ca au schimbat doar modem-ul fara alimentator, cand l-au schimbat pe al doilea nu mai tin minte.
Acum e UP de o zi si 4 ore, am lasat peste noapte VPN-ul pornit si nu s-a deconectat. E adevarat ca inca n-am inceput sa-l bazai, mai am un pic de lucru si apoi voi incepe sa-l frec. Trebuie sa gasesc care e factorul declansator al acestor desincronizari. Revin cu detalii. Intre timp daca mai aveti idei.... shoot.

Edited by Ionut Corneanu, 26 October 2012 - 14:52.


#42
manic_user

manic_user

    Slightly Older Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,506
  • Înscris: 16.01.2007

 Ionut Corneanu, on 26 octombrie 2012 - 14:42, said:

[...] cand mi-au schimbat primul modem stiu sigur ca au schimbat doar modem-ul fara alimentator, cand l-au schimbat pe al doilea nu mai tin minte [...]
Posibil să fie de la alimentator.
Atenție, alimentatorul pentru Cisco EPC3925 trebuie să fie de 1,5 A, spre deosebire de alte modem-uri Cisco, care au alimentatoare de 1 A.

#43
nolf2

nolf2

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 383
  • Înscris: 23.11.2005

 Ionut Corneanu, on 25 octombrie 2012 - 22:12, said:

Valorile afisate sint OK.
Verifica valorile cind se desincronizeaza modemul, daca-s diferite, cu mult, atunci e o problema de retea.

#44
Ionut Corneanu

Ionut Corneanu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 111
  • Înscris: 25.10.2005

 cristip20, on 26 octombrie 2012 - 17:03, said:

Valorile afisate sint OK.
Verifica valorile cind se desincronizeaza modemul, daca-s diferite, cu mult, atunci e o problema de retea.

Update: cand am facut o pauza sa fac ceva de mancare am lasat laptop-ul fara sa fie alimentat la curent si a intrat in stand-by. Cand am repornit laptop-ul  modemul s-a desincronizat din nou, pentru prima data dupa o zi jumate. Dupa aproximativ doua ore s-a desincronizat din nou. Inca nu i-am dat un reset.
Cand se desincronizeaza se deconecteaza si wireless-ul si pana nu-si revine nu se conecteaza nici wireless-ul. O sa stau cu laptop-ul legat pe fir si sa urmaresc valorile.
Pot sa aflu in alt mod valorile afisate cand se desincronizeaza???

#45
nolf2

nolf2

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 383
  • Înscris: 23.11.2005
Cred ca nu, doar cum ai procedat mai inainte.

#46
Ionut Corneanu

Ionut Corneanu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 111
  • Înscris: 25.10.2005

 cristip20, on 26 octombrie 2012 - 17:03, said:

Valorile afisate sint OK.
Verifica valorile cind se desincronizeaza modemul, daca-s diferite, cu mult, atunci e o problema de retea.
Am reusit sa-l prind si pe desincronizare, in jpg-ul atasat e print screen-ul.

Attached File  Desincronizare.jpg   82.25K   32 downloads

#47
florianro

florianro

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,405
  • Înscris: 03.07.2007
Nivelul semnalului e ok.

#48
nolf2

nolf2

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 383
  • Înscris: 23.11.2005
Valorile afisate de modem sint OK, nu e problema de retea.
Te sfatuiesc sa-ti schimb modemul pe care il ai cu unul clasic si sa-ti cumperi un router.
Succes.

#49
Ionut Corneanu

Ionut Corneanu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 111
  • Înscris: 25.10.2005

 cristip20, on 01 noiembrie 2012 - 22:50, said:

Valorile afisate de modem sint OK, nu e problema de retea.
Te sfatuiesc sa-ti schimb modemul pe care il ai cu unul clasic si sa-ti cumperi un router.
Succes.
Sincer si eu m-am gandit la varianta asta, dar totusi modemul acesta e un Cisco, daca nici Cisco nu mai face echipamente bune atunci incotro ne indreptam? :(((

#50
copil_Cuminte19

copil_Cuminte19

    Supermodel

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,595
  • Înscris: 13.10.2008
Ionut, poate ai nimerit unul mai putin bun. Solicita schimbarea lui.

#51
Ionut Corneanu

Ionut Corneanu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 111
  • Înscris: 25.10.2005
E al treilea, oare chiar asa ghinionist sa fiu????

#52
copil_Cuminte19

copil_Cuminte19

    Supermodel

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,595
  • Înscris: 13.10.2008
Nu stiu ce sa zic in cazul asta. Ai incercat si cu alt telefon? Alimentatorul ce valori indica pe iesire?

Am citit acum ca ti s-a desincronizat cand ai umblat la laptop. Asta e foarte ciudat, e ca si cand ar exista o tensiune problema pe undeva. Ai impamantare la priza?

#53
nolf2

nolf2

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 383
  • Înscris: 23.11.2005

 Ionut Corneanu, on 02 noiembrie 2012 - 15:32, said:

Sincer si eu m-am gandit la varianta asta, dar totusi modemul acesta e un Cisco, daca nici Cisco nu mai face echipamente bune atunci incotro ne indreptam? Posted Image((

La netul pe care il ai o sa primesti tot CISCO, asa am eu in combinatie cu un router MSI si merge perfect (ma rog, am net de 60 si routerul nu duce mai mult de 54, dar pt mine OK).

#54
Ionut Corneanu

Ionut Corneanu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 111
  • Înscris: 25.10.2005

 cristip20, on 03 noiembrie 2012 - 00:21, said:

La netul pe care il ai o sa primesti tot CISCO, asa am eu in combinatie cu un router MSI si merge perfect (ma rog, am net de 60 si routerul nu duce mai mult de 54, dar pt mine OK).

Initial aveam un alt abonament cu un modem fara wifi si apoi mi l-au dat pe asta cu wifi. Problema e ca va trebui sa-mi iau un router, cel pe care-l cumparasem de la emag initial l-am dat inapoi, doua unul langa altul nu mergeau si cum asta avea wifi am considerat ca nu mai am nevoie de el. Acum va trebui sa-mi iau din nou router :)
S-ar putea sa fie probema din wireless, de cateva zile pe laptop-ul meu stau pe fir si chiar daca se desincronizeaza pe fir isi revine mult mai repede.
Nu stiu cum as putea sa loghez ce se intampla pe modem, poate asa as putea sa-mi dau seama. Am un laptop mai vechi cu linux pe el, exista ceva program de monitorizare retea ce as putea sa-l pun pe el si sa-l tin legat de modem??

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate