Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
SUA intenționeaza sa interzi...

Piscina + pompa + diferential = c...

Micro sd pentru modulator fm

Izolare fonica, camera cu autoade...
 Cum scot peretele alb

Mariri de taxe si tva

Intrebari legate de AC si functia...

Whole Lotta Rosie vs Whole Lotta ...
 Dezavantaje calorifere aluminiu

Baterie moarta !?

Cadou nedorit. Cum scap de el?

Theo Rose x Domino x Alessandra -...
 R.I.P. Donald Sutherland

Problema de soft ...

PPC suprataxeaza voit fara nici o...

Gaura dreapta in perete gros
 

Receiver 5.1 Sony STR-DG520 + Incinte acustice Sony SSF-6000

- - - - -
  • Please log in to reply
42 replies to this topic

#19
razvan2011

razvan2011

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 30
  • Înscris: 02.07.2007
Dupa cum am scris testul ala nu mi se pare relevant pentru ca e facut de nemti. Ce-i place neamtului, nu-i place englezului si invers. Pana la urma si chestia cu loganul rasturnat arata cat de obiectivi sunt vis-a-vis de produsele fabricate in alte tari. Si eu sunt curios sa vad teste facute in Franta, Anglia sau Italia in care Magnat Monitor au dat clasa produselor din tarile respective  :D . Doar nu ne-am nascut ieri.
Referitor la exagerarea departamentului de marketing, eu chiar cred ca producatorii platesc din greu sa se scrie de bine despre produsele lor. Probabil ca au virat fara sa isi dea seama o suma mare in contul revistei respective de au inceput aia sa o ia razna  :) . Asta bineinteles este imposibil de probat si este doar o parere. Sa nu se consemneze.
Asta cu puternica inclinatie tehnica iar nu sta in picioare pentru ca e vorba de muzica, nu de masini.
Eu oricum am spus destul de clar ca voi asculta de curiozitate monitor 220 si vr-100 in paralel. Asa mi se pare corect. Daca mai e cazul voi reveni atunci cu impresii. Pana atunci o sa ma abtin de la discutii care pe care.
On-topic: Romeo, comparatia intre monitor 880 si primus 250 o poate face doar urechea ta. Dupa cum vezi parerile sunt impartite. Colegii de pe forum pot doar sa iti ofere niste variante pe care ei le considera cele mai bune dar dupa aia tu trebuie sa alegi.

#20
chicony

chicony

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 168
  • Înscris: 11.01.2006
Despre MMS 800 pot sa spun ca sunt cam dificile la pozitionat si ca daca nu le pui bine in camera suna a sunet de "bidon" cu bass-reflex-ul in spate; eu acum caut o solutie sa il mai domolesc, cu toate ca eu cred ca boxele isi vor mai da drumul dupa cateva zeci de ore de ascultat si vor suna mai cald un pic si probabil vor cobori mai mult la bass.

Cer si eu un sfat...2:
Am vazut o idee cum ca daca introduci niste dopuri din burete in orificiile de bass reflex suna mai corect basul; nu afecteaza difuzoarale aceasta "adaugare"?

Ce sunt acele basstraps mai exact?

Edited by chicony, 10 March 2009 - 22:37.


#21
razvan2011

razvan2011

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 30
  • Înscris: 02.07.2007
Te-ai gandit foarte bine sa le lasi intai sa se rodeze. Bass-ul se schimba mult dupa ce se mai lasa difuzoarele. Referitor la chestia cu buretele nu stiu ce sa zic. Daca se auzeau mai bine fara bass-reflex atunci faceau din start incinta inchisa. Eu zic sa mai astepti si daca sunetul nu se schimba in bine sa incerci sa le mai repozitionezi daca spatiul iti permite.

#22
domnujim

domnujim

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 919
  • Înscris: 04.12.2007

View Postchicony, on Mar 10 2009, 22:37, said:

Am vazut o idee cum ca daca introduci niste dopuri din burete in orificiile de bass reflex suna mai corect basul;

E o chestie absolut relativa. Boxele mele au venit cu astfel de bureti, dar nu mi-a placut deloc sunetul cu porturile de bass reflex astupate

View Postchicony, on Mar 10 2009, 22:37, said:

Ce sunt acele basstraps mai exact?

