Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
[CHESTIONAR] Cat de des va reinst...

Configurare Rufus-4.5

Card edenred G pay ajutor!

Alternativa la manea
 Taxarea vacilor in Danemarca si..

Oamenii fara Whatsapp

Pompe apa fotovoltaice.

Valori ok fibra?
 recomandare smartwatch copil

Viata traita asa cum vrei tu vs v...

Melodie dance veche

RIP Shifty Shellshock
 Daca nu ar conta salariul, ce mes...

Racordare la apa termosemineu

Mi-am luat 4x4 si vreau sa-l testez

Recomandare laptop cu luminozitat...
 

Suspendati urgent contractele Statului Roman cu firmele din Olanda, Franta, Germania, Spania!

- - - - -
  • This topic is locked This topic is locked
54 replies to this topic

#19
ElaxC

ElaxC

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 417
  • Înscris: 19.06.2010

 duster2010, on 31st July 2011, 22:25, said:

NE VOR RETRAGE TOATE TARILE DREPTUL DE A MUNCI.

Hai ma, chiar asa ?  :console:

#20
MihaiTJ

MihaiTJ

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,249
  • Înscris: 24.05.2011

 e2k, on 31st July 2011, 22:28, said:

Dupa parerea mea marile puteri ale UE au facut o mare greseala atunci cand au acceptat aderarea la Uniune a tarilor din Estul Europei intr-un timp asa de scurt de la democratizarea acestor tari. Mi se pare absurd ca un cetatean roman sau bulgar sa aiba aceleasi drepturi de angajare in Germania la fel ca un cetatean al acestei tari. De ce ar mai sta atunci romanii si bulgarii in tarile lor cand ar avea posibilitatea sa castige mult mai mult in Germania sau Franta?

Dar in fine acum ca au luat aceasta hotare trebuie sa suporte consecintele si sa ne primeasca sa lucram in tarile lor incepand cu 2014.
Aș zice că problema e mai mult a României decât a vesticilor. Un om care ar trăi de pe-o zi pe alta în România, ar trăi la fel de prost și în străinătate, deci nu ar avea mai nimic de câștigat din a emigra. Cei pentru care e rentabil să plece sunt muncitorii pricepuți, cei care câștigă mult peste costul de viață și care au posibilitatea unui trai mult mai bun în străinătate decât în țară.

Cu alte cuvinte, o să plece preponderent oameni competenți, și România va avea de suferit, în timp ce vestul va avea, oarecum, de câștigat.

#21
e2k

e2k

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,325
  • Înscris: 15.10.2004

 Pollux, on 1st August 2011, 00:34, said:

o enorma greseala. se vede si in cazul greciei care nu a avut niciodata comunism, si tot nu poate fi ca tarile din vest.

si o enorma greseala am facut noi ca am intrat fara sa stim in ce intram.

Da, e adevarat tari precum Spania, Portugalia si Grecia nu prea sunt nici ele de Uniunea Europeana chiar daca nu au avut comunism. Din pacate pentru noi, cetatenii tarilor sarace, UE ar fi trebuit formata numai din mari puteri economice gen Germania, Franta, Anglia, etc iar celelate tari ar fi trebuit primite in Uniune numai atunci cand s-ar fi apropiat de puterea economica a vechilor membri. Evident insa aderarea tarilor sarace la UE a reprezentat o imensa oportunitate pentru oamenii de afaceri din Vest si din aceasta cauza ne-au acceptat in Uniune chiar daca nu prea aveam ce cauta in ea inca.

Nu este in regula aceasta imensa discrepanta dintre membrii UE de la aceste mari diferente apar si problemele cu restrictiile pe piata muncii. Daca in toate tarile din UE salariile ar fi cat de cat comparabile atunci nu s-ar mai pune problema de restrictii.  


 Pollux, on 1st August 2011, 00:34, said:

si este gresit sa crezi ca toti oamenii vor da iama unde sunt salariile mai mari. oamenii nu sunt motivati strict financiar in deciziile lor. mai sunt si alte criterii...

Depinde, daca ai un salariu mizer in tara ta si abia iti duci traiul sau mai rau nu gasesti loc de munca nu ai alta solutie decat sa emgirezi undeva unde poti trai. Lucrul asta l-au facut foarte multi romani care au emigrat in Spania si Italia.  Restrictiile astea sunt tocmai impuse pentru ca un numar semnificativ de oameni dau iama unde sunt salariile mai mari. :) De exemplu Spania vrea sa reintroduca restrictiile numai pentru cetatenii romania nu si pentru cei bulgari pentru ca noi dam iama acolo si bulgarii mai putin.

#22
yo7cjf

yo7cjf

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 315
  • Înscris: 05.08.2004

 Sorin84k, on 31st July 2011, 23:19, said:

De ce sa nu amenintam cu retragerea din UE?
Nu vor romani sa munceasca la ei, nici noi nu mai vrem investitiile lor, influenta lor si produsele lor.
Vom manca productie autohtona si vom importa de oriunde, doar din UE nu.
UE ne da niste fonduri doar pe hartie, ca suntem condusi de prea multi prosti, care nu reusesc sa le utilizeze, nici macar la nivelul egal cu contributia noastra la bugetul UE.
Daca ne-am retrage din UE,chiar si credeti,ca o sa fie o problema pentru UE,cind, cindva a fost vorba de excluderea Romaniei din UE.(a fost suparare mare,ca s-au simtit jigniti ca-i supara adevarul, ca deobicei)Chiar si credeti ca romanii sint buricul pamintului,cine nu ii lasa sa se retraga daca asta doresc (dupa ce se platesc toate creantele).Sigur cei care au lucrat odata afara si stiu meserie, numai daca sint timpiti sau nu stiu sa faca mare lucru se intorc sa lucreze pe un cistig mai mic. (10-20 de ori)De ce multe tari din UE pun restrictii romanilor, daca sint asa de valorosi romanii,iti dai seama ce suparati o sa fie daca i-au si romani o decizie sa nu mai fie in UE.De ce oare importam prouse alimentare daca avem si sintem in stare sa producem. (producem dar la ce pret?! importam la preturi mai mici de 3-5 ori decit preturile autohtone)Ce bine ar fi daca ne retragem din UE, sa vina acasa toti cei plecati,sa cumparam produse romanesti la preturi mari,etc.etc. sa nu mai poti calatori in UE ce bucurie o sa fie.UE e vinovata ca Romania nu poate atrage fonduri,(pretenti cam mari de la politicienii nostri, toti sa fie destepti,de la aia care ii aleg nici-o pretentie?!) oricum dupa retragerea din UE va fi numai bine,prostia ar deveni vindecabila, etc. etc. Si sa vezi dupa retragere, cum o se ne roage UE chiar cu bani sa le permitem sa vina la munca la noi, sa mai trimitem niste hoti,prostituate, ceva tilhari, cersetori ca le este tare dor de vremurile cind erau romanii pe la ei,viata era animata,acum fara romani, cersetori, borfasi etc. se plictisesc rau.Daca ne retragem ce viata frumoasa am avea,numai tvr,fara internet, fara masini multe, fara celulare, fara poluare etc.fara mai nimic,ce cind murim ne trebuie ceva?! acum de ce ne-ar trebui?! doar asa doar  de moft.

#23
e2k

e2k

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,325
  • Înscris: 15.10.2004

 MihaiTJ, on 1st August 2011, 00:47, said:

Aș zice că problema e mai mult a României decât a vesticilor. Un om care ar trăi de pe-o zi pe alta în România, ar trăi la fel de prost și în străinătate, deci nu ar avea mai nimic de câștigat din a emigra. Cei pentru care e rentabil să plece sunt muncitorii pricepuți, cei care câștigă mult peste costul de viață și care au posibilitatea unui trai mult mai bun în străinătate decât în țară.

Cu alte cuvinte, o să plece preponderent oameni competenți, și România va avea de suferit, în timp ce vestul va avea, oarecum, de câștigat.

Sunt de acord cu tine ca Romania va avea (deja a inceput sa aiba) mari probleme datorita plecarii oamenilor competenti din tara insa si pentru vestici cred ca lucrul asta va fi o problema. Dupa parerea mea accesul liber la munca in tarile bogate pentru cetatenii din tarile sarace va determina o concurenta acerba pe locurile de munca din tarile bogate. Inevitabil vor fi angajati si multi cetateni din tarile sarace iar lucru asta va lasa fara loc de munca un procent semnificativ din cetatenii tarii bogate. Statul bogat va fi nevoit sa plateasca somajul pentru cetatenii sai ramasi fara locuri de munca datorita accesului liber la munca a cetatenior din statele UE mai sarace. Dupa parerea mea asta este motivul pentru care ni se restrictioneaza accesul pe piata muncii.

Din fericie banii nu sunt totul iar multi cetateni ai tarilor mai sarace atata timp cat au un trai decent in tara lor nu vor dori sa lucreze intr-o tara mai bogata chiar daca ar avea un castig mult mai mare acolo. Pollux are dreptate oamenii nu sunt motivati strict financiar in deciziile lor insa lucrul asta este valabil atata timp cat situatia financiara iti permite sa traiesti decent.

Mie de exemplu mi s-a oferit un job in UK la o mare corporatie si se ocupau ei de permisul de munca care nu era o problema pentru ca nu gaseau asa de usor oameni cu cunostinele mele. Am refuzat jobul pentru ca veniturile mele din Romania imi permit un trai decent iar familia si prietenii sunt mult mai importanti decat venitul dublu sau triplu pe care il puteam avea acolo. Daca insa aici in Romania as fi avut un salariu mizer as fi acceptat jobul fara sa mai ma gandesc prea mult. :)

Poate ma insel insa consider ca dreptul de munca intr-o tara mai bogata pentru cetatenii din tari mai sarace are niste riscuri ce se pot transforma (dar nu neaparat) in mari probleme. Decizia insa a fost luata si incepand cu anul 2014 vom avea drept de munca in toate tarile UE fara exceptie. :) Sper tousi ca lucrul asta sa nu creeze mari probleme nici pentru Romania si nici pentru statele bogate din UE.

#24
cuculili

cuculili

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,291
  • Înscris: 10.05.2005

 Sorin84k, on 31st July 2011, 23:39, said:

Basescu are tupeu doar cu romanii si face pe cocosul cu francezul si rusul, dar cand e vorba de chestii practice pentru Romania, NIMIC.

Da. Da, da...sigur ca da.
In schimb ponta si antonescu o sa o cravaseasca pe Merkel ca intr-un BDSM de pomina. :thumbup:

#25
Octavian_SK

Octavian_SK

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,668
  • Înscris: 24.06.2011

 duster2010, on 31st July 2011, 22:25, said:

PETROM trebuie nationalizat atunci!
ca tot mi-am adus aminte...parca trebuia sa ne lamuresti cu "constructiile alea la mare adancime"....nu de alta da cineva , tendentios de altfel, ar putea trage concluzia ca zbuciumul tau pe forum e cladit pe nisipuri miscatoare...adica nu are nici un fel de documentare...si aduce a discutie de babe reformate iesite la poarta sa vada cine mai trece pe ulita...

#26
Karhu

Karhu

    Heretic member

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 40,235
  • Înscris: 25.06.2007

 duster2010, on 31st July 2011, 22:43, said:

UE: Restricțiile de muncă pentru români ar putea fi prelungite. De ce nu suntem primiți?

Astfel, principalele țări țintă pentru românii care vor să muncescă în străinătate, Germania, Franța și Marea Britanie, rămân încă închise lucrătorilor din ultimele state intrate în UE.

Acest lucru nu înseamnă că românii nu se pot angaja în aceste state, dar accesul este mai dificil și se face doar pentru anumite meserii, în funcție de cerințele de pe piață, și doar în baza unui permis de muncă.


Pai vezi? Ti-ai raspuns singur..
Sunt o droaie de romani care lucreaza pe salarii bune in Germania, Franta si UK, deci tarile respective nu-s inchise.
Sau te referi cumva la aia care nu stiu nicio meserie si nicio limba straina?  Pai ce drac' de job  ai putea primi cand esti tufa si nu te ridici la pretentiile exercitarii unei meserii/profesii in Vest?
IMHO, pe tema asta  urla doar incapabilii care gasesc in respectiva interdictie o scuza pentru esecul lor personal. Sunt curios pe cine vor mai da vina in 2014, cand piata muncii se va liberaliza complet... :rolleyes:

#27
iDorin

iDorin

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,327
  • Înscris: 28.06.2010

 duster2010, on 31st July 2011, 22:43, said:

SA CEREM DECLANSAREA PROCEDURII DE INFRINGEMENT CONTRA ACESTOR TARI!
De ce nu se respecta liberul acces pe piata muncii?
Daca susupendam contractele in derulare ale Statului roman cu firme din tarile mentionate, poate ne spui si cu ce inlocuim aceste contracte.
N-ai inteles nimic din istorie, natiunile mari vor stapani natiunile mici. Chiar daca tu te revolti, mai devreme sau mai tarziu esti o cauza pierduta. Tu ai nevoie doar de o barca si sa stii sa plutesti pe apele natiunilor mari.

#28
Karhu

Karhu

    Heretic member

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 40,235
  • Înscris: 25.06.2007

 Pollux, on 1st August 2011, 00:34, said:

se vede si in cazul greciei care nu a avut niciodata comunism, si tot nu poate fi ca tarile din vest.
Chestia-i ca Grecia nu a avut niciodata mentalitate vestica.
Plus ca grecii-s cam puturosi, o poate confirma oricine care si-a petrecut cateva zile acolo...


 iDorin, on 1st August 2011, 11:38, said:

N-ai inteles nimic din istorie, natiunile mari vor stapani natiunile mici.

Luxemburg e o natiune mare?
Belgia e o natiune mare?
Finlanda e o natiune mare?

#29
nmg

nmg

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,454
  • Înscris: 07.09.2005

 duster2010, on 31st July 2011, 23:25, said:

Barim cu atat sa ne alegem- ca nu putem pune noi mana pe companiile lor!
Sau bancile noastre sa faca profit la ei!

Daca nu deschid piata muncii nu mai castigam nimic. Intram in faliment rapid. PAI DE UNDE BANI?
Muncitorii trimit miliarde de euro anual.
NE VOR RETRAGE TOATE TARILE DREPTUL DE A MUNCI.


PETROM trebuie nationalizat atunci!

Basarabe, tu esti mah ? :)

#30
conu71

conu71

    Termopanist

  • Grup: Moderators
  • Posts: 9,119
  • Înscris: 22.06.2004
din pacate suntem doar o piata de desfacere pentru ei. asta s-a dorit din 89 incoace de cand au cumparat tot pe bani putini si au distrus tot ce se putea

#31
iDorin

iDorin

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,327
  • Înscris: 28.06.2010

 Bogdan R, on 1st August 2011, 11:41, said:

Luxemburg e o natiune mare?
Belgia e o natiune mare?
Finlanda e o natiune mare?
Bogdan, eu nu ma refer la dimensiunile statului respectiv si da, Luxemburgul, Belgia sau Finlanda, sunt natiuni mari. In primul rand, natiuni care au cunoscut civilizatia si care si-au pus amprenta in istorie.

#32
Karhu

Karhu

    Heretic member

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 40,235
  • Înscris: 25.06.2007

 iDorin, on 1st August 2011, 11:57, said:

nu ma refer la dimensiunile statului respectiv

Nu ma refeream atat la suprafata cat a populatie.
Iar in privinta rolului istoric, s-avem pardon, natiuni mari sunt Germania, Franta, Anglia, Italia, Spania. Nici macar Suedia, nici macar Austria...

#33
Octavian_SK

Octavian_SK

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,668
  • Înscris: 24.06.2011

 conu71, on 1st August 2011, 10:53, said:

din pacate suntem doar o piata de desfacere pentru ei. asta s-a dorit din 89 incoace de cand au cumparat tot pe bani putini si au distrus tot ce se putea
Eu nu am inteles niciodata treaba asta spusa cu cu atata siguranta de catre unii....Ca sa fii o piata de desfacere nu trebuie sa ai putere de cumparare pentru asta?  Apoi daca nu produci nimic ce fel piata poti sa fii? ce sa desfaca si cine sa cumpere?

#34
Karhu

Karhu

    Heretic member

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 40,235
  • Înscris: 25.06.2007

 conu71, on 1st August 2011, 11:53, said:

din pacate suntem doar o piata de desfacere pentru ei. asta s-a dorit din 89 incoace de cand au cumparat tot pe bani putini si au distrus tot ce se putea
Opreste cineva firmele romanesti sa exporte in Vest produse de calitate ce nu necesita o tehnologie foarte avansata (incaltaminte, imbracaminte, alimente, fructe si legume etc etc) ?
Sunt de vina strainii ca producatorii romani nu stiu sa-si impuna in Europa produse excelente precum salamul de Sibiu, palinca de Bihor (nu ma refer la posirca facuta de fratii Micula), branza de burduf si multe altele?

#35
7culori

7culori

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,467
  • Înscris: 19.02.2010
Sa iesim din Europa nu se mai poate , au pus FMI-ul pe noi, ne-au facut datori , acum trebuie sa jucam , dar in hora am putea si noi sa calcam marile concerne ,companii si alti afaceristi prosperi straini!

S-ar putea creea de catre SRI un sistem de spionaj de exploatare a finantelor in favoarea statului roman. Bugetul ar fi astfel imbunatatit.

So pe Europa afaceristilor care ne saracesc ,furindu-ne comertul intern.

#36
Octavian_SK

Octavian_SK

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,668
  • Înscris: 24.06.2011

 Bogdan R, on 1st August 2011, 11:03, said:

Nu ma refeream atat la suprafata cat a populatie.
Iar in privinta rolului istoric, s-avem pardon, natiuni mari sunt Germania, Franta, Anglia, Italia, Spania. Nici macar Suedia, nici macar Austria...
n-ai uitat nimic? ....RUSIA, Polonia, Austro-Ungaria, Turcia?

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate