Ce ai mancat azi?
Ultima postare: iun 18 2024 16:23, Inițiat de
Jo_jo
, aug 26 2005 10:34
·
272
#23401
Publicat: 13 martie 2019 - 13:23
#23404
Publicat: 14 martie 2019 - 02:25
crisstonne, on 12 martie 2019 - 03:26, said:
Invenție personală de șaormă. Editat de stlk, 14 martie 2019 - 02:30. |
#23407
Publicat: 14 martie 2019 - 03:08
stlk, on 14 martie 2019 - 02:41, said:
Trebuie sa stie cineva secretul, am vazut pe net ca unii adauga otet in compozitie dar nu stiu la ce ajuta. Nu renunt! trebuie sa fac si lipii perfecte Bine măi, dacă ești așa hotărît 350 g. făină, normală sau tapioca, 350 g. iaurt, sare, ulei măsline. Frămînți coca, o lași la odihnit, acoperită, 40 minute, o frămînți iar, tai bucăți mici, faci mingiuțe, miști coca în căușul palmei, pe blat, biluța aia o întinzi cu un sucitor. Din bilă o să iasă o foaie subțire rotundă, subțire am zis. Încingi o tigaie, mediu, să nu arzi coca. Pui foile pe rînd, apoi le întorci, să fie puțin prăjite, dar nu rău, că se fac țepene. Ai grijă, să nu rămînă crude la mijloc. Înveți experimentînd, posibil să le arzi la început, sau să le lași prea crude. Dacă ai simțul ăla special, o să iasă bine. Spor. L.E. Pui foaie pe foaie, după ce sînt coapte, le acoperi pe toate cu un șervet de bumbac. De fapt, faci foaia, o acoperi, mai pui una peste, pui șervetul la loc, tot așa, ca să nu se usuce. |
#23408
Publicat: 14 martie 2019 - 09:43
#23409
Publicat: 14 martie 2019 - 09:53
stlk, on 14 martie 2019 - 02:25, said:
cum faci lipia sa ramana moale si fara sa se rupa la rulare? Eventual ce ingrediente folosesti? Am incercat cu apa, faina, sare (am facut un aluat) dupa cateva minute de la coacere/prajire se face beton! apoi am incercat si cu drojdie in plus, ramane un pic mai moale dar tot nu sunt multumit (de multe ori a facut o compozitie de clatite din apa, faina, sare+uneori un ou ca sa ramana moale mai mult timp ). Am mai cumparat lipii de la Lidl dar vreau sa fac eu shaorma de la cap la coada. Na: https://ro.pinterest...02392777867399/ Iti iei de acolo linkul ca nu ma lasa softpedia sa il pun pe cel cu postul. |
#23411
Publicat: 14 martie 2019 - 13:05
#23412
Publicat: 14 martie 2019 - 15:45
Baga si banana bread, daca tot ai bananele pe stoc.
Azi: piept de pui marinat cu ulei m., ghimbir proaspat, fulgi ardei iute, zeama lamaie - facut la tigaia de fonta, dar in cuptor, sa nu ma mai afum. Cu o mare salatoaie verde cu otet balsamic de ... Mizil )). 6 grade. Nu are legatura cu balsamicul, dar nu i rau Merge, dar o pizza buna si un vin alb, rece, mergea uns. Si un stat la terasa, si..., si... si! |
#23415
Publicat: 14 martie 2019 - 21:42
ieri n-am gasit urzici in piata, ca asta voiam. mie-mi plac adaugate din belsug in pilaful sarbesc.
dovlecel cu spanac si smantana, ieri mancate ca fel 2, azi am bagat mixerul vertical si-am facut o supa crema, plus paine cu seminte, prajita stropita cu uev si usturoi din rasnita. limba cu masline, o fiersesem cu o seara inainte,plus piure de cartofi. doua placinte, una cu urda dulce si stafide, alta cu branza sarata si m-a plesnit inspiratia si i-am pus si niste fulgi de ceapa uscata - ori la bal,ori la spital, nu am gustat-o inca. bine, si pe aia cu urda am uns-o cu smantana si deasupra i-am presarat nuca macinata ramasa de la mucenici. irina2014, on 14 martie 2019 - 15:45, said:
Baga si banana bread, daca tot ai bananele pe stoc. io as fi "topit" vreo doua in niste smantana si faceam si o inghetata. Editat de canarel, 14 martie 2019 - 21:37. |
|
Anunturi
Bun venit pe Forumul Softpedia!
▶ Utilizatori activi: 2
0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi