Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Extindere apa - trecere in domeni...

La mulți ani @Digix!

[cum] telefon cu folosire in SUA

Montare AC deasupra frigiderului?
 Cunoaste cineva metoda de semideg...

De ce in unele tari sunt sparte p...

Marime siguranța AC - 24.000...

E de la monitor sau nu?
 Rezervare gresita

Ce erau chestiile astea pe cerul ...

Apa plata ieftina vs scumpa

Serial: Those About to Die
 Malwarebytes Windows Firewall Con...

hotel pentru copii

Nu pot reinstala windows 11

Replacement grip pentru racheta t...
 

De ce se studiaza poezia la scoala ?

- - - - -
  • Please log in to reply
252 replies to this topic

#235
clarity

clarity

    Tovaras

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,822
  • Înscris: 02.09.2009

View Posttamtamtam, on 6th July 2011, 10:09, said:

Cred ca tocmai mi-a venit o idee.Vad ca sunteti cativa pe aici care chiar va pricepeti la chestiile legate de invatat asa ca s-ar putea sa am niste intrebari.
La ce materii trebuie sa axezi daca vrei sa dai la drept ?
Cum faci sa inveti mate ?(sa nu-mi spuneti de ambietie ca nici dracu nu pricep asa,imi trebuie chestii clare )
Da la economie ? (recunosc ca la mate e doar daca o sa-mi trebuiasca vreodata )
Ce dracu se studiaza in cl a xiia la filozofie ?
Ce se poate intampla daca pana in a xii te doare undeva de note ?

1. Pentru drept e clar, sa te axezi pe limba si literatura romana, si sa stii gramatica in ultimu hal, nu de alta, dar se interpreteaza legile. Si ceva istorie nu strica niciodata :)
2. Cum faci sa inveti la mate? Simplu, ti-o predat profu in clasa lectia. Apoi te duci acasa, iei o culegere, si faci asa, vreo juma de ora exercitii cu si despre ce ti-o predat pana te-ai prins cum merge :)
3. Economia e simpla, e logica. Citeste stirile :lol:
4. Pac, m-ai lovit. Nici nu mai tin minte bine, deci iti dai seama ce accent au pus si profesorii.
5. Sa ai nota mica pentru cei 4 ani de liceu? :lol:

#236
tamtamtam

tamtamtam

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,042
  • Înscris: 16.09.2010
Cum fac sa invat gramatica singur ?
Cum fac sa invat matematica singur ?
Stiti vreun site pentru astea ?
Ce fel de istorie se studiaza in cl a xii a ? Puteti da detalii ? (asa pot cauta evenimentele si sa ma documentez dinainte,nu de alta da oricum frec menta )

#237
richelieu

richelieu

    Monsenior Members

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,584
  • Înscris: 04.05.2006

View Posttamtamtam, on 6th July 2011, 12:09, said:

Prost nu sunt,sunt lenes,si lenea presupune amanarea efortului pe cat posibil (cel putin eu asa o vad ) dar lenes nu inseamna si prost (adica amanarea pana dai de dracu )

Nici nu am spus (si nici n-am avut vreodata intentia, daca am lasat altceva sa se inteleaga imi cer scuze) ca ai fi prost :). Dar inteligenta nefructificata.....e degeaba.

#238
danutHD

danutHD

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,909
  • Înscris: 17.06.2009

View Posttamtamtam, on 6th July 2011, 12:20, said:

Cum fac sa invat gramatica singur ?
Cum fac sa invat matematica singur ?
Stiti vreun site pentru astea ?

Se numesc manuale si culegeri si se gasesc in orice librarie. Lasa netul in pace ca ai o viata intreaga sa il rupi in doua.

#239
SCORILO-CORYLLUS

SCORILO-CORYLLUS

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,892
  • Înscris: 24.02.2008

View Postthevoid, on 6th July 2011, 00:11, said:

Pfff, poezie, Godel, arta, geniu, si un mic Cpt. Scott revoltat. Mi-a luat ceva sa citesc, vad c-am sosit exact la timp, mi-a expirat suspendul :D
Dar sa lamurim neste trebi naspa.

@roua,

Nu ai inteles corect ce-i cu indecidabilele Godel (o propozitie nu e indecidabila oricum si oriunde!), nici nu ai cum pentru ca nici in carti, nici pe net nu exista explicatii pentru cei care nu sunt de specialitate. Una din hibele autorilor este ca nu explica pentru cei care nu sunt in domeniu. O sa iti ofer o demonstratie intuitiva/grafica, fara limbaj matematic (incluziune, negatie, etc), sper ca te va lamuri. Ceva de genul asta ar trebui sa se gaseasca pe net, sa inteleaga tot poporul.

Avem o masa mare.
Masa aceasta este un sistem A. Pe masa avem doua cutii in care putem pune bilete. Biletele care contin propozitii demonstrabile in sistemul A le punem in cutia dreapta, iar biletele care contin propozitii nedemonstrabile in sistemul A le punem in cutia stanga.

Pe masa mai exista o tava. Tava este sistemul B, care este inclus in A.
Pe tava, avem aceleasi reguli ca si pe masa, doua cutii in care se pot pune bilete. Biletele care contin propozitii demonstrabile in sistemul B le punem in cutia dreapta, iar biletele care contin propozitii nedemonstrabile in sistemul B le punem in cutia stanga.

Un exemplu de propozitie Godel (propozitie G) este: "G nu este demonstrabila in B".

B este tava. In care cutie plasam biletul care contine propozitia G de mai sus? Fiind o propozitie nedemonstrabila prin definitie, o plasam in cutia stanga.

Negatia propozitiei G este "G este demonstrabila in B".

1. Avand in vedere ca este negatia primei propozitii, ar trebui s-o plasam in cutia dreapta, la propozitii demonstrabile, ceea ce ar insemna ca poti demonstra ca G este demonstrabila in B.
Daca poti demonstra ca G este demonstrabila in B, atunci prima propozitie "G nu este demonstrabila in B" ar fi falsa si ar trebui bagata la propozitii demonstrabile, ceea ce ar contrazice definitia ca "G nu este demonstrabila in B".
Ca urmare "G este demonstrabila in B" este nedemonstrabila la randul ei si va fi plasata in aceeasi cutie cu negatia sa.

Rezulta paradoxul lui Godel, ambele propozitii ajung in aceeasi cutie desi sunt contradictorii, prin urmare valoarea de adevar a G este indecidabila in sistemul B.


Parasind acum tava (sistemul B), trecem pe masa (sistemul A) si plasam cele doua propozitii in cutii diferite.

"G nu este demonstrabila in B" - cutia dreapta
"G este demonstrabila in B" - cutia stanga.

pentru ca in cele doua propozitii se spune ca valoarea lor de adevar este absoluta numai in sistemul B, nu si in A care este mai larg decat B si curpinde B.


Alte exemple:

"Aceasta propozitie nu se refera la ea insasi" - paradoxul referintei de sine
"Aceasta propozitie este falsa" - paradoxul mincinosului (in propozitie se afirma ca este falsa, dar ea este adevarata in timp ce afirma despre ea ca este falsa)

Intre paradoxurile de mai sus si propozitiile Godel exista o mare diferenta. Nu poti pur si simplu sa inlocuiesti "nedemonstrabil" cu fals si "demonstrabil" cu "adevarat" pentru ca demonstrabil nu implica neaparat adevarat si nedemonstrabil nu implica un fals.


Deci atunci cand vorbesti despre indecidabile nu o faci la modul general pentru ca gresesti daca nu precizezi si sistemul in care conferi valoare de adevar.

Cam asta cu indecidabilele lui Godel. In cazul existentei divinitatii, la fel, aplicam regula lui Godel destul de fortat si vom obtine ceva de genul "chiar daca e posibil ca dumnezeu sa nu existe in sistemul nostru, el poate exista in alt sistem care-l include pe al nostru".


Godel insa trebuia sa transpuna treaba intuitiva de mai sus in limbaj matematic, asa ca a trecut la aritmetizarea problemei. Cam orice poate fi transcris in limbaj matematic (mai putin trairea artistica :D ).
"G este adevarata" devine in limbaj matematic "Numarul X are o anume proprietate".
Aici preia aritmetica Peano.



@daniela,


Teoremele lui Godel au la baza aritmetica Peano. Sub denumirea pompoasa de aritmetica Peano se "ascund" legile fundamentale are aritmeticii, ale numerelor naturale.

1. un numar este egal cu el insusi
2. a=b implica b=a
3. daca a=b si b=c implica a=c
etc

Godel si-a fundamentat teoremele pe baza unei premise si anume faptul ca aritmetica Peano este consistenta. Factorul de consistenta necesar validarii este notat cu omega.

In alte sisteme teoriile lui Godel nu mai sunt valabile.

Godel trebuia sa demonstreze carnatul de mai sus matematic, asa ca a asociat fiecarei propozitii matematice ( de tipul a=b si b=c implica a=c) un numar unic. Cum a facut? Pretty easy:

1. A luat tabelul ascii care asociaza fiecarei litere cate un numar
2. A folosit formula G(x1,x2,x3....xn)= Suma(pn^xn) unde pn reprezinta numerele prime corespunzatoare sirului de caractere

Spre exemplu pentru formula a=b

a - 97
b - 98
= - 61

G=2^97 + 3^61 + 5^98

Apoi s-au aplicat pentru numerele Godel regulile aritmeticii Peano, dupa care s-au decodificat rezultatele si s-a ajuns la unele indecidabile, prin urmare aritmetica nu este demonstrabila prin ea insasi. (daca mai tii minte, un numar G format ca produs de puteri ale numerelor prime poate fi recompus in factorii componenti, si astfel rezulta o propozitie).

Vezi ca-ti dau PM cu poze :)

NU e ceva rau acolo?
Logic vorbind nu poti stabili valoarea de adevar a unei propozitii negand incapacitatea de a demonstra valoarea de adevar a altei propozitii (fara sa ai alte informatii).
Adica daca luam conjectura lui Goldbach, spre exemplu, care afirma ca orice numar intreg mai mare de 2 poate fi scris ca suma de 3 numere prime (cand a fost formulata 1 era considerat numar prim) pe post de propozitia G.
Afirmatia "Nu poti demonstra propozitia G" este corecta. Nu poti da valoare de adevar sau fals propozitiei negate (astfel incat sa o plasezi in grupul celor valide sau invalide) pentru ca este o negatie a unei propozitii indecise (in natura ei). Adica nu poti zice "Pot demonstra ca orice numar intreg mai mare de 2 poate fi scris ca suma de 3 numere prime" FARA a avea demonstratia (incalci chestia de logica a discursului in care se zice ca pentru a avea o formulare coerenta intodeauna trebuie sa pornesti de la premise demonstrate si sa urmezi un fir logic care sa te duca la o concluzie de netagaduit). Si daca ai la dispozitie demonstratia, atunci prima propozitie este falsa (nu nedemonstrabila) si atunci ea trebuie sa dispara cu totul de pe masa A (pentru ca aceasta contine doar grupuri pentru popozitii demonstrabile ca fiind corecte sau nedemonstrabile, nu si grup pentru propozitii false).
Astfel exemplul ales nu mi se pare chiar bun (evident eu pot gresi, mai ales avand in vedere ca de ceva ani nu am mai lucrat nimic legat de matematica).

Edited by SCORILO-CORYLLUS, 06 July 2011 - 17:46.


#240
errai

errai

    Senior Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 3,154
  • Înscris: 08.05.2010
Mie mi-a placut mai mult poezia decat proza la bac. In primul rand, e foarte usor sa o retii, iar daca te duce capul vorbesti si 3-4 pagini despre subiect. Nu sunt cretine, sunt doar greu de inteles de cretini. -_-  Si eu ziceam la fel ca tine pana sa citesc peste 100 de poezii, dupa aia am descoperit cat de cretin eram si nu intelegeam mesajul transmis.

Edited by errai, 06 July 2011 - 20:16.


#241
tamtamtam

tamtamtam

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,042
  • Înscris: 16.09.2010
Crezi ca n-am citit macar 100 de poezii la viata mea ?

#242
danutHD

danutHD

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,909
  • Înscris: 17.06.2009
Versurile de la muzica ce o asculti nu se pun. :)


Plus ca le-ai citit, dar le-ai si inteles? E o diferenta mare.

Edited by danutHD, 06 July 2011 - 21:57.


#243
bogdan_boss

bogdan_boss

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 3,456
  • Înscris: 08.02.2010
pardon, am gresit topicul., se poate sterge.

Edited by bogdan_boss, 06 July 2011 - 22:00.


#244
tamtamtam

tamtamtam

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,042
  • Înscris: 16.09.2010

Quote

Plus ca le-ai citit, dar le-ai si inteles? E o diferenta mare.
Tu ai zis de citit,si am citit poezii,cand eram mai mic imi placeau
Ai zis tu ceva de inteles ?

#245
thevoid

thevoid

    Sociopat

  • Grup: Banned
  • Posts: 4,850
  • Înscris: 26.12.2009

View PostSCORILO-CORYLLUS, on 6th July 2011, 18:31, said:

NU e ceva rau acolo?
Logic vorbind nu poti stabili valoarea de adevar a unei propozitii negand incapacitatea de a demonstra valoarea de adevar a altei propozitii (fara sa ai alte informatii).

Ai dreptate, exprimarea mea a fost una un pic nefericita, nu am explicat intreg rationamentul care m-a determinat sa clasez propozitiile la demonstrabile/nedemonstrabile crezand ca e de la sine inteles, nu mi-a trecut prin cap ca se poate intelege ca stabilesc valoarea de adevar a unei propozitii negand incapacitatea de a demonstra valoarea de adevar a altei propozitii. Cand cand am recitit postul acum ti-am dat dreptate, se poate usor intelege asta.

Uite rationamentul complet:


Odata ce am bagat "G nu este demonstrabila in B" in cutiuta cu nedemonstrabile, automat o consideram adevarata prin definitie.

"G este demonstrabila in B" ar fi trebuit plasata in cutiuta cu demonstrabile tot pentru ca este demonstrabila prin definitie si nu pentru ca este negatia primei propozitii.

Aici insa intervine problema: "G nu este demonstrabila in B" fiind considerata adevarata, negatia ei este automat considerata falsa. Adica "G este demonstrabila in B" este falsa. Privind prin prisma continutului ei, daca G este demonstrabila in B este falsa, inseamna ca G nu este demonstrabila in B, si deci trebuie plasata tot in cutia cu nedemonstrabile, peste prima.
Adica "G este demonstrabila in B" este de fapt nedemonstrabila.

La fel cu paradoxul mincinosului.

Consideram propozitia "Eu mint". Ea este automat considerata adevarata (si este), dar privind la continut nu poti minti spunand adevarul deci este indecidabila.
In viata de zi cu zi, cand spun "Eu mint" si se stie ca mint, propozitia este considerata adevarata pentru ca nu se tine seama de continut. Subtilitatea consta in faptul ca eu afirm ca mint in legatura cu alte chestii, nu cu propozitia mea. De aici confuziile care pot aparea in domeniul logicii matematice unde treburile decurg un pic altfel.

PS: Daca esti pasionat de asa ceva, iti recomand Priest, Godel, Turing si Tarski, odata abordate holistic lucrarile lor fac multa lumina. Din pacate nu sunt accesibile decat celor cu background matematic.

Edited by thevoid, 06 July 2011 - 22:20.


#246
danutHD

danutHD

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,909
  • Înscris: 17.06.2009

View Posttamtamtam, on 6th July 2011, 23:16, said:

Tu ai zis de citit,si am citit poezii,cand eram mai mic imi placeau
Ai zis tu ceva de inteles ?

Eu doar am intrebat, nu am zis nimic. Incurci persoanele. Daca nici macar o discutie pe care o pornesti nu o poti urmari, de ce mai faci asta?

#247
tamtamtam

tamtamtam

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,042
  • Înscris: 16.09.2010
Sunt om si eventual putin ametit (ceva vin :D ) la ora asta

#248
danutHD

danutHD

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,909
  • Înscris: 17.06.2009
Daca esti ametit, internetul nu e locul unde sa petreci timpul. Cine stie ce perle scoti. :peacefingers:

#249
NASTYPRIMUL

NASTYPRIMUL

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,605
  • Înscris: 20.09.2008
Poezia raspunde unei necesitati a ......emisferei stingi, parca. Cea mai ....irationala.

#250
SCORILO-CORYLLUS

SCORILO-CORYLLUS

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,892
  • Înscris: 24.02.2008

View Postthevoid, on 6th July 2011, 23:16, said:

Odata ce am bagat1. "G nu este demonstrabila in B" in cutiuta cu nedemonstrabile, automat o consideram adevarata prin definitie.

"G este demonstrabila in B" ar fi trebuit plasata in cutiuta cu demonstrabile 2. tot pentru ca este demonstrabila prin definitie si nu pentru ca este negatia primei propozitii.

Aici insa intervine problema: "G nu este demonstrabila in B" fiind considerata adevarata, negatia ei este automat considerata falsa. Adica "G este demonstrabila in B" este falsa. Privind prin prisma continutului ei, daca G este demonstrabila in B este falsa, inseamna ca G nu este demonstrabila in B, si deci trebuie plasata tot in cutia cu nedemonstrabile, peste prima.
3. Adica "G este demonstrabila in B" este de fapt nedemonstrabila.

Cred ca eu nu m-am exprimat bine in acea fraza de inceput, am incercat apoi sa explic, dar probabil nu ai fost atent la partea respectiva.
Nu poti considera propozitii adevarate "prin definitie", mai ales cand ele sunt contradictorii. Alfel spus daca ai doua propozitii:
"Orice numar intreg mai mare decat 2 poate fi scris ca suma de 3 numere prime nu este demonstrabila."
si
"Orice numar intreg mai mare decat 2 poate fi scris ca suma de 3 numere prime este demonstrabila."
nu pot fi ambele considerate logic corecte (ca premise) fara a avea demonstratia lor (orice in afara de axiome trebuie demonstrat iar axiomele nu sunt contradictorii intre ele) in acelasi timp pentru ca sunt una negata celeilalte.
Prin faptul ca tu dai caracter de propozitie logic corecta ambelor la inceput, finalul de la punctul 3 apare in urma unei erori de logica si nu a unei demonstratii corecte. Nu contest teorema lui Godel, contest insa corectitudinea exemplului tau avand in vedere ca, spre deosebire de el, pornesti de la un set de premise gresite.

Teorema lui Godel demonstreaza in principal ca nu poti genera automat un set de reguli logice pe o multime/limbaj data/dat. De ce anume, e chiar intruchiparea modului in care a avansat fizica spre exemplu. Pornesti de la un set de premise corecte S si generezi teorema P si altele. Dar la un moment dat poti descoperi o premisa noua R, care daca este considerata impreuna cu premisele anterioare formand setul de premise S', pot demonstra o teorema P' care contrazice teorema P. Cum intr-o multime generata nu poti cu adevarat sa stabilesti care dintre teoremele P si P' este corecta (pentru ca "descoperirea" premisei R se face tot automat si nu poate fi demonstrata ca falsa pentru ca atunci modul de generare a teoremelor e fals, ea fiind premisa doar in cuvintele mele pentru a arata ca nu se poate pune la indoiala caracterul ei de adevar), rezulta ca setul de reguli astfel generat este inconsistent si incomplet.
Prin secolul 19 ceva baieti destepti au reusit sa scrie toata fizica cunoscuta pana atunci intr-o singura formula. Apoi altii au descoperit radioactivitatea si dintr-o data legea aia frumoasa nu mai era corecta. Daca aceste descoperiri s-ar fi facut intr-un mod generat, ar fi fost imposibil (evident fara o analiza separata) sa zici ca afirmatia "Pot demonstra ca formula X contine toata fizica cunoscuta" este gresita. Asta fiind si ceea ce zice a doua teorema  si anume ca nu poti dovedi natura valida a sistemului generat automat in interiorul sistemului.

#251
dinmarius

dinmarius

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,528
  • Înscris: 27.06.2011

View Posttamtamtam, on 4th July 2011, 19:30, said:

Sunt tare curios de ce se studiaza atatea poezii la scoala.Multe mi se par efectiv cretine,vechi,fara gust si apoi cica sa inveti comentariu de 2-3 pagini ? REALLY ? De ce doar poezii vechi ? Rappu de exemplu contine niste poezii (oarecum ) care intereseaza tineretu mult mai mult.Daca e sa invatam sa facem analiza pe text de ce sa nu o facem pe ceva modern  ? Rezultatele la BAC sigur ar creste
Corect, de ce sa-l studieze copiii pe Eminescu, nu ajunge Guta?!  :nonobad:
Ai suferit recent pt cineva care a picat  la BAC?  :naughty:

#252
thevoid

thevoid

    Sociopat

  • Grup: Banned
  • Posts: 4,850
  • Înscris: 26.12.2009

View PostSCORILO-CORYLLUS, on 7th July 2011, 21:40, said:

Nu poti considera propozitii adevarate "prin definitie", mai ales cand ele sunt contradictorii. Alfel spus daca ai doua propozitii:
"Orice numar intreg mai mare decat 2 poate fi scris ca suma de 3 numere prime nu este demonstrabila."
si
"Orice numar intreg mai mare decat 2 poate fi scris ca suma de 3 numere prime este demonstrabila."
nu pot fi ambele considerate logic corecte (ca premise) fara a avea demonstratia lor (orice in afara de axiome trebuie demonstrat iar axiomele nu sunt contradictorii intre ele) in acelasi timp pentru ca sunt una negata celeilalte.

Confunzi un pic sau avem exprimari atat de diferite incat nu ne intelegem, eu de axiome vorbeam. Pentru a demonstra o propozitie intr-un sistem matematic, se incepe intotdeauna cu cele mai de baza axiome ale sistemului care nu pot fi demonstrate, ci sunt considerate implicit adevarate. Axiomele nu sunt contradictorii intre ele, insa negatiile lor vor fi automat considerate false.
Exemplu: "Un cerc este caracterizat de un punct fix numit centru si o raza r".
Aceasta axioma o consideram implicit adevarata si nu poate fi demonstrata. Evident negatia sa si anume "Un cerc nu este caracterizat de un punct fix si o raza r" este automat falsa.

Asta am spus si eu in exemplul precedent.

Propozitia G = "G nu este demonstrabila in B"

Ideea de baza este ca, daca se poate demonstra ca G este demonstrabila in B, asta implica faptul ca "G nu este demonstrabila in B" este falsa. De aici ar reiesi ca se pot folosi regulile sistemului B pentru a demonstra ca G este falsa. Daca presupunem ca sistemul B este consistent, trebuie neaparat sa ajungem la concluzia ca "G nu este demonstrabila in B" este adevarata (conditia de consistenta).

Principiile de baza ale matematicii pre-Godel erau:

1. intr-un sistem matematic nu se poate demonstra o falsitate.
2. orice propozitie adevarata este demonstrabila in cadrul sistemului

Godel a aratat ca regula 2 poate fi violata. Propozitia G care apartine sistemului B nu poate fi demonstrata. Asta inseamna ca nu putem demonstra nici o propozitie adevarata, ceea ce sta la baza principiului de incompletitudine formulat de Godel.

Practic Godel se refera la axiome in fundamentarea demonstratiei sale! (axiomele aritmeticii Peano)


Quote

Teorema lui Godel demonstreaza in principal ca nu poti genera automat un set de reguli logice pe o multime/limbaj data/dat. De ce anume, e chiar intruchiparea modului in care a avansat fizica spre exemplu. Pornesti de la un set de premise corecte S si generezi teorema P si altele. Dar la un moment dat poti descoperi o premisa noua R, care daca este considerata impreuna cu premisele anterioare formand setul de premise S', pot demonstra o teorema P' care contrazice teorema P.

Foarte scurta si la obiect descrierea, cu care sunt 100% de acord. In micul meu exemplu am considerat doua sisteme in relatie de incluziune, fiecare cu setul lui de reguli.

Ideea mea a fost sa gasesc un exemplu grafic si intuitiv astfel incat sa priceapa si un artist, nu numai noi, cei cu background tehnic.

Edited by thevoid, 07 July 2011 - 22:26.


Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate