Salt la conținut

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
IP Camera HikVision nu o gasesc i...

Cand devine un film clasic?

Cu mașina spre Budapesta ...

Ridicare act de identitate cu pro...
 Calorifere + incalzire in pardose...

Sfat achizitie laptop buget 1500-...

Boxe Devialet

Mai poarta careva papuci prin oras?
 Amortizoare - 2024 - gaz / ulei ?...

Calatorie Bucuresti - Timisoara, ...

Țuica are gust ciudat

Copii nascuti in Romania
 Felicitari Republica Moldova pent...

Ușa exterioara care scar5...

Decizie dificila intre doua model...

Orange nu onoreaza premiile din P...
 

De ce va place zgomotul?

- - - - -
  • Vă rugăm să vă autentificați pentru a răspunde
62 răspunsuri în acest subiect

#19
ipman

ipman

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 2.810
  • Înscris: 16.05.2004
Asa e, nu cred ca sareau peste chestia aia cu moto si cu viteza mare. Oricum, depinde de stilul de condus si de moto, citeodata s-ar putea sa-ti placa cu un cross ... In mare parte fac asta cu masinile, mi se face mie mila de masina lor.

Dar eu unul din respect pentru ceilalti nu as veni cu cross-ul cu toba de concurs intre blocuri.

#20
Octavian___

Octavian___

    Membru de ocazie

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 15.066
  • Înscris: 06.04.2007
Hai ca m-am amuzat bine: pusca cu saculeti de sare, prastie cu bile de rulmenti, borcane, uleiuri, masturbari   :lol:

PS: cum sa va spun....chiar in mom care scriu trece un retard cu scuteru la blana, banuiesc ca n-are toba/tzava, pustii astia au noroc mult, serios vorbesc, sfideaza moartea (semn cedeaza trecerea, nici nu-l baga in seama, desi au fost accidente de masini acolo unde spun, probabil ca nici nu cunosc semnu, trec cu 70 fara greata)
Si acum juma de ora a trecut alt idiot cu una d-aia de cross...ma' daca trece n-am nimic cu el (infige-i-s-ar roata in canal) dar di ce trebe' sa traga de gaz la fiecare 10 metri?? Prrrrmmmmmm...prrrrmmmmmmmmm.....prrrrrrrrmmmmm  :death:

N-am aer conditinat, nici termopane, stau cu geamu deschis ca mor de cald si am camera/geamu la strada, la 5-6 metri...
Mai vine Garcea din cand in cand (mai ales in weekend, dau vecinii telefon, sunt disperate babele clar) dau o tura-doua si pleaca plictisiti.

#21
antadrian

antadrian

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 85
  • Înscris: 20.11.2004
Soluția termopane + climatizare e viabilă până la un punct, eu personal nu pot să dorm cu aerul pornit. Că mă trezesc cu ochii roșii și cu nasul varză... și mai sunt și alte motive, care țin și de soție etc. Plus că antifonarea oferită de geamul meu nu are performanțe de hublou de avion... sunt motociclete mai puternice decât termopanul...

Am de ales, ori dorm cu geamul închis și aerul pornit, riscând să mă îmbolnăvesc de ceva, ori stau cu geamul deschis și risc să bat un zgomotoc într-o zi. Dintre două rele trebuie să aleg una și în cazul de față, o aleg pe a doua. Dragi motocicliști nocturni și zgomotoci ați văzut filmul Falling Down? Dacă nu, ar trebui să-l vedeți și după aia poate vă gândiți de două ori înainte să ambreiați aiurea motorul, noaptea pe la 12.

Falling Down...

În sfârșit, soluția este impunerea unor reguli cu "pumnul". Adică cu amenzi. Occidentul așa s-a civilizat, cu amenzi. Parchezi pe loc de handicapat, 500 de euro amendă, parchezi pe interzis, 300 de euro amendă, calci motorul peste 80 de decibeli, 400 de euro amendă etc.

Apropo de handicapați, duminică la Cora: o tante la vreo 80 de kile cu bătaie, parchează ditai touareg-ul pe două locuri de handicapați. În afară de faptul că era cât o scroafă, alt handicap nu părea să aibe. Și parcarea era jumate goală, dar na... trebuie menținute și șuncile alea, de ce să riște să slăbească 10 grame mergând 50 de metri pe jos?
îmi pare rău că n-am notat numărul de înmatriculare...

Știu că am dat pe offtopic, dar nu mai pot cu nesimțirea generalizată din țara asta.

O noapte liniștită vă doresc!

prototipul zgomotocului:

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/rt-ytACeVM0?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

:thumbup:

#22
ryco78

ryco78

    Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 858
  • Înscris: 12.09.2005
Nimic nu poate rezolva lipsa bunului simt!
sunt motocilcist si multa lume ma intreaba de ce nu-mi schimb toba stoc ca de se aude cam incet si .....
de ce? pt ca pur si simplu nu suport sa trec noaptea pe strada si sa ma injure lumea!
din acelasi motiv folosesc foarte rar si claxonul masinii...
pt ca stau langa un semafor si eu langa o intersectie destul de circulata si unde aud vrute si nevrute...de imi vine sa ies afara sa sparg parbrizele celor care claxoneaza la nesfarsit desi mai au 20 m pana la intersectie si capetele celor care fac liniute,cerculete si alte zgomote de oameni fara treaba la ore care de care mai interesante!
Asta-i tara in care traim si nu avem ce face!
Problema asta cu nesimtirea si nepasarea sta pur si simplu in genele romanului!
Am intalnit oameni veniti de afara care in primele zile de romania nu depaseau viteza limita nici sa-i bati si dupa cateva zile ....uitau subit de semne de citrculatie, de viteza si de alte chestii care le erau impantenite in tara din care venisera!
de ce? pt ca acolo sunt amenzi pt toate astea si amenzi f usturatoare!
conculzia mea?
numai cu bata se poate face legea ca de bun simt nu stie nimeni!

#23
Octavian___

Octavian___

    Membru de ocazie

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 15.066
  • Înscris: 06.04.2007
Ma bucur sa vad si oameni pe doua roti cu bun simt :) si in trafic se regasesc desigur, pe langa faptul ca au amortizor in toba stiu sa circule, ok - merg tare, dar la unii daca te uiti (daca apuci prin intersectii) ii ''vezi'' ca sunt calculati si manevrele care le fac nu sunt haotice, au risc calculat ca sa spun asa.
Sau vezi cate 3-4 bikeri la drum ti-e mai mare dragu, imi place si mie (si nu cred ca numai mie) sentimentu de libertate/ca nu depinzi de nimeni, esti tu si ''ea'' care te duce, parca nici nu mai conteaza destinatia.

Dar ce sentiment ii incearca pe retarzii ''zgomotoci'' (sa-l citez pe Adrian) nu stiu, la ei e vorba de nesimtire crasa (de care desigur ca nici nu sunt constienti, pt ca n-au minte prea multa), ei si zgomotul, sa omoare nervii nostri.

#24
ipman

ipman

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 2.810
  • Înscris: 16.05.2004
Cross-urile nu sint legale pe strada, ca sa lamurim aspectul asta. Nu au nici un fel de lumini sau semnalizatoare, asa ca nu poti merge pe strada cu ele. De aceea nici nu respecta regulile pentru vehiculele de strada in ceea ce priveste poluarea, inclusiv cea fonica.

Va asigur ca si o toba Akrapovic (care nu are in ea aproape nimic) se poate auzi in limite decente daca stii sa mergi. Totul e doar sa vrei.

#25
abunea

abunea

    Active Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 1.723
  • Înscris: 23.11.2007
Sunt si cross-uri de strada, inmatriculate, cu lumini si toate cele. Cum zicea cineva mai sus, problema nu e toba, se poate merge si in asa fel incat sa nu deranjezi. Problema reala este obrazul aluia care calareste mobra si ala nu se poate subtia decat cu amenzi babane. Am vazut oameni cu tobe de cross standard, care merg cu bun-simt si nu fac zgomot excesiv. Multi motociclisti au in cap prostia conform careia daca au o toba zgomotoasa sunt observati mai usor in trafic, dar mie mi se pare ca nu e chiar asa. Sunt 10.000 de zgomote pe strada + casetofonul din masina mea + climatizarea si am constatat ca observ mai repede un motociclist atunci cand imi scoate ochii cu faza lunga ( si in timpul zilei ). Si sincer nu ma deranjeaza sa mearga cu faza lunga si in oras, pana la urma sunt o gramada de patachine cu carnet care nu folosesc oglinzile. Hai ca si toba ar fi suportabila la 12 ziua pe Magheru, cand oricum e un balamuc de nedescris. Dar mor pe aia care le tureaza ca descrieratii noaptea. Stau pe Decebal si toti papagalii cu motoare simt nevoia sa dea ture prin fata teraselor cu motoarele turate la blana. Cam la fiecare 3-4 minute, dupa ora 11, se mai aude o bazaietoare din asta turata.

#26
ipman

ipman

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 2.810
  • Înscris: 16.05.2004
Numai alaturarea cuvintelor cross si strada nu are sens. Ce sa faci pe strada cu cauciucuri cu crampoane, cu furca cu o cursa uriasa, fara ventilator electric pentru racire si multe altele?

#27
abunea

abunea

    Active Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 1.723
  • Înscris: 23.11.2007

View Postipman, on 22nd July 2009, 12:04, said:

Numai alaturarea cuvintelor cross si strada nu are sens. Ce sa faci pe strada cu cauciucuri cu crampoane, cu furca cu o cursa uriasa, fara ventilator electric pentru racire si multe altele?
Poate nu ai bani sa iti iei motocicleta de cross + remorca, ca sa o transporti pana unde ai nevoie, asa ca mergi pe o versiune inmatriculabila, care te face si pe tine varza din cauza vibratiilor si etc. Din moment ce e omologata nu vad o problema cu circulatia ei pe drumuri publice/orase, are cauciucuri cu crampoane si asta inseamna vibratii mai mari in ghidon, dar hai sa fim seriosi ca nu zgomotul de la cauciucuri deranjeaza ci sunetul tobei, daca e turata ca la balamuc. Eu am Atv cu cauciucuri cu crampoane si pot sa iti spun ca nu e nici o placere sa merg cu el pe asfalt, o fac cand am de munca sau nu am incotro. Si cred ca la fel e si cu posesorii de cross. Sunt masini pregatite de off-road care trec prin oras si la care cauciucurile chiar fac zgomot, dar nici ala nu mi se pare f deranjant. Enervant e sunetul de motor turat la maxim.

#28
ipman

ipman

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 2.810
  • Înscris: 16.05.2004
Ma refeream ca la asta strict din punct de vedere al functionalitatii, asa cum zici si tu. E incomoda, nu face efortul.

Cit despre zgomot, de aceea exista tobe "street-legal" si altele care nu sint.

Si despre omologare: cit timp e omologata, e buna de circulat, evident.

#29
ryco78

ryco78

    Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 858
  • Înscris: 12.09.2005
problema nu cred ca sunt tobele aftermarket care au silencer si care suna foarte bine mai ales la relanti ,problema e trasul de gas pe loc doar asa sa intoarca fetele capul dupa "baietasi" si alte manevre de genu asta!
nu sunt impotriva tobelor galagioase ,ba si mie imi plac dar folosite cu bun simt si mai ales cu silencer noaptea cand lumea mai doarme :))!

#30
higheaven

higheaven

    Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 490
  • Înscris: 01.09.2005
de ce ? de ce? de ce?
ca e plina tzara de nesimtiti, si capitala lor e la bucuresti - asta fara nici o aluzie gresita
exista nesimtiti si in randul motociclistilor care fac zgomot in exces, a automobilistilor ce parcheaza pe locuri de handicapat, a preotilor care sunt pedofili, a guvernantilor care fura, a politistilor care iau mita.
Totodata e plina tara si de persoane care sufera de sindromul drobului de sare si cel al caprei vecinului.

1) solutia legala: stai in fiecare noapte macar o ora pe marginea drumului si noteaza fiecare nr de inmatriculare care deranjeaza si suna la urgente facand reclamatii complete.
Infiinteaza o asociate non-profit si aduna pe o lista cat mai multe persoane nemultumite de aceeasi problema.
Contacteaza presa si media furnizand date cat mai detaliate inclusiv solutia autoritatilor.
2) solutia barbara: ulei, bate, sarma, cuie, borcane si alte tipuri de proiectile
....dar nu uita ca esti in Romania

#31
SandMan_Rave

SandMan_Rave

    Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 756
  • Înscris: 14.01.2006
Aceeasi problema o am si eu... stau pe un bulevard foarte circulat din frumoasa capitala, si pot sa spun ca am ajuns sa urasc motociclistii, ce aveti frate de le turati asa, daca dau astia liber la vanat motociclisti imi cumpar sniper, nu mai pot sa dorm noaptea (si chestia cu termopan+AC nu e o solutie) cred ca intr-o noapte ies si torn ulei pe strada, astept sa cada unu si ii fac motorul funda ca m-au scos din sarite.
Ce Loud Pipes Save Lifes, va spun eu ce o sa va salveze vietile, daca o sa invatati sa stati la coada la semafor, daca nu o sa mai depasiti viteza legala, daca aveti un echipament corespunzator, daca o sa circulati corespunzator, fara depasiri prin dreapta urcat pe trotuar si alte minunatii.
Faptul ca scoateti filtrele de la tobe si turati motorul fara sens e doar NESIMTIRE!

#32
DMIHNEA

DMIHNEA

    Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 495
  • Înscris: 11.06.2005
Personal am perioade cind nu suport nici latratul ciinilor sau cintatul cocosilor,considerati ca si nivelul de stress al oamenilor a crescut,adaugat la zgomotul de motoare ale frustratilor ce le tureaza aiurea si fara folos...

#33
H725

H725

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 9.587
  • Înscris: 19.03.2005
cam prin 1993, aveam o "sovietica" in 2 timpi  :wacko: ...  poate pare incredibil dar am modificat sita tobei, pt ca fumul sa treaca prin inca o "camera", pt a fi si mai silentioasa...

#34
gxg88

gxg88

    Active Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 1.159
  • Înscris: 15.03.2006
Loud pipes save lives

Cacanaria maxima. Zgomotul nu face decat sa-i enerveze p-aia din dreptul tau sau pe cei din spate.
Au gasit motiv ca sa continue circul!

Mersul pe banda, protectiile si vitezele decente save lives.


Multora (inclusiv mie) le plac vibratiile si sunetele unui motor puternic, dar pana la etalarea tampita e nevoie de o minte timpita.

#35
ipman

ipman

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 2.810
  • Înscris: 16.05.2004

View PostH725, on 24th July 2009, 03:20, said:

cam prin 1993, aveam o "sovietica" in 2 timpi  :wacko: ...  poate pare incredibil dar am modificat sita tobei, pt ca fumul sa treaca prin inca o "camera", pt a fi si mai silentioasa...

Ai facut rau, tobele pentru motoarele in 2T sint calculate riguros ca sa poata face contra-presiune. Modificarea lor duce la pierderea puterii in foarte multe cazuri.

Cit despre "loud pipes save lives" citeodata e adevarat, citeodata nu. Cel mai sigur e sa stii sa conduci ca si cum nu te-ar vedea nimeni, pentru ca la noi nimeni nu vrea sa te vada. Culmea, nici cei care te vad.

#36
mariussp

mariussp

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 43
  • Înscris: 31.12.2005
Cand ma plimb cu copilul de 5 luni care doarme in carut si trece un retardat din acesta cu motorul de mi-l sperie din somn si nu reusesc 5 minute sa-l linistesc, in afara de faptul ca imi vine sa-l omor pe frustratul asta sexual care isi cumpara un motor de viteza sa-l tureze in oras pentru a compensa lipsa dotarii dintre picioare, ajung sa zambesc larg cand vad la stiri ca a mai murit cate un dobitoc pe motor de viteza. Apropo baietasi pe motoare de viteza modificate, care nu aveti respect fata de cei din jur, sper sa va vad pe toti la stiri cu lumanari in jur si sa va odihniti pe cealalta lume asa cum se odihneste copilul meu cand treceti voi pe strada.

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

Utilizatori activi: 1

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate