Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Pompe apa fotovoltaice.

Valori ok fibra?

recomandare smartwatch copil

Viata traita asa cum vrei tu vs v...
 Melodie dance veche

RIP Shifty Shellshock

Daca nu ar conta salariul, ce mes...

Racordare la apa termosemineu
 Mi-am luat 4x4 si vreau sa-l testez

Recomandare laptop cu luminozitat...

Cautarea pe google android nu merge

Caut serviciu serios de captura v...
 Frauda magazin online

AC Woods Venezia Smart - nu races...

podea ciment denivelata

Îndepartare bule folie reflectoriz...
 

Sistem Akai sp 310 av 329

- - - - -
  • Please log in to reply
40 replies to this topic

#19
ssoorriinn

ssoorriinn

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 7
  • Înscris: 07.01.2010
este un compromis pe care si-l asuma fiecare, mai ales ca pretul era "suspect" de mic, in raport cu volumul si designul produsului

#20
cod199

cod199

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 4
  • Înscris: 15.03.2009
Salut, am vazut multe nemultumiri in legatura cu acest sistem.....eu am unul de 1 an de zile. L-am luat din Real dupa un set riguros de teste si mi-a placut cum se aude ( cn are bani de sisteme de sute de milioane nu ar trebui sa comenteze despre acest sistem sa ii zicem low-cost). L-am folosit pe maxim 13 ore incontinuu si nici macar nu s-a incalzit.... la o melodie inregistrata bine pe maxim nu distorsioneaza. Deci nu ma intelegeti gresit....nu iti sparge urechile.....el se aude tare cu bass cat trebuie si destul de infundat. Eu sunt multumit de claritate, l-am folosit si ca home cinema si se comporta impecabil. Deci pentru cei cu portofelul limitat si fara mari pretentii il recomand. Nu e de fite, si nu este "piesa de mobilier" e chiar un accesoriu dragut pentru camera unui baiat. Numai pareri bune despre acest produs.....si app al meu e gravat pe el Made in Japan si cu nr de serie....la chinezi nu o sa vezi nr de serie...pe Enzer sau Intervision ( produse similare) nu am vazut asa cv :peacefingers:

#21
ssoorriinn

ssoorriinn

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 7
  • Înscris: 07.01.2010
mi-am montat un subwoofer activ, se aude f bine (este cam mic ce-i drept 20W,de la un sistem 5.1 mai vechi, dar in lipsa de ploaie este buna si o grindina)

#22
rusulmic

rusulmic

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 7
  • Înscris: 07.08.2006
L-am butonat si eu în Real Arad si suna BINE, în special boxele de față. Nu mi-a venit să cred că pornesc doar de la 55Hz, mie mi s-a părut că basul sună chiar mai profund de atât. Am ascultat boxe de la alte firme care redau frecvențe începând sub 50Hz și n-aveau în nici un caz un bas atât de profund ca și aceste Akai. Oricum, cutiile mari din lemn ajută enorm. Deși mediile sună puțin înfundat iar înaltele nu sunt chiar atât de pronunțate, pe ansamblu, boxele sună (repet) BINE. Partea oarecum mai slabă a sistemului cred că este este receiverul. M-am gândit să cumpăr boxele separat însă din păcate sunt pe 4 ohmi și receiverul meu e pe 8 ohmi așa că nu se "pupă".
Oricum, boxe de podea de la alte firme care să se audă la fel de bine costă cam cât tot sistemul de care vorbim, care pe de-asupra vine și cu receiver inclus.

Legat de faptul că n-au legătură cu Akai de demult, este corect, sunt un mare fan al acestei mărci și îi cunosc istoria și decăderea spectaculoasă.
Omul de afaceri din Hong Kong care a cumpărat Akai de la Mitsubishi Electric, dl.Ting a folosit numele și renumele acesteia în niște inginerii financiare incredibile care au culminat în anul 2000 cu cel mai mare crash din istoria bursei din Hong Kong: 1.75 miliarde de dolari. Firma d-lui Ting, Semi Tech deținea la ora respectivă și alte nume grele cum ar fi Singer, Sansui (și multe altele), care au acumulat datorii imense de-a lungul a numai câtorva ani. Achiziția Akai a venit pe ultima sută de metri, în 1999 și practic dl. Ting n-a mai apucat să distrugă prea mult. Ceea ce a apucat, totuși, să facă a fost să fuzioneze Akai cu tot restul de firme din Semi Tech, astfel că deși Akai în sine era OK, noua entitate denumită Akai Holdings a preluat toate datoriile celorlalte firme.
După faliment, dl. Ting a dispărut și nu a mai putut fi găsit pentru a da socoteală. Au apărut zvonuri cum că în spatele său și cu mâna pe comenzi s-ar fi aflat de fapt un alt om de afaceri din Hong Kong, dl. Ho un om incredibil de bogat, puternic și bine conectat, proprietarul firmei Grande Holdings - însă nimic n-a putut fi demonstrat. Cert este că în 2004, Grande Holdings a preluat controlul asupra a ce mai rămăsese din Akai și a scos-o din faliment. Astăzi, pe lângă Akai, dl. Ho deține în cadrul Grande Holdings mărcile Nakamichi și Sansui. Electronicele și electrocasnicele Akai sunt făcute în China în fabricile concernului (nu pe vapor), laolaltă cu altele similare produse în regim OEM pentru multe alte firme, inclusiv de renume. De regulă, produsele cu etichetă Akai au câte o funcție-două în plus față de cele care optic arată identic însă poartă alte etichete.

Gata, am divagat destul. Încă o dată, sistemul sună BINE. Dacă mai adaugi și un DVD player de calitate (de exemplu, un Philips DVP3380 cu DivX Ultra) obții sub 10 milioane un Home Cinema minunat. În plus, cu un subwoofer de genul Pioneer S-W90S (sub 5 mil) completezi ceea ce-i lipsește sistemului și ieși cu toată afacerea sub 15 milioane - pe care nici nu trebuie sa-i dai toți o dată.

Părerea mea.

#23
Fane

Fane

    cipat

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 28,522
  • Înscris: 05.06.2002
il am eu de aproape 1 an de zile pus la calculator pe o placa audigy 2 cu un subwoofer activ eltax. in doua cuvinte l-as caracteriza asa: e peste enorma majoritate a boxelor de calculator, normal ca-s cam ieftine pt hi-fi. pt camere normale si utilizatori normali sunt foarte bune, cei cu mofturi oricum nu vor fi sanatosi pana nu vor cheltui mii de euro pe sistemul de sunet si nu va scrie pe el nu stiu ce brand cu prestanta. grija mare la amplasarea in camera, fiindca treaba asta poate faca ca un sistem bun sa se auda mizerabil si un sistem slabut sa se auda decent.

#24
ssoorriinn

ssoorriinn

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 7
  • Înscris: 07.01.2010
Multumim pentru informatiile cu privire la istoria firmei, cat despre amplaseare este foarte adevarat, eu mi-am confectionat 2 suporti metalici la o inaltime de 110 cm (109 au boxele mari), am incercat sa le amplases cat de cat corect (sunt limitat de spatiu) si se aude destul de bine, trebuie sa mai achizitionez un subwoofer mai profesional, si treaba este rezolvata, decent.

Auditie placuta!

#25
undercoverbrother

undercoverbrother

    Guru Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 18,293
  • Înscris: 02.04.2007
el in sine nu e rau daca tii cont de pret. ce am spus eu mai demult este ca e prea multa mobila pt ce poate sa faca. cei mai multi fac ce face akaiul asta "scule" pe jumatate sau chiar mai putin ca si marime.

ba chiar am recomandat de cateva ori amplificatorul cand nu au fost bani de ceva mai bun.

#26
laserdance

laserdance

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,058
  • Înscris: 12.10.2008
Oricum, chinezaria Akai pe care o cumperi acum de la Real nu se apropie nici pe departe de vechiul Akai care se facea pe vremuri. Probabil ca boxele alea se aud ''bine'' doar la partea de bas :D , din cauza faptului ca s-a bagat mult lemn insa nu va lasati pacaliti de prima impresie sau la prima melodie cu Guta pe care o incercati. Mai decent si mai placut urechilor suna un sistem receiver + boxe Sony. Daca e vorba de bas plinut si placut, Sony matura pe jos cu Akai.

Edited by laserdance, 26 January 2010 - 20:54.


#27
bloodhand

bloodhand

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 817
  • Înscris: 22.07.2006
Detin si eu un astfel de sistem, luat tot din Real, in decembrie 2008, pe cand era la oferta la 699 RON. Sunt foarte multumit de calitatea scoasa, dar si de puterea care reuseste sa faca fata unei sufragerii de 25mp. Are si un aspect deosebit, afisajul este destul de mare, cu indicator al volumului de sunet pe 4 benzi (in centru sunt basii, iar pe laterale mediile si inaltele), cu efecte dragute la tranzitii de reglaje, dar fara RDS pe partea de tuner FM.

Il folosesc pe toate intrarile: pe AUX, am conectat placa Realtek HD Audio de 2 canale, din notebook, pe DVD-VCD am conectat iesirea PREAMP din plasma, iar pe AC3 am conectat o placa de sunet Hercules 5.1 pe USB, montata la notebook. Singurul dezavantaj pe partea de sunet este ca necesita un subwoofer activ, separat, pentru a completa sistemul. Eu vizionez filmele 5.1 numai de pe laptop, cu BSPlayer si decodorul FFDSHOW. Din decodor se poate "arunca" semnalul care ar trebui sa iasa pe canalul SUBWOOFER, pe canalul FRONT. Astfel, basii se aud pe boxele de putere din fata, nefiind necesar subwoofer-ul suplimentar. Pe partea de radio, folosesc doar FM-ul. Mi-am conectat o antena telescopica pe care o tin undeva in spatele bibliotecii, langa fereastra, care imi asigura o receptie STEREO si fara pierderi, atat la posturile locale (de mica si mare putere), cat si la posturile de putere care emit din alte locatii (de ex in Suceava: Radio Iasi de pe Rarau, Radio AS din Falticeni). Ar mai fi o problema cu reglajul volumului pe canalele center+rear, care nu se poate ajusta decat din receiver, nu si de pe telecomanda. Eu deja m-am obisnuit sa-l reglez de la receiver, fara alte multe drumuri canapea-receiver.

Il folosesc cu urmatoarele reglaje: LOUD ON, BAS +6, TRE +10, cu mici reduceri la bass mai ales la filmele 5.1 unde bass-ul este mai puternic.

Oricum, sa nu va asteptati sa dati mare petrecere cu acest sistem, pentru ca acei 2x30W front, 3x10W center+rear nu asigura o intensitate suficient de mare a sunetului. Insa, pentru utilizare acasa este mai mult decat suficient, astfel incat deja la un volum de 32 din 64 s-ar putea sa-i deranjeze pe vecini, dar la 50 din 64, deja palpaie afisajul.

Attached Files



#28
ssoorriinn

ssoorriinn

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 7
  • Înscris: 07.01.2010
Salutare si "La multi ani!". Stiti cumva ce subwoofer ar prinde bine pe acest sistem? Un model dc ati da exemple mi-ar fi de mare ajutor, nu ma pricep mai deloc sa configurez asa ceva. Il am de un an de zile, sunt f multumit de el. o sa revin si eu cu poze la suportii pentru satelitii spate stg si spate dr.

O zi buna!

#29
titoo

titoo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,500
  • Înscris: 19.03.2007
Acum depinde ce intelege fiecare prin suna impecabil, se aude tare si clar...daca ne raportam la vestitele aparate de radio Gloria, asa e aveti dreptate.Calitate in stereo nu vei avea niciodata pe 5.1 si mai ales pe acest gen de "pocnitori"...aparate de facut zgomot. Eu iti recomand cu caldura Logitechul...macar la asta joasele suna binisor. Am citit si chestia asta, citez: "E bine ca'l vorbesc de rau tocmai cei ce nu'l au in dotare ." Pai te-ai intrebat de ce nu l-au cumparat....pentru ca e o chestie jalnica. Cei care stiu cum trebuie sa se auda un amplificator si niste boxe nu cumpara chinezisme de duzina!!!
Daca ai butonat "o scula" in Real asta nu inseamna ca poti emite pareri pertinente,cifrele nu inseamna totul...de multe ori sunt mincinoase, aparatura audio de calitate nu se cumpara din supermarket.
@cod199
"Numai pareri bune despre acest produs.....si app al meu e gravat pe el Made in Japan si cu nr de serie....la chinezi nu o sa vezi nr de serie...pe Enzer sau Intervision ( produse similare) nu am vazut asa cv" Pune si tu o poza sa vedem si noi...gravura. E un sistem care poate fi folosit pentru filme...decat difuzoarele televizorului, e mai ok asa. Si in acest caz e mai indicat Logitech-ul.

#30
user033

user033

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,533
  • Înscris: 07.07.2009
acuma...la 500 ron sau cat sunt astea... 600 ron ..ce sa zic...variantele sunt si ele o apa si un pamant.

se aud .. cum ziceau cei dinainte...cu bas adanc...bine..clar...tare pentru camera normala.....fara fitze.... deci se aud astfel pentru banii astia. Si tind sa fiu de acord. daca ai fix maxim 700RON , si vrei reciever si boxe...floorstanding...n-ai ce sa alegi altceva :P  (noi)

#31
titoo

titoo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,500
  • Înscris: 19.03.2007
se aud .. cum ziceau cei dinainte...cu bas adanc...bine..clar...tare pentru camera normala.....fara fitze....
Ma uimiti...bas adanc? Clar? Tare? La ce te raportezi cand afirmi aceste lucruri?  De fitze cred ca putem vb despre masini...in audio vb de calitate. Asa cum am mai spus depinde ce intelege fiecare prin calitate...din punctul meu de vedere acest sistem nu exceleaza la niciun capitol. Eu as mai strange niste bani si as cauta altceva. Sunt de acord cu 700 ron nu mai gasesti un sistem 5.1...dar asta nu poate fi numit sistem 5.1. Boxele sunt facute dintr-un placaj ieftin, fara filtre cu difuzoare de plastic, iar "amplificatorul" e o gluma proasta. Am spus ca decat sa vizionezi un film si sa-l asculti pe difuzoarele televizorului e mai ok asta.

#32
undercoverbrother

undercoverbrother

    Guru Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 18,293
  • Înscris: 02.04.2007
pt cel care intreba de subwoofer, cauta ceva care sa aiba crossover variabil pt ca altfel la unele sub-urile vei auzi si vocile barbatesti care nu se suprapun intotdeauna perfect cu vocile care se aud in boxe. e bine sa ai posibilitatea sa tai tot ce e nu e bass. ma gandesc ca "facilitatea" astea de a urca putin spre medii e pentru a putea folosi sub-urile respective si cu sateliti mici cu dif de 2.5".
ar fi bine sa aiba si pornire/oprire automata dar nu cred ca mai exista fara optiunea asta.
in rest, nu prea te intereseaza altceva.

#33
ssoorriinn

ssoorriinn

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 7
  • Înscris: 07.01.2010
Multumesc pentru sfat 'undercoverbrother'. Ma refeream la putere, ohm, sa nu fie nici cu mult peste ceilalti sateliti nici prea subdimensionat. Cat despre calitate, cred ca este un raport calitate/pret corect.

#34
titoo

titoo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,500
  • Înscris: 19.03.2007
@  ssoorriinn
Sfatul lui undercover este pertinent. Pe acea iesire de sub. ai un semnal preamplificat...nu e amplificat ca restul boxelor. De aceea ai nevoie de un subwoofer activ (cu amplificare).
Aici sunt de acord cu tine "Cat despre calitate, cred ca este un raport calitate/pret corect."...cat dai atata face.

#35
undercoverbrother

undercoverbrother

    Guru Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 18,293
  • Înscris: 02.04.2007
nu conteaza impedanta fiind activ si in principiu nici puterea avand potentiometru.
ceva ieftin e de ajuns, trebuind sa ajute niste boxe mari nu sa duca greul cum se intampla atunci cand merge impreuna cu niste boxe mici.

acum vad ca ai iesire pentru subwoofer. asta ar insemna ca ai deja crossover deci nu mai e nevoie de crossoverul ala de pe subwoofer.

Edited by undercoverbrother, 07 January 2011 - 15:23.


#36
oktfield

oktfield

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 3
  • Înscris: 29.03.2011
ce  nu  am  vazut  sa  se  planga  nimeni  din  admiratori,  e  ca  acest  amplituner akai av 329  are  un  zgomot  de  nefiltrare sesizabil la  nivele mici - pt  mine e  deranjant  chiar  dc  e  mic (la  nici  unul din vintage le  mele nu se auzea asa  ceva)
l am  luat  ca  arata bine si e pe  tranzistori/ transf  toroidal  dar  nu  m am asteptat  sa  nu aiba decuplari pe surse/preamplif
Fiind  impanat cu  tot  felul  de  comutatoare digitale  nu am curaj  sa  ma  bag  fara schema ,ce  sa i  fac, stie  cineva?!

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate