Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Marantz MM7025 vs Rotel RB1552 mkii

Recomandare bicicleta electrica

Venom - The Last Dance

Demolarea blocurilor prea vechi s...
 Alimentare motor stea-triunghi

Contact pornire aproape blocat de...

Nonce cu Javascript si Nginx pt I...

Sigma 28-45mm F/1.8
 BT extragere parere va rog

Legate boxe la 2 surse

Cand ajung banii de la banca dupa...

Beneficii angajare somer
 Divani&Sofa

Caut software antic Kasperski Ant...

Intrebare despre ppc (fostul enel)

Radiator spart? Pierdere freon - ...
 

Totul despre ALIMENTARE, UPS

- - - - -
  • Please log in to reply
44 replies to this topic

#1
shiva

shiva

    Nameless hero. Professional bug slayer mom.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,930
  • Înscris: 06.10.2003
In sfarsit m-am hotarat sa pornesc acest topic, datorita problemelor care le-am avut cu vechiul( in sfarsit!!!!  :notangel: ) meu calc.
   Desbaterea ar fi pe tema: Ce probleme poti avea cu calc( soft, hard ) daca se strica sursa, nu face fata sursa la toate componentele, ce surse sunt mai bune, precum si carcase( mai ales la partea de ventilatie ).
   Din experienta mea, o sursa de 350W nu face fata la 3 unitati optice, 2 HDD-uri( UATA+SATA ), proc Intel, placa de baza Gigabyte, 1G RAM, placa video ASUS si placa de retea. Nu duce nici macar configuratia minima, dar cu 2 hdd-uri ci se incarca fff. greu Windoza + blue screen. N-am gasit nicaieri prin manualele componentelor de cati Watii au nevoie fiecare ca sa functioneze, ci doar voltajul. Daca stiti linkuri, informatii despre aceste lucruri, pls. postati-le aici, pentru ajutorarea "celor multi"  :D
   Ar mai trebui adus in discutie si capitolul UPS( ca pe la mine se ia cam des curentul :cursing: ). Care caracteristici ale UPS trebuie luate in considerare cand cumperi asa ceva, cum legi si monitorul si unitatea la UPS( legi monitorul de calc??? ), etc...

#2
sm0ker

sm0ker

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 597
  • Înscris: 11.02.2004
despre ups'uri s-a mai discutat...
http://forum.softped...ic=10466&hl=ups
http://forum.softped...ic=49296&hl=ups
surse
http://forum.softped...=70484&hl=surse
http://forum.softped...=47334&hl=surse

spor la lectura...:D

daca te tine buzunarul o sursa buna...te costa destul demult...la 400W- 450W

la ups-uri e mai greu eu am cumparat cateva la munca no-name si am avut probleme...

legarea la ups se face in doua moduri - depinde de ups..
1. are o priza(un spatele sursei) in care bagi un triplu si s-a rezolvat...cel mai recomdat deoarece poti sa mai bagi si altceva in el (o imprimanta)
2. are 3 intrari (una de siguranta) - 2 cabluri de alimentare care se concteaza f. usor...nu e recomandat deoarece te limitezi doar la monitor si comp...

#3
burebista

burebista

    Manic Miner

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,418
  • Înscris: 23.05.2003
Aici sau aici iti faci o idee generala despre consumul unui calculator.
Din pacate se pare ca experienta ta cam lasa de dorit  :P , io-te ce zic aici oamenii aia de pe SPCR... Un citat care mi-a placut:

Quote

When it comes to adequate power delivery, all of our test systems could easily be handled by a 300W power supply that conforms to ATX12V v2.xx.
Surse de top in .ro: Enermax, Antec, Fortron (exclud OCZ, e prea scumpa pentru ce face).
Surse bune spre foarte bune: Hiper, Vantec, Akasa, Chieftec, Silverstone, Aerocool.
Carcase din zona rarefiata: Antec P180, CoolerMaster Stacker, Akasa Eclipse 62.
Alte firme bune de carcase: Arctic Cooling Silentium T1/T2, Silverstone Temjin, Enermax, APlus.

#4
shiva

shiva

    Nameless hero. Professional bug slayer mom.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,930
  • Înscris: 06.10.2003
Hmm....Dupa cum spun cei de la extreme.outervision, imi sunt de ajuns 288W...Dupa cum spun cei de la jscustompcs, am nevoie de cel putin 360 de W...Diferenta vorbeste de la sine....
  @burebista: Nu ma pricep in domeniul electronicii/electrotehnicii, altfel topicul asta nici nu exista...Detaliaza, te rog caracteristicile de care trebuie tinut cont cand cumperi o sursa/carcasa/UPS
  Ce pb. apar din cauza unei surse care nu functioneaza bine?

#5
Nighty

Nighty

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 37
  • Înscris: 04.09.2005

Quote

Din experienta mea, o sursa de 350W nu face fata la 3 unitati optice, 2 HDD-uri( UATA+SATA ), proc Intel, placa de baza Gigabyte, 1G RAM, placa video ASUS si placa de retea. Nu duce nici macar configuratia minima, dar cu 2 hdd-uri ci se incarca fff. greu Windoza + blue screen.


   Sursa care mi-a venit mie cu carcasa e de 250 W si face fata la : proc. Intel 3,2Ghz Northwood , 2 unitati optice , placa de baza Asus , placa video Nvidia FX5500 , 1GB ram , placa de retea wireless , tv-tunner , Audigy 2 , modem USB , web-cam , scanner portabil .. Windowsul se incarca normal si nici nu am avut vreodata blue screen . Ah , si da , am avut si 2 harduri puse in PC . In teste imi arata ca as avea nevoie de vreo 320 W sau ceva pe acolo , nu mai tin minte exact , dar deocamdata functioneaza perfect . Asa ca nu vad cum o sursa de 350 W nu ar face fata la un sistem relativ asemanator cu al meu .. Poate e o sursa de jucarie de 35 W si cineva a mai pus un 0 sperand ca va scoate niste bani  :D . Parerea mea e ca pt un pc cu componente normale (nu FX-57 , 7800GTX , etc. etc.) si fara overclock o sursa de 350 W e de ajuns . I might be wrong ..

#6
shiva

shiva

    Nameless hero. Professional bug slayer mom.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,930
  • Înscris: 06.10.2003

Nighty, on Sep 29 2005, 21:09, said:

Sursa care mi-a venit mie cu carcasa e de 250 W si face fata la : proc. Intel 3,2Ghz Northwood , 2 unitati optice , placa de baza Asus , placa video Nvidia FX5500 , 1GB ram , placa de retea wireless , tv-tunner , Audigy 2 , modem USB , web-cam , scanner portabil .. Windowsul se incarca normal si nici nu am avut vreodata blue screen . Ah , si da , am avut si 2 harduri puse in PC . In teste imi arata ca as avea nevoie de vreo 320 W sau ceva pe acolo , nu mai tin minte exact , dar deocamdata functioneaza perfect . Asa ca nu vad cum o sursa de 350 W nu ar face fata la un sistem relativ asemanator cu al meu .. Poate e o sursa de jucarie de 35 W si cineva a mai pus un 0 sperand ca va scoate niste bani  :D . Parerea mea e ca pt un pc cu componente normale (nu FX-57 , 7800GTX , etc. etc.) si fara overclock o sursa de 350 W e de ajuns . I might be wrong ..

<{POST_SNAPBACK}>

:eek:  :wallbash:  :surprise: No comment..probabil unitatea mea + sursa sunt facute pe vapor....

#7
burebista

burebista

    Manic Miner

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,418
  • Înscris: 23.05.2003

shiva, on Sep 29 2005, 20:57, said:

Detaliaza, te rog caracteristicile de care trebuie tinut cont cand cumperi o sursa/carcasa/UPS
  Ce pb. apar din cauza unei surse care nu functioneaza bine?

<{POST_SNAPBACK}>

Dupa mine pentru stabilitatea sistemului si posibilitatile de OC sursa e pe locul 2 ca importanta in sistem (primul loc ar fi detinut de MB). Multa lume ignora acest aspect, si asa vezi pe sisteme bune surse no-name. Poti avea norocul sa n-ai probleme nici cu o sursa oarecare, dar daca vrei sa scapi de dureri de cap o sursa buna face toti banii (ma rog, depinde citi bani sunt disponibili :)).
Ce conteaza la o sursa? In primul rind stabilitatea tensiunilor. Nu trebuie sa depaseasca +-5% (mai ales in full load). Apoi eficicienta trebuie sa fie undeva pe la 75-80%. Amperajul pe linia de +12V. Cu cit mai mare cu atit mai bine. Aici marimea conteaza :) Si nu in ultimul rind zgomotul. Dar uite aici niste recomadari generale si universal valabile.
Ce probleme pot aparea? Variate, de la BSOD-uri, restarturi inexplicabile, freeze-uri, OC-ing nereusit, HDD-uri si CD-ROM-uri solicitate (daca tensiunea de +12V e haotica), etc.
Referitor la carcase, in primul rind functionalitatea si apoi si aspectul (aici depinde de gusturi). Prin functionalitate inteleg o buna si usoara amplasare a componentelor, un airflow bine gindit si din nou nivelul de zgomot cit mai redus. Din nou iti recomand un articol de pe SPCR referitor la carcase.

#8
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 68,781
  • Înscris: 15.06.2004
Sursa ta e sigur noname. Banuiesc ca cei 350W sunt pe undeva pe la 200... Si daca mai sunt si fluctuatii de tensiune...


Eu am Chieftec de 360. Si duce destule. Gandeste-te ca are conectori de alimentare ptr 8 unitati de tip HDD/CD.

In plus fata de ce ai zis tu acolo, mai am si TV tuner, placa retea, placa sunet Audigy, si 3 ventilatoare. Plus ca mai am si vre-o 4 periferice care se alimenteaza doar prin USB. Daca mai adaugam si un overclocking ocazional... cand fac codare video si salt procul Intel de la 2,4 la 3GHz...

#9
shiva

shiva

    Nameless hero. Professional bug slayer mom.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,930
  • Înscris: 06.10.2003
Sursa e JNC( noname I guess ), venita o data cu carcasa( de pe vremea cand nu exista notiunea de thermalflow ). La 12V e trecut amperajul de 12A iar 3.3V + 5V nu depaseste 190W( traducere relativa )...Mai mult ca sigur ca-mi trebuie carcasa + sursa noua...
  As putea calcula, cumva, pornind de la datele tehnice ale unei componente, sa calculez puterea necesara( Watti )?

#10
shiva

shiva

    Nameless hero. Professional bug slayer mom.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,930
  • Înscris: 06.10.2003
Au mai aparut niste informatii noi, thks to Burebista( din pacate ,topicul acela a fost inchis ). Le postez aici pentru cei care sunt interesati:

[quote]Btw...Prescottul BOX nu vine, implicit, cu pasta termoconductoare( mai degraba pelicula) ? Si ce alte tipuri de coolere se potrivesc pt. un Prescott pe socket 478?
Al meu lucreaza la 3GHz si utilitarul Gigabyte care mi-a venit pe cd-ul placii de baza imi spune ca are 50 de grade, ceea ce mi se pare cam multisor, totusi....[/quote]

[quote]Prescott la 50C (daca e in full load) e perfect smile.gif
Spune-mi citi bani ai si-ti spun ce cooler poti lua smile.gif[/quote]

[quote]Sapt. viitoare iau banii naughty.gif Imi trebuie sursa, carcasa si cooler la proc..Pt. cooler si sursa as da max. 2 mil. pe fiecare, iar pe carcasa si mai mult, dc. are ventilatie super-buna si mufe audio&USB( just a fix notangel.gif ) in fata...Nu prea as mai sta cu unitatea deschisa( daca evadeaza hamsterii din cusca? ) laugh.gif[/quote]

[quote]Cooler: [url="http://www.pc-coolers.ro/produs.php?id=18"]TR XP-90[/url] (iti mai trebuie un ventilator de 92) sau [url="http://www.pc-coolers.ro/produs.php?id=170"]Arctic Cooling Freezer 4[/url]
Carcasa+sursa: [url="http://www.itdirect.ro/produs.php?57:568"]Antec SLK3800B[/url], sau [url="http://www.pc-coolers.ro/produs.php?id=287"]Enermax CS656-TA-B[/url] sau un [url="http://www.extreme-computers.ro/produse_listare.php?IdCateg=3"]Arctic Cooling Silentium T1/T2[/url].Asta pentru inceput, daca nu-ti plac smile.gif mai cautam...[/quote]

[QUOTE]Ms, Burebista...M-am uitat pe link-urile date.... Acum impresii personale:
- radiatorul Thermalright X90 + un ventilator( nu conteaza de firma, exista si cu turatie variabila, etc... ) mi se pare ca e mai usor decat cele 488g a ArcticCooler Freezer..." Fabricat din aluminiu cu baza si "heatpipe-uri" de cupru suporta ventilator de 90mm." Nu inseamna ca trebuie ventilator de 90? Ci de 92? puzzled...Deci Thermalright cere ventilator de 90/92 iar Arctic are unnul de 80=> Thermal raceste mai bine( si buzunarul, of course peacefingers.gif ) dar n-am nici o idee asupra silentiozitatii( depinde de ventilatorul ales pt. Thermal ). Orice alte concluzii la capitolul asta sunt binevenite...
- carcase..sa le luam pe rand...
!. Antec SLK3800B: sursa ATX12V 2.01...super, , pacat ca are doar mufe USB in fata si un singur ventilator( "one 120mm case fan for cool, quiet operation" ), user rating 5 stele.Am gasit si un review "Hotrod Built on Solid Foundation
Strengths: Easy to work with. 400W12V -v2 power. Air channel to CPU fan a nice touch
Weaknesses: Plastic front cover
Summary: I followed most of recommendations from Arstechnica's Aug 05 Hotrod guide and this case was a quality foundation to build on. I liked having everything easy to get at and simplified. This is a little nicer than my last - SLK3700BQE because of the vents and air duct to the CPU fan. Pricegrabber helped score the case for 87.68 with S&H which made it easier to pay for the best - I'm happy I did! ". De dimensiuni nu prea imi dau seama...vreau sa fie si spatioasa...m-am saturat ca de cate ori scot mufa de la Hdd, sa dau cu mana in placa video...A...si are garantie 36 luni, interesant, nu?
2. Enermax: n-are sursa, decat modelul EG365AX VE( specificatiile in lb. romana spun ca are sursa PS2..adica versiunea ATX12V v.2??, drivebay: 4 hidden..asta nu prea stiu cum vin..si la ce folosesc...astea imi plac " Temperature display with blue backlight & Adjustable fan speed knob to control up to 4 fans (3 pin)" "Unique arc design with blue backlight on front panel" -> mai are si alte surse de iluminat, inafara de display? Vreau unitate, nu lampa...
ca sursa Enermax, am gasit interesanta sursa Enermax EG465AX-VE(G) FMA V1.3 (24P) Ring Core, dar si pretul e BIIGG. Din pacate, n-am inteles nimic din specificatiile tehnice...puteti sa-mi explicati mai pe romaneste ce inseamna?? Mai mult, o astfel de sursa protejeaza si impotriva variatiilor de tensiune( nu mai e nevoie de UPS )? Si unde sunt conectorii pt. unitatile optice si hdd-urile pe UDMA( nu am vazut in poza )?
3. Arctic Silentium T2: damn good looking, pacat ca are doar 2 locasuri pt. unitati optice( eu am trei si mi-as lua un rack pt. celalalt hdd ), descrierea suna foarte bine, ca si eficienta sursei, dar are doar 17A pe linia de 12V( dupa cum am mai citit pe net, o sursa, si de 300W face fata daca are amperaj mare pe aceasta linie ). Pe siteul Arctic am gasit insa, la FAQ urm "For ATX there is no motherboard that requires an ATX 2.0 PSU or a 24 pin plug. If the PSU provides enough continuous power at the 12 Volt rail (as ours), all configurations will work fine. Our PSU is tested with a 3.8 GHz Pentium 4 and a NVIDIA 6800 Ultra VGA board.
Using the 20 pin mainboard plug at a socket 775 mainboard you have to install in addition a 5.25" power plug in some cases (depending to the mainboard manufacturer) to get the power for the VGA board." so, then again..puzzled....
Am mai citit si [url="http://www.tomshardware.com/howto/20050713/index.html"]de-aici[/url]...din punct de vedere energetic( aka. financiar ) am facut o prostie ca am trecut pe Intel...
Si acest [url="http://www.bigbruin.com/reviews05/silentiumt2/index.php?file=1"]link[/url]
e interesant => carcasa nu e spatioasa iar designul sursei e unic( pb. la schimbare ).
Alte concluzii..???

#11
burebista

burebista

    Manic Miner

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,418
  • Înscris: 23.05.2003
OK, citeva observatii la impresiile tale :)
- 90-92, depinde cum spun producatorii, tot aia e...
- Antec SLK3800B are un ventilator de 120 in spate inclus, si un loc de unul de 120 in fata (nu este inclus)
- carcasa Enermax are o sursa de 350W, si fiind Enermax duce linistita un calculator normal. Sursa se protejeaza si ea la variatiile de tensiune, da' UPS-ul e sfint :)
- Silentium T2, pe linga faptul ca arata bine este si inovatoare la airflow. Si din nou are sursa Seasonic suficienta pentru un calculator normal. Are 2 locasuri pentru unitati optice si tu ai 3. Aici cred ca ai confundat HDD-urile cu CD/DVD-urile  :P , nu cred ca ai ai un CD-RW, un DVD-RW si inca o unitate optica... Cit pentru HDD-uri are 4 locasuri de  3.5, deci ar cam incapea cele 3 HDD-uri ale tale + un floppy (daca mai folosesti).
Acum pentru cooler ti-as fi recomandat de la inceput un TR XP-120 (sau SI-120, daca nu incape XP-ul pe MB) dar nu stiu daca mai esti dispus sa cheltui suplimentar 30-40 RON pe un ventilator de 120, aici nexland a fost foarte multumit de sfatul meu  :proud:
Pentru carcasa si sursa, poti opta pentru ele impreuna sau separat, tu stii ce-ti place si cam citi bani vrei sa cheltui... Oricum cu un brand ca Antec, Enermax, Arctic Cooling nu prea poti da gres...
Vad ca esti un user care n-asteapta mura-n gura si umbla dupa informatii pe net  :coolspeak: , asa ca hai sa facem altceva, numa' ca trebuie sa mai petreci ceva timp citind...
- uita-te pe SPCR (astia-s cu calitate+liniste) la review-uri (in meniul din stinga le ai pe categorii), apoi da o raita si prin forumuri ca sa mai vezi pareri despre una-alta. De asemenea mai da un ochi si pe review-urile overclockers (astia-s cu calitatea+overclock), si apoi mergi pe forumul lor ca e plin de sfaturi...
- dupa ce-ti faci o idee generala cam ce ti-ar place/trebui, revino cu picioarele pe pamint  :naughty: si da o raita si pe site-urile noastre ca sa vezi daca gasesti ce-ti place: itdirect, pc-coolers, extreme-computers, caro, best.
- dupa aia nu te grabi si posteaza si pe alte forumuri de-ale noastre (CG, xf, xtrempc) ca sa auzi si alte pareri si experiente personale ale userilor care poate chiar au ce-ti doresti tu.
Ne mai auzim.

PS Scuze daca am fost prea cicalitor, dar "better safe than sorry"  :P

#12
shiva

shiva

    Nameless hero. Professional bug slayer mom.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,930
  • Înscris: 06.10.2003
Chiar am 3 unitati optice: DVD-ROM NEC( vechi, antic si de demult ), CD-RW ASUS( luat in ianuarie, cand DVD-RW costa 3 mil ) si un DVD-RW LG luat luna trecuta :ciocan:  :P Si fiindca sunt 3, nu stiu cum sa ma rezum la 2...pt. ca Asus-ul nu citeste DVD-urile si NEC-ul nu stie decat DVD+R  :D Asta asa...ca nu m-am putut abtine  :P
   A....si mai am 2 HDD-uri....

#13
sm0ker

sm0ker

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 597
  • Înscris: 11.02.2004
nice collection... ;) mai iti trebuie un DVD +/- RW si binenteles un Blue-Ray... :huh:

#14
burebista

burebista

    Manic Miner

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,418
  • Înscris: 23.05.2003
shiva, daca tot ai un DVD-RW LG (banuiesc ca-i 4163B) nu stiu de ce le mai tii si pe celelalte 2...  :confuzzled:

#15
shiva

shiva

    Nameless hero. Professional bug slayer mom.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,930
  • Înscris: 06.10.2003
@smoker: Wrong!!!! Imi mai trebuie un BlueRay si un HD-DVD....Si LG-ul se descurca cu toate DVD-/+R.... :D
  @burebista: Se mai intampla sa ai nevoie de acces la datele de pe 2 discuri, in acelasi timp....Cred ca cea mai buna idee e sa mai iau inca un LG si am scapat de problema :naughty:

Btw....cat de tare trebuie sa "caraie" un HDD Seagate pe SATA? Si e normal sa nu fie inchis pe partea inferioara( ii lipseste capacul inferior )?Sau e facut pe vapor si trebuie sa ma duc cu el la firma sa-i  :bandit: ?

#16
AliCe64

AliCe64

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 18
  • Înscris: 02.10.2005
Puterea sursei pe care trebuie să o cumperi este în directă relație cu componentele pe care le instalezi în carcasă, mai precis trebuie calculat consumul maxim al fiecărei componente și văzut de ce putere este nevoie pe partea de alimentare aferentă a sursei, de exemplu pe liniile de 12V care sunt utilizate la alimenteare componentelor IDE și a plăcilor video mai noi ce necesită o alimentare suplimentară.
La alegerea unei surse neîntreruptibile trebuie luat în considerare suportul pentru perifericele prezente pe lângă calculator cum sunt monitorul, imprimantele, scanerele, boxele, pentru ca puterea totală furnizată să fie suficientă tuturor fără a cauza blocajul UPS-ului, deci mai precis trebuie făcut atât un calcul pentru voltajul necesar cât și al amperajului necesar, precum și o putere suficientă a bateriei care să ofere o marjă de funcționare suficientă în caz de nevoie (la pene de curent sau fluctuații repetate ale curentului în perioade scurte de timp) pentru a putea opri aplicațiile cu care se lucrează și calculatorul în timp util, înainte de consumarea bateriei.

Despre producătorii acestor componente nu pot să spun decât că sunt foarte mulți și majoritatea lor au în ofertă și produse de calitate, dar care cer din partea noastră un efort finaciar suplimentar, ce să facem vrem ceva bun dăm banu și nu mai comentăm.

Bafă tuturor, AliCe.

#17
cyani

cyani

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 5
  • Înscris: 08.10.2005

AliCe64, on Oct 7 2005, 23:51, said:

Despre producătorii acestor componente nu pot să spun decât că sunt foarte mulți și majoritatea lor au în ofertă și produse de calitate, dar care cer din partea noastră un efort finaciar suplimentar, ce să facem vrem ceva bun dăm banu și nu mai comentăm.

Bafă tuturor, AliCe.

<{POST_SNAPBACK}>


cam asa e, orice treaba pleaca de la bani. Eu zic ca in materie de surse, carcasa si monitor mai bine ii dai si te asiguri ca ai ceva bun, decat sa te zgarcesti, pentru ca sunt componente care pot sa te duca multi ani in carca fara probleme daca sunt de calitate.
Daca nu, o sa vina ziua cand o sa vrei sa mai pui un cooler sau sa schimbi placa video si o sa te trezesti ca nu porneste sistemu, si atunci primul instinct n-o sa-ti spuna ca de fapt ai o sursa care nu mai poate duce, ci ca altceva mai grav s-a intamplat. Unde pui ca daca se intampla sa pice (si multe pica dupa cum stiti), sursele astea de 2 bani au prostu obicei sa ia cu ele in mormant si alte componente, uneori chiar toate, de o sa simti o elatie nemaipomenita cand o sa-ti dai seama ca din tot sistemu ai ramas doar cu mousele.

Asa ca uita de carcase cu sursa dubioase de 100 de lei si uita-te mai incolo la ce vine in tipla, si pe cutie scrie mare Thermaltake, Chieftec, Antec, Enermax samd. Nu o sa iti para rau. Plus ca majoritatea arata foarte frumos, au tot felul de smecherii incorporate ca filtre de praf lavabile si anti-vibratie, unele sunt screwless si in general sunt o placere de scula cu care sa muncesti. Si apoi s-ar putea sa-ti placa cand o sa constati ca ti-a scazut temperatura in sistem si la procesor cu 15-20 grade.

#18
MiG29

MiG29

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,053
  • Înscris: 16.12.2002
nu stiu daca ie cel mai potrivit thread, da here goes....
exista pe undeva niste dispozitive "prelungitoare" ptr molex-uri?ca sursa mea are doar 4 molex-uri si deja cu 2 hdd-uri, cd-rw-ul si dvd-romu s-au ocupat toate si tre sa mai alimentez  macar un ventilator( am deja 2 bagate pe MB)....si btw, o sursa mai de firma, cate iesiri din astea are?

P.S. chestia de care vorbeam arata cam asa

later edit. splitter, ii zice la "chestia "aia.acuma cam pe unde gasesc asa ceva ?

Attached Files


Edited by MiG29, 09 October 2005 - 02:28.


Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate