Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Sunt bune apometrele radio?

SUA intenționeaza sa interzi...

Piscina + pompa + diferential = c...

Micro sd pentru modulator fm
 Izolare fonica, camera cu autoade...

Cum scot peretele alb

Mariri de taxe si tva

Intrebari legate de AC si functia...
 Whole Lotta Rosie vs Whole Lotta ...

Dezavantaje calorifere aluminiu

Baterie moarta !?

Cadou nedorit. Cum scap de el?
 Theo Rose x Domino x Alessandra -...

R.I.P. Donald Sutherland

Problema de soft ...

PPC suprataxeaza voit fara nici o...
 

Boxe: de podea, de raft, de perete

- - - - -
  • Please log in to reply
45 replies to this topic

#19
MrNiceGuy

MrNiceGuy

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,002
  • Înscris: 09.02.2008
Si pe mine m-ar intersa un showroom audio in Cluj, daca stie cineva ceva, rog sa posteze.

#20
MrNiceGuy

MrNiceGuy

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,002
  • Înscris: 09.02.2008
Citesc de cateva zile acest forum (aria audio) si cand am crezut ca sunt decis sa cumpar ce doresc (pe baza informatiilor de la useri) atunci isi baga dracu' coada si citesc despre produsul dorit (boxe) alte pareri care nu ma incanta. Stiu ca gusturile nu se discuta si difera la fiecare persoana si mai stiu (tot aici am citit) ca ar trebui sa ascult boxele inainte sa le cumpar, pentru ca mie trebuie sa imi placa, dar nu am posibilitatea deocamdata (nu sunt din Bucuresti si drumul pana acolo m-ar costa probabil  un sfert din pretul boxelor).
Asadar doresc sa cumpar un sistem de boxe 5.0 (fara subwoofer deocamdata si poate chiar deloc) in mare parte pentru a viziona filme, emisiuni tv (posturi de muzica si filme), radio (de la receiver) si de ce nu, muzica (doar pe boxele din fata). Nu ma declar mare audiofil  si nu doresc sa investesc multi bani, doresc doar putina calitate in bugetul (1200 - 1400, lei desigur) pe care il am la dispozitie . Cum am citit la cineva pe aici vreau ca atunci cand apas play sa " ascult muzica nu sistemul audio ".
La inceput m-am gandit la un pack Magnat Monitor Supreme 802 http://www.sono.ro/s...source=price-ro , e si la un pret convenabil 1300 lei. Apoi am auzit tot felul de pareri pro si contra boxelor de podea MMS 802, cum ca avand bass-ul reflex in spate le-ar trebui mai mult loc fata/lateral de perete si ca nici asa nu ar avea un sunet corect (la un userul Lopi se aud defazat, altii sa plang ca nu e bass-ul curat), ca ar fi mai multa harmalaie decat muzica. Neavand posibilitatea sa le asigur un spatiu mare fata/lateral de perete si nedorind sa le mut in pozitia corecta de fiecara data cand ascult ceva, am decis sa ma indrept catre boxe de raft.
Am citit ca intre 2 perechi de boxe una de podea si alta de raft si care au aproximativ acelasi pret, ar fi mai bine sa achizitionez perechea de boxe de raft.
Si aici (nu stiu cum se face), dar tot la boxe din seria Magnat m-am oprit. As alege ca boxe (pentru fata) MMS 202 http://www.emag.ro/s...k/pd/DQTZ8BBBM/, pentru ca are un difuzor de 17 cm care poate suplini (cred) partea de bass , boxa centrala MMS 252 http://www.emag.ro/b...k/pd/DGTZ8BBBM/ iar pentru spate MMS 102 http://www.emag.ro/s...k/pd/DHKZ8BBBM/ . Culmea ca alegand boxele de raft as iesi putin mai scump (putin peste 100 lei) decat daca as lua pack-ul MMS 802.
Am vazut ca si boxele de raft MMS 202 au bass-ul reflex in spate, dar ma gandesc ca fiind mai mici nu au nevoie de asa mult spatiu fata de perete ca si cele de podea. In plus boxele de raft le-as putea integra mai bine in living (are aproximativ 20 mp), pe cand cele de podea le-a putea amplasa la o distanta de aproximativ 4,5 - 5 metri una de cealalta (nu stiu daca are vreo importanta sau nu).
Pe unele site-uri am vazut ca mai sunt de vanzare boxe de raft din seria MMS 1 si anume MMS 200 http://www.stereomag...upreme-200-1185 , care sunt mai ieftine decat MMS 202, si in afara de dimensiuni nu am vazut sa fie diferente in frecvente. Sa cumpar mai bine MMS 200 ?
Receiver-ul inca nu e cumparat, doresc ceva in genul lui http://www.emag.ro/r...2/pd/DFQQRBBBM/ , adica sa aibe cat mai multe posibilitati de conectare (wi-fi, bluetooth, internet) si sa fie cat mai compatibil cu boxele.
Cam asa am gandit eu sistemul meu, daca aveti alte sugestii in suma alocata (nici un ban peste) sunt bucuros sa le "ascult". De asemenea sunt binevenite opinii pro si contra alegerilor mele.

#21
octaviancosminsem

octaviancosminsem

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 412
  • Înscris: 21.11.2007
uite si o alta varianta la avstore: Pachet PROMO Mission MV-6 5.0 pack + Pioneer VSX-329. desi nu le am ascultat, din cele citite , uneori si pe acest forum, boxele mission sunt OK.
O alta varianta este sa te orientezi prima data spre un receiver si boxe de podea ( cele din fata) pentru ca ulterior sa fie completat sistemul cu boxa centru si surround.

#22
MrNiceGuy

MrNiceGuy

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,002
  • Înscris: 09.02.2008
Multumesc de sugestie, insa eu asteptam mai multe pareri despre boxele alese de mine. In plus de asta, daca tu nu ai auzit cum suna sistemul pe care mi-l recomanzi, atunci ce sa zic. Asa pot si eu sa recomand altora diferite sisteme, fara a fi in cunostinta de cauza.

#23
Piratul

Piratul

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 177
  • Înscris: 21.01.2005
Ia in primul rand boxe de 6 sau 8 ohmi ca sa nu ai probleme cu receiverul, receiverelor entry level in special nu le plac impedantele de 4 ohmi.

#24
vata_pa_batz

vata_pa_batz

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 25,602
  • Înscris: 28.07.2004

 MrNiceGuy, on 10 martie 2015 - 10:32, said:

Multumesc de sugestie, insa eu asteptam mai multe pareri despre boxele alese de mine. In plus de asta, daca tu nu ai auzit cum suna sistemul pe care mi-l recomanzi, atunci ce sa zic. Asa pot si eu sa recomand altora diferite sisteme, fara a fi in cunostinta de cauza.
Importanta recomandarilor este cam aceeasi, indiferent, daca cel care recomanda a facut auditia cu urechile proprii, sau a citit despre obiectele respective pe alte forumuri. Iar importanta pentru tine este egala cu zero, atit timp, cit nu vei audia tu personal. Oricum ai face si oricum ai drege, nu prea scapi de necesitatea asta. Sansele sa iesi bine sint cam mici. Citeste aici pe indelete, cu rabdare:

http://forum.softped...o-incinte-boxe/

Edited by vata_pa_batz, 11 March 2015 - 19:31.


#25
MrNiceGuy

MrNiceGuy

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,002
  • Înscris: 09.02.2008
Dupa cum am scris in post-ul nr.20, nu am unde sa ma duc sa le ascult pentru ca nu sunt din Bucuresti si nici macar din judetele invecinate. In plus am citit pe forum (recent) ca la o auditie, una se aude acolo in sala special pregatita si altfel se aude acasa.  Eu am dat un buget pentru boxe (1200 -1400 lei) si am intrebat daca sistemul ales de mine  Magnat Monitor Supreme 802 http://www.sono.ro/s...source=price-ro sau cel cu boxe de raft http://www.emag.ro/s...k/pd/DQTZ8BBBM/, http://www.emag.ro/b...k/pd/DGTZ8BBBM/ ,  http://www.emag.ro/s...k/pd/DHKZ8BBBM/ , este cel mai bun sistem pe care il pot cumpara la banii astia, sau sunt si alte variante de luat in considerare.

#26
octaviancosminsem

octaviancosminsem

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 412
  • Înscris: 21.11.2007
Cel mai bine e sa asculți boxele înainte de ale cumpăra. Dar, este adevărat ca nici dacă cumperi fără sa le asculți, nu este  un risc foarte mare, in măsura in care ,  părerile exprimate de cele mai multe persoane sunt ok pentru modelul respectiv, aspect dovedit in timp. Cu alte cuvinte, daca 95% din oameni spun ca sunt ok, atunci este greu de presupus ca nu este așa, existând o marja legată  de poziționare, configurația camerei, acustica acesteia. Eu, personal,  tot ce am luat, nu am avut posibilitatea de a asculta dar sunt mulțumit  de cum se aud  boxele. Si, în plus, după părerea mea contează mai ales părerea unor persoane care asculta boxele in condițiile concrete de acasă, fiind mult mai probabil sa fie întrunite condiții similare de poziționare, acustica etc  si pentru un alt cumpărător. Daca ar fi după mine,  as lua in considerare modelul de boxe Mission MX-3, care se găsesc la 1800 lei ( sunt si destul de grele 19 kg , aspect , care după părerea mea , are importanta si la calitatea sunetului ( s-ar putea însă sa greșesc). Mai  apoi s-ar completa sistemul cu celelalte 3 boxe( pt un home cinema)

#27
MrNiceGuy

MrNiceGuy

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,002
  • Înscris: 09.02.2008
Exista vreo diferenta intre boxele de raft Heco Victa 301 si Heco Victa II 301? Am vazut ambele denumiri la diferiti comercianti pe net (la AvStore specifica parca Heco Victa 301 old), e vorba de acelasi produs comercializat sub denumire diferita?

#28
bunicu2k4

bunicu2k4

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 109
  • Înscris: 22.11.2007
MMS 802 au intr-adevar nevoie de spatiu suficient de la perete, pe de alta parte boxele de raft ar trebui sa le tii pe stative dedicate si am impresia ca tu planuiesti sa le tii pe rafturi in sufragerie. S-ar putea sa mearga, s-ar putea sa te deranjeze coloratura de la rezonanta din mobila. Una peste alta, in locul tau as alege boxe de raft.

Varianta de receiver la care te gandeai (Denon AVR-X1100W) are o anume coloratura care suna foarte bine in filme, dar pentru muzica nu mi se pare o combinatie potrivita cu MMS. O potrivire mai echilibrata cu MMS la acelasi nivel mi se pare Yamaha, dar asta depinde mult de gusturi. In plus la conectica modelul tau nu sta chiar asa de bine. De fapt in locul tau eu as alege HTR-2866 + Diamond 10.1, pentru ca se potrivesc si pentru conectica decenta la pret entry level.

Orice vei alege tu, sa stii ca boxele sunt mai importante ca receiverul.

#29
lopi

lopi

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,269
  • Înscris: 11.10.2006
@ MrNiceGuy - mergi pe Magnat + Denon, fac echipa buna impreuna. Daca boxele de podea, nu te multumesc, atunci cele de raft nu cred ca te vor multumi mai mult.
Pentru boxe de podea, 20 cm fata de peretele din spate si ai bas. Ai rabdare cu ele, cauta o pozitie buna in camera. Cu Denon e ok. Asteapta sa faci "rodajul". La mine, parca dupa vreo 3 saptamani se aud mai bine sau poate m-am obisnuit eu.

Vrei mai mult pentru filme. Eu as merge pe asa ceva:
http://www.sono.ro/5...02252-7449.html
sau cu woofer:
http://www.sono.ro/5...2202a-7469.html

Poate, ar merge un reciver mai bun, depinde de buget. A-X500 nu are nici USB, nici internet radio, dar cred ca te poti lipsi de astea. Din calculator, poti scoate prin HDMI si muzica si radio online si filme, ce vrei.
Daca bugetul este limitat, mergi pe prima varianta, nu cred ca poti gasi ceva mai buna in banii astia ! Doar cu Magnat 802, deranjezi vecinii. Daca stai la bloc si ai vecini jos, cu woofer, cred ca e mai greu.
Nu stiu cum e Denon X500, eu am citit de bine pe net de el, nu l-am ascultat. De wooferul de la Magnat, la fel, unii zic ca ar fi mai slabut, de asta poate ar fi mai bine sa te lipsesti de el sau sa te orientezi spre altul cand o sa mai ai bani. Eu am facut ceva greseli:
1. Nu am ascultat sistemul inainte. Si la tine e cam greu ....
2. Nu le-am asezat bine in camera
3. Nu le-am facut rodajul. Pare sa conteze !
4. Prin jack calculator si chiar placa externa de sunt nu sunt foarte impresionat. Mai bine scot din TV prin optical si e mai bun sunetul ! Banuiesc ca din HDMI calculator sa fie mai bun. Sau, cum tot se recomanda, un CD-Player poate (eu inca nu am luat).
5. Camera e mare, am ecou in camera (cat am incercat sa nu am, tot este). Peretii exteriori sunt si izolati cu polisitren + rigips cred.

De la Denon X500 la Denon X1000 - am inteles ca nu ar fi mare diferenta de calitate si volum, doar de functii - internet radio, USB parca - ce nu mi se pare esential. Dar, financiar, e diferenta mare.
Daca am scris prostii, rog pe cineva cu experienta sa intervina, dar eu asa cred ca e bine.
Daca nu ai spatiu deloc, foarte restrans, tot mergi pe 2 Magnat 802 + Denon. Daca nu vrei 5.0 si nu ai spatiu, mergi pe amplificator Denon. Eu am si asa si se aude foarte ok.

#30
MrNiceGuy

MrNiceGuy

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,002
  • Înscris: 09.02.2008
bunicu2k4: De ce spui ca Denon AVR-X1100w nu sta bine la conexiuni? La descriptii are wifi, bluetooth, 6 intrari HDMI (ca sa moara fetili', vorba cantecului) http://www.denon.ro/...uctid=avrx1100w
As alege boxe de podea doar ca la mine camera (e cumva atipica, forma de triunghi avand 2 laturi curbate si 1 latura dreapta) unde vor fi amplasate are undeva pe la 20 -20 mp si ar trebui sa le pun la o distanta de aprope 4,5 - 5 metri una de alta, plus ca planuiesc sa adaug si boxa centrala si 2 boxe surround.
As merge mai bine pe boxe de raft, fiindca pot sa respect cei 20 cm fata de perete si rafturile pe care vor sta vor fi concepute doar pentru boxe, nu cred ca vor intra in rezonanta cu mobila (cel putin asa sper).
Inca sunt nehotarat, oscilez intre (in limita bugetului, pentru ca mai trebuie sa adaug o boxa centrala si 2 de surround):
MMS 202 http://www.sono.ro/b...reche-4541.html
Heco Victa II 301 http://www.sono.ro/b...reche-6580.html
din pacate nu am auzit nici una dintre ele, doar impresii din ce am citi pe net.
La receiver-e m-am gandit la

1. Harman Kardon 151 sau 161 https://www.avstore....kardon-avr-151/
2. Yamaha RX-V477 https://www.avstore....yamaha-rx-v477/
3. Denon AVR-X1100 W https://www.avstore....non-avr-x1100w/

La Harman-Kardon cel mai mult ma atrage design-ul, la Yamaha puterea, iar la Denon conexiunile .

#31
bunicu2k4

bunicu2k4

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 109
  • Înscris: 22.11.2007

 MrNiceGuy, on 24 martie 2015 - 17:44, said:

bunicu2k4: De ce spui ca Denon AVR-X1100w nu sta bine la conexiuni? La descriptii are wifi, bluetooth, 6 intrari HDMI (ca sa moara fetili', vorba cantecului)
Pentru ca nu are digital coaxial, si intrari analogice are doar doua. HDMI sunt 5 pentru ca una e iesire - nu prea conteaza ca sunt destule oricum, doar pentru corectitudine. Tu decizi daca wifi/bluetooth compenseaza sau nu, eu nu simt lipsa wifi dar ma ajuta intrarea coaxiala.

Puterea nu conteaza la nivelul asta, e la fel de bine si 75W, nu iti fa griji. Daca iti vei schimba vreodata boxele cu alte zmeoaice capcaune de wati, atunci oricum nu o sa fie de ajuns nici celalalt receiver de 115w.
Am avut MMS 800 cu 4.5 metri intre boxe si au fost OK, nu iti fa griji.
Poti gasi toate modelele alea de receiver prin Domo Altex MediaGalaxy Flanco etc si le poti si testa - asta ar trebui sa nu ratezi, chiar daca nu o sa le gasesti in aceleasi conditii si cu aceleasi boxe, e mai bine decat nimic.

#32
edigee

edigee

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,182
  • Înscris: 16.10.2008

 MrNiceGuy, on 24 martie 2015 - 17:44, said:

La Harman-Kardon cel mai mult ma atrage design-ul, la Yamaha puterea, iar la Denon conexiunile .
Harman are si un sunet mai special ,mai "potolit" decat la alte marci,fara inalte stridente  ,aduce putin cu sunetul NAD la amplificatoare.

#33
Seteh

Seteh

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,846
  • Înscris: 21.02.2009
Eu am http://www.be-loud.ro/produse/Sisteme-5.1/Heco/Victa-II-Compact-Cinema-5.0/ cu un YAMAHA si pot sa iti spun ca se aud bine. Nefiind un audiofil pot sa iti spun doar ca si comparatie fata de un sistem Magnat 802 cu Yamaha si unul Sony FCR6000 cu receiver Sony suna mai bine . Au recunoscut si cei care au sistemele astea .
Acum depinde ce vrei . Ambele sisteme (Magnat si Sony) se aud mai tare cand le dai la maxim si cu mai multi basi . Dar , de la un nivel al volumului , din cauza basului nu se aud mediile . Iar Magnatul creste foarte mult si inaltele cand te duci cu volumul spre capat. Suna ca in club , bum ti -bum ti .

Edited by Seteh, 25 March 2015 - 09:23.


#34
costeloosh

costeloosh

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 131
  • Înscris: 04.09.2009
@ MrNiceGuy

Părerea mea este ca, la spațiul care il ai, Incintele de podea nu isi au locul. Cele de raft ar face o treaba mult mai buna, s-ar putea desfășura in voie.

#35
MrNiceGuy

MrNiceGuy

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,002
  • Înscris: 09.02.2008
@Seteh
Acel sistem cred ca il voi cumpara si eu, exceptie facand boxele surround, pentru ca cele de la Heco au portul in spate, iar eu vreau sa le atarn de perete. Cu ce receiver de la Yamaha le ai?

#36
eddy_teer

eddy_teer

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,747
  • Înscris: 31.12.2013
Întrebare: pentru o încăpere de 10 mp nişte MR2-uri sunt prea "mari"?

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate