Chirurgia endoscopică a hipofizei
"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală. Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale. www.neurohope.ro |
Unt de arahide
#19
Posted 14 July 2009 - 09:19
Nu vreau să vă stric apetitul, dar poate nu știați că:
Quote Untul de arahide nu conține aditivi alimentari, în schimb are o cantitate importantă de grăsimi hidrogenate (~margarina). Untul de arahide Maxim’s (de exemplu) are o etichetă pe care scrie cam asa: "Ingred. Arahide prajite, Zahar, Sare, Ulei Vegetal Hydrogenat, Uleiuri". Produsul este o îmbinare de ingrediente nefericită în sensul că: pe lângă pasta de arahide s-au adăugat cantități importante de zaharoză, sare, uleiuri hidrogenate nesănătoase și uleiuri de natură nespecificată. Pasta de arahide ca atare și uleiul conținut de aceasta au o valoare nutrițională ridicată, însă asocierea cu celelalte ingrediente scade valoarea biologică, rezultând un produs cu un profil nutrițional dezechilibrat, cu exces de grăsimi naturale, dar și artificiale (ulei hidrogenat), precum și sare ascunsă. Din cauza grăsimilor hidrogenate, a zahărului și a sării, produsul nu este indicat copiilor, femeilor însărcinate și care alăptează, supraponderalilor și obezilor, bolnavilor de inimă, hipertensivilor, celor cu dislipidemie și hipertrigliceridemie, celor cu afecțiuni renale, hepatice, persoanelor cu afecțiuni neurodegenerative, alergicilor, celor cu status proinflamator sistemic. Diabeticii îl vor consuma numai cu acordul medicului curant. Este interzis alergicilor la arahide. |
#20
Posted 14 July 2009 - 10:21
iordake_nl, on 14th July 2009, 08:41, said: Iei deja satesaus gata facut si adaugi sambal (foarte) iute. Simplu. Da, da' ala facut din comert are multe E-uri :). Alta_, on 14th July 2009, 09:19, said: Nu vreau să vă stric apetitul, dar poate nu știați că: Dincolo de faptul că nu pricep cum un produs alimentar ar putea fi vreodata genial, aveți grijă să nu consumați unt de arahide cu margarină - bonus. De acord, de aia am si mentionat ca daca nu e mancat cu polonicul e ok. Pe de alta parte prefer oricand o lingurita de unt de arahide unei bucati de foetaj din comert. PS: Daca tu nu ai descoperit pana acum nici o placere culinara inseamna ca tu mananci doar ca sa traiesti (cum ar fi normal, zic unii :D). Sunt multi alti oameni carora le place mancarea gustoasa (io ma numar printre ei). Sunt chestii pe care le consider geniale si altele care-mi provoaca repulsie. ;) |
#21
Posted 14 July 2009 - 11:31
Alta_, on 14th July 2009, 10:19, said: Dincolo de faptul că nu pricep cum un produs alimentar ar putea fi vreodata genial, aveți grijă să nu consumați unt de arahide cu margarină - bonus. Ca nu pricepi tu, eh, nu-i bai, unii mai mananca si din placere nu numai din nevoia de a supravietui. B) PS: 59 de kg here, nu te arunca la concluzii pripite... :rolleyes: Edited by kappa_man84, 14 July 2009 - 11:31. |
#22
Posted 14 July 2009 - 11:55
Dev, on 14th July 2009, 10:21, said: PS: Daca tu nu ai descoperit pana acum nici o placere culinara inseamna ca tu mananci doar ca sa traiesti (cum ar fi normal, zic unii :D). Sunt multi alti oameni carora le place mancarea gustoasa (io ma numar printre ei). kappa_man84, on 14th July 2009, 11:31, said: Ca nu pricepi tu, eh, nu-i bai, unii mai mananca si din placere nu numai din nevoia de a supravietui. Edited by Alta_, 14 July 2009 - 11:57. |
#23
Posted 14 July 2009 - 12:45
Mie mi s-a facut rau pofta de peanut butter cu dulceata... :sadwalk:
|
#24
Posted 14 July 2009 - 13:31
Si, mai mult de-atata, mi-ai facut si mie pofta. :nonobad:
edit: imi cumpar maine. Musai! Asa-i ca n-o sa mor de la el daca-s slaba, si in mod normal nu mananc nici prea dulce, nici sarat, nici nesanatos? :) Edited by s3ction31, 14 July 2009 - 13:35. |
#25
Posted 14 July 2009 - 13:35
nu stiam ca este si la noi
as manca sa vad cum e, n-am mancat niciodata este bun la gust? |
#26
Posted 14 July 2009 - 13:37
Prima data cand am mancat am zis: "mooaaa, ce seamana la gust cu snacksurile cu gust de arahide!" :lol:
Bun-bun, nu vezi ca toti ne-am adunat aici sa salivam? :dribbledrool: |
#27
Posted 14 July 2009 - 13:38
#28
Posted 14 July 2009 - 13:43
Pe pagina anterioara vezi o gramada de idei. Eu am mancat doar simplu, da' acu' vreau cu dulceata. Stiu ca americanii il combina cu gem sau "jelly", probabil ca astea-s variantele cele mai gustoase.
|
|
#29
Posted 14 July 2009 - 13:45
ia sa imi iau si eu un borcan (banuiesc ca la borcan se vinde)
|
#30
Posted 14 July 2009 - 15:08
Alta_, on 14th July 2009, 09:19, said: Nu vreau să vă stric apetitul, dar poate nu știați că: (poveste despre untul de arahide si cat de rau este el si contraindicat copiilor) Dincolo de faptul că nu pricep cum un produs alimentar ar putea fi vreodata genial, aveți grijă să nu consumați unt de arahide cu margarină - bonus. Untul de arahide, mai ales in Olanda, este considerat a fi un fel de aliment de baza pe meniul vegetarienilor/veganistilor. Tot in Olanda (si nu numa') se recomanda untul de arahide pentru alimentatia copiilor. Si asta de ani de zile. Nu mai comentez mai departe ca n-are rost. Dev, on 14th July 2009, 10:21, said: Da, da' ala facut din comert are multe E-uri :) . Beneeee... Ia niste ketjap dulce (pentru cei ce nu stiu, asta e sos de soia) osutadoojcincidemililitri, cateva linguri de otet de orez (nu mai mult de trei), o lingura de sambal (pentru cei ce nu stiu, asta e un fel de zacuscapasta de ardei iute rosu) de care vrei, trei linguri de zahar tos fin, doo linguri de suc de lime, doi catei de usturoi, un pumn zdravan de arahide prajite nesarate (cat sa fie de vreosutasaptejdoodegrame), le arunci toate astea in blender si blendezi cat ai chef. Mai putin daca vrei cu bucatele de arahide, mai mult daca vrei mai pasta. CAnd e gata, pui in strachina, pui strachina in benmari, incalzesti si pui, fara euri, peste ce vrei. E bine-acum? Sau o sa zici ca si sambalul si ketjapu' au euri in ele/ei. Eh, daca au, nu fa. Na! :P Edited by iordake_nl, 14 July 2009 - 15:11. |
#31
Posted 14 July 2009 - 19:31
:dribbledrool: :dribbledrool: :dribbledrool: maine imi iau si eu ... nu mai pot :D
|
#32
Posted 14 July 2009 - 21:22
n-am incercat...si mi-e cam frica...ca s-ar putea sa-mi placa. de fapt sunt sigur ca o sa-mi placa...
pe la ce raion ar trebuis a gasesc chestia asta?...langa untul normal...ssau la raionul de gemuri? |
#33
Posted 14 July 2009 - 21:30
bubalus, on 14th July 2009, 21:22, said: n-am incercat...si mi-e cam frica...ca s-ar putea sa-mi placa. de fapt sunt sigur ca o sa-mi placa... pe la ce raion ar trebuis a gasesc chestia asta?...langa untul normal...ssau la raionul de gemuri? La gemuri... Eu tocmai am mancat vreo suta de grame in seara asta :death:, dupa cum ziceam: cu polonicul tot'nainte. |
|
#34
Posted 15 July 2009 - 16:49
Unt de arahide puteti sa faceti si voi, acasa, foarte simplu.
Ca sa va iasa vreo 300 de grame, luati un sfert de chil de arahide prajite si decojite (si fara "pielita), maxim o lingura de ulei de arahide, o lingurita de sare si, daca chiar vreti, maxim o lingurita de zahar. Puneti apoi arahidele si sarea in blender sau in rasnita, puneti juma din lingura de ulei, puneti capacul si dati drumu' la masinarie. Cum arahidele contin si ele ulei, aveti grija sa nu puneti mult ulei de la inceput. Unele arahide au mai mult ulei personal, altele mai putin. Asa ca fiti cu balegare de seama. Tot blenduind, va mai uitati sa vedeti ce se intampla inlauntru in blender. Daca vi se pare prea uscat mai puneti putin ulei, nu mai mult de jumatea cealalta de lingura. Asta ar trebui sa fie maxim deajuns. Si blenduiti iarasi. Unora le place ca untul de arahide sa fie pastapasta asa ca blenduiti binebine. N-o sa iasa pasta asa ca treceti pasta care s-a facut printr-o sita si bucatelele ramase le zdrobiti cum stiti si apoi bagati iar la blender putin. Altora, cum sunt eu, le place pasta cu bucatele de arahide prin ea, adica blenduita mai putin fin. Si cand ati gatat pasta, o puneti in borcan foarte curat si cu capac si o tineti la frigider. Si mancati cand aveti chef. Cica, untul de arahide facut in casa tine la frigider cel putin doua saptamani fara probleme. Tine el si mai mult, nu e vorba, da' n-am chef sa intru in polemici. Inainte sa-l intidenti pe paine untu asta mai mestecati oleaca in boscan ca nu cumva sa se fi separat ceva ulei de rest si sa ziceti ca vi se face greata cand vedeti ulei in mancare si nu mai mancati. Sau, data viitoare, puneti mai putin ulei ;) O sa zici acum ca cum iese 300 de garme din 250 + o lingura de ulei. Am zis 300 orientativ ca sa stii ce borcan sa speli. Edited by iordake_nl, 15 July 2009 - 16:51. |
#35
Posted 15 July 2009 - 17:02
iordake_nl, on 15th July 2009, 17:49, said: Unt de arahide puteti sa faceti si voi, acasa, foarte simplu. Ca sa va iasa vreo 300 de grame, luati un sfert de chil de arahide prajite si decojite (si fara "pielita), maxim o lingura de ulei de arahide, o lingurita de sare si, daca chiar vreti, maxim o lingurita de zahar. Puneti apoi arahidele si sarea in blender sau in rasnita, puneti juma din lingura de ulei, puneti capacul si dati drumu' la masinarie. Cum arahidele contin si ele ulei, aveti grija sa nu puneti mult ulei de la inceput. Unele arahide au mai mult ulei personal, altele mai putin. Asa ca fiti cu balegare de seama. Tot blenduind, va mai uitati sa vedeti ce se intampla inlauntru in blender. Daca vi se pare prea uscat mai puneti putin ulei, nu mai mult de jumatea cealalta de lingura. Asta ar trebui sa fie maxim deajuns. Si blenduiti iarasi. Unora le place ca untul de arahide sa fie pastapasta asa ca blenduiti binebine. N-o sa iasa pasta asa ca treceti pasta care s-a facut printr-o sita si bucatelele ramase le zdrobiti cum stiti si apoi bagati iar la blender putin. Altora, cum sunt eu, le place pasta cu bucatele de arahide prin ea, adica blenduita mai putin fin. Si cand ati gatat pasta, o puneti in borcan foarte curat si cu capac si o tineti la frigider. Si mancati cand aveti chef. Cica, untul de arahide facut in casa tine la frigider cel putin doua saptamani fara probleme. Tine el si mai mult, nu e vorba, da' n-am chef sa intru in polemici. Inainte sa-l intidenti pe paine untu asta mai mestecati oleaca in boscan ca nu cumva sa se fi separat ceva ulei de rest si sa ziceti ca vi se face greata cand vedeti ulei in mancare si nu mai mancati. Sau, data viitoare, puneti mai putin ulei ;) O sa zici acum ca cum iese 300 de garme din 250 + o lingura de ulei. Am zis 300 orientativ ca sa stii ce borcan sa speli. cred ca o sa incerc si eu, merg si arahidele neprajite? Edited by eroarex, 15 July 2009 - 17:03. |
#36
Posted 15 July 2009 - 17:10
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users