Neurochirurgie minim invazivă
"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv. Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice. www.neurohope.ro |
Unt de arahide
Last Updated: Jun 08 2015 15:31, Started by
StepUp07
, Jul 12 2009 12:15
·
0
#56
Posted 10 May 2011 - 20:58
Cum e ala unt de fasole?
Nu cumva vrei sa zici fasole batuta ? E adevarat ca daca stii cum sa o faci, poti sa o intinzi pe paine mai bine ca untul de arahide ! |
#57
Posted 10 May 2011 - 21:16
Ce "stiinta" trebuie la fasolea batuta ca sa se intinda bine pe paine? :)
|
#59
Posted 11 May 2011 - 20:50
dave, on 13th July 2009, 23:45, said: am auzit frecvent de untul de arahide din filme americane dar nu gasesc nimic in supermarket aici in Ro cat costa un borcan de unt arahide? ce gust are? contine multe grasimi? de ce untul de arahide este de negasit in Ro? Se gaseste la orice minimarket. Doar ca trebuie sa te uiti atent(a) la raionul de dulciuri/ciocolata. |
#60
Posted 11 May 2011 - 20:51
Iote stiinta :D :
- se fierbe fasolea in apa fara sare (cica fierbe mai bine fara sare) - cind e fiarta se scurge si se zdrobeste cu un mixer (cica asa-i modern :D ) - daca e prea groasa se poate adauga o parte din zeama scursa, se adauga sare si piper dupa gust - se dinstuie ceapa in ulei, se adauga boia de ardei dulce, se toarna peste fasole si se amesteca bine Na' ca pe un topic cu mincare americaneasca am offopicait cu fasole romaneasca :lol: ! |
#61
Posted 12 May 2011 - 00:20
#65
Posted 14 January 2012 - 23:07
Am descoperit si eu acum cativa ani untul de arahide in magazinele noastre, cred ca primul sortiment pe care l-am incercat a fost "Maxim" luat din Carrefour. La inceput mi s-a parut foarte innecacios, cu toate ca gustul era OK. Intre timp am incercat diverse marci in diverse combinatii, cel mai mult imi place pe paine cu ceva gem peste, nu mult. Mananc foarte mult si gol, cu lingurita si de obicei ma opresc cu greu, odata mi s-a facut si rau de cat am mancat.
Mare atentie la ce contine: chiar acum am in frigider doua borcane, unul este marca lui MegaImage, "356" sau cum i-o zice si contine 72% arahide, ulei de floarea soarelui, grasimi vegetale hidrogenate, dextroza si sare. Celalalt este "Calve" si contine 93% arahide, ulei de floarea soarelui si sare. Bineinteles ca este cca 12 lei fata de cca 8, dar diferenta este evidenta chiar si la gust, nu mai vorbim de consistenta. Asa ca mare grija ce cumparati si ce bagati in gura, nu va zgarciti la cativa lei in plus! Edited by danco, 14 January 2012 - 23:08. |
#66
Posted 15 January 2012 - 18:09
recunosc ca am fost tentat de multe ori sa-mi cumpar,dar ma retine ceva.mananc alune saptamanal cate 2-300grame si recunosc ca ma opresc cam greu,sunt putin grele pentru pancreas tocmai de aceea ma intreb ,de ce as manca alune pe paine?
|
#67
Posted 15 January 2012 - 18:12
#68
Posted 15 January 2012 - 19:42
Da, untul de arahide e o baza buna pentru sosuri (mai ales daca mergi pe un sos mai picant).
|
#69
Posted 02 February 2012 - 22:54
danco, on 15th January 2012, 00:07, said: .....unul este marca lui MegaImage, "356" sau cum i-o zice si contine 72% arahide, ulei de floarea soarelui, grasimi vegetale hidrogenate, dextroza si sare. Untul de arahide este foarte sanatos, recomandat pentru inima, contine grasimi nesaturate (colesterol bun)....dar e de preferat sa fie facut in casa si nu cumparat din comert , unde il iei la pachet cu chimicale daunatoare organismului nostru. |
|
#71
Posted 30 October 2012 - 12:28
#72
Posted 31 October 2012 - 22:39
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users