Salt la conținut

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Probleme functionare motocoasa Ma...

Imprimanta 3D mai "moderna"

Folie anticondens

Hidroizolatie piscina
 Am gasit un IPhone

Eveniment 14-16 iunie nZEB expo

Semnalizare incarcare Pachet acum...

Implantologie & Cityscape (re...
 Scurta sinteza a atacurilor posib...

Cel mai bun antivirus / firewall ...

Honor 200 si 200 Pro

Sfat inchidere spatiu intre cada ...
 ANCPI: Scaderi pe piata imobiliara

Dac+Amp sau DAC/AMP combo pentru ...

Camera cu panou solar 180° field ...

Eroare F16 msh Whirlpool 6 sense
 

viata din anii '90-2000

* * * * - 9 voturi
  • Vă rugăm să vă autentificați pentru a răspunde
14766 răspunsuri în acest subiect

#14707
djl

djl

    A mai rămas o zi până la erecții

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 113.026
  • Înscris: 13.06.2004
Şi "băteau" la distanţe mai mari?
Erau şi acele ceasuri cu radio. La care bateria de 9 Volţi nu era bună decât pentru ceas, că radioul nu funcţiona. Cele cu ceas analogic. Dacă ar fi să-mi iau aşa ceva acuma, aş lua ceva din anii '80, pe motiv că-s calitative. Acum nu mai pute aşa de tare, dar a cumpărat mama mea un radio nou cu ceas (afişează doar ora, nu şi frecvenţa postului) şi puţea ăla... Ceasurile digitale sunt bune pentru camerele în care dormi, dacă ai probleme cu somul.
În Bucureşti mai găseşti ceasuri publice. Fie cu limbi, fie cu afişaj digital - astea afişează şi data, şi ora. Mai erau pe vremuri cele care aveau ceasurile cu font a la afişaj digital, dar care erau defapt cu afişaj electromecanic, adică era o bucată de metal cu 2 feţe, neagră/colorată.
Semafoarele auto din Bucureşti sunt de altă mărime şi model decât în alte oraşe... mai găseşti din alea de pe vremea lui Ceauşescu.
Când s-au apucat pe vremea lui Videanu primar să modernizeze calea de rulare a tramvaielor, au pus şi macaze comandate via pantograf (în ciuda numelui, nu-s chiar automate, că automate ar fi fost dacă ar fi existat la bordul tramvaielor un dispozitiv care să comande macazul în funcţie de traseu). Gata, nu mai trebuia să se dea jos vatmanul să schimbe macazul, uneori nu prindeai roşul... dar cică o ducem mai bine decât atunci şi multe dintre ele nu mai funcţioneşte   :disgust:
Înainte de trioul păcănele - bancă - farmacie, care erau cele mai răspândite spaţii comerciale? Ştiu de magazine alimentare, dar în rest, care erau? Cred că erau destul de ţoale. Apoi probabil foto (câte studiouri foto erau...), artizanat, probabil cele de electronică şi muzică. Nu o duceau prea bine majoritatea oamenilor, dar exista dorinţa de a cumpăra.
În Bucureşti mai vezi anticariate fizice. Anticariate de cărţi, că mai vezi şi "anticariate" de vând obiecte vechi (la preţ supraevaluat în general). Majoritatea au şi cataloage on-line, ceea ce e bine, dacă doreşti o carte. Ieri mi-am cumpărat una despre distribuţia şi transportul energiei pentru transporturile electrice, carte de acum 122 de ani (1902)... îmi doream să găsesc aşa ceva acum 20 de ani; găsisem pe la "Dalles" la anticariat (ăsta nu ştiu de ce a dispărut; nici Librăria "Noi" nu mai e) ceva foarte vechi despre tramvaie, dar la 700.000 Lei, de unde bani... 700.000 Lei ăia ar fi cel puţin 2.100.000 Lei (adică 210 Lei) în banii de azi... Anticariate în cartiere, nu prea mai sunt. Pe Bd. Chişinău erau unul într-o cofetărie.
Pe o fostă Stradă Chişinău... dacă creşte nivelul de trai, de ce nu mai funcţionează aceste vehicule minunate?

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/hHmdPl8D2FI?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#14708
connectorxp

connectorxp

    Avid mountaineer.

  • Grup: Moderators
  • Mesaje: 14.955
  • Înscris: 14.11.2004
Ce am avut eu ca si copil bateau la cativa metri, maxim 10, erau mai mult de haz.

Vineri este seara de taco :)

Fișier atașat  IMG_7335.JPEG   84,91K   13 download-uri

Fișier atașat  IMG_7334.JPEG   63,77K   12 download-uri

Avem la prezentare un Nokia N-Gage vechi de 21 ani, cu folia pe display :) Un telefon fistichiu la care vorbesti tinandu-l pe cant si totodata unul dintre putinele telefoane cu functie de line-in.

#14709
djl

djl

    A mai rămas o zi până la erecții

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 113.026
  • Înscris: 13.06.2004
Mă gândeam că erau unele un pic mai puternice, care funcţionau şi la 100 de metri.
Prima dată am crezut că '5510' = 'N-Gage'. Am văzut o dată pe cineva pe treptele de la A.S.E. Comerţ + Marketing care avea unul din ăla. Mişto telefon, dar scumpe jocurile şi cardurile... aşa că nu prea a avut succes. Dar azi e obiect de colecţie. "Nokia" connecting people. Card M.M.C. Bengos. Nu aveau protecţie la "xeroxare".   :rolleyes:
S-au apucat să renoveze clădirea înainte menţionată. Adios ce a mai rămas din foaia cu oferte litoral 1998 şi telefonul public ce încă mai era la intrare.

Editat de djl, 17 mai 2024 - 11:19.


#14710
djl

djl

    A mai rămas o zi până la erecții

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 113.026
  • Înscris: 13.06.2004
Later edit: s-ar putea să fi fost un "Nokia" 3300, nu un un "Nokia" N-Gage. '3300' era mai ieftin.
Mie îmi pare bine că am făcut mai multe poze pe film, că altfel se pierdeau.
La telefoane la purtător, destul de poulare (dar nu tot la fel de populare ca "Nokia") au fost după 2003-2004 acele "Siemens" precum A45 şi A55.
Mici erau şi 'Tico' şi 'Matiz'. Ha, am un magazin de piese "Daewoo" pe la mine... era într-o zi cineva cu un 'Tico' rablagit să cumpere ceva pentru maşinuţa lui. Trabantiştii (asta era altă marcă) se salutau între ei cu farurile.
Apăruseră în anii '000 automatele alea (pentru mine tonomat e doar ăla muzical) cu mâncare în staţiile de metrou. La batoane cu ciocolată, erau mai mari preţurile, dar dacă îţi era poftă... Sandwichuri nu mai cumpăr de la aşa ceva.
ROMPEXPO a rămas încă căutat pentru evenimente, deşi expo pe teme tehnice, nu prea mai au loc. Că e mai accesibilă tehnologia şi nici uau nu mai e.

#14711
connectorxp

connectorxp

    Avid mountaineer.

  • Grup: Moderators
  • Mesaje: 14.955
  • Înscris: 14.11.2004
3300 mi-l amintesc si acum, frumos priponit pe un stand demo dedicat lui intr-un colt in magazinul Germanos din Mall Vitan, mereu il admiram, dar nu aveam posibilitatea sa-l am atunci, urmeaza si el in colectie, cand voi gasi un exemplar in starea lui N-Gage, vorbind de sume maricele de bani, ajustat la inflatie, mai mult cat facea el nou :)

Mai functioneaza magazinul de piese Daewoo de la tine? Ca tin minte ca am fost acum 10 ani sa caut un cablaj de Cielo si era la un pret bun.

#14712
djl

djl

    A mai rămas o zi până la erecții

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 113.026
  • Înscris: 13.06.2004
1) Mai funcţionează, dacă am menţionat de el. Au şi de "Oltcit" din câte ştiu.
2) Telefoane se mai găsesc în standurile magazinelor şi acuma. Că totuşi, chiar dacă citeşti şi vezi recenzii pe internet, nimic nu se compară cu testatul în mână. Mă întreb dacă au avut vreodată la standul de testare "Nokia" 3310.  Posted image   Eu am ajuns să am acel telefon când deja era răspândit şi apăruse de ceva ani, deco nu ştiu de aşa ceva. A mai fost şi '3510', asemănător cu '3410', care avea însă ecranul color - cred că era chestie de fiţe, că nu ştiu să fi avut vreodată vreo dotare mai fancy. Astea au fost rare.
"Germanos" avea sloganul "Te conectează cu tehnologia". Nu făceau cumva Buzdugan şi Morar reclamă la ei. Au fost preluaţi de "Telekom" (ex-"Romtelecom") ulterior.
Fostele oficii "RomTelecom/Telekom" s-au închis.
Handsfreeurile erau rare la vremea aia.
Eu am în colecţie şi telefoane N.M.T. Nu am apucat vreodată să vorbesc la vreun telefon sistem ăla.
La galeriile "Coleus", cele de la "Bucur Obor", "insula" pe unde trece încă tramvaiul 21, era un magazin unde vindeau şi telefoanele mobile (celulare).
3) Păcat că nu am avut unele cărţi thenice la timp. Alea vechi, cu poze şi desene de mână, sunt interesante. Manualele erau anoste, ca o vitrină goală.
Singurele cărţi super din vremea aia erau alea de I.T. de la "Teora", deşi nu cele mai bune.
Mi-am luat o carte despre încălzire. Nu ştiu când tipărită. Anii '000-'010'. La ce calitate au desenele din ea... mai nasoale decât manualele alea prost tipărite în anii '90.

Editat de djl, 17 mai 2024 - 19:03.


#14713
Neaceasca85

Neaceasca85

    Power grid enthusiast

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 89.518
  • Înscris: 14.10.2008
Radioul cu ceas era febletea mea intre 1995 si 2004. Inca functioneaza First-ul, primul luat in 1995. Eu am avut Fugison, la primul s-a dus tastatura dupa 2 ani, apoi am luat altul tot negru, din 1997 pana in 2004. O matusa de la Pitesti facea trafic cu ele.

Fugison la tara era pe RRA pe AM, din 2000 la oras il trecusem pe Pro FM, apoi din 2001 am renuntat sa mai ascult radio la el. Ca nu se auzeau basii si nu era Stereo, bass-ul devenise o necesitate dupa 2000. Muzica era praf fara el.

Dar alarma lui m-a trezit in gimnaziu si liceu. Apoi trecut pe alarma de la telefon in facultate. Dupa 2010 nu am mai avut deloc nevoie de ceas desteptator. Posted image Oricum mi se pare o metoda de tortura. Posted image

Bateria de 9 V tinea doar memoria ceasului, fara curent nu functionau nici cifrele rosii. Dupa un an am renuntat la baterie, era mai fun sa observ daca a survenit o pana de curent cat nu eram acasa. Posted image

Ceasurile digitale mi-au placut din prima, in detrimentul celor analoage.

#14714
connectorxp

connectorxp

    Avid mountaineer.

  • Grup: Moderators
  • Mesaje: 14.955
  • Înscris: 14.11.2004
3510 si 3510i sunt inrudite dar usor diferite. 3510 are ecran alb-negru iar 3510i are afisaj color, iar comun intre ele fiind conectivitatea 2G la internet, soneriile polifonice cu 4 voci si posibilitatea de a primi si descarca continut nou. 3510i adaugand posibilitatea de a rula programe JAVA.
Cele doua telefoane au fost si primele telefoane polifonice ce redau soneriile fara ajutorul unui chip sintetizator, avand o solutie software de la Beatnik, de aici si sunetul slab fata de modelele asiatice din 2002.

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/JnlCyYvgvEA?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Editat de connectorxp, 18 mai 2024 - 09:13.


#14715
djl

djl

    A mai rămas o zi până la erecții

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 113.026
  • Înscris: 13.06.2004
Eu credeam că aveau sonerie monofonică. Polifonica a fost ceva tare la vremea ei. Mă întreb ce telefoane o fi fost alea cu sonerie care mieuna (în timpul cursulurilor de la A.S.E.  :D   ) sau imita soneria de telefon fix.   :rolleyes:
Păi ce conţinut putea să-şi ia un telefon la vremea aia?   :huh:
Japonezii sunt high-tech, dar au devenit cam asociali.
Telefonul în mişcare... în 1993 erau doar 2.000, când au apărut "Nokia" din clipul de mai sus, erau de 1.000 de ori mai mulţi (dacă nu chiar de vreo 1.500). Vorbesc de România.
Pe W.A.P. nu am navigat. Nici nu ştiu cum se folosea. Cică aveai şi serviciu de meteo. Telefoanele alea mai aveau şi chat, dar nici pe ăsta nu l-am folosit. În schimb, am multe amintiri cu "Yahoo" Messenger.
Serverele au folosit mult timp discuri dure S.C.S.I. 15.000 r.p.m. Parcă erau avion la cum sunau.   :w00t:

#14716
connectorxp

connectorxp

    Avid mountaineer.

  • Grup: Moderators
  • Mesaje: 14.955
  • Înscris: 14.11.2004
Probabil si din cauza la atata tehnologie... alea de emiteau sunete de pisica, vaca si altele erau cele de la Sagem, modele precum myX-1 si myX-5 fiind cele mai populare la noi.

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/e3BXookvLSI?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#14717
djl

djl

    A mai rămas o zi până la erecții

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 113.026
  • Înscris: 13.06.2004
Dacă te referi că în Japonia au devenit asociali din cauza la atâta tehnologie, cred că aşa e. Dar există şi o anumită presiune socială. România a avut presiune socială şi inflexibilitate, în anii '000 a scăpat, acum revine. Dar la Japonezi sunt unele fixisme mai mari decât în România. Păcat de asta, că în rest, sunt un popor de apreciat.
Eu încerc să mă mai deconectez de la tehnologie când ies pe afară. Să am creierul mai liber. Sau măcar să văd mai multe tipuri de tehnologie, pentru a diversifica un pic. Îmi pare rău că nu am explorat mai mult oraşul înainte de 2008. Unele lucruri nu mai sunt, pe vremuri nu erau atâtea interfoane... Bucureştiul e o lume în sine şi era şi mai diversă în trecut.
Probabil dacă azi ai pune o sonerie cu mieunat în tramvai, s-ar întoarce lumea să vadă cine are una dintre cele mai drăguţe creaturi de pe Pământ.   :kitty2:  Eram înainte de Paşte în tramvai şi am auzit un mieunat. Mi-am dat seama că era o pisică, că doar nu eram la A.S.E. să facă cineva un pic de mişto cu telefon de care din păcate nu am văzut ce e şi mi-am uitat să văd cine e cu ghemuţul de blană. Era un cuplu tânăr şi ea avea sub haină un pisic roşcat foarte mic.   :kitty2:
Pisicile te calmează, traficul te face să o iei raza. Poate de asta lumea pare mai grăbită decât când era nivelul de trai şi mai scăzut decât acuma.
Azi reclamele televizate au efect spre 0. Ce mai cumpăram, inclusiv produse alimentare pentru că vedeam reclame la tv.

#14718
Neaceasca85

Neaceasca85

    Power grid enthusiast

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 89.518
  • Înscris: 14.10.2008
Eu eram asocial oricum, tehnologia chiar nu are nicio vina, dimpotriva, m-a ajutat sa ma deschid, sa comunic, eram autist rau in copilarie-tinerete (chiar daca mai vorbeam aiurea pe la tara, la oras eram timid), pe bune. Si chiar de Asperger sau alte forme usoare de autism, de unde sa stii fara internet? Inainte era ori alba ori neagra, adica ori erai normal, ori erai nebun. :disgust:

Cu tehnologia am cunoscut oameni cu pasiuni similare cu ale mele, altfel era jale, ma credeam unicat.

Vizualizare mesajdjl, pe 18 mai 2024 - 13:01, a scris:

Dacă te referi că în Japonia au devenit asociali din cauza la atâta tehnologie, cred că aşa e. Dar există şi o anumită presiune socială. România a avut presiune socială şi inflexibilitate, în anii '000 a scăpat, acum revine. Dar la Japonezi sunt unele fixisme mai mari decât în România. Păcat de asta, că în rest, sunt un popor de apreciat.
Eu încerc să mă mai deconectez de la tehnologie când ies pe afară. Să am creierul mai liber. Sau măcar să văd mai multe tipuri de tehnologie, pentru a diversifica un pic. Îmi pare rău că nu am explorat mai mult oraşul înainte de 2008. Unele lucruri nu mai sunt, pe vremuri nu erau atâtea interfoane... Bucureştiul e o lume în sine şi era şi mai diversă în trecut.
Probabil dacă azi ai pune o sonerie cu mieunat în tramvai, s-ar întoarce lumea să vadă cine are una dintre cele mai drăguţe creaturi de pe Pământ.   Posted image  Eram înainte de Paşte în tramvai şi am auzit un mieunat. Mi-am dat seama că era o pisică, că doar nu eram la A.S.E. să facă cineva un pic de mişto cu telefon de care din păcate nu am văzut ce e şi mi-am uitat să văd cine e cu ghemuţul de blană. Era un cuplu tânăr şi ea avea sub haină un pisic roşcat foarte mic.   Posted image
Pisicile te calmează, traficul te face să o iei raza. Poate de asta lumea pare mai grăbită decât când era nivelul de trai şi mai scăzut decât acuma.
Azi reclamele televizate au efect spre 0. Ce mai cumpăram, inclusiv produse alimentare pentru că vedeam reclame la tv.
A reusit o reclama sa-mi placa, dupa multi ani. Si e cu dichis, ca nu e salt sare ci salt ca saritura, un lenes face un salt mare pentru specia sa lenta.

Creierul meu mereu vrea sa se elibereze de munca. Nu deconectare de la tehnologie trebuie, ci deconectare de la sarcinile si mailurile (sau Whatsapp-urile) de serviciu in afara programului de lucru, aia da. In weekend practicam deconectare de la forum, sau mai intru doar pe unele topicuri, in orice caz, nu unde sunt discutii aprinse. De alea am chef de la munca sa intru.

Nu stiu, pentru mine nicio perioada nu a fost buna sau idilica, in afara de aia cu 2010-2013, dar aia intra la viata in anii 2010.

Mereu a existat o presiune sociala, pornind de la sa ai note bune, sa gestionezi bullying-ul de la colegi, sa iei capacitatea si Bacul, sa intri la facultate, sa ai job, sa te casatoresti sau macar sa ai o prietena (2009-2013 am avut si stresul asta, mai ales in 2010), paradoxal lucrurile s-au mai relaxat dupa moartea lui tata dar s-au agitat iarasi dupa 2019 de la scumpiri. Pandemie+scumpiri.

Anii 90 nu mi-au placut, exceptie verile de la tara, anii 2000 mi-au placut mai ales de la 2004 incolo. Primul televizor CRT nou si adevarat, in 2005 a fost, chiar daca la Bucuresti si abia in 2009 toamna l-am putut avea in camera.

Am renuntat la CRT in 2014, televizorul ala s-a stricat in 2018.

#14719
djl

djl

    A mai rămas o zi până la erecții

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 113.026
  • Înscris: 13.06.2004
1) Acum sunt alte motive de presiune socială, aş zice chiar mai multe. Pe vremuri, de exemplu nu era aşa de mare manie cu ţoalele şi încălţămintea de firmă. Fireşte că erai văzut(ă) altfel, unii puneau accent pe asta, dar nu era un fenomen general. Acum trebuie să ai de firmă. Aş înţelege chestia asta dacă "de firmă" ar însemna garantarea calităţii, dar nu mai e marca garanţia calităţii. Da, probabil hainele şi încălţămintea de firmă sunt mai confortabile, mai durabile decât cele din bazar, dar oare mai sunt durabile, ca să zici că-şi merită banii?
Eu am pierdut o geacă-hanorac "Twin Peaks" (fără vreo legătură cu serialul, deşi mi-aş dori să-i bântuie Bob pe ăştia cu firmele) la care se uzaseră manşete. Avea vreo 20 de ani. Made in S.U.A.
Pe mine nu m-a făcut neapărat tehnologia mai apatic. Lumea care nu-mi mai place m-a făcut mai apatic. Şi eu credeam că sunt unic în pasiunea mea cu transportul în comun, până într-o zi când am dat într-un troleibuz de un alt băiat care vorbea cu şoferul despre... troleibuze. Iete că nu sunt unicat. Mi-a lăsat adresa de e-mail şi l-am invitat pe forumul de transport în comun (că era doar unul), dar nu am primit răspuns şi habar nu am dacă a devenit vreodată user. De forumul ăla am dat din întâmplare, când căutam un model de autobuz... ce bucurie a fost pe mine.
Din păcate s-au certat şi au ajuns mai multe forumuri în final. Mai am cont, dar nu mai activez aşa de mult, că nici nu prea mai activitate şi nu mă mai atrage mediul de acolo. Şi nici transportul în comun nu mai e aşa de divers.
Măcar unul dintre formuri are o bibliotecă digitală, celălalt mai încearcă via asociaţie să salveze vehicule.

2)  Vorbeam mai devreme de pisic. Dau să plec mai devreme la cumpărături, mama îmi zice să nu plec până nu-mi arată ceva. Vorbise cu sor-mea mai devreme. Am intuit că o să fie vorba de un pisic.  :kitty2:   Are sor-mea un pisic acuma.   :kitty2:   Era pus în coş, precum un cadou.   :wub:
Eu am avut la un moment dat un motănel. Corcitură cu Albastru de Rusia. Tom era de rasa aceea, numai că în realitate pisicile Albastru de Rusia nu sunt albe pe burtă.
La mine în cartier, acum mulţi ani era o "Dacia" abandonată şi la un moment dat locuiau acolo 5 pisoi. Când se adunau la lunetă, parcă erau nişte muţunei într-o vitrină.    :kitty2:  
Eu am văzut mai devreme ceva tare: 2 cutii de îngheţată găurite în lateral ca să poată fi prinse sfori. E coborâtă mâncare pentru pufoşenii. Mai ceva decât la restaurant.
Tatăl meu, prin anii '90 aude un mieunat la motor. Nu dă importanţă, dar când ajunge la servici, mieunat din nou. Un pisic negru.   :kitty2:   Tatăl meu + actuala soţie au salvat ceva pisici de-a lungul vremii. Mai veneau şi el în vacanţă la Proviţa. Majoritatea erau o.k., dar unul a fost... şi s-a suit în copac şi a mâncat puii de vrabie.   :(   În rest, pisicile, inclusiv cele a vecinilor, care mai veneau pe la noi nu au făcut asta. Pe vremuri nu înţelgeam de ce se "pisicesc" pisicile, adică se freacă de tine. Dacă ar fi să merg la Proviţa din nou, cred că aş fi mai prietenos cu mâţele - îmi erau cam indiferente pe atunci.
Se va face un spitak pentru pisici. Asta trebuia făcut de acum 20 de ani. Dacă vrei să salvezi o pisică, dar nu ştii cum să ai grijă de ea, greu azi.
Pisicile şi în general animalele ar trebui să ne schimbe în bine. Să fim mai prietonoşi, dar societatea schimbă omul în rău. Mi-aş dori să trecem de bâtă şi să evoluăm la întinsul mâinii a la prietenie. Cum avem grijă de viaţă, indiferent de tipul ei, spune multe despre noi ca specie.
3) Corpul meu cere mai multe legume. Fără unele se pare că nu mai poate. Probabil s-a săturat de modul actual de a mânca, care ciudat, e mai rău decât când aveam mai puţin bani. Viteza ne afectează în mod negativ.
Dacă mulţi bani aş avea, aş lua un frigider din interbelic, să fie al meu pentru unele mâncăruri.
Hmm, dacă aş fi mâncat bine azi, aş fi cumpărat pişcoturi "limbă de pisică". Astea merg cu şampanie. În blocurile interbelice găseşti pişcoturi... mozaic tip pişcot. Cât să dureze domnule care construieşti blocul? Ani fără număr, fără număr.

4) Mă gândeam mai devreme ce să mai zic despre vehicule. Am văzut un scuter (nu Scooter) "Vespa". La un moment dat credeam şi eu în ideea aia că aceste tipuri de vehicule vor face mai fluent traficul în Bucureşti. Din păcate, la ce fel de conducători de vehicule avem, ar fi o nebunie.
Din cauza unor tâmpiţi trebuie permis şi pentru scutere de 49 c.c. . Când apăruseră aşa ceva, nu era nevoie de permis.
5) Televizoarele C.R.T. sunt bune atunci când ai pisică în casă.   :D
Unii făceau desene pentru teletext. La 8 biţi ('Windows' 95 era pe 16 biţi), nu ai cine ştie ce rezoluţie, dar măcar făceau.
Cică televiziunea prin cablu a dus la scăderea cererii de videocasetofoane (casetoscopae). Pentru că vedeai multe filme la televizor. Mie îmi pare rău că lumea nu prea a înregistrat emisiuni şi reclame...

#14720
djl

djl

    A mai rămas o zi până la erecții

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 113.026
  • Înscris: 13.06.2004
În anii '90 mi-au plăcut vacanţele la Sinaia (am mers până prin 1993 sau 1994), Proviţa şi litoral. Recomand Constanţa dacă nu vrei fiţe la plajă.
Bacul, cam pentru multe se cere Bac-ul. Dacă eşti persoană angajată la tejghea, de ce să ai nevoie de el. Contează şi intuiţia, bunul simţ, inteligenţa. Dacă vinzi chestii tehnice, eşti pe o poziţie suprioară în magazin atunci înţeleg să conteze. Unele persoane nici nu se mai duc să dea examenul. A ajuns sistemul educaţional din România ca vai de el. Viitor de pirită Ţara noastră are   :disgust:   Sistemul educaţional din România e unul dintre chestiile care ar trebui schimbate, dar a rămas aceiaşi plictiseală...
Când a apărut prostia aia cu taxa de raft care scumpeşte produsele? În anii '000 exista, dar în anii '90 exista?

#14721
Neaceasca85

Neaceasca85

    Power grid enthusiast

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 89.518
  • Înscris: 14.10.2008
Nu stiu. Oricum in anii 90-2000 ne-au pulverizat de tot atat cu taxa de lux la aparatura cat si cu mega inflatiile record.

Sistemul educational incepe sa fie tehnologizat. Table inteligente interactive, videoproiectoare, laptopuri, tablete, calculatoare. Primariile ajuta cu finantarea lor.

E impresionant pentru ca pe vremea scolii mele (1992-2004) visam aparatura in clasa si nu era, intram in sevraj de aparatura si voiam acasa, sa se termine mai repede. Nici priza din clasa nu era musai functionala Posted image

In a 6-a a venit un coleg ce a facut si scoala de muzica cu o orga. Nu a putut sa ne faca un demo la ea ca nu era curent in priza. Sursa era cu traf si zicea bai nu bazaie asta. Apoi altul a scos priza din perete, nu era legata la niciun fir. Posted image

La facultate (2004-2008) erau videoproiectoare, table albe, statie cu microfon la catedra. Dar culmea, Victor Ponta a fost singurul profesor ce a folosit corect microfonul. Ceilalti vorbeau mai mult pe langa el sau bateau in el cand voiau sa ne trezeasca ca am fi adormit.

Eu initiam pe Nokia un proces ce se termina cu eroare si puneam piezo-ul din el sa piuie in microfon. In pauza. Un coleg imi zicea bah ceva mai constructiv nu vrei sa faci. Posted image

Statia era incuiata intr-un dulap, nu am vazut vreodata ce marca era. Femeile de serviciu bagau in priza dulapul si il scoteau la finalul cursurilor.

Editat de Neaceasca85, 18 mai 2024 - 17:32.


#14722
djl

djl

    A mai rămas o zi până la erecții

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 113.026
  • Înscris: 13.06.2004
Da' ce şcoală aveai tu? La mine funcţionau priezele. Ce-i drept, era o şcoală mai căutată, cu elevi din mai cred toate clasele sociale. La parter pe una dintre laturi, unde erau seminternatul şi o clasă fuseseră chiuvete, că era pe aceiaşi coloană cu laboratorul de Chimie; dar erau scoase, că... nu mă întrebaţi de ce; prostia celor din conducere.
La Chimie spre 0 experienţe. La Laboratorul de Fizică erau televizoare, dar nu ştiu ce rol aveau, că doar o dată ne-a dat drumul puţin la "The Young and the restless/Tânăr şi neliniştit". Între cele 2 laboratoare era un hol de intrare unde era expusă macheta unui motor cu piston - aburi.
Proiectoare, doar la facultate am văzut. Nu ştiu dacă la Construcţii (U.T.C.B.) erau. La A.S.E. cred că erau, dar se foloseau şi retroproiectoare. La Istorie, aveam, dar în general le folosea "Omul cu laptopul", adică Valentin (Vali) Stan pentru curs, după ce stătea 10-15 minute să pregătească... timp liber în timpul cursului. Însă niciodată nu au fost folosite în scopuri interactive.
Poate au mai multă tehnologie cei de acuma, dar depinde cum va fi folosită. Dacă profesoru o va folosi pentru a stârni imaginaţia elevilor, pentru a-i face să fie parte din oră, va fi bine, dacă nu, vor fi profesori de nota 4. În generală şi liceu nu ştiu dacă am avut profesori care să ne strârnească imaginaţia - cred că a fost unul în liceu, abia la facultate au fost. Tu l-ai avut ca profesor pe Pictor Fonta?   :w00t:
Puliticenii nu înţeleg că multe taxe şi preţuri mari afectează în mod negativ economia? Dacă ar fi taxe mici, ar lua puţin de la fiecare şi s-ar aduna cât vor. Dar sunt nesătui. Măcar unele lucruri sunt un pic mai accesibile azi...

#14723
Neaceasca85

Neaceasca85

    Power grid enthusiast

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 89.518
  • Înscris: 14.10.2008
Scoala nr. 5 actuala Nicu Iorga 1992-1996 si apoi CNRG adica Radu Greceanu, 1996-2004.

Doar in anul 2, drept penal parte generala, 2005-2006, a fost prof la mine Pictor Fonta.

#14724
djl

djl

    A mai rămas o zi până la erecții

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 113.026
  • Înscris: 13.06.2004
Eu nu-l suport pe individul ăla   Posted image
V-a curs vreodată în vreun aparat sau dispozitiv lichid din baterii din astea?    Posted image     Posted image
"Duracell"  <=> "777"   Posted image

Fișier atașat  BATERII_777_R6_4cb7f4e719072.jpg   26,35K   0 download-uri Fișier atașat  0007044.jpg   48,9K   0 download-uri

Erau lanternele alea cu dinam. Făceai muşchi cu ele.
Unele telefoane "Nokia" au avut încărcător cu fotocelule    :o
Primele chestii electronice pentru uz larg cu fotocelulă: calculatoarele de birou şi de buzunar.

Editat de djl, 20 mai 2024 - 11:00.


Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

Utilizatori activi: 1

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate