Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Tur auto 2024

Scule parkside x20v

"Compuneri" folosind Roma...

Recomandare AC
 Coramet sau Caparol?

Probleme cu un vecin de pe scara

Ford Focus 2007, motorul se opres...

Ce tip de detergent preferați pen...
 Companie din USA care livreaza in...

Recomandare saltea latex natural

ETF crestere LYMS vs QDVE vs VVSM.

Sfat achiziție motor pe benz...
 Chist operat

Port blocat dupa portare Orange c...

Șomer cu venituri prin parti...

Consum RAM Mac OS
 

Taxa pe parloaga

- - - - -
  • Please log in to reply
180 replies to this topic

#91
dilivio26

dilivio26

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 93
  • Înscris: 14.03.2011
asa Dorele mi-am adus aminte...
Deocamdata pregatesc terenul...
M-am gandit initial la o plantatie pe mai multi ani, dar planurile s-au modificat din mers... O sa vezi ca de curand au fost modificate si UDE-urile pentru fonduri UE si nu a mai devenit convenabil pentru accesare fonduri....
Apropo, desi nu vreau sa monopolizez discutia si nici sa plictisim alte persoane, am vazut ca acum vreo doi ani ofereai alune de vanzare. Anul asta mai ai?Vreau 1 Kg de pofta .... si daca ai si vreo 2 aluni de vreo 4 5 ani negociem.... :worthy:
Scuze la moderatori pentru off topic.... dar nu stiu unde il pot gasi pe omul asta si cand am dat de el... gata l-am inhatat  :naughty:

Rand..... intreaba-l cate utilaje are, ca nu cred ca ara cu calul si da cu borona vre-o 50 de ha cat spune el ca are in arenda ......
Si intreaba-l si daca nu cumva a accesat ceva fonduri UE.....
Ecuatia este incompleta asa cum ai prezentat-o tu, cat si domnul respectiv....
Ma refer la faptul ca in momentul de fata ia tu de la 0 cate hectare vrei de pamant si fara nici un ajutor (pardon, doar ajutorul de la APIA pe suprafata) si fa profitul de care spune dumnealui
Eu nu prea am trait la tara, dar Dumnezeu sa ii dea sanatate familiei mele care m-a invatat sa tin si o sapa in mana, sa mulg si o vaca , etc.... desi ai mei erau stabiliti la oras din 79, iar la tara erau doar bunicii mei... si nu trecea un week-end fara sa trec pe acolo si sa invat de toate celea... Si culmea, nu am nici o tangenta din punct de vedere profesional cu activitatile astea agricole sau zootehnice, eu fiind informatician (liceu), inginer in electronica si telecomunicatii.
Dar ceea ce spune domnul cu profitul ala, de la zero????? ma indoiesc... si cred ca toti cei care au tangente cat de cat cu agricultura stiu despre ce vorbesc.....
Acestea fiind spuse, spor la munci...

#92
dorel232004

dorel232004

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,253
  • Înscris: 04.02.2007

View Postdilivio26, on 2nd November 2011, 15:50, said:

am vazut ca acum vreo doi ani ofereai alune de vanzare. Anul asta mai ai?Vreau 1 Kg de pofta .... si daca ai si vreo 2 aluni de vreo 4 5 ani negociem.... :
Deci, recolta de anul asta s-a terminat, dar nici nu a fost cine stie ce! La anul! Aluni de vanzare nu am si nici nu ma indur sa-i scot din pamant ca si asa s-au uscat destui! Chiar vreau sa mai cumpar si eu, sa mai completez golurile!

#93
sudest_om

sudest_om

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,132
  • Înscris: 22.02.2011
Sunt de parere ca daca vroiau sa scoata taranul din birt, concepeau o lege a achizitiilor, favorabila producatorilor nu intermediarilor.Legea parloagelor e facuta "pe genunchi", intrucat nu are normative clare.Daca racai putin pamantul cu plugul (5-6cm) si arunc o mana de boabe la 10m, gata, am lucrat, deci mi se cuvine subventia (destinata sustinerii productiei ???).
Legea asta ii favorizeaza pe cei cu bani si profitorii si nu are ca destinatie stimularea taranilor,sa-si munceasca pamantul.Ei stiu ca si daca si-l muncesc, raman cu produsele nevalorificate, si sunt la mana samsarilor.Asa ca-l vor arenda,dar nu echitabil ci va fi un troc impus de arendas.Pana acum asta mai era o forma de protest fata de lacomia unora, dar acum "mucles".
Daca legea ar fi venit la pachet cu alta lege care sa reglementeze achizitiile produselor,si suprataxarea importurilor de produse agricole (pe care sa o si faca), intelegeam, dar sa pui taxe unora care nu pot si nu stiu sa lucreze pamantul, fara sa faci curatenie printre lacomii si coruptii sistemului, e un abuz si o prostie.

#94
dorel232004

dorel232004

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,253
  • Înscris: 04.02.2007
L-am vazut ieri pe Tabara la TV, unde a vorbit si de ordonanta asta! A insistat mult pe cei ce iau subventii si nu fac nimic pe pamant, ceea ce e corect dupa parerea mea, dar si de ierburile de pe marginea drumului, care nu sunt taiate! Aici cred ca e o problema cu stabilirea proprietarului! Cine e? AND, primaria? Cat de la drum? Au cadastru? Daca proprietarul e vreo primarie sau AND-ul, o sa vada bani la sfantul asteapta! Dar cred ca intai vad al cui e e si dupa dau amenda!
Nu stiu ce se intampla cu cei ce nu fac nimic dar nici nu iau subventii! Dupa lege o fura si ei, dar Apia nu ii poate identifica, ca nu-i are pe tabel! Cred ca o fura daca ii da cineva in gat! Are boala un vecin pe tine, face o hartie la directia agricola si gata!

#95
rand

rand

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,498
  • Înscris: 28.03.2011
http://www.ecomagazi...tiei-sensibile/
http://timisoaraexpr...arloagelor.html

In Ungaria deja e jale cu asta... dar si in SM, TM, AR, MH, SB

n Ungaria și Austria, combaterea ambroziei este reglementată prin lege de mai mult de 10 ani, cetățenii unguri riscând amenzi de 200.000 de forinti (aprox. 3000 lei) dacă nu o distrug din grădinile proprii sau din jurul imobilelor.

Edited by rand, 03 November 2011 - 10:02.


#96
dorel232004

dorel232004

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,253
  • Înscris: 04.02.2007
Planta din primul site ( ca parca e altceva in al2lea site) se gaseste in prostie pe terenurile virane de pe langa Bucuresti! Dar, de la starpirea ambroziei pana la igenizarea tuturor parloagelor, e ceva drum! Din asta nu se poate face etanol sau altceva?

#97
dilivio26

dilivio26

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 93
  • Înscris: 14.03.2011
Din prima specie (ambrozie) nu am vazut prin zona pe la mine.... Pelin am si chiar il protejez intr-un colt ca e foarte bun la multe chestii atat bio cat si fitosanitar.....
De asemenea s-a auzit cred de numeroase leacuri babesti pe baza de pelin care sunt de 1000 de ori mai eficiente decat orice unguent sau medicament care il gasiti prin farmacii.. Asa si banala rosie este toxica (seva galbena din tulpina) ca sa nu mai vb de cartof... Daca vrem sa cautam cu atentie, vom gasi foarte multe plante si fructe care au parti pozitive cat si negative, dar care , per total ne asigura o buna  'functionare'' a corpului . Exact ca si la ordonanta unde se scot in evidenta doar anumite parti pozitive dincoace se scot in evidenta doar partile negative (ma refer la plantele incriminate) netinandu-se cont ca anual mor mii de oameni din intoxicatii cu árahide' sau de la o banala intepatura de albina. Daca este alergic la polen sau alte minuni asta e.... treaba ta....
Referitor la vegetatia de pe marginea drumurilor , aceasta trebuie intretinuta de catre administratorii drumurilor respective (dj - consiliu judetean, dc - consiliu comunal, DN, DE, E, si A de ADRP sau Ministerul Transporturilor ori de cei care au concesionat intretinerea drumului respectiv.... din punctul meu de vedere subiect gen 'Tara arde si baba de piaptana'
Sa revenim  la subiect care cred ca va fi interesant :

1. De cand se aplica?
    Din punctul meu de vedere nu se poate aplica pina nu sunt emise normele de control si de sanctionare de catre ministerul Agriculturii...

2. Ce implica aplicarea acestei ordonante pentru oamenii simpli?

3. Cum ne ferim de abuzurile (proverbiale deja pentru functionarii cu atributii de control din Romania, care executa controale la comanda) a inspectorilor de la institutiile abilitate, care vor controla pe teren acest aspect?
Eventual niste cazuri ipotetice pentru unii, dar in care se vor regasi mai multi dintre forumisti.....

Let's have a real debate.

Spor la munci.... care mai au de lucru, ca vremea e cam gata de iarna.

View Postdorel232004, on 3rd November 2011, 09:50, said:

Nu stiu ce se intampla cu cei ce nu fac nimic dar nici nu iau subventii! Dupa lege o fura si ei, dar Apia nu ii poate identifica, ca nu-i are pe tabel! Cred ca o fura daca ii da cineva in gat! Are boala un vecin pe tine, face o hartie la directia agricola si gata!
Nu te inteleg aici...
Eu ce sa fur????
Daca niciodata nu am luat vre-o subventie????? Da este corect pentru aia care iau subventie si lasa terenul nelucrat sa ia amenzi, dar in cazul meu? Ma pot astepta ca vine un destept de pe la APIA sa ma bage in carti ca i se pare lui ca iarba a crescut cu 2 cm in plus si ca faptul ca nu ai cultivat nimic pe el = pirloaga.... sau poate ma gandesc ca a fi luat vre-un binevoitor subventia in locul meu .... Him ma pot astepta si la asta....ca in Romania se intampla multe si am  auzit de cazuri in care au luat altii subventia decat cei indreptatiti.
E bine de verificat la Apia....

#98
dorel232004

dorel232004

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,253
  • Înscris: 04.02.2007

View Postdilivio26, on 3rd November 2011, 15:08, said:

Eu ce sa fur????
O amenda! Controlul e facut si de directia agricola, nu numai de apia! O sa inceapa cu cei de la apia, ca e mai usor, continua cu sesizarile "cetatenilor" si incheie cu controale agentului agricol din zona! Asa ma gandesc eu!
Aia cu parloagele de-a lungul drumurilor nationale, cred ca e poveste! Nu stau aia sa plateasca si consuma hartia degeaba!

#99
dilivio26

dilivio26

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 93
  • Înscris: 14.03.2011

View Postdorel232004, on 3rd November 2011, 14:28, said:

O amenda! Controlul e facut si de directia agricola, nu numai de apia! O sa inceapa cu cei de la apia, ca e mai usor, continua cu sesizarile "cetatenilor" si incheie cu controale agentului agricol din zona! Asa ma gandesc eu!
Aia cu parloagele de-a lungul drumurilor nationale, cred ca e poveste! Nu stau aia sa plateasca si consuma hartia degeaba!
Sunt de acord cu tine dar pentru cei care nu au igienizat terenul respectiv. Ori eu sunt obligat pentru a certifica terenul in sistem eco sa nu il cultiv 3 ani si alte asemenea minuni (nu ai voie sa il ari, etc...). De abia astept un destept sa vina sa imi dea o amenda sa vezi ce fac cu el.... va plati toata Apia si orice alta organizatie de control si paracontrol daune, atat materiale cat si morale..Sa indrazneasca vre-unu sa imi spuna mie ca terenul meu e pirloaga....
Nu este ciudat ca nu se discuta deloc de cei care vor sa isi certifice terenul tip eco? De ce oare? ca sa nu se prinda romanii cum sa fenteze celebra ordonanta....
Si apropo Dorel.... ai un raspuns lasat la "Combaterea pirului"

#100
dorel232004

dorel232004

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,253
  • Înscris: 04.02.2007
Nici sa-l cosesti nu ai voie?

#101
dilivio26

dilivio26

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 93
  • Înscris: 14.03.2011
Ba da... Se coseste.... Eu deobicei cosesc de 3 ori pe an, si nu las sa faca floare burianul.
In primul an am avut ceva burian, din anul 2 (adika asta) nu prea a mai avut spor....
A ajuns ca o pajiste ingrijita.....
Dar problema e ca vine un destept de inspector care spune ca nu ai nimic cultivat pe teren, deci = pirloaga.

#102
dorel232004

dorel232004

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,253
  • Înscris: 04.02.2007
Acum, sigur ca o sa fie abuzuri, dar poti sa faci ceva poze si mergi pana la D-zeu!
Eu ma gandesc ca ei sa refera la terenurile neingrijite, care nu au vazut vreun utilaj de ani de zile, ori la tine se vede ca e curat!

Ce suprafata ai?

#103
rich1974

rich1974

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,275
  • Înscris: 25.07.2007
lasa frate ca ne intelegem la o spaga mica. tu de ce crezi ca se fac reglementarile astea? ati spun eu....sa mai ia si ei o spaga.

#104
NOSZTALGIA

NOSZTALGIA

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 985
  • Înscris: 16.01.2011

View Postrich1974, on 4th November 2011, 21:33, said:

lasa frate ca ne intelegem la o spaga mica. tu de ce crezi ca se fac reglementarile astea? ati spun eu....sa mai ia si ei o spaga.
rich ai si tu dreptate, cu pozitia ta fata de acest proiect de lege,dar gandeste si din pozitia noastra de agricultori,daca ai un vecin cu  un astfel de parlog ,te-ai asigurat de milioane de seminte de buruieni si nu poti face absolut nimic.am un astfel de vecin caruia ii ar eu terenul, fara sa il cultiv, numai sa scap de semintele de buruieni si asta in sudul extrem unde din fericire parloagele sunt rare.insa o astfel de lege buna in esenta ei ,are si efecte perverse,va forta pe multi mici proprietari sa vanda terenurile.deja acest proces se accentueaza in ultimul timp,peste tot fiind afise cu anunturi de cumparare de teren agricol.

#105
rich1974

rich1974

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,275
  • Înscris: 25.07.2007
pai da frate...o sa ramana cativa mosieri, care concep si legile astea si restul de oameni sclavi pe plantatie.
hai sa fim seriosi frate.....oricum incarcatura de seminte de buruieni a unui teren CULTIVAT e foarte mare. asa ca, nu influenteaza prea mult o parloaga. plus ca, dupa 3-4 ani de parloaga, structura florala a terenului necultivat se schimba in sensul ca nu se mai inmultesc buruienile frecvente pe un teren cultivat.
va spun, in toamna 2006 am arat parloaga de 9 ani langa draganesti olt. era predominanta o buruiana care nu se intalneste in mod normal pe teren cultivat, nu stiu cum ii zice. am arat cu viteza mare, 13 km/h, si aproape ca nu am avut nevoie de discuit pentru a semana grau, atat de frumos si usor s-a lucrat.
deci, daca as fi fermier as avea cel putin 20% din teren lasat sa se odihneasca prin rotatie cate 5 ani ca sa-si refaca structura. nu uitati ca radacinile plantelor patrund in sol sub cei 25 cm unde se ara de obicei si creaza canale care cresc permeabilitatea.

#106
dilivio26

dilivio26

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 93
  • Înscris: 14.03.2011

View Postrich1974, on 13th November 2011, 22:11, said:

pai da frate...o sa ramana cativa mosieri, care concep si legile astea si restul de oameni sclavi pe plantatie.

Partial corect.....
Acuma si noi am fost obisnuiti cu agricultura de subzistenta, cu agricultura facuta cu calul si cu sapa in mana.....
Ori asa nu exploatam terenurile la adevarata lor valoare... plus ca o exploatare care presupune un management corect al solului si al nutrientilor, a rotatiei culturilor nu prea am vazut la taranii obisnuiti.....
Pe de alta parte, o cultura a unor plante, ca sa fie si rentabila trebuie sa fie realizata pe o suprafata apreciabila (iarasi nu gasim asa ceva, unde media este de 1,5 - 2 Ha de proprietar)
Un alt aspect demn de luat in seama este ca nesiguranta unui trai decent la oras ne indeamna sa devenim proprietari de teren , pe principiul (sanatos de altfel in tara noastra) ca lasa ca nu cere de mancare si daca fereasca Dumnezeu de ceva, il cultivi si ai ce manca...
Una peste alta, parafrazand pe cineva "Traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul"
Cat despre sclavii pe plantatie o sa vedeti ca nu prea se inghesuie lumea la munca. Daca ai putea sa le dai vreo suta de lei e zi plus tuica aferenta, mancare de 2 ori, pachetul de tigari, si ei sa zgandareasca pamantul. De asta marea majoritate de pe forum a renuntat la "serviciile" fortei de munca de pe la tara si au preferat sa se mecanizeze (au cumparat tot felul de utilaje care te mai scot din impas cu lucrarile agricole si asigura avantajul de a lucra singur, fara alti frecatori de menta pe bani multi)
Sunt de acord ca sunt si suprafete nelucrate de indivizi care prefera sa stea in birt decat sa ii bata soarele in cap. Pentru astia e buna legea asta... in rest......
Spor la munci si la tastat..

Edited by dilivio26, 15 November 2011 - 10:32.


#107
dorel232004

dorel232004

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,253
  • Înscris: 04.02.2007
Ma mai gandesc la un aspect, cu toate ca nu-i cred asa destepti:
Foarte multi oameni, nu mai lucreaza pamantul ca vin hotii, nu zic coloratii si fura tot ce gasesc! Ce scapa de ei rezolva animalele din fondul forestier sau cele lasate de nesimtiti de aiurea!
Astia, acum, nu au de unde ciordi si tabara pe ei cu cereri de ajutoare, subventii, etc! Asa vin si fura de la fraierii care muncesc si ii lasa pe ei in pace! Cu ocazia asta ii determina pe pagubiti sa vanda ieftin si asigura si invrajbirea dintre oameni/etnii, care asa, pot fi manipulati/prostiti mai usor!
E o idee!

#108
rand

rand

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,498
  • Înscris: 28.03.2011

View Postdorel232004, on 15th November 2011, 11:12, said:

Ma mai gandesc la un aspect, cu toate ca nu-i cred asa destepti:
Foarte multi oameni, nu mai lucreaza pamantul ca vin hotii, nu zic coloratii si fura tot ce gasesc! Ce scapa de ei rezolva animalele din fondul forestier sau cele lasate de nesimtiti de aiurea!
Astia, acum, nu au de unde ciordi si tabara pe ei cu cereri de ajutoare, subventii, etc! Asa vin si fura de la fraierii care muncesc si ii lasa pe ei in pace! Cu ocazia asta ii determina pe pagubiti sa vanda ieftin si asigura si invrajbirea dintre oameni/etnii, care asa, pot fi manipulati/prostiti mai usor!
E o idee!

Tulai, ca destept te-o mai facut parintii... si repede vezi tu conspiratii si in salutul dat de vecinul tau in fiecare dimineata.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate