Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă
Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne. Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale. www.neurohope.ro |
ce parere aveti?
Last Updated: Dec 24 2009 21:42, Started by
serious
, Sep 16 2009 08:41
·
0
#1
Posted 16 September 2009 - 08:41
Dragii mei,am stat eu stramb si am gandit drept cam ce mi-ar place mie sa fac si uite asa am ales sa ma fac bucatar. E o pasiune mai veche de-a mea. Am strans eu ceva bani si am fact niste cursuri de calificare. Am facut si practica prin restaurante (modeste ,ce-i drept), cu meniuri limitate,dar asta nu conteaza pentru ca am intalnit oameni minunati. Ok. Dar iata ca vine si sfarsitul cursurilor si ma vad si cu diploma de bucatar si ceva experienta (recunosc nu foarte multa) dar multa bunavointa si incantare din partea mea...Si uite asa incep sa-mi caut un loc de munca... si caut ...si caut. Caut ajutor de bucatar, vreau sa capat cat mai multa experienta ,stiu ca mai am multe de invatat si vreau sa invat. Ajung la un restaurant " de fite" pozitionat bine,mancare buna,ieftin. Vorbesc cu angajatorul-salariu 9 milioane,program 12-03 (noaptea), pauza 30 minute ,mancare de-acasa ,daca pap de la ei platesc...putin mai ieftin.Hai sa incerc,sunt obisnuita cu programul si munca in fata aragazului. Si iata prima mea zi de munca: ajung la 11.30 ma schimb intr-un vestiar de 1/1 mp la comun femei si barbati si incep a curata 30 kg ceapa,30 kg morcov,telina,dovlecei, ardei etc si grandiosul final de 100 kg de cartofi asezonat cu maturat si spalat closete... de, oamenii au mancat acum trebuie sa se si usureze...repede, repede ca nu e timp- avem comenzi. Pauza de masa langa tomberoanele de gunoi (la aer ,ca esti incins in bucatarie) si din nou la treaba :feliat ,tocat ,razuit, curatat. Toata povestea a durat pana la ora 22.00. Buuuun. La ora 22 ma mut in bucatarie in acelasi echipament cu care am spalat si wc-ul, am carat gunoiul etc si zic in sinea mea: aici e de mine...Stupoare, nu in fata aragazului ,ci in fata bazinului unde tronau multe, multe oale si cratiti,tigai si tavi... una mai incapatanata ca alta. Detergent pe fundul cutiei , bureti de vase...ioc,cer si eu la lume ,lumea ocupata ,nu are timp sa cumpere, ma straduiesc din rasputeri sa tin pasul si dai si freaca...cu lavete, cu carpe ,cu unghii,cu ce nimeresc, la ora 2.30 trebuie sa fim gata, vin taxiurile. Un coleg era ars pe maini de la o solutie acida pentru curatat hotele (de unde manusi?).Se curata frigiderele, mesele , faianta cu aceasi carpa cu care se spala wc-ul, acelasi mop umbla din baie in bucatarie,suntem presati de timp, trebuie sa facem repede "curatenie" fara detergent...totul e incins in bucatarie si toate frig ,se spala holuri, scari si trebuie sa ne grabim, altfel sefa de tura face clabuci la gura (fara dero) :-).Nu ai voie sa ai o parere,nu ai voie sa "comentezi",ordinul se executa nu se discuta .Tips 7 lei,vanzari o suta optzeci milioane. Personalul din bucatarie bucatari ,ajutori,oameni de serviciu sau ce-om mai fii :4. Eu zic ca ne-am facut treaba bine,voi ce spuneti?
|
#3
Posted 16 September 2009 - 09:11
Gaseste-ti alt job.
Plangere la DSV, ca sa vina in inspectie. |
#4
Posted 16 September 2009 - 09:44
Parere : de ce va credeti in democratie daca toata ziua faci pe sclavu si nu comentezi ? In orice slujba ai fi. Ca sa supravietuiesti normal, ca orice sclav. La concurenta cu altii. Cheama inspectia - poate iau aia amenda, mare lucru.
Vezi semnatura mea. Noi suntem nebunii din bancu cu nebuni. Edited by jet li, 16 September 2009 - 09:48. |
#5
Posted 16 September 2009 - 13:35
Despre partea cu igiena, si lipsa ustensilelor de curatenie nu pot sa zic decat ca este grav.
In privinta muncii infernale, asa este peste tot. Daca rezisti fizic si psihic si vei ajunge bucatar vei fi foarte multumit. Un prieten este bucatar . Munceste destul de mult si a inceput acum 6 ani de la curatat cartofi si ceapa, apoi la tocat,apoi la cratita pana sa ajunga bucatar. In privinta banilor este om de 6.000 Ron pe luna. |
#6
Posted 29 October 2009 - 21:52
E trist, dar cum spunea cineva mai sus, daca ai rabdare si supravietuiesti, poate urci pe scara ierarhica. Poate. :(
|
#7
Posted 21 December 2009 - 22:35
In general, fiecare cand isi scoate nasul in lume pentru prima data, o vede stramba, si cu entuziasmul tineretii, vrea sa o indrepte. O lume impecabila este un vis frumos, dar rareori realizabil. Cine isi deschide o afacere o face cu scopul de a face bani. Profit cat mai mare cu cheltuieli cat mai mici. Personal cat mai putin, care sa munceasca cat mai mult. Un iures in care oamenii nu mai au timp sa gandeasca.
Zici de un coleg care si-a ars mainile cu acid (presupun ca era de fapt soda caustica, cu asta se curata reziduurile arse de mancare). Sunt convins ca nimeni nu a intentionat sa-i arda mainile, dar in balamucul provocat de goana continua, cuiva i-a scaptat amanuntul de a cumpara manusi. Chestia ca tu porti acelasi echipament si la grupurile sanitare si in bucatarie probabil nu este o omisiune. Banuiesc li se pare o cheltuiala prea mare sa asigure echipamente diferite, plus timp pentru a te schimba. Baietii au constatat ca merge si asa. Aici as zice ca de vina sunt organele de inspectie sanitara. Daca le-ar rade cateva amenzi, i-ar aduce rapid la concluzia ca este mai ieftin sa-ti asigure echipamente diferite decat sa plateasca mereu alte si alte amenzi. Parerea mea este ca din pozitia in care esti, nu este cazul sa faci revolutii decat daca vrei sa-ti spargi capul. Nu esti tu responsabila pentru a corecta greselile mai marilor tai. Daca chiar vrei sa schimbi lucrurile, adopta modelul Gorbaciov. El a inghitit toate mizeriile si s-a conformat tuturor dogmelor. S-a cocotat pana in varful piramidei si abia atunci cand nimeni nu i s-a mai putut opune, a intors foaia in mod decisiv. Munceste, fa-ti treaba in mod exemplar, fa orice ti se cere. Lumea aceasta nu este atat de rea incat sa ignore oamenii de valoare. Va veni si ziua cand tu vei decide cum sa se lucreze in bucataria unui restaurant. Atunci iti vei putea impune propriile standarde. Si atunci nimeni nu se opune. Nici chiar patronul. Nu-si va putea permite luxul sa renunte la o bucatareasa ca tine. Pana atunci, curata ceapa. Dar invata sa o cureti pefect si repede. |
#8
Posted 24 December 2009 - 21:36
#9
Posted 24 December 2009 - 21:42
eu mi`as baga p*** in el de restaurant de fite si as cauta un restaurant modest, cu salariu mai mic dar conditii normale si sa gatesc, eventual sa curat legume etc, dar nu sa ma puna sa spal pe jos sau sa spal wc`uri
|
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users