De exemplu (home-made):

Attached Files



#23
motanu44

motanu44

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,719
  • Înscris: 01.08.2007

View Postrazvan2011, on Mar 10 2009, 21:32, said:

Colegii de pe forum pot doar sa iti ofere niste variante pe care ei le considera cele mai bune dar dupa aia tu trebuie sa alegi.
Nu am zis ca eu consider ca Magnat Monitor sunt cele mai bune incinte. Realist, sunt niste incinte modeste entry-level, dar care in banii aia ofera ceea ce altele nu reusesc nici in dublul, chiar triplul sumei. Depinde din ce punct de vedere privesti (si de cati bani dispui). Din punctul meu de vedere si dupa banii mei sunt suficiente la momentul actual si sunt multumit (ca pana la urma asta conteaza). Dupa fiecare schimbare am avut acea satisfactie ca am schimbat sunetul in bine. (am incercat si diverse pozitionari, am respectat distantele fata de pereti, am pus basstraps cum spuneam, si cea mai surprinzatoare schimbare a fost de departe punerea de spike-uri ff ascutiti, pe monede. Schimbarea a fost uriasa, dupa urechile mele. Mai ramane sa le pun pe blocuri de granit sau ciment, si cand ma voi plictisi de ele si voi simti nevoia de mai mult le voi schimba, imi voi lua altele mai bune. Dar momentan sunt multumit si asta conteaza. Probabil nu as fi multumit sa dau 1200 euro pe Triangle-urile tale de exemplu, si dupa urechea mea diferentele percepute in plus sa nu fie pe masura pretului dat.

View Postchicony, on Mar 10 2009, 22:37, said:

Despre MMS 800 pot sa spun ca sunt cam dificile la pozitionat si ca daca nu le pui bine in camera suna a sunet de "bidon" cu bass-reflex-ul in spate; eu acum caut o solutie sa il mai domolesc, cu toate ca eu cred ca boxele isi vor mai da drumul dupa cateva zeci de ore de ascultat si vor suna mai cald un pic si probabil vor cobori mai mult la bass.

Cer si eu un sfat...2:
Am vazut o idee cum ca daca introduci niste dopuri din burete in orificiile de bass reflex suna mai corect basul; nu afecteaza difuzoarale aceasta "adaugare"?

Ce sunt acele basstraps mai exact?

View Postrazvan2011, on Mar 10 2009, 22:46, said:

Daca se auzeau mai bine fara bass-reflex atunci faceau din start incinta inchisa. Eu zic sa mai astepti si daca sunetul nu se schimba in bine sa incerci sa le mai repozitionezi daca spatiul iti permite.
Aceeasi problema si la mine la inceput, la MM880. Bubuiala excesiva, prelunga. In primul rand solutia cu bureti sau dopuri e un compromis nefericit. MM880 pot avea un bas foarte strans si precis, dar si bubuiala, am avut si de-asta, pana sa gasesc cum sa sune mai bine.
Cateva conditii sa nu ai bubuiala:
- Departeaza-le de pereti. Distantele ideale ar fi 70cm fata de peretele din spatele lor si min 40cm fata de peretii laterali. Asa am observt ca se aude cel mai bine. (BR pe spate e cel mai mare neajuns al lor, cred eu)
- Camera minim 18-20mp. Eu am 18mp si sunt chiar si asa sunt cam mult boxele pentru camera asta
- Basstrap-uri. Sunetul ca din butoi se datoreaza rezonantelor prin camera datorate reflexiilor din pereti, prin zona midbass 85-110hz. Cunosc foarte bine sunetul. UNdele reflectate se suprapun cu cele emise de difuzor, in antifaza, creand asa numitele "unde stationare". Asadar in anumite zone din camera - in cel mai rau caz in aproape toata camera - se va auzi un bass accentuat pe acea plaja de frecvente, care acopera restul melodiei, si da senzatia de urechi infundate si sunet din butoi. Cum am spus, infundarea gurilor de bass-reflex cu bureti sau scaderea frecventelor respective din egalizator nu ajuta cu mare lucru, e doar un compromis nefericit, pentru ca nu acolo e problema, sunetul oricum iese cum trebuie din boxe; peretii goi si podeaua care reflecta sunt problema. Aici intervin basstrap-urile de care vorbeam. Acestia sunt niste panouri care absorb undele joase care altfel s-ar reflecta din pereti. Sunt facuti de obicei din vata minerala de densitate medie, 40-60kg/metru cub. Basstrap-urile se pun pe la colturi si in punctele de reflexie primara (vezi aici, pag 18). Vata aceea minerala la noi o gasesti in Hornbach, Praktiker, OBI si altele asemenea, se numeste Isover PLU 50 si are densitate 40kg/mcub (mai buna era PLA - 60kg/mcub, dar nu am gasit nicaieri in bucuresti). Pentru alte detalii cum le-am facut eu - MP, dar abunda youtube-ul de tutoriale.
Eu le-am facut de 15cm grosime, 60 cm latime, momentan doar la colturile camerei si pana la jumatatea peretelui (vezi poza), urmeaza pana sus s.a.m.d.
- Desigur, si podeaua trebuie acoperita, cel mai bine cu un covor, o mocheta foarte groasa, sau macar 2 covorase foarte "pufoase" sa acopere sub boxe si imprejurul lor.
- Deasemenea, am incercat sa le si ridic pe niste scaunele pentru a mai reduce din bubuiala si a aduce tweeter-ul la nivelul urechii in pozitia mea de ascultare. Am observat ca in acest fel se strange bassul, departandu-le de podea, si mi-a placut si le-am lasat asa. Am improvizat niste stand-uri mai elegante pentru ele, pe care le-am pus la randul lor pe spike-uri ff ascutite, ceea a adus un plus semnificativ claritatii sunetului, dinamicii si soundstage-ului. Bine, stand-urile "canta cu boxele" ce e drept, dar vor fi inlocuite in curand de blocuri de ciment probabil, in carcasa de lemn ranforsata, ca sa vina si frumos. Eventual si bile ceva de plumb inauntru.
- Deci, asezarea pe un obiect cu masa mai mare decat a lor si foarte rigid, care nu rezoneaza, aduce un alt plus dinamicii, atacului si detaliului.  Erau de ajuns si placi de granit de ~3cm grosime, pe spike-uri si ele, dar la mine veneau boxele prea jos.

In mare, cam astea ar fi o parte din conditiile pe care sa le indeplinesti ca sa nu mai ai bubuiala si sa scoti cat mai mult din ele. Poti experimenta si alte idei, difera bineinteles de la camera la camera, eu ti-am spus doar ce a functionat la mine pana in momentul asta. Mai multe detalii aici

Attached Files


Edited by motanu44, 11 March 2009 - 00:45.


#24
motanu44

motanu44

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,719
  • Înscris: 01.08.2007
Desigur, daca solutia cu basstrap-urile de mai sus nu merge (din motive de ordin estetic si practic), bine ar fi sa ai camera cat mai mobilata, biblioteci pe ale caror rafturi sa fie cat mai multe carti, peretii acoperiti cu tablouri ceva, pe podea mocheta sau covor cum am spus, draperii groase si grele in dreptul geamurilor si in general sa ai acoperita orice suprafata neteda refractanta ce ar putea duce la reflexii nedorite prin camera. Pentru absorbtia undelor joase insa tot ceva mai dens trebuie, si in special la colturi. Deci cu cat e camera mai goala, cu atat sunetul e mai "ca din butoi" pe joase si tipator si spart pe inalte.
(scuze pentru postul dublu, mi-am dus aminte tarziu ca ar trebui mentionat si lucrul asta in urma post-ului de mai sus)

Edited by motanu44, 11 March 2009 - 01:54.


#25
chicony

chicony

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 168
  • Înscris: 11.01.2006
Mai multe detalii [url="http://www.jfstudiodesign.ro/texte/JFSD%20-%20Camera%20de%20auditie.pdf"]aici[/url]
[/quote]

Merci, de mare ajutor! Intr-adevar camera este cam goala acum si nici eu nu am pus spike-urile(am asezat boxele pe niste carti groase)insa am bagat la cap cum trebuie puse: cu monezi sau granit. Cu siguranta cand va fi totul la locul lui si camera plina(intre timp se mai rodeaza boxele), va suna totul mai bine.

#26
motanu44

motanu44

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,719
  • Înscris: 01.08.2007
Ideea e sa fie spike-urile cat mai ascutite si suprafata de contact cu podeaua cat mai mica. Monezile sunt pentru a nu se infige spike-urile in podea (strica parchetul plus ca suprafata de contact n-ar mai fi asa de mica). Am auzit ca gasesti mag Muzica spike-uri (parter, in spate pe stanga, in colt), nu sunt sigur cat sunt de ascutite, nu le-am vazut. Eu pe ale mele le-am bagat la polizor :D si momentan isi fac treaba si asa, sunt foarte ascutite

#27
domnujim

domnujim

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 919
  • Înscris: 04.12.2007
Confirm - spike-urile sunt de baza ca sa reduci bass-ul care o ia razna prin camera.

In ceea ce priveste bass-trapurile: e ideal sa existe zona de absorbtie dar si de reflexie.
Spun asta in urma celor observate la mine. Initial am "placat" cu burete aproape tot peretele din spatele boxelor si pe cel din laterala. Urmarea a fost un sunet mort, lipsit de viata si dinamism.
Din cauza asta m-am rezumat doar la portiunea din spatele boxelor (dupa cum se poate vedea in poze) + cate o fasie de 10 cm latime si aprox 15 grosime plasatas in fiecare colt. Rezultatele au fost mult mai bune.
Desigur, chestia asta poate ca e aplicabila numai in camera mea - conditiile difera de la o camera la alta, evident. Dar as zice ca e o idee care merita retinuta in momentul in care experimentezi.

PS - Felicitari pt noile boxe si efortul de a aranja camera :) La care "Triangle" te referi?

#28
Romeo_NT

Romeo_NT

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 818
  • Înscris: 11.01.2007
Se pare ca,la raportul calitate pret,Magnat ramane pe primul loc...
Am citit cateva review-uri despre NAD C315 BEE si,pe langa calitatea exceptionala a auditiei,ar avea doua "minusuri": lipsa VU-meter,si faptul ca vibreaza carcasa,datorita transformatorului. :) Posesorii de pe forum pot confirma?

#29
motanu44

motanu44

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,719
  • Înscris: 01.08.2007

View Postdomnujim, on Mar 11 2009, 09:44, said:

Confirm - spike-urile sunt de baza ca sa reduci bass-ul care o ia razna prin camera.

In ceea ce priveste bass-trapurile: e ideal sa existe zona de absorbtie dar si de reflexie.
Spun asta in urma celor observate la mine. Initial am "placat" cu burete aproape tot peretele din spatele boxelor si pe cel din laterala. Urmarea a fost un sunet mort, lipsit de viata si dinamism.
Din cauza asta m-am rezumat doar la portiunea din spatele boxelor (dupa cum se poate vedea in poze) + cate o fasie de 10 cm latime si aprox 15 grosime plasatas in fiecare colt. Rezultatele au fost mult mai bune.
Desigur, chestia asta poate ca e aplicabila numai in camera mea - conditiile difera de la o camera la alta, evident. Dar as zice ca e o idee care merita retinuta in momentul in care experimentezi.

PS - Felicitari pt noile boxe si efortul de a aranja camera :) La care "Triangle" te referi?
Multumesc! La Triangle astea ma refer, e un exemplu aleator, pe care am gasit la indemana sa-l dau in discutia cu razvan2011, pentru a ma face inteles mai bine in contextul ala. Oriucum noi sunt si mai scumpe... :)

E adevarat, cu cat camera e mai plina, cu atat e sunetul mai mort (si prin plina ma refer la pereti acoperiti de-a intregul, cum ai incercat). Dar in practica, si din ceea ce l-am sfatuit pe chicony, un tablou, biblioteci cu carti sau ceva similar, e un minim necesar. Deoarece, reflexiile au loc, in mare, intre pereti paraleli (podea-tavan, stanga-dreapta, fata-spate), de regula e de-ajuns acoperirea integrala a trei suprafete din camera, adica podeaua cu o mocheta, peretele cu geamul - cu o draperie, si inca un perete cu rafturi, ceva. Trebuie gasit, cum ai zis, un echilibru intre absorbtie, reflexie si difuzie in camera, si cel mai bine explica tot domnul Oros in linkul dat de mine mai sus.
Eu unul nu am pus inca mocheta ca stau cu chirie aici si ma mut curand...

View PostRomeo_NT, on Mar 11 2009, 10:16, said:

Se pare ca,la raportul calitate pret,Magnat ramane pe primul loc...
Am citit cateva review-uri despre NAD C315 BEE si,pe langa calitatea exceptionala a auditiei,ar avea doua "minusuri": lipsa VU-meter,si faptul ca vibreaza carcasa,datorita transformatorului. :) Posesorii de pe forum pot confirma?
VU-Meter dupa mine nu e necesar, am in foobar2000, pe cate benzi vreau... Nu am nevoie sa-mi joace luminite pe el. De fapt, la majoritatea in gama asta de pret si mai sus, nu am vazut VU-meter.
La mine nu vibreaza nimic, am modelul imediat urmator, C 325BEE. Dar nu am mai auzit nici la nimeni pe forum-uri, printre posesori. Eventual un bazait infim, daca stai cu urechea aproape de tot de traf, dar eu nu aud nimic (noaptea aud doar masinile de pe strada :))
Dupa mine, minusurile astea sunt prea putin importante raportandu-ne la ce calitate audio pe care o ofera NAD in pretul ala, prin modelul 315BEE.

Edited by motanu44, 11 March 2009 - 10:51.


#30
FC72

FC72

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,665
  • Înscris: 06.03.2005
In primul rand Magnat este o firma minuscula si nu are buget de publicitate si marketing comparabil cu firmele cu care a concurat in test fara sa vorbim de colosi de larg consum japonezi.Magnat este o firma mica si in Germania iar produsele lor se vand numai pe continentul european si nu in toate tarile.

Revista Audio-Video se poate descarca de pe site si se poate urmari ca nu favorizeaza  firmele germane, sunt destui castigatori precum Focal in competitie directa cu branduri germane.

Specialisti , editorii explica punctual ce si de ce este mai bun un produs cu tabele comparative unde sunt punctati diversi parametrii considerati ca fiind definitorii in aprecierea calitati sunetului.Acum cat de relevant sau precis este acest mod de evaluare ramane de vazut sau de apreciat din punct de vedere personal.
Macar au un algoritm elaborat si sistematic de evaluare comun pentru orice produs nu se bazeaza dupa impresii artistice subiective.Mai mult, sunt singurii care au determinat influenta spatiului acustic asupra redarii diverselor incinte si au dezvoltat un sistem de recomandare pentru fiecare incinta testata in functie de caracteristicile incaperii.

Daca afirmi ca bat campii sau mint in testele efectuate poti sa aduci orice argument care sa infirme apreciererile sau deprecierile vizavi de orice produs testat.
Un cunoscator poate observa cu usurinta daca infrumuseteaza, exagereaza cumva in ce declara dar iti garantez ca orice afirmatie scrisa acolo are acoperire reala si nu poate fi considerata gresita sau mincinoasa.In cel mai rau caz afirmatiile se pot interpreta sau citi printre randuri dar nu se pot considera in nici un fel gresite.

  On topic eu imi mentin parerea ca modelul MM220 este cel mai bun din toata seria MM  cu sunetul cel mai echilibrat chiar mai bun decat MM880 in majoritatea spatiilor de auditie.Pentru a gasi ceva mai bun trebuie sa cheltui mai mult de 200 euro si nu ai siguranta ca vei obtine ceva grozav, cu siguranta pana in 10 milioane vei intalni compromisuri si carente majore.

#31
motanu44

motanu44

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,719
  • Înscris: 01.08.2007

View PostFC72, on Mar 11 2009, 11:12, said:

On topic eu imi mentin parerea ca modelul MM220 este cel mai bun din toata seria MM  cu sunetul cel mai echilibrat chiar mai bun decat MM880 in majoritatea spatiilor de auditie.Pentru a gasi ceva mai bun trebuie sa cheltui mai mult de 200 euro si nu ai siguranta ca vei obtine ceva grozav, cu siguranta pana in 10 milioane vei intalni compromisuri si carente majore.
Am avut si MM220, diferentele nu sunt izbitoare, dar sunt. Le-am ascultat side-by-side, in aceleasi conditii. 220 au o dinamica ceva mai buna, un soundstage parca mai bine definit, si un bas mai scurt (evaluari facute cu ceva timp in urma, dupa urechea mea, cam neexperimentata dealtfel). Eu luasem 220 fara sa le ascult, pe baza multiplelor aprecieri pozitive la adresa lor, dar pe mine m-au cam nemultumit pe partea de bas (deh, varsta, combinata si cu unele genuri pe care le mai ascult din cand in cand). Motiv pentru am facut ceea ce consider un compromis bun intre calitate si bas mai puternic, adica MM880. Daca luam un sub pe langa 220, cred ca mai rau faceam. Nu spun ca sunt mai bune 880 decat 220 (respectiv 800 decat 200), dar pentru gusturile mele sunt, si pt muzica pe care o mai ascult din cand in cand, si momentan sunt multumit, in banii astia.
Zic astea in speranta ca-i vor fi de folos lui Robert_NT in alegerea dintre cele doua modele, depinde care sunt gusturile lui in materie de bas, si ce muzica asculta predominant. MM220 au si ele un bas chiar foarte puternic pentru niste bookshelf de marimea lor, dar pentru mine a fost insuficient. Cel mai bine ar fi sa le asculte daca are ocazia, sa nu le ia fara sa le asculte. Gusturile nu se discuta, si conteaza foarte mult si muzic aascultata. Unor persoane poate nu le place basul prea puternic. Pt MM880, ii stau la dispozitie, cum am spus.
Inca ceva. MM220 (MMS200) vor avea nevoie si ele de stand-uri bune pt a le pune in valoare, stand-uri cat mai grele cu spike-uri ff ascutite. Altminteri nu vor suna la valoarea la care sunt laudate pe aici. Si desi sunt mai mici, vor avea nevoie si ele de tratamente prin camera, bineinteles. Pe vremea aia nu cred ca le-am pus in valoare cum trebuie

Edited by motanu44, 11 March 2009 - 11:50.


#32
SA-HE75

SA-HE75

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 611
  • Înscris: 19.04.2006

View PostRomeo_NT, on Mar 11 2009, 08:16, said:

Am citit cateva review-uri despre NAD C315 BEE si,pe langa calitatea exceptionala a auditiei,ar avea doua "minusuri": lipsa VU-meter,si faptul ca vibreaza carcasa,datorita transformatorului. :)

Cateodata transformatorul face un zgomot mic (se aude numai cand este liniste deplina). Posibil ca potentiomentrul de volum sa inceapa sa fasaie (s-a intamplat la mai multi posesori, rezolvarea->cu ampul oprit se da de cateva ori rapid, la min si max potentiometrul si se rezolva). Un alt lucru interesant ar fi consumul in stand by, cica 20w.

Legat de calitatea foarte foarte buna a sunetului, confirm.
Interesant e ca dupa o jumatate de ora (de la pornire) se aude mai bine. Pe masura ce am probat/folosit boxe mai bune, de rezolutie mai buna, sunetul s-a imbunatatit semnificativ. Asa ca momentan, ampul va fi cu mult peste calitatea boxelor tale (asta in cazul in care ramai cu MM800). Avand un soundstage IMENS si o separatie a canalelor foarte foarte buna si nu in ultimul rand detaliile, care sunt delicioase la ascultare, dar asta numai cu boxe mai bune. Si cu inregistrari de calitate.

P.S. - NAD-ul NU este pentru oricine. Este posibil ca multora sa li se para "calm" ca nu face ZGOMOT sau ca nu URLA. Vreau sa NU intelegi ca ti-l recomand, pur si simplu mi-am spus niste pareri din proprie experienta.

Edited by SA-HE75, 11 March 2009 - 12:02.


#33
motanu44

motanu44

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,719
  • Înscris: 01.08.2007

View PostSA-HE75, on Mar 11 2009, 11:59, said:

Interesant e ca dupa o jumatate de ora (de la pornire) se aude mai bine.
DA? Si mie mi s-a parut, dimineata cand il porneam, sau oricand dupa ceva pauza, dar am crezut de fiecare data ca erau urechile mele neacomodate. Chiar ma miram... Coincide cu perioada pana cand carcasa incepe sa se incalzeasca, probabil are legatura.

Edited by motanu44, 11 March 2009 - 12:14.


#34
razvan2011

razvan2011

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 30
  • Înscris: 02.07.2007
Chiar o sa fac un mic test cu incintele pe care le-am gasit la magnat pe site in review-ul ala. Supreme 200 vs Vardus vr-100. Supreme 1000 si Vr-400 sunt cam greu de carat.  :D .
Referitor la Nad 315bee - e o mica bijuterie. Merita toti banii. Traf toroidal, conectori seriosi, mufe aurite, cablu detasabil, putere suficienta pentru un amplif asa micut.
Oricarui amplificator ii trebuie timp sa se incalzeasca ca sa ajunga la parametrii optimi de functionare. Si sa sune cum trebuie.
Chestia cu Vu-metrele nu am inteles-o.

#35
domnujim

domnujim

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 919
  • Înscris: 04.12.2007

View PostSA-HE75, on Mar 11 2009, 11:59, said:

P.S. - NAD-ul NU este pentru oricine. Este posibil ca multora sa li se para "calm" ca nu face ZGOMOT sau ca nu URLA.

Poti, te rog sa detaliezi? Eu il folosesc pe niste Mission 34i cu player Nad 521 si nu mi-ar fi trecut niciodata prin cap ca nu ar fi capabil de scandal. Adica pe langa jazz-uri si alte chestii "civilizate", mai ascult din cand in cand si cate un doom sau black metal sanatos, ori rock vechi "full of balls". Si urla :)

Ah, scuze - mi-am dat seama mai tarziu  - era vorba de Nad 315, eu ma gandeam la Nad 320

Edited by domnujim, 11 March 2009 - 22:31.


#36
SA-HE75

SA-HE75

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 611
  • Înscris: 19.04.2006

View Postdomnujim, on Mar 11 2009, 20:19, said:

Poti, te rog sa detaliezi? Eu il folosesc pe niste Mission 34i cu player Nad 521 si nu mi-ar fi trecut niciodata prin cap ca nu ar fi capabil de scandal. Adica pe langa jazz-uri si alte chestii "civilizate", mai ascult din cand in cand si cate un doom sau black metal sanatos, ori rock vechi "full of balls". Si urla :)

Ah, scuze - mi-am dat seama mai tarziu  - era vorba de Nad 315, eu ma gandeam la Nad 320

Ma refeream la faptul ca poate unele persoane cauta un amp cu un sunet mai taios mai "decibelic" si nu vroiam sa dau impresia ca asta e ampul de la capatul tunelului. :)

Apropos, am facut teste intre 315bee si 325bee, ca si sunet sunt identice, 325bee avea ceva mai multa putere.
Pe micul amp l-am supus si la torturi. Am observat ca pe cat de bine se descurca pe jazz, pe atat de bine se descurca si pe tipuri de muzica "suparata". Eu nu am bagat rock (nu ascult) dar l-am bombardat cu prodigy, crystal method, roni size (drum&bass), kosheen, amon tobin (fuziune jazz cu big beat, break beat si electro) etc.

Edited by SA-HE75, 12 March 2009 - 06:53.


Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate