Salt la conținut

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Unde pot asculta muzica anilor 90...

Nu cred ca voi mai plati pentru a...

Cumparare masina

cum influenteaza numarul ETF-uril...
 roADN.ro Ce medicamente sunt bune...

Proiect canalizare in comuna Berc...

Cand ati observat ca aveti nevoie...

Chestionar Medicina Alimentaț...
 RCA 2024: ieftin sau scump?

Se mai achita taxe de reziliere?

Probleme retea, router?

Burete dur pentru perna scaun rul...
 RCA firma

Conditii minimale router FiberLin...

caine care sperie lumea prin gard

Scutire abonament telefonie fixa ...
 

Provocarea 2010 - noua mea casa

- - - - -
  • Vă rugăm să vă autentificați pentru a răspunde
61 răspunsuri în acest subiect

#55
instinct

instinct

    Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 701
  • Înscris: 29.09.2006

Vizualizare mesajkatamaxx, pe 17th January 2010, 13:04, a scris:

Gata,nu mai zic nimic ca deja lumea incepe sa se agite pe aici :peacefingers: lifestyle2000,un calcul exact cu ce date mi-ai dat tu acolo n-am cum sa fac,cel mult o estimare,iar la un necesar de aprox 1800W(daca vrei 22grd) si considerand 100W/mp radiati de pardoseala esti cu 200W in spate...


Nu cumva tu ai facut calcul ca si cum ai avea radiatoare, si apoi extrapolezi la IP. Eu nu cred ca se aplica aceeasi regula, cum nu cred ca acei aproape 2kw or sa si treaca in aer printr-un amarat de radiator (trebuie sa deschidem niste carti de fizica sa vedem cum e cu temp. apa retur si tur + volum circulat, sa vedem caldura cedata si in final puterea absorbita de aer). Se lucreaza insa cu conventii, rezultate mai mult din experienta (la un apartament ai nevoie de centrala de 13kw, si punct, ai rezolvat :), dar daca instalezi radiatoare electrice de 1kw in fiecare camera o sa ai mai mult decat suficienta caldura...). Apoi radiatorul cedeaza caldura unei mici parti din volumul de aer, si se bazeaza pe convectia naturala sa duca caldura in restul camerei + amplasare in zona rece (geam), unde are un rol de "combatant" direct, in timp ce la IP ai distributie constanta si eficienta, si senzatia este de caldura mai rapida (confort al picioarelor, si in general al aerului de jos, lipsa convectiei care initial genereaza curenti reci in cazul radiatoarelor).

Ce nu s-a spus si multi altii dezghetati fac, este problematica insulelor reci (geamuri mari). Aici IP nu mai face fata ok, si genereaza zone de discomfort si chiar condens exagerat. Solutii : cea romaneasca, mai pui un radiator mic la geam... Alta solutie de mijloc, folosirea modulelor speciale pentru IP, gen radiator ingropat in podea, sub geam, cu fante de circulare a aerului cald, care genereaza un plus de caldura in zona respectiva. Cea mai eleganta, aduse gurile de recirculare aer proaspat din sistemele de recuperare ale caldurii, chiar in aceste locuri, prin guri e ventilatie amplasate sub geamuri... Asta daca geamurile sunt de dimensiuni mari, pana in podea. Daca sunt normale si de buna calitate, sa nu "traga", practic zona rece se poate ignora...

#56
flopardu

flopardu

    Active Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 1.894
  • Înscris: 28.10.2008

Vizualizare mesajinstinct, pe 18th January 2010, 09:56, a scris:

Cea mai eleganta, aduse gurile de recirculare aer proaspat din sistemele de recuperare ale caldurii, chiar in aceste locuri, prin guri e ventilatie amplasate sub geamuri... Asta daca geamurile sunt de dimensiuni mari, pana in podea. Daca sunt normale si de buna calitate, sa nu "traga", practic zona rece se poate ignora...
daca este casa bine izolata, nu sunt geamurile pana in podea si folosesti tripan cu folie de geam 4 anotimpuri pe ext. si low-e la int., la mijloc fiind geam simplu + tamplarie cu 5-6 camere o fi ok?!

#57
instinct

instinct

    Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 701
  • Înscris: 29.09.2006
Nu stiu daca poate cineva sa-ti raspunda fara urma de indoiala. Eu as zice ca da, prin prisma faptului ca se foloseste pe larg IP in tarile civilizate, dupa cum a zis si raduk. Ca sa stai linistit poti aglomera un pic la geamuri serpentinele de agent termic, sa obtii o densitate dubla de caldura in zona geamurilor. Atentie trebuie sa dai zic eu amplasarii geamurilor, in tamplarie parca exista termenul de "spalare" a geamului de catre convectia termica a unui radiator clasic, lucru care nu permite aparitia condensului. Cum tu nu o sa ai sursa punctiforma, mie mi se pare cel mai normal sa aduci geamul cat mai spre interiorul camerei, sa permiti contactul cat mai bun cu volumul de aer al acesteia (altfel in zona glafului se formeaza o punga de aer rece care favorizeaza condensul). Nu e o informatie de specialitate, dar asa mi se pare normal. Plus am experimentat pe pielea mea fenomenul, chiar si cu radiator sub geam. Am montat glaf exagerat de mare (flori, nevasta, etc :D) si in zilele de ger am condens pe geamurile astfel tratate, mai ales in partea inferioara...

#58
flopardu

flopardu

    Active Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 1.894
  • Înscris: 28.10.2008

Vizualizare mesajinstinct, pe 18th January 2010, 11:55, a scris:

Ca sa stai linistit poti aglomera un pic la geamuri serpentinele de agent termic, sa obtii o densitate dubla de caldura in zona geamurilor. Atentie trebuie sa dai zic eu amplasarii geamurilor, in tamplarie parca exista termenul de "spalare" a geamului de catre convectia termica a unui radiator clasic, lucru care nu permite aparitia condensului. Cum tu nu o sa ai sursa punctiforma, mie mi se pare cel mai normal sa aduci geamul cat mai spre interiorul camerei, sa permiti contactul cat mai bun cu volumul de aer al acesteia (altfel in zona glafului se formeaza o punga de aer rece care favorizeaza condensul). Nu e o informatie de specialitate, dar asa mi se pare normal. Plus am experimentat pe pielea mea fenomenul, chiar si cu radiator sub geam. Am montat glaf exagerat de mare (flori, nevasta, etc :D) si in zilele de ger am condens pe geamurile astfel tratate, mai ales in partea inferioara...
am inteles si pare logic ce spui... multumesc! :)

Editat de flopardu, 18 ianuarie 2010 - 12:10.


#59
mikkailis

mikkailis

    Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 327
  • Înscris: 07.07.2008
referitor la compartimentarea propusa de tine:
iti zic ca stau la casa iar acum imi fac alta si mai am ceva experienta:

1. sufragerie de 20mp e foarte putin
2. chiar si cu locul de masa inclus in living tot e cam putin 27mp. trebuie in jur de 30mp pentru sufragerie. hai, 29mp, ca sa nu sune pompieristic.
3. camara mica. bucataria mica. eu am acum de 12mp si mi se pare medie. viitoarea va avea 30mp (dar eu renunt la birou la noua casa in favoarea unei bucatarii mari).
4. balcoanele si terasele la casa mananca bani si au doar rol estetic. nu vei iesi niciodata la balcon la etaj. la parter nu ai nevoie de terasa, cata vreme se poate face in curte un deck de lemn cu umbrelute sau un foisor foarte elegant cu bani putini.
5. dormitor de 24mp e risipa daca ai dressing. hol de 18mp la etaj e risipa. dormitor de 11mp e nasol (foarte mic). terasa de la etaj este pe departe cel mai inutil lucru in care vei baga bani in viata asta. nu o vei folosi nici macar o data.

cand iti spun ca terasele si balcoanele nu renteaza iti aduc si un argument suplimentar celui ca, daca vrei sa iesi, iesi in gradina si nu pe balcon: vor fi pline de zapada iarna (si nu vei avea chef sa te duci prin casa cu lopata pana la etaj ca sa deszapezesti) si pline de praf vara (mai mult vei curata decat sa stai acolo).

parerea mea, evident.
dar tine cont de faptul ca am experienta casei (stau la casa din 2007, intr-una noua, cu terase si balcoane).

#60
flopardu

flopardu

    Active Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 1.894
  • Înscris: 28.10.2008

Vizualizare mesajmikkailis, pe 25th January 2010, 09:48, a scris:

referitor la compartimentarea propusa de tine:
iti zic ca stau la casa iar acum imi fac alta si mai am ceva experienta:
parerea mea, evident.
dar tine cont de faptul ca am experienta casei (stau la casa din 2007, intr-una noua, cu terase si balcoane).
nu pot sa-ti raspund pe topicul omului despre compartimentarea "propusa de mine" pt. casa mea.
n-am propus nimanui asta in afara de mie. nici nu as face asta pt. ca eu inca n-am facut casa, sa locuiesc ceva timp in ea ca sa pot apoi recomanda/"propune" cuiva o astfel de compartimentare.
deschiderile, suprafetele sunt altele decat cele scrise de tine aici, am niste planuri atasate mai de curand unde se schimba mai multe din cele spuse de tine.
asadar... daca vrei sa discutam pe tema aceasta te rog sa-mi scri la mine, sa-l lasam aici pe propietar sa combata despre ale lui.

Editat de flopardu, 25 ianuarie 2010 - 10:10.


#61
internego

internego

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 64
  • Înscris: 17.01.2009
@ flopardu: cred totusi ca se referea la dimensiunile date de schita mea

@mikkailis: multumesc pentru sugestiile facute. Te rog sa ma mai ajuti cu ceva sfaturi, analizand faptul ca toate dimensiunile le-am calculat la ceea ce am eu acum (apartament 2 camere) si raportat la nevoile mele.

- stiu ca e mic livingul, dar as mai fura din locul pentru servit masa si orisicum nu vreau sa aglomerez cu mobila incaperea;
- camara mea de acasa este identica cu cea din plan; e in proportie de 75% plina, si as putea hrani un regiment de armata cu ce e inauntru.
- bucataria ar fi aproape dubla fata de ce am acum, plus ca renunt si la servitul mesei in bucatarie. Chiar nu vreau sa dansez in bucatarie.
- la birou din considerente personale nu pot renunta, chiar daca mi-ar mari spatiul; nu m-as bucura de spatiul castigat pentru bucatarie, camara si living stiind ca nu mai am birou.
- referitor la terasa de la parter si balconul de la etaj, am nevoie de ele pentru a continua arhitectura casei intr-un raport asemanator cu cel dictat de cupola de sticla. Stiu ca de terasa de la parter nu o sa ma folosesc prea mult, insa de balconul de la etaj cu siguranta. Peisajul e prea frumos pentru a sta vara in camera pe pat. Apropo, terenul e in usoara panta, iar vecinul de sub mine ca si teren in intro panta mai accentuata, ceea ce imi permite o vedere panoramica perfecta.
- de terasa de la etaj, de deasupra garajului nu am de ce sa nu o fac; practic e un spatiu castigat pe care il pot amenaja cum vreau el, si sa il consider ca o alternativa in aer liber a livingului de la parter.
- in dormitor voi face un asa-zis dressing, incastrat in pereti. Nu va fi ca acela din reclama la bere stiti voi care, dar va avea undeva la 5 mp
- holul stiu ca e risipa, dar nu pot pozitiona altfel camerele
- iar camera de 11 mp e suficienta pt camera copil; eu acum stau in 12 mp si am o gramada de mobilier, birou, TV, comoda, etc ....

Sincer, as putea face casa mai mare, dar NEVOILE nu imi dicteaza acest lucru. Si am mare grija ca aceste nevoi sa nu devina MOFTURI, deoarece atunci vor deveni inutile. Multumesc inca o data pentru sfaturi.

Editat de internego, 30 ianuarie 2010 - 12:30.


#62
hippyotu

hippyotu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 117
  • Înscris: 24.03.2009
internego, daca imi permiti, marimea camerelor e suficienta la tine, nu trebuie sufragerie >20mp, etc.
Ceea ce ar trebui sa faci e sa aranjezi mobila in fiecare camera la scara adevarata. De multe ori, facand asta, descoperi unele problemute(incepi sa schimbi pozitia usii, geamurile, vezi cat loc de trecere iti ramane de la scaun la perete, etc...).
N-ar fi rau sa dai ceva cote la camere, nu doar metri patrati, asa ne-am da si noi seama mai bine de marime.
Eu as vrea sa vad si orientarea la casa, unde-i strada, unde-i Nordul.

In legatura cu IP, este corect sa "aglomerezi" serpentinele in zona geamurilor. Inca o chestie importanta este forma in care sunt puse tuburile conductoare, banuiesc ca deja s-a discutata despre asta dar e bine de amintit:

[ http://img23.imageshack.us/img23/1976/89906568.gif - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

Utilizatori activi: 1

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